Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Musis se podivat na jaky je ten vetracek napeti. /5V, 12V, 230V/ Dyz to bude na 230 tak to soupnes rovnou do zasuvky. Dyz na 5 nebo 12V tak potrebuje jeste nakej zdroj. Urcite by se dal pouzit njakej adapter /krabicka kerou strcis do zasuvky a z toho leze treba 5V/
Větrák od kompa je na 12V 0,12A. Já je používám z toho důvodu že jsou tiší než ty 220V. Zkus se zeptat v počítačový opravně já jsem takhle jeden sehnal z rozbitýho zdroje mi dali funkční větrák a uplně zadarmo. S adaptérem na 500mA můžeš použít tak 4 věteáky a bude to v poho.
To je sice hezky ,ze je tizsi ,ale jinak je uplne na nic ,vykon minimalni a na uchlazeni skrine jich asi potrebujes moc. Mozna se hodi pro zarivky ,ale pro vybojky bych radsi zainvestoval do neceho lepsiho.
Blbost. Zarivky chladit preci vubec nemusis. I kdyz bys je mel 1 cm nad kytkama, tak jim to nic neudela. Jinak mam 70W Son-T a NAPROSTO v pohode to staci. Je takovy mensi - klasika 12V na trafo od Hamy - jenze od trochu vic tahne (adapter ma 400 mA), tak to mam dokonce "jen" na 8V.
lidi, símvás, mám skříň s půdorysem tak 60x60, výška asi 120 cm a sodíkovka 100 W, mám tam dát větráček z kompu ? Nebo dva ? Není nutné chladit tlumivku a trafo k napájení toho větráku ? Ta tlumivka docela připéká...
větráky na komp by měly být tiché, takže proč mi to furt vrčí ? Napájím ho normálně 12 V, ale při tomhle napětí prostě docela hlasitě vrčí... Na tu tlumivku zatím kalím, snad to vydrží... nezdá se mi, ale, že jeden větráček to zvládne dost chladit (50x50, 100W)... no uvidímë, buď mi včas poradíte, nebo mi skanky zdechnou
Mas ten vetrak na odsavani nebo nasavani? Ja bych dal ten vetrak nahoru (odtah) a jeste jeden na nasavani nekam dospod nebo aspon pasivni otvory. K te hlucnosti: 12V na jeden vetrak je asi dost. Zapoj jich na jeden adapter nekolik, nebo si kup ten nastavitelnej 3,6,9 a 12V a muzes si to vychytat jak potrebujes. Jestli mas tlumivku ve skrini tak ji hned vyndej mimo.
no mám větrák na odsávaní a je nahoře, dole mám pasivní otvory. Ta tlumivka je sice ve skříni, ale ne tam kde jsou kytky, je v "přízemí" a i tam mám spoustu pasivního chlazení, ale možná by ještě jeden větráček neškodil přímo na tlumivku a jeden ještě na nasávání....
každopádně dík..
2 Ondrash: chrceni vjetraku - zezadu ho rozeber, je vychozenej, suchej nebo je v nem bordel. Vypucovat, kapku MINERALNIHO oleje. Jednou za rok opakovat. Doporucuji totez udelat u vetraku v kompu .