Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim..je to tady nespočetněkrát,takže i já s kámošem sme se pustili do stavby boxu.
základní konstrukce je zhotovena z dřevěnejch trámků 7*7cm...¨na stěny sme pužili dřevotřísku tl. 5cm.
máme komplet 400w osram plantastar.
rozměry boxu jsou 1m*1m*1,7m.
a ted máme problém..box je umístěn v nevytápěné místnosti kde se teplota v tomle ročnim období rovná zhruba 7 stupnům Celsia...takže sem se chtěl zeptat jak se to odrazí na teplotě uvnitř v boxu??
osádku by měly tvořit semena ze seebbotique GWS and Bubble gum
substrát už je nakoupenej a rozhodli sme se pro Royalty mix od Plagronu.
Hnojky už mám taky..Plagron Bloom a PKčko od Bionovy..takže eště dokoupim nějaký enzymy a final solution.
takže vás prosím o rady ohledně tý teploty...děkuji.
nezapomen na root stimulator....a vytapet to muzes ruznyma zpusobama......7 stupnu je malo, prez den ti to lampa vyhreje, to je fklidu ale v noci budou kyti trpet.....muzes si dat pod kyti vyhrivaci decku/specialne pod kytky, ne ta z obi co maj babky.Nebo sem si dal do kyble s vodou topení do akvárka a prikryl vickem a kdyz ho necham porad zaple, tak kybl ma tak tricet stupnu a vyhreje tu mistnost o nejaky ten stupen.......a jinak normalni topení nejaké, já to resil treba prez noc olejovym topením....má to sice vylky odber, ale potrebujesh to jen parkrat zapnout prez noc a pohoda.....
Mel jsem podobnej problem a vyresil jsem to tak, ze jsem vyndal vnitrek ze susicky na ovoce (bere to relativne malo wattu) a umistil jsem ho k pritahu.To jsem pridelal na termostat (takovej ten klasickej s koleckem, neni problem ho sehnat a skoro nic nestoji) ktery jsem umistil do krine. Nejakej ten stupen to taky hodi. Je ale potreba hlidat, aby vlhkost neklesla moc nizko. Pokud mas zvlhcovacku nemel by to byt problem. Hodne zdaru
Já bych asi zkusil nějakej topnej kabel. Třeba něco takovýho: http://www.nasezahrady.cz/index.php?idzbozi={EDE82BEA-25F4-4AAA-850E-2A7655953019}
Nebo jak říkal Jekyll tu podložku, ale tu sem žádnou nenašel.......
2Jekyll: S tim kýblem sem tě asi nepochopil, to by si chtěl dávat přímo do skříně nebo do místnosti? Ani jedno mi nepříde moc schůdný, vytápět celou místnost/zbytečně zabírat drahocenej prostor pro kytičky....jestli sem to pochopil špatně budu rád když mi to vysvětlíš
2 Morochor: S tím kyblem to je jednoduché: Musísh mít dost velky prostor aby tam ten kybl nikde nevadil.....říkal jsem že to je spíš znouzectnost, než topení, ale používal jsem to aby to neklesalo pod 13 stupnu, i kdyz je to malo, tak aspon nemrzne...je toreseni jen do te doby nez tam dáš pec....:-)
Zdárec,taky mám takovej problém.Přemýšlel jsem dát dokola skříně polystyren.Aspon by tam nebyly takový uniky tepla,chvilku by to tam to teplo zůstalooo.Čaute.
je to zajímvý.ale mám z toho obavu no..celou místnost,ve které je umístěný box jsme dokonale zateplili...a rozhodli sme se,že tam šoupnem aspon jeden přímotop.bude zapnutej jen když bude vypnutá lampa.snad to pomůže.máme totiž pasivní přítah..a kdyby tam nebyl přímotop tak by tam šel hodně studenej vzduch a to by asi nešlo..
taky se chystám stavit 400w lampu, budu to mít v nezatepleném podkroví kde bývá teplota i pod nulou...taky mě napadlo to obložit 10cm polystyrenem a u všech otvorů do skříně udělám mřížku která zapadne jakmile vypnou ventilátory...svítit nechám přes noc protože to sou mrazy nejkrutější...
to Paulie: vzduch by se ti měl vyměnovat i v noci, kytka dýchá kyslíka a vydechuje oxid uhličitý, když se ti to nebude vyměnovat nebude mít co dýchat........zpomali se rust a muze dochazet k castecnemu zloutnuti a opadavani listu,ale to jenom v pripade opravdu velkeho deficitu kysliku