Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, dotaz na vzduchotechniku ve větších prostorách...odtah z místnosti by se řešil přes komín ? Bude vadit, když bude stále otevřený přítah a odtah do komína ? Bude problém s vlhkostí, pokud bude v místnosti stále měněn vzduch ? Jak docílím v květu menší vlhkosti 30-40 procent ? Jaká je závislost teplo, vlhkost, studený vzduch ? Jak se chová nasátý studený a vlhký vzduch při vstupu do místnosti s vyplou lampou ?
může a nemusí. Já mam vyvedeno odvětrávání skrz díru ve zdi, do který sem narval na míru seříznutej kus kanalizační trubky, zbytek prostoru zaplněný montážní pěnou.
citace:
Bude vadit, když bude stále otevřený přítah a odtah do komína ?
pokud ti dobře rozumím, tak to vadit nebude.
citace:
Bude problém s vlhkostí, pokud bude v místnosti stále měněn vzduch ?
problém s vlhkostí bude pokud měněn vzduch nebude. Doporučuju regulaci na ventilátor, abys to mohl korigovat.
citace:
Jak docílím v květu menší vlhkosti 30-40 procent ?
Účinnou ventilací, ofukem rostlin.
citace:
Jaká je závislost teplo, vlhkost, studený vzduch?
Vlhkost je relativní veličina, označuje množství vody, kterou je nasycen vzduch. Čím vyšší teplota, tím více vody vzduch pojme. Tzn při teplotě 20°C máš vlhkost například 70%. Pokud zvýšíš pouze teplotu na 30, klesne ti relativní vlhkost na cca 50% (neber to doslova, střílím od boku). Se studeným vzduchem tomu asi nerozumim co myslíš.
citace:
Jak se chová nasátý studený a vlhký vzduch při vstupu do místnosti s vyplou lampou ?
Jak se chová...? No ochlazuje vnitřek boxu, tzn pokud je venku velká kosa, tak při vyplé lampě reguluj přítah nebo nasávej z místnosti kde není taková zima. Lampě to nic neudělá, ale něměl bys mít v boxu v noci 10°, to bys kytkám neudělal radost. Drž teplotu tak kolem 20°C.
Hell
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta
Vlhkost je relativní veličina, označuje množství vody, kterou je nasycen vzduch. Čím vyšší teplota, tím více vody vzduch pojme. Tzn při teplotě 20°C máš vlhkost například 70%. Pokud zvýšíš pouze teplotu na 30, klesne ti relativní vlhkost na cca 50% (neber to doslova, střílím od boku). Se studeným vzduchem tomu asi nerozumim co myslíš.
to je protimluv
čím více, tím více a najednou v příkladu čím více, tím méně....
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....