Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Zpracování sklizně - Fermentace
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Maximiq
Stálý Člen

Karma uživatele Maximiq - 82% PěstitelskáKarma uživatele Maximiq - 82% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 66 

Obecné Zpracování sklizně - Fermentace Příspěvek č. 1

Nejlepší způsob ošetření sklizně.

Fermentace je rozklad složitých molekul na molekuly jednodušší bez přítomnosti vzduchu a světla.
V našem případě jde o rozpad chlorofilu (způsobuje škrábání v krku, dělá kouř těžkým) na cukry. Chuť je potom jemnější a sladší.
Je potřeba zajistit aby k materiálu neměl přístup vzduch a aby byl v teple. Tím, že k materiálu nemá přístup světlo a vzduch nezačne plesnivět, ale fermentovat.

Tolik teorie, praxe vypadá tak, že se mi fermentace povede jak kdy. Někdy proběhne dokonale, jindy jsem rád že nechytneme plíseň. Takže pište svoje osobní zkušenosti.
Hlavně při jaké teplotě fermentujete, jaké množství materiálu dáváte dohromady a dobu jakou necháte fermentaci probíhat.

[Edited by Maximiq on 15-03-2001 at 10:44 PM]

Old Post 15-03-2001 v 21:27 PM
Maximiq je offline   Profil uživatele Maximiq   Find more posts by Maximiq   Foto galerie člena Maximiq   Click here to Send Maximiq a Private Message   Add Maximiq to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
balty
Stálý Člen

Karma uživatele balty - 10% Pěstitelská

Registrován: Mar 2001
Příspěvků: 25 

Pohodička :)=~ Příspěvek č. 2

Travu musis do sklenice upechovat co nejvic, jinak bys z toho mel sracky.Taky to musi bejt ve tme.Teplotu
asi tak 55°C a vlhkost 70%.Priblizne za tejden to vyndas a rychle dosusis (fenem).Na zacatku muzes do ty flasky pridat koreni, pomerancovou kuru(k orange bud
- k blueberry pridej suseny boruvky )

smoked

Old Post 18-03-2001 v 15:24 PM
balty je offline   Profil uživatele balty   Find more posts by balty   Foto galerie člena balty   Click here to Send balty a Private Message   Add balty to your buddy list     Navštiv homepage uživatele balty! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
voy
Nový Člen

Karma uživatele voy - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 28 

Příspěvek č. 3

Takze fermentujete ve sklenici (predpokladam nejakou zavarovacku nebo tak...)? A jak udrzujete tu teplotu? Jeste by me zajimalo ohledne toho dochucovani... ma to smysl? Je to pri koureni hodne citit? Trochu moc otazek... ale predem diq za odpoved :-)

Old Post 25-08-2001 v 12:40 PM
voy je offline   Profil uživatele voy   Find more posts by voy   Foto galerie člena voy   Click here to Send voy a Private Message   Add voy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bidloo
Nový Člen

Karma uživatele Bidloo - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 7 

Příspěvek č. 4

No ja sem čet takovou knížku-Marihuana-a tam je několik způsobů fermentace.Bohužel si to už nepamatuju,ale jestli mate zájem,tak bych asi moh dodat víc infornací.

Bidloo

Old Post 01-09-2001 v 15:49 PM
Bidloo je offline   Profil uživatele Bidloo   Find more posts by Bidloo   Foto galerie člena Bidloo   Click here to Send Bidloo a Private Message   Add Bidloo to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Bidloo! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Koblihostrom
Tree Grower

Karma uživatele Koblihostrom - 79% PěstitelskáKarma uživatele Koblihostrom - 79% PěstitelskáKarma uživatele Koblihostrom - 79% PěstitelskáKarma uživatele Koblihostrom - 79% PěstitelskáKarma uživatele Koblihostrom - 79% PěstitelskáKarma uživatele Koblihostrom - 79% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 308 

vůně Příspěvek č. 5

voy,záleží co do tý flašky k materiálu přidáš za koření,když tam dám slupku vod pomeranče,je to při kouření cítit,ale né moc.Proto dávám při fermentaci nadrobno nakrájenou pravou vanilku,kterou dám do kousku gázy,a přihodím do flašky.Vanilka to ovoní dost dobře,když jsem fermentoval před dvěma roky,dal jsem tý vanilky hodně,a při kouření to vonělo,a chutnalo nádherně,a moh jsem to klidně kouřit někde na veřejnosti,jelikož vanilka skoro úplně pohltila pach trávy,cpali jsme to do vodárny v čajovně,a nikdo si ničeho povědomě vonícího nevšiml, fermentace je skvělá,hlavně pro ty co to chtějí zkoušet,nedoporučuji dáti fermentovat celou ůrodu,je k tomu potřeba mít nějaký zkušenosti,a mohlo by se stát,že hulení místo do plic,poputuje do koše.Pro začátek jsem to zkoušel,v decový sklenici vod tatarky,povedlo se až na třetí pokus

Stromový kytičky,voňavý paličky

Old Post 01-09-2001 v 17:31 PM
Koblihostrom je offline   Profil uživatele Koblihostrom   Find more posts by Koblihostrom   Foto galerie člena Koblihostrom   Click here to Send Koblihostrom a Private Message   Add Koblihostrom to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kerry
Nový Člen

Karma uživatele kerry - 16% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 6

sóhlasím s baltym...teplota okolo 50 stupňů,vlhkost 70% a hlavně žádnej vzduch a světlo...jednou sem vzal wacsy a udělal sem tomu vaakum..fermentuje to dobře,ale když tam dáte příchuť-třeba ta vanilka,tak je to dost slabý...no ještě to vylepším

kerry

Old Post 04-09-2001 v 07:45 AM
kerry je offline   Profil uživatele kerry   Find more posts by kerry   Foto galerie člena kerry   Click here to Send kerry a Private Message   Add kerry to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
amph
Stálý Člen

Karma uživatele amph - 23% Pěstitelská

Registrován: Mar 2001
Příspěvků: 30 

Palec nahoru Kniha o marihuane Příspěvek č. 7

uz sem ten link mozna nekdo daval, ale sem se asi hodi dost. Hodne o sklizni a jeji uprave: http://matt.jinak.cz/flytojoint/kniha/09kapitola.html

Old Post 04-09-2001 v 08:10 AM
amph je offline   Profil uživatele amph   Find more posts by amph   Foto galerie člena amph   Click here to Send amph a Private Message   Add amph to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Storm
Stálý Člen

Karma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 293  

Jak dosáhnout správné teploty. Příspěvek č. 8

Zajimalo by mě, jak dosáhnu těch 55 stupňů. To zahříváte v troubě, ve vodě, nebo v čem? Taky jestli se to zahřívá jen jednou, nebo víckrát. Ještě sem to nedělal, tak nechci přijít o část úrody. Předem dík za odpověd.

OUTDOOR2006-Nigeria Nightmare, Shaman, Durban poison, Sadhu, Swazi skunk, Neville haze x Jack Herrer,Willie Nelson, Passion 1....
Home - made hašiš za 1hodinu pomocí plynu do zapalovače

Old Post 06-09-2001 v 20:26 PM
Storm je offline   Profil uživatele Storm   Find more posts by Storm   Foto galerie člena Storm   Click here to Send Storm a Private Message   Add Storm to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JAyEFF
Stálý Člen

Karma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 67  

Dotaz fermentace Příspěvek č. 9

No mam jen par svych nazoru ale alspon se muze diskuze obohatit. Ja si osobne myslim ze se chlorofyl bude lip rozkladat na svetle, rekl bych ze na svetle je daleko vic nestabilni a ze primo svetlo pomaha k jeho rozkladu. No a dal jen to ze ty sklenice, ktery jsou tady zminovany jako nadoby (v nichz docilite toho ze k matrosi nepronikne ani molekula vzduchu a jedina spora plisne a ze to je proste to pravy) jsou pouzivany spis z duvodu lepsi regulace vlhkosti. Myslim ze zasadni pozadavek je vlhkost materialu ale ne zas az tak velika aby to shnilo a spis vyssi teplota (myslim ze by 25-30 C melo stacit). Proste nechat par dni trochu zavadnout a pak dat fermentovat. Dalsi vec je ta ze pokud by ti to melo zacit hnit tak tomu sklenice stejne nezabrani proto ze ty spory z plisni uz jsou predem nachytany na ty kytce. Fermentaci zdar.

Old Post 19-09-2001 v 07:21 AM
JAyEFF je offline   Profil uživatele JAyEFF   Find more posts by JAyEFF   Foto galerie člena JAyEFF   Click here to Send JAyEFF a Private Message   Add JAyEFF to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mave
Nový Člen

Karma uživatele Mave - 44% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 13 

Nápad Fermentace Příspěvek č. 10

Popis fermentace tak jak ji provadim ja jsem popsal zde:

http://grower.cz/forum/showthre...95&pagenumber=2

Old Post 15-10-2001 v 13:26 PM
Mave je offline   Profil uživatele Mave   Find more posts by Mave   Foto galerie člena Mave   Click here to Send Mave a Private Message   Add Mave to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mave
Nový Člen

Karma uživatele Mave - 44% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 13 

Postup fermentace (osobni zkusenost) Příspěvek č. 11

http://grower.cz/forum/showthre...95&pagenumber=2

Old Post 15-10-2001 v 14:26 PM
Mave je offline   Profil uživatele Mave   Find more posts by Mave   Foto galerie člena Mave   Click here to Send Mave a Private Message   Add Mave to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mave
Nový Člen

Karma uživatele Mave - 44% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 13 

Palec dolů Re: Postup fermentace (osobni zkusenost) Příspěvek č. 12

to webmaster: omylem jsem zpusobil duplicitu prispevku, jeden z nich plz odmaz

dik a omouvam se

[Edited by Mave on 15-10-2001 at 03:46 PM]

Old Post 15-10-2001 v 14:36 PM
Mave je offline   Profil uživatele Mave   Find more posts by Mave   Foto galerie člena Mave   Click here to Send Mave a Private Message   Add Mave to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
satori
Stálý Člen

Karma uživatele satori - 42% Pěstitelská

Registrován: Oct 2002
Příspěvků: 50 

Nápad Příspěvek č. 13

MrOslik:
No ja to robim podobne, model vysusim len ciastocne a ide do mrazaku. Niekolko krat v cca tyzdnovych intervaloch ho vyberiem par minut a necham pohar otvoreny, nech sa nierne prevetra. Potom ide zase do ladu. Takto sa pomalicky dosusi a zachova si super aromu! Zatial som nemal tu cest so slachtenim modelom, vsetko to bolo noname, no vona a chut bola skvela.
Na pravu fermentaciu pri vyssej teplote som sa zatial neodvazil koli plesni, par znamim tak odisla skoro cela urodicka.

Old Post 10-01-2003 v 10:07 AM
satori je offline   Profil uživatele satori   Find more posts by satori   Foto galerie člena satori   Click here to Send satori a Private Message   Add satori to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psilos
Podporující Člen

Karma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 465 

Příspěvek č. 14

to JAyEFF- ale na světle se právě tak rychle rozkládá i THC a to nechceme ,co?

to Mr.voslik - při nedostatečným vysušení a následovným zmrazení dochází díky nízké teplotě k zmrznutí vody v buňkách (led se rozpíná) a tím rozpadu buněčný stěny. Po vyndání z mrazáku se zborcený buňky roztají a to je ten průser. Právě tím dochází k úniku THC z rozpadlých buněk a to mnohem rychleji než z jen třeba přesušenýho a namletýho materiálu. A proto doporučuji před zmrazením důkladně usušit. Pak je to ta nejlepší metoda dlouhobobýho uchování THC.

"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....


Old Post 10-01-2003 v 11:43 AM
psilos je offline   Profil uživatele psilos   Find more posts by psilos   Foto galerie člena psilos   Click here to Send psilos a Private Message   Add psilos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele psilos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psilos
Podporující Člen

Karma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% PěstitelskáKarma uživatele psilos - 50% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 465 

to all Příspěvek č. 15

při fermentaci se uvolňuje teplo a matroš se sám zahřívá, takže wo teplotu bych se nebál. Jde ale o to ,že ale k tomuto samovolnýmu procesu dochází jen při větším množství materiálu. Příkladem jsou fermentační věže (vypadaj jako sila) do kterých JZDáci vozej jetel a pak s tím krměj krávy. Mám dojem , že jako konzervant tu působí vznikající kyselina mléčná, ale nerad bych kecal.
Menší množství materiálu bych doporučoval dát do igelpytel, co nejvíc zmáčknout, vymačkat ven vzduch a v létě dát na sluníčko, v zimě na topení. A pravidelně kontrolovat a vymačkávat ven uvolněný plyny(pytlík se bude nafukovat), protože hranice mezi kvalitně fermentovaným matrošem a kompostemje dost malá.

"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....


Old Post 10-01-2003 v 11:52 AM
psilos je offline   Profil uživatele psilos   Find more posts by psilos   Foto galerie člena psilos   Click here to Send psilos a Private Message   Add psilos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele psilos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
borifield
Stálý Člen

Karma uživatele borifield - 74% PěstitelskáKarma uživatele borifield - 74% PěstitelskáKarma uživatele borifield - 74% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 206 

mame skladem Příspěvek č. 16

zdary , s fermentovanim jako takovym zkusenosti nemam ,ale svoji outdoor urodu davam do zavarovacek ,ne moc nacpanych na pudu .tam ted pri tehle teplote ve tme vydrzi jako cerstve az skoro do leta a nezda se mi ze by nejak ztracely na kvalite a chuti.

Old Post 10-01-2003 v 23:27 PM
borifield je offline   Profil uživatele borifield   Find more posts by borifield   Foto galerie člena borifield   Click here to Send borifield a Private Message   Add borifield to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:37 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.0081480 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív