Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Konopa rumovisková (lat. Cannabis ruderalis) je druh konopy, ktorý rastie divoko a plane. Sú to veľmi malé rastlinky, vysoké asi do 60 cm. Majú tenkú vláknitú stonku s riedkymi listami. Listy sú však veľké. Semená sú na povrchu mozaikovité. Tento druh sa vyznačuje veľmi skorým kvitnutím, nezávisle na okolitých podmienkach. Tento druh je burinatý, vyskytuje sa na rumoviskách, neobrábaných poliach a na lúkach. Obsah omamných látok je kolísavý, mierny, niekedy až minimálny ( max. THC <5% ). Vyskytuje sa hlavne v strednej a južnej Európe, južnom Rusku, na Urale, v Malej a Strednej Ázii.
Po dlhom bádaní, som objavil jedno "zanedbané" pole. V tejto lokalite som našiel cca. okolo 70 až 90 rastlín. Zarážajúci je pomer samcov a samíc!!! Samíc bolo asi 70%, niekde aj viac. Takže moje bádanie sa vyplatilo. Získané suroviny už mám dalej spracované.
PS : Predávam Seeds C. ruderalis... min. odber 5ks... cena PM
zdravim,příde mi to jako docela zajímavej nápad,todle v shopech nemaj(myslim nějakej vyšlechtěnej model) co myslíš dalo by se to nějak "vyšlechtit" či "nakřížit" jinými modely aby to bylo něco kloudnýho?
protože takhle je to taková malá technika?!?
Nezávisle na fotoperióde. Toto je asi najlepšia vlastnosť ruderalis-u. Pre ktorú, ju mnohý krížia hlavne zo známymi sativami. Existujú ale aj dalšie vlastnosti, prečo ludia ruderalis používajú ku kríženiu : nenáročnosť na podmienky ( extrémne suchá, dlhodobé dažde... toto všetko nerobí ruderalis-u problém prežiť ), odolnosť voči plesniam, malý a hustý vzrast, nenápadnosť pestovania, vysoký obsah CBN a CNB ( Toto huličom asi moc nepomôže ), nemalý obsah THC ( podľa zozbieraných vzoriek, až do 5% THC ).
Môj osobný kríženec : Durban poison x Ruderalis . Potentná matka Durban Poison, a peľ zo samca ruderalis. Viete, čo som tým získal ? Kríženej je do 1.5 m vysoký, je odolný voči viacerým chorobám, kvitne nezávisle na perióde ( Už v polovici septembra je úroda ), kvalita veľmi dobrá ( ani necítiť, že by došlo k zníženiu THC ).
Původní příspěvek od Freedom9999 hmm tak to sorry ale v tomto ohledu sem měl poňěkud mezeru
a s tim kříženim bych to taky zkusil
No problem. Stačí len mať seeds ruderalis, vypestovať, umiestniť rastliny blízko seba ( outdoor a ruderalis ), a potom už len čakať na samca ruderalis. Myslím, že výsledok jednoznačne stojí zato.