Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Co vlastně čte naše vláda?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Dotaz Příspěvek č. 1

to co se děje v Praze na vládě a hlavně na hradě je v poslední době pěkně zarážející... zvlaáště by mě zajímalo, co čtou? Jestli nějaký starý komančský příručky nebo díla zamindrákovaných rádoby psychologů a vědců nejrůznějšího ražení?
Proto mě napadl nápad, abychom jim tam poslali seznam článků, knížek, osbních deníčků :o) atd., abychom jim otevřeli ten jejich miniaturní rozhled.
A tady je první vlaštovka, která mi dneska přišla na mysl, když jsem na záchodě dumal na jejich kroky... doporučuji si přečíst časák 100+1 (celkem serioní časák, takže by ho mohli brát v potaz...), číslo 5. z roku 2002, tedy ne moc staré. Přímo stránku 48-49 týkajících se jak jinak než ganjy!
Takže krásnou četbu a plno dalších stejně krásných příspěvků, lidi! :o)

Old Post 06-04-2002 v 14:52 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 856 

Příspěvek č. 2

toto asi bude ten clanek o kterem mluvis...

CO S MARIHUANOU?

Ze všech drog se marihuana užívá nejčastěji. Patří k takzvaným měkkým drogám a názory na ni se značně různí. Jaký má vliv na zdraví, myšlení, paměť či koordinaci pohybů? Kolik lidí a kdo ji užívá?


V posledních letech obliba marihuany prudce vzrůstá zejména mezi mládeží. Podle loňských průzkumů ji ve Francii okusilo 41 % dívek do sedmnácti let a přes 50 % hochů v tomto věkovém rozmezí. Čísla za Evropskou unii jako celek hovoří o 45 milionech lidí, tedy 18 procentech obyvatel ve věku od 15 do 64 let. Za poslední desetiletí se jejich počet v některých zemích EU zhruba zdvojnásobil.

ZÁKONY

Znamená to, že většina z oněch 45 milionů lidí porušuje zákon. Situace se liší podle zemí. Někde je trestné držení jakéhokoli množství drogy, jinde až od určitého množství, v Nizozemsku jsou naopak měkké drogy povoleny zákonem. V současné době jsou v tomto směru zřejmě nejliberálnější Portugalsko a také Španělsko. V obou zemích se mohou drogy volně užívat včetně heroinu, pokud to není na veřejnosti. Velmi tvrdě jsou i v těchto zemích postihováni drogoví dealeři. Ať už díky liberální politice nebo navzdory jí počet lidí závislých na drogách v posledním desetiletí ve Španělsku klesá. Stabilizovaná situce je v Nizozemsku, kde se marihuana od osmdesátých let prodává legálně volně v takzvaných "coffee shops". Nizozemsko bývá uváděno jako příklad země, kde procento narkomanů závislých na tvrdých drogách je podstatně nižší než jinde v západní Evropě či v USA.

VLIV NA ZDRAVÍ

Není pravda, že marihuana plicím neškodí. Je pro ně téměř stejně škodlivá jako cigarety. Kuřáci marihuany si sice dají jen pár jointů denně, zatímco kuřák vykouří za den třeba krabičku cigaret nebo víc. Výsledek je podobný. Kuřácký kašel, potíže s dýcháním, chronická bronchitida. Jedna marihuanová cigareta totiž obsahuje až třikrát více dehtu než klasická. Navíc kuřáci marihuany silněji inhalují a kouř déle zadržují v dýchacích cestách. Do plic se tak z jedné cigarety dostane až o čtyřicet procent více dehtu než z tabákové cigarety. Kouření marihuany také snižuje imunitní schopnost plicních buněk. Podle výzkumů mají imunitní buňky izolované z plicní tkáně kuřáků marihuany zhruba o pětatřicet procent nižší schopnost ničit škodlivé bakterie než buňky kuřáka tabákových cigaret. Na rozdíl od klasického tabáku nebyla však prokázána souvislost mezi kouřením marihuany a vznikem rakoviny.

VLIV NA ČINNOST MOZKU

Aktivní látkou v marihuaně je THC (tetrahydrocannabinol), který může vyvolávat pocit euforie a zasněnosti. Tato látka působí také na hippocampus - obloučkový závit ve spodní části mozku, který je důležitý pro ukládání a opětné vyvolávání informací. Snižuje se tak schopnost paměťových buněk a schopnost soustředění a učení. Podobně působení THC na mozeček - část zadního mozku, uloženou v týlní oblasti dutiny lebeční. Je nezbytný pro udržení svalového napětí, pro rovnováhu a koordinaci pohybů. Marihuana tedy zhoršuje dočasně koordinaci pohybů. Ovlivňuje rovněž vizuální schopnosti a dočasně zpomaluje reakce. Ani velká dávka marihuany tyto reakce nicméně neovlivní tak jako alkohol. Ve Velké Británii je každá desátá vážná automobilová nehoda způsobena řidičem pod vlivem marihuany a v amerických městech je to asi třetina všech vážnějších dopravních nehod. THC však vůbec neovliňuje mozkový kmen - část mozku uloženou v týlní oblasti dutiny lebeční, která řídí základní životní funkce, jako je krevní oběh, dýchání apod. To vysvětluje, proč ani velké dávky marihuany neohrožují člověka na životě.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI

V případě marihuany na rozdíl od jiných drog, k nimž patří i káva a čokoláda, závislost prakticky nevzniká. Není ani pravdou, že cesta k tvrdým drogám vede přes tuto měkkou drogu. Jsou také nesporně prokázány některé léčivé účinky marihuany. Má zhruba stejnou schopnost tišit bolest jako třeba kodein a velmi účinná je při potlačování nausey a zvracení jako důsledku chemoterapie. V tomto směru je prakticky nenahraditelná.

VÝHLEDY

Na rozdíl od Evropy v USA se legalizace drog či zmírnění protidrogových zákonů nečeká. Prezident Bush dokonce prohlásil, že "legalizace drog by znamenala pro Ameriku sociální katastrofu". Počet zatčených narkomanů, zejména vyznavačů marihuany, v USA prudce roste. A blíží se nebezpečí označované už dnes také za katastrofu. Poslední průkumy mínění ukazují, že téměř polovina Kanaďanů je pro legalizaci alespoň měkkých drog, zejména marihuany. Otázkou je, jak rozhodne parlament a kanadská vláda. Pokud legalizaci schválí, na kanadské hranici s USA dlouhé více než šest tisíc kilometrů, vyrostou stovky malých obchůdků a kaváren, kde bude marihuana legálně k dostání. Stále více států si dnes uvědomuje, že žít s marihuanou je lepší než proti ní bojovat.

________________________

ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Marihuana patří mezi měkké drogy. Podobně jako hašiš je produktem konopí. Zpravidla se kouří, ale může se přimíchávat i do jídel. Účinná látka THC způsobuje krátce po vykouření stav euforie, který trvá jednu až několik hodin. Marihuana výrazně zostřuje smysly, zejména chuť a sluch. Zpomaluje však pohybové reakce a snižuje koordinační pohybovou schopnost. Někdy, v závislosti na okolním prostředí, může vyvolávat halucinace nebo depresivní stavy. Vědci se shodují, že je méně nebezpečná než státem respektované drogy jako alkohol nebo tabák. Marihuana se k nám dováží zejména z jihovýchodní Asie a z některých zemí bývalého SSSR. Stále větší podíl na zásobování českého trhu mají domácí pěstitelé.

________________________

KONOPÍ (Cannabis)

Rod jednoletých kulturních rostlin z čeledi konopovitých (Cannabinaceae). Původně ze střední Asie. V mírném pásu se pěstuje konopí seté (Cannabis sativa) zvláště v jižní a východní Evropě. Poskytuje až dva metry dlouhá stonková vlákna a olejnatá semena, která se používají jako krmivo pro ptáky a k výrobě mýdla. Z krátkých vláken vzniká koudel jako těsnicí materiál. Z konopí setého byla v Indii pravděpodobně vypěstována odrůda konopí seté indické (Cannabis sativa var. indica), která se pěstuje ve východní Asii, Egyptě, Íránu, jižní a východní Africe. Z této odrůdy pochází hašiš a marihuana. Pro výrobu vláken nebo k jinému použití je bezcenné. České konopí pěstované v teplých oblastech má účinky hašiše, naopak indické konopí pěstované v našich podmínkách účinky hašiše ztrácí.

L`EXPRESS, Paříž; NEW SCIENTIST, Londýn

Old Post 06-04-2002 v 15:43 PM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Muf
Stálý Člen

Karma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 337 

Příspěvek č. 3

Zajímavý nápad, dát jim to (a spoustu dalšího) přečíst.

!!! Není možný, že to nevidí !!!

Vemte si, kdyby přislo těch 45 milionů lidí na policii a chtělo zatknout.

Old Post 06-04-2002 v 21:11 PM
Muf je offline   Profil uživatele Muf   Find more posts by Muf   Foto galerie člena Muf   Click here to Send Muf a Private Message   Add Muf to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 286 

Příspěvek č. 4

Walhallo2000 díky za ten článek. Nechtělo by se mi k vůli tomu kupovat celý časopis. Z toho článku ale vidím, že legalizace konopí je nevyhnutelná. Otázka je, jestli se já toho dožiju.

Mufe to jsou v této oblasti zabedněnci. I kdyby si to přečetli 100x, tak tam budou číst něco jiného než ty.
To by fakt byla prdel. 45 miliónů lidí v jedné frontě u policejní stanice.....
Rád bych to viděl.

Mimochodem seriózní informace o drogách jsou na http://www.erowid.org. (pro ty co čtou anglicky).

nemo

Old Post 07-04-2002 v 03:22 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Al-Ban
Stálý Člen

Karma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 579  

Příspěvek č. 5

Dovolil bych si doporučit všem co mají skrz marii problémy s rodičema, aby jim ten článek dali přečíst. Já už to mám ve famílii sice dávno vyřešený, ale přesto ho tisknu a dám přečíst. Přeci jen neusínat na vavřínech a radši je neustále utvrzovat a uklidňovat:"Dobře si vybral ten náš kluk, ta ganja je učiněnej poklad."

Old Post 07-04-2002 v 08:55 AM
Al-Ban je offline   Profil uživatele Al-Ban   Find more posts by Al-Ban   Foto galerie člena Al-Ban   Click here to Send Al-Ban a Private Message   Add Al-Ban to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WiB
Stálý Člen

Karma uživatele WiB - 63% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 102 

Příspěvek č. 6

2Walhalla K+!
Eddie dávám Ti taky karmu, ale za to, že jsi nepřidal článek, tak odebírám, takže vlastně nic...

Chtělo by to ten článek připojit na celej list MF DNES(protože jsou nejčtenější) spolu s ostatníma dobrýma článkama. Pak to rozdat ve vládě a na hradě a Zeman by to musel před všema pos(l/r)ancema přečíst a bylo by

Attack government which have broken 'The basic human laws' sign!
High grow, higher harvest, highest High! ->

Old Post 07-04-2002 v 16:37 PM
WiB je offline   Profil uživatele WiB   Find more posts by WiB   Foto galerie člena WiB   Click here to Send WiB a Private Message   Add WiB to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Upozornění Příspěvek č. 7

Sice vím, že se zde nesmí psát moc úsečné příspěvky, ale myslím si, že naše vláda ani nemůže nic vidět, protože přes 13.pramen nevidí nic!

A ještě k těm 45 milionům: dobrá, zavřeme všech 45 milionů (možná i více) za mariánku a pustíme všechny kriminálníky, násilníky, vrahy, podvodníky, rasisty, sadisty, dealery tvrdých drog a šéfy kartelů (teda těch pár vlaštovek, které jsou "strážci zákona" schopni pochytat) a Bůh ví, koho ještě. Hnedka bude svět bezpečnější bez těch nebezpečných a odporných hšišáků a huličů!!! Aspoň tu bude bezpečno...

[Edited by Eddie on 07-04-2002 at 09:05 PM]

Old Post 07-04-2002 v 19:41 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Piskot
Stálý Člen

Karma uživatele Piskot - 25% PěstitelskáKarma uživatele Piskot - 25% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 204 

Příspěvek č. 8

Albanku tak za tuhle konstruktivni aktivitu ve svuj prospech ti musim dat K+........to ani jinak nejde.......Albanek neni hloupej....on vi jak na to

Piškot @ like @ high

Old Post 13-04-2002 v 14:49 PM
Piskot je offline   Profil uživatele Piskot   Find more posts by Piskot   Foto galerie člena Piskot   Click here to Send Piskot a Private Message   Add Piskot to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Al-Ban
Stálý Člen

Karma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 579  

Příspěvek č. 9

To víš, Piškote, když mi o něco jde (a je to tedy v mém zájmu ), tak dokážu být velmi přesvědčivý a i z negativa udělám positivum. To mám naučený už z dob, kdy jsem doma bojoval o nový počítač. Vyjmenovával jsem všechny jeho výhody a v čem je lepší než ten starej, až si máma řekla, že na tom něco bude a zainvestovala do mě .
Za karmu samozřejmě moc děkuji .

Old Post 13-04-2002 v 15:53 PM
Al-Ban je offline   Profil uživatele Al-Ban   Find more posts by Al-Ban   Foto galerie člena Al-Ban   Click here to Send Al-Ban a Private Message   Add Al-Ban to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Piskot
Stálý Člen

Karma uživatele Piskot - 25% PěstitelskáKarma uživatele Piskot - 25% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 204 

Příspěvek č. 10

Karmu jsem ti za tohle jeste nedal protoze jsem ti daval pred chvili myslim v Kanale.Takze chvilku strpeni

oooops!Aha tak to bylo asi obracene.

[Edited by Piskot on 13-04-2002 at 05:22 PM]

Piškot @ like @ high

Old Post 13-04-2002 v 16:14 PM
Piskot je offline   Profil uživatele Piskot   Find more posts by Piskot   Foto galerie člena Piskot   Click here to Send Piskot a Private Message   Add Piskot to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 286 

Příspěvek č. 11

Nemyslete si, že mezi těmi poslanci nejsou lidi, co vědí že je třeba změnit zákony ohledně drog ale nejsou to schopni prosadit, protože oni sledujou víc to co si myslí jejich potencionální voliči. A, bohužel, většina společnosti nevidí rozdíl mezi tvrdou a měkkou drogou. A marihuanu považují za stejně nebezpečnou jako heroin. Když to tak vidí Komorous tak to tak musí být. Ne?

nemo

Old Post 14-04-2002 v 22:43 PM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:04 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
13-12-2002 - jaká vlastně je naše policie ? - 15 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8853330 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív