Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Hnojit outdoor značkově?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
HerrFlick
Stálý Člen

Karma uživatele HerrFlick - 41% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 70  

Hnojit outdoor značkově? Příspěvek č. 1

Zdravím outdoor growery ! I zevlující indoor, kteří sem zavítali a zvláště pak obojetníky.


Název tématu nezní moc lákavě, ale opravdu bych se rád v separátním threadu bavil o tom, co si kdo myslí nebo co kdo vyzkoušel co se týče hnojení outdooru.

Jde mi zhruba o následující. osobně jedu jen outdoor, protože mě tento způsob nejvíc vyhovuje. Zasadit řízek se třema malejma lístkama a pečovat o něj a společně s přírodou z něho vypěstovat dvoumetrovou kytku. Hnojit a zalívat v klídku, nebát se přelití, neřešit přepínání period atd. Pokaždé jsme hnojil jen levně Krystalonem Start a loni jsme přidal Vermesfluid a OBM.

Jinak hnojení řeším koňským hnojem, kopřivama, když je někde najdu a natrhám, skořápkama....

Je to prostě takový obyčejný pěstění a nemám pocit, že bych byl pěstitelská lama a neměl výsledky. První kytku jsme zasadil snad před 15ti lety a v kuse sázím pro vlastní nutnou spotřebu tak 5 let.

Teď k podstatě. Myslíte si, nebo víte, že tuto bezstarostnou idylku je vhodný narušit nákupem značkových hnojiv ala Plagron? Podpora kvetení běžnejma přírodníma věcma je o dost těžší než profi hnojkama, ale růst by ten krystalon a hnůj mohli zvládnout,ne?


On i ten outdoor není zadarmo, když si vezmu, že řízek Nebuly mě stál dvě kila a pro dobrej pocit kupuju substrát z Guanem, kterej mě taky vyšel na 600.

Rád bych adminy poprosil o trpělivost s tímto threadem, kterej je spíš filozoficko-technickej než nějak jasně profilovanej, ale opravdu nad tímto dost přemýšlím a toto je nejlepší způsob, jak si přečíst názory jiných.

taky bych tady rád probral to, jestli si firmy produkujíci hnojiva pro naše kytky nedělají jen dobrej byznys z toho, že to prostě fajn zabalí a napíšou o tom povídání.

Co myslíte?

Old Post 05-07-2007 v 18:56 PM
HerrFlick je offline   Profil uživatele HerrFlick   Find more posts by HerrFlick   Foto galerie člena HerrFlick   Click here to Send HerrFlick a Private Message   Add HerrFlick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 1831 

Team Member: MOD

Příspěvek č. 2

Z celýho článku mi vyplynulo to že by si rád okusil něco novýho, ale bojíš se že narušíš svůj dosavadní kvalitní grow že? Určitě bych si rozšířil obzory a okusil něco z kvalitních hnojiv a ta investice není zase tak šílená, že by si toho někdy měl litovat

Old Post 05-07-2007 v 20:12 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vaaanha
Stálý Člen

Karma uživatele vaaanha - 65% PěstitelskáKarma uživatele vaaanha - 65% Pěstitelská

Registrován: Jul 2005
Příspěvků: 213  

Příspěvek č. 3

Záleží na nátuře, někdo by ani za nic nešel do "chemických" hnojiv ani za nic, druhému nevadí, ba dokonce je s něma spokojený. Já osobně na růst hnojím kopřivama a to ze čtyř důvodů - jsou přírodní, jsou lehce dostupné, jsou levné a mají výsledky. Nemám žádnou možnost pro porovnání, ale já sem s něma spokojen. Co se týče květu a krystalonu - příjde mi, že všichni tady nadávají na Krystalon aniž by to moc lidí zkoušelo. Měl sem tak cca od dubna do teď jednu kytku na okně, na růst hnojená lehce a na květ Krystalonem jahoda a když jí dá člověk dva tři týdny na vypláchnutí, na chuti to opravdu nejde poznat. Pokud nebudu mít tohle léto dostatek peněz na kvalitní hnojky(jakože prozatimní skóre z brigády tomu docela nasvědčuje), budu se muset "spokojit" s Krystalonem - ale mně osobně to nevadí. Sám sem si odzkoušel, že až tak špatný neni, lepší než drátem do oka. Kdybych věděl o nějakém bio hnojivu "udělej si sám", ke kterému se může dostat průměrný měšťák, klidně bych ho udělal, jenže o žádném nevím. Ale pokud máš slušný kapitál, není důvod nedát kytkám tu nejlepší možnou péči, co si zaslouží(ikdyž já asi na růst budu vždycky hnojit kopřivama, už jenom kvůli tomu smradu ).

Guns don't kill people. People kill people. Guns protect against people with smaller guns.

Old Post 05-07-2007 v 21:05 PM
vaaanha je offline   Profil uživatele vaaanha   Find more posts by vaaanha   Foto galerie člena vaaanha   Click here to Send vaaanha a Private Message   Add vaaanha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ono
Stálý Člen

Karma uživatele Ono - 87% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 1078  

Příspěvek č. 4

2HerrFlick:
Ahoj!
Rovnakú dilemu som riešiel pred tohtoročnou sezónou. Minulý rok som hnojil na rast Wuxalom Super a na kvet Plagronom Alga Bloom.
Tento rok hnojím na rast Plagronom Alga Grow. Moja doterajšia skúsenosť je, že som nezaznamenal rozdiel medzi uvádzanými hnojivami na rast. Trošku ma prekvapil pomer dusíka v Plagrone Alga Grow, ktorý je oproti Wuxalu 2,5-krát nižší. Plagron je asi komplexnejšie a vhodnejšie hnojivo pre cannabis, ale ak si porovnám úžitok/cena hnojiva, tak by som asi znova zvolil na rast skôr Wuxal Super.
Na kvet som s hnojivom Plagron Alga Bloom spokojný, ten by som, zatiaľ, nemenil.

Marihuana je dar.

Old Post 06-07-2007 v 12:02 PM
Ono je offline   Profil uživatele Ono   Find more posts by Ono   Foto galerie člena Ono   Click here to Send Ono a Private Message   Add Ono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HerrFlick
Stálý Člen

Karma uživatele HerrFlick - 41% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 70  

Příspěvek č. 5

Díky všem za reakci. včera už jsme neměl čas, tak jsme popis trošku utnul. Prostě obecně je jasný, že kytky, co jsou indoor, potřebují kompletní péči, pže mimo maximálně hlíny, je to všechno úmělý.

Ale kytky vwenku mají vše co potřebujou, tak jsme spíš chtěl řešit váš přístup k outdoor pěstování.

Ze zkušeností vím, že se dá udělat outdoor velice kvalitní.

je tady někdo, kdo prožívá outdoor stejně jako indoor a vyjde ho jedna sezona na x tisíc? Slavíte s tím úspěch?

Jinak nejde mi o fiance na hnojiva, jak někdo podotknul. ten plagron stojí pár stovek, který snad někde po kapsách mám, ale fakt o ten přístup.

Pohoda příroda VS vědec, investice a každodenní obskakování )

Old Post 06-07-2007 v 15:05 PM
HerrFlick je offline   Profil uživatele HerrFlick   Find more posts by HerrFlick   Foto galerie člena HerrFlick   Click here to Send HerrFlick a Private Message   Add HerrFlick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 1831 

Team Member: MOD

Příspěvek č. 6

Můžeš to zkombinovat, občas přihnojit třeba něčím od Plagronu a pak si jet zase po svým, šlo by jen o občasné přihnojení a sámuvidíš co sklidíš? V pěstování konopí se dá donekonečna experimentovat, tak se do toho pusť, ať ti to už nevrtá hlavou a třeba budeš i víc spokojenej než jindy

Old Post 06-07-2007 v 16:11 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tojekrasnypocit
Nový Člen

Karma uživatele tojekrasnypocit - 40% Pěstitelská

Registrován: May 2007
Příspěvků: 18  

Příspěvek č. 7

Tak zhrniem Vam s cim hnojim ja a som nacisto spokojny.
Od malinkych ich hnojim VERMINOM UNIVERZAL (NPK 9-3-4), co je cisto biologicky roztok s perfektnymi ucinkami, a vdaka dobremu kamosovi mam tento roztok uplne zadarmo vzdy ked potrebujem takze som este neinvestoval nic, davam to zalievkou a samozrejme aj na list, som velmi spokojny lebo stromky uz mam skoro 2.5m vysoke a fajn rozkonarene )
Ale teraz idem kupovat Plagron Phyt-amin 100ml co je nejaky perfektny stimulant,kt vsetci vychvaluju a stoji len do nejakych 200SK a ani celu flasticku neminiem tento rok.
Akonahle budu sisky robit tak spolocne s tym verminom budem pridavat BIO NOVA P-K 13-14% 250ml flasticka (200SK) co je tiez investicia minimalna ale osvedceny efekt dosiahnem s tymto!!!! uz teraz viem ze to uz lepsie ani nemoze byt :))
Tak growu zdar a nebojte sa experimentovat a hlavne biologicky, ziadnu chemiu lebo si zadrbete pluca a za to Vam to ozaj nestoji, mat plucne problemy len kvoli tomu ze sa to hnojilo chemickym hnojivom!!

Old Post 07-07-2007 v 12:46 PM
tojekrasnypocit je offline   Profil uživatele tojekrasnypocit   Find more posts by tojekrasnypocit   Foto galerie člena tojekrasnypocit   Click here to Send tojekrasnypocit a Private Message   Add tojekrasnypocit to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GreenMafia
Stálý Člen

Karma uživatele GreenMafia - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2007
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 8

nějakej typ tady někde psal že prej sere vlastní hovna do kanystru a když jich tam je dost tak doleje vodou a přidá ještě různý nesmysly,tak to bych si asi nedal ale možná to kytkám dělá dobře čus

Out 2006 vyčorovanej

Old Post 09-07-2007 v 11:21 AM
GreenMafia je offline   Profil uživatele GreenMafia   Find more posts by GreenMafia   Foto galerie člena GreenMafia   Click here to Send GreenMafia a Private Message   Add GreenMafia to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
L0TRIK
Stálý Člen

Karma uživatele L0TRIK - 88% PěstitelskáKarma uživatele L0TRIK - 88% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 136 

Příspěvek č. 9

Cus jestli hnojit nebo nehnojit znackove je podle mě docela jedno, celkove se to poznat moc neda....
nejdulezitejsi jsou podle mě tyto faktory :

1.Genetika

2.Slunce - sviti celej den, pul dne ....atd

3.Puda - pokud sazite do konskeho hnoje(skoro 80% pudy je u me konsky hnuj se slamou a pilinami - radne ulezeno a vyhnito ),humusu,kompostu nemusite se uz prilis o hnojiva starat

4.Skudce a nemoci - venku docela problem ohlidat, ale da se to

5.Zastrihavani,zastipovani,ohybani,lamani - snazime se o co nejoptimalnejsi pocet topu(vrcholu) + maximum svetla na kazdou vetev

6.A az na sestem miste bych zminil vyber hnojiv
sam pouzivam na rust -Wuxal super + Krystalon start
kvet - v ranne fazi kvetu 1x-3x zalivka krystalonu kvet a plod(dobre kytku na pocatku nakopne ), po cca 14dnech kvetu prechazim na OBM(kytka ma vic jak 30dnu na zbaveni se chemickych hnojiv)

zkousel sem produkty od Plagronu a nebyl zadny viditelny,ani jiny rozdil od kytek hnojenych MOu metodou, proste kazda kytka byla trochu jina a bylo naprosto jedno jestli byla hnojena ciste Plagronem, nebo mym mixem....

=>Spis bych rekl, ze je to otazkou zivotniho stylu a priorit....
Uvedu priklad - svemu auto dopreji vzdy to ,,nejlepsi"(a vetsinou i nejdrazsi) co na trhu je i kdyz samozrejme nepoznam rozdil od veci ktera je o par stovek levnejsi...

zatim =p)

Řekněte dealerům D0ST !!!
Vytlačte dealery ze "svého" města !!!
Spolu to možná dokážeme !!!
Vše o ph půdy !!!
L0TR!Kuv CRAZY NOname OUTdoor 2005 Zhuleno !!!

L0TR!Kuv S0L!D Windoor 2007 Sklizeno !!!

Old Post 10-07-2007 v 08:46 AM
L0TRIK je offline   Profil uživatele L0TRIK   Find more posts by L0TRIK   Foto galerie člena L0TRIK   Click here to Send L0TRIK a Private Message   Add L0TRIK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
speed
Nový Člen

Karma uživatele speed - 28% Pěstitelská

Registrován: Jan 2007
Příspěvků: 10  

Příspěvek č. 10


hnojivo s rastliny kopriva- žihľava

Čo nevyskúšaš neobjavíš ale keď to objavíš stojí to zato.

Old Post 10-07-2007 v 18:36 PM
speed je offline   Profil uživatele speed   Find more posts by speed   Foto galerie člena speed   Click here to Send speed a Private Message   Add speed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Coooper
Stálý Člen

Karma uživatele Coooper - 93% PěstitelskáKarma uživatele Coooper - 93% PěstitelskáKarma uživatele Coooper - 93% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 150  

Příspěvek č. 11

Já spíš to mám tak že na rust hnojim krystalonem , a koprivama a zatím na svojich kytkach nevidím zadne nedostatky výživy ale na květ chci dokoupit asi něco kvalitního od plagronu . Určite jsou přírodní hnojky dost dobré kámoš pěstuje mozna tak 4 roky a nikdy nehnojil na růst ani na květ chemickymy hnojivy a pokazde mel skoro 3m kytky ....Pouze příroda.

Old Post 10-07-2007 v 20:49 PM
Coooper je offline   Profil uživatele Coooper   Find more posts by Coooper   Foto galerie člena Coooper   Click here to Send Coooper a Private Message   Add Coooper to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HerrFlick
Stálý Člen

Karma uživatele HerrFlick - 41% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 70  

Příspěvek č. 12

přesně o tom, co popisuješ na konci jsem chtěl mluvit. ono je to fakt divný, když se z toho pěstění vytrácí pohoda a invence. že by byla jediná správná cesta. drahý hnojiva, drahý feno atd.


trošku jak na tuningovým srazu.........

citace:
Původní příspěvek od L0TRIK
Cus jestli hnojit nebo nehnojit znackove je podle mě docela jedno, celkove se to poznat moc neda....
nejdulezitejsi jsou podle mě tyto faktory :

1.Genetika

2.Slunce - sviti celej den, pul dne ....atd

3.Puda - pokud sazite do konskeho hnoje(skoro 80% pudy je u me konsky hnuj se slamou a pilinami - radne ulezeno a vyhnito ),humusu,kompostu nemusite se uz prilis o hnojiva starat

4.Skudce a nemoci - venku docela problem ohlidat, ale da se to

5.Zastrihavani,zastipovani,ohybani,lamani - snazime se o co nejoptimalnejsi pocet topu(vrcholu) + maximum svetla na kazdou vetev

6.A az na sestem miste bych zminil vyber hnojiv
sam pouzivam na rust -Wuxal super + Krystalon start
kvet - v ranne fazi kvetu 1x-3x zalivka krystalonu kvet a plod(dobre kytku na pocatku nakopne ), po cca 14dnech kvetu prechazim na OBM(kytka ma vic jak 30dnu na zbaveni se chemickych hnojiv)

zkousel sem produkty od Plagronu a nebyl zadny viditelny,ani jiny rozdil od kytek hnojenych MOu metodou, proste kazda kytka byla trochu jina a bylo naprosto jedno jestli byla hnojena ciste Plagronem, nebo mym mixem....





=>Spis bych rekl, ze je to otazkou zivotniho stylu a priorit....
Uvedu priklad - svemu auto dopreji vzdy to ,,nejlepsi"(a vetsinou i nejdrazsi) co na trhu je i kdyz samozrejme nepoznam rozdil od veci ktera je o par stovek levnejsi...

zatim =p)

Naposledy upravil HerrFlick 10-07-2007 v 21:59 PM

Old Post 10-07-2007 v 21:05 PM
HerrFlick je offline   Profil uživatele HerrFlick   Find more posts by HerrFlick   Foto galerie člena HerrFlick   Click here to Send HerrFlick a Private Message   Add HerrFlick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GringoDingo
Nový Člen

Karma uživatele GringoDingo - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 7  

Příspěvek č. 13

ja som minuly rok hnojil cisto len slepacincami a dopadlo to velmi dobre
ale tento rok som na rast pouzil Kristalon START a teraz som zacal Kristalon KVET A PLOD a ku koncu by som mal v yalohe aj nejaku specialitku priamo y holandska takze uvidime ze co s toho tento rok bude MIEEEEEEEEEER

Old Post 09-08-2007 v 10:41 AM
GringoDingo je offline   Profil uživatele GringoDingo   Find more posts by GringoDingo   Foto galerie člena GringoDingo   Click here to Send GringoDingo a Private Message   Add GringoDingo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Drsnejmuzik
Stálý Člen

Karma uživatele Drsnejmuzik - 25% PěstitelskáKarma uživatele Drsnejmuzik - 25% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 84  

Příspěvek č. 14

nemám čas zrovna číst tenhle thread ,ale zmejch zkušeností můžu bezpečně říct že značkový hnojivo je možná až zbytečný. Já hnojim outdoorofky hnojidlem z Gshopu přesně je to "CANA tera flores" je na květ.Dovážej ho z holandu a hodně lidí má sním dobrý zkušenosti (aspon mi to povidali v Gshopu),ale já osobně snim mam taky dobrou zkušenost..! Možná že hnojit stim venkárny je až zbytečnost. nehnojím všechny jenom ty lepší byliny ke kterym to nemam dalekou cestu. Řekl bych že nejlepší hnojiva jsou přírodní vlastnoručně vychystaný.Já preferuju na podzim vykopat díru tak aspon 40cm na hloubku a aspon tak 4na4metry velkou,ale to už je na libovolný(záleží na počtu kytek). Do díry na podzim narvu bandu kompostu kterej mam od babky a je aspon sto let starej a uleželej jako bonus do jamy rvu dle fantazie schnilí jabka a podobně ;-) tyhle připravený lejna do jámy trochu upěchuju.. necháme do jara uležet a hodíme tam semena.. Mám stímhlectim parádní vždy zaručenej ůspěch,kytky jen bublaj a smějou se. na takhle připravenym fleku nemusíte přihnojovat vůbec! a vyroste mi dycky pecka až tomu sám kolikrát nechci ani věřit ;-) (pokud teda holt nesázíte nezhul technicky modely ) nereste hrubky a pravopis. zatas

|| LiVe iN PeAcE & GANJU V DUŠI 4EVER ||
-- ANTIFA --

Naposledy upravil Drsnejmuzik 16-08-2007 v 17:06 PM

Old Post 15-08-2007 v 02:28 AM
Drsnejmuzik je offline   Profil uživatele Drsnejmuzik   Find more posts by Drsnejmuzik   Foto galerie člena Drsnejmuzik   Click here to Send Drsnejmuzik a Private Message   Add Drsnejmuzik to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Drsnejmuzik! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
warior
Stálý Člen

Karma uživatele warior - 77% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 155  

Příspěvek č. 15

zdravim vespolek!
Myslim, ze HerrFlick zacal velice zajimave tema. Podle me jsou to ale vlastne tak trochu temata dve nebo bychom ho mohli aspon rozebrat na dva aspekty.

1)se jedna o technickou stranku veci tzn. naskytaji se otazky jako:"Ma smysl venky vubec dohnojovat?","Pokud ano tak staci pro spravny rust a kvet rostlin bio-homemade nebo radeji hnojit drazsi chemkou?","vyplati se vubec vrazet do toho penize?","Je znatelny rozdil na vyslednem produktu?" a podobne...

zkusme si na ne odpovedet.
Myslim, ze se obecne venky vyplati hnojit, pokud je tedy nemate vyslovne v hnoji posazene nebo nedelate kazdy podzim neco jako Drsnejmuzik, coz se mi zda jako odcela dobrte reseni-mozna by se to dalo treba jeste vylepsit o nejaky dolomiticky vapenec na snizeni kyselosti, vzhledem k tem jabkam a podobnym srandam...ja neco takoveho taky skousel a je to urcite super...
Z toho jiz tak trochu vypliva i odpoved na druhou otazku. Urcite zkusenosti mnoha groweru dokazuji to, ze i bez utraceni jedine koruny nebo presneji bez nakupu profi hi-tech hnojiv jdou vypestovat nadherne vonave ulepene kytky.Opet je tady ale i druha strana mince. Ja mam letos kytky na stejnem miste jako loni a presto, ze se pole nachazi v tesne blizkosti hnojiste, (navic jeste primo pod nim-tzn. ze kdyz zaprsi, tak ty ziviny stekaji ke kytkam) tak bylo patrne, ze jim neco schazi-svetla barva nezdrave vypadajici listy a pod. Vresil jsem to tedy opakovanym postrikem phyt-aminu a par litry sady flora series od firmy General Hydroponics...kyti se ted jen smeji...
I odpoved na dalsi otazku je tedy nabiledni. Dle meho nazoru i zkusenosti se tedy vyplati mit doma nejake umele popohanece pro pripad, ze by si priroda sama nevedela rady nebo by potrebovala vypomoct...a to, jestli je na lahvi napsano OBM,Kristalon nebo GH je v tomto pripade jedno-mozna dokonce levnejsi hnojiva specializovana na hlinu jsou lepsi,nez napr. mnou pouzivane hnojivo od GH,ktere je uvadeno jako univerzalni...a takove vychytavky jako phyt-amin,nebo specialni hnojiva na kvet pomuzou urcite a rozdil je znatelny-mimo jine take proto, ze v nasich zemepisne sirce neni pro pestovani konopi na marihuanu idealni podnebi(v indii nebo nepalu by to bylo asi docela parek...) =>myslim, ze se vyplati utratit par stovek za hnojiva.
A vlastne jsem tedy i castecne odpovedel i na dalsi otazku. POkud pouzivate nejake specialni kvetove hnojivo(tzn. s vyssim obsahem fosforu a mene dusikem) nebo nejaky vychytavky od plagronu jako treba phyt-amin v postriku po celou dobu, pak tvrdim, ze jsou rozdily na produktu vydet i citit v hlave...

a 2) je to vec pestitelskeho presvedceni a pestitelske filozofie. To se potom spise naskytaji otazky spise typu:"Ztrati kvetiny svuj prirodni puvod nebo nejaky "punc prirody", kdyz jim budeme umele pomahat?" ,nebo abychom zohlednili take cloveka-pestitele,"Budou to ty kvetiny, ktere mi umozni ty nejlepsi prozitky a nabidnou mi moznost "prozit prirodu", kdyz budou umele hnojene?" Nabizi se i mene filosoficke otazky jako treba otazky zdravotniho a bezpecnostniho charakteru-je to preci jen chemie, ale rekneme, ze jsou si pestitele techto rizik vedomi a pri pouzivani chemi dodrzuji bezpecnostni predpisy a kytky flushujou...

Odpoved na tyto otazky je uz o neco slozitejsi a nerad bych tady zasiral misto filosofickymi uvahami,ktere stejne zajimaji jen malo lidi ;-), takze je to spis namet na zamyslenou pro vas a take nejake navody pro hledani argumentu pro a proti...vyhodnotit uz by si to mel asi kazdy sam...at uz to ale pestujete jakkoliv, tak vam preju hodne zdaru! a to vsem!

P.S. kdyby se ale nekdo chtel podelit dale o sve myslenky, az bude jako ja uplne spukany a nebude mit nic lepsiho na praci, tak si to urcite rad prectu a treba zareaguju...mejte se...

indica veritas.
hulim tedy jsem.

Old Post 31-08-2007 v 18:05 PM
warior je offline   Profil uživatele warior   Find more posts by warior   Foto galerie člena warior   Click here to Send warior a Private Message   Add warior to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lootman
Stálý Člen

Karma uživatele lootman - 50% Pěstitelská

Registrován: Jan 2006
Příspěvků: 106  

Příspěvek č. 16

Zdarec vzdy kdyz pjestuju venku tak uz pouzivam ze zasady i prirodni hnojivo-slepicince zredene s mlikem a to vse jeste zredene s odpadni vodou od zelv (moje zelvy jsou nehorazny zrouti a podle toho znecistujou a jako ze je to tah )Vse necham tejden vodlezet a SMRTELNA kombinace ale kyti po tom delaj jak psi hehe...

Komu se neleni tomu se zeleni

OPĚT MIMO SFÉRY VNÍMÁNÍ

Old Post 03-09-2007 v 16:32 PM
lootman je offline   Profil uživatele lootman   Find more posts by lootman   Foto galerie člena lootman   Click here to Send lootman a Private Message   Add lootman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:41 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
14-10-2012 - hnojení outdooru při květu - 81 odpovědí
24-09-2010 - HNOJIVA NA outdoor - zkušenosti - 64 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1662280 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív