Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, potřebuju pomoci, připravuju skříň na 250W sodikovku, během toho jsem si zasadil pár noname semínek, ty začaly klíčit atd.. a nyní mají 15cm a lístečky nikde...
a to tam mám "žárovku" kterou sem koupil údajně na rostliny (v bauhausu) 100W s modrym spektrem ale rostlinky dělají jako kdyby tomu tak nebylo :p viz obrazky...
chtěl sem se zeptat jestli to může být odrudou nebo čím...
teplotu udržuju 26-31 den 20-22 noc...
vlhkost 60-85%
a teď se právě začaly kyti ohýbat... ikdyž tam už mam pár dní ofuk...
tak sem jim tam těpnul špejle :p..(alespoň některym)..
Zřejmě jsou tolik vytáhlý, protože se táhnou aby byly co nejblíž ke světlu - rada zní sniž světlo, pokud to je možné + přidej ofuk, potom budou mít tlustší stonky
tak nedostatek světla říkáte :O... to je průser... pač ona uplně brutálně hřeje, kdybych ho dal blíž tak je spálím i s ofukem ... hold sem kupil na piču světlo... tak tam zkusim namontovat úsporku a dam ji od nich cm dva.. to by mohlo pomoci co myslíte ?
značku žárovky bohužel nevím, papirovy obal co sem k němu dostal byl bez jakychkoliv parametru a v obchodě mi nikdo neřekl ani svítivost ani nic.. jen mi tvrdili jak to není skvělé na kytky... a vzhledem k tomu že za ni chtěli dvě kila sem myslel že to na vyklíčení bude stačit ..
myslel sem že když je tak modra tak že fakt nějake to modre spektrum mit bude :p
Obávám se že to co si koupil je sice výborný na kytky, ale jenom na jejich podporu... Nic ti pod ní nevyroste... Ta úsporka, to by mohlo vyjít - dočasně. Ale tak nějak byych to teď neřezal nebo to pochcipe... (ostatně třeba budeš mít štěstí a jestli ti na nich moc nezáleží...)
zkus to ohnout k zemi a zasypat hlínou ještě a kup si něco lepšího za světlo
kdyžtak si je podepři špejlí a rozhodně dej světlo níž a nějakej vítr aby na ně foukal když bude tenkej stonek taxe do kytky nedostane tolik živin jako kdyby byl tlustej a tim pádem...
jinak o řezech zatim nepřemýšlej, prvně si počkej na pohlaví a potom. řezy můžeš dělat i z 20cm kytky. záleží jakou bude mít stavbu
tak ja už mam tyden koupenou vybojku nlite 250W 37k lumens.. ta se mi zda že bude docela schopna...jenomže mi došly finance xD.. sem se díval na netu na tlumivky... našel sem si u www.janca.cz přidu do shopu a chtěly za ní 2x tolik než psali na netu ... => chybělo mi asi 50,- na starter xDD... ale tak ten už si kupim kdekoliv kdykoliv... dneska se idu podivat na skříň :p...
takže to snad bude docela brzo ready .. zatim je mam totiž v akvárku xD.. => tam bohužel vybojku dat nemužu pač bych je tam uvařil O:-)... a navic by se tam nevlezla..
jinač ofuk tam mam to se nebojte.. sice je to obyč větráček ze zdroje ale tak na ofuk to imho stači..
2MIRIS: víš spíš se obávám abych se toho pohlaví dočkal ..
opatrně je výtahni z hlíny,bacha na kořínky a zasaď je o pár centimetrů hloub,ničemu tím neublížíš,jen při zalívání bacha,musíš od spodu aby ti nezačal uhnívat stonek který zahrabeš do hlíny....a na vršky ofuk,měly by být pořád v pohybu a má po problému
ať se daříííí
toš tak sem tam misto fénu vpalil normalni žarovku.. hřeje to taky fest a aspoň to přidá nějáký ten lumen k dobru O:-).. a nastavil sem ji ať se přes den (18hod) vypina a zapina co 30minut ať to tam "udržuje" teplotu jakš takš...
tak už se začaly konečně alespoň minimálně větvit :p.. nad blbou pár watovou úsporkou ... přijde mi to celkem nepochopitelné, když prodávají žárovky spešl na rostliny... ale hřejou tak moc, že poblíž těch rostlin byt nemohou => ve vzdálenosti 20cm už zase nemají světelný dosah ^_^.... tak light demence :O...