Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
potreboval bych poradit ohledne stinidla .... doted jsem jel 100W v 100x60x40 (VxŠxH) s normálním stínítkem za par stovek z g-shopu,ale uz me to tak nejak omrzelo a protoze jsem se chtel vratit k stare dobre 250W,tak jsem vytahl starou skřín 130x89x52 (VxŠxH), 250W HPS a nevím co zvolit za stinidlo ... melo by byt s odtahem do 1500 kc ... vybiral jsem mezi temito ..
Industrie je dobrá v tom, že dobře odráží do stran (nahoře má taky takovou minivlaštovku) a nezapírá moc místa, díky čemuž moc nebrání v proudění vzduchu. Chce to samozřejmě pod stínítko foukat stojaňákem/klipsňákama (ve směru proudění vzduchu, tak aby zaroveň foukaly na kytky). Když ke stínítku připojíš rouru tak snížíš výkon odtahu(větší statickej tlak) Význam to může mít, v případech kdy stínítko zabírá skoro celou plochu a brání proudění vzduchu. Zajímavá je i možnost přidat rozptlylku, která umožní dát stínítko o kus blíž ke kytkám, za cenu trochu slabšího prostředku (při správným rozmístění kytek to může bejt výhoda, ale jel jsem s industrií jen jednu sklizeň, takže by to chtělo ještě trochu experimentovat, proto skusim jet příště bez rozptylky...)
takze myslis ze vzit industrii ...
mas pravdu nezabira tolik mista proto se to asi bude o neco lip chladit nez kdybych tam mel nakou velkou kravu .... hmmhh, musim ale jeste vykoumat jak ji budu chladit .. jeden klipsnak budu mit samozrejme na ofuk kytek + na proudeni vzduchu, takze by to asi problem byt nemel,ale prece jenom kdyz bych tam mel zvlast ten odtah a dal treba silnejsi vetrak na pritah do skrine tak by to melo byt o.k. ... ne?nechci pak litovat te usetrene stovky ...nevis rozmery te industrie?
Naposledy upravil ukrutná fretka 14-12-2007 v 17:36 PM