Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » stykac
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
rege
Nový Člen

Karma uživatele rege - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 11  

stykac Příspěvek č. 1

Dostal jsem radu, ze kdyz ma 1000W bude potreba za casovac supnout stykac aby casovac brzo neodesel, je to tolik potreba??

Old Post 09-04-2007 v 19:29 PM
rege je offline   Profil uživatele rege   Find more posts by rege   Foto galerie člena rege     Add rege to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 2

pri takove watazi urcite teda pokut bys nemel nejaky spinacky ktere vydrzi takovy proud ja bych ale daval stykac i u 400W je to lepsi, kontakty se tak neopotrebuji

Old Post 09-04-2007 v 19:31 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rege
Nový Člen

Karma uživatele rege - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 11  

Příspěvek č. 3

dik, staci samotnej stykac bez jistice a spinacich odin??

Old Post 09-04-2007 v 19:49 PM
rege je offline   Profil uživatele rege   Find more posts by rege   Foto galerie člena rege     Add rege to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 798  

Příspěvek č. 4

Spínací hodiny právě spínají ten stykač, který sepne tu lampu.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 09-04-2007 v 20:11 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CHASNIK_SK
Stálý Člen

Karma uživatele CHASNIK_SK - 66% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 5

To hej 1000W ti spravy prud skoro 5A,a to uz nieje sranda.

Old Post 09-04-2007 v 21:54 PM
CHASNIK_SK je offline   Profil uživatele CHASNIK_SK   Find more posts by CHASNIK_SK   Foto galerie člena CHASNIK_SK   Click here to Send CHASNIK_SK a Private Message   Add CHASNIK_SK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WhiTe
Stálý Člen

Karma uživatele WhiTe - 92% PěstitelskáKarma uživatele WhiTe - 92% PěstitelskáKarma uživatele WhiTe - 92% Pěstitelská

Registrován: Mar 2003
Příspěvků: 348  

Příspěvek č. 6

no, nerek bych ze kilowata je tak moc...spis de o to jaky mas spinacky...ja mam do 4,5kW

Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.

Old Post 10-04-2007 v 07:22 AM
WhiTe je offline   Profil uživatele WhiTe   Find more posts by WhiTe   Foto galerie člena WhiTe   Click here to Send WhiTe a Private Message   Add WhiTe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
weider
Stálý Člen

Karma uživatele weider - 70% Pěstitelská

Registrován: Apr 2004
Příspěvků: 322  

Příspěvek č. 7

pripajam sa k nazoru ze je lepsie ked tam ten stykac je. Zase taka draha polozka to neni.

Old Post 10-04-2007 v 11:31 AM
weider je offline   Profil uživatele weider   Find more posts by weider   Foto galerie člena weider   Click here to Send weider a Private Message   Add weider to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
levap20
Stálý Člen

Karma uživatele levap20 - 97% PěstitelskáKarma uživatele levap20 - 97% PěstitelskáKarma uživatele levap20 - 97% PěstitelskáKarma uživatele levap20 - 97% PěstitelskáKarma uživatele levap20 - 97% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 265  

Příspěvek č. 8

Taky se přikláním k použití stykače. Záleží co máš za spínací hodiny, pokud máš něco stavěnýho na velké proudy můžeš to použít i bez stykače. Druhán věc je, že u dosti hodin co sem našel na netu je poznámka "Není učeno pro spínání indukční zátěže."

Old Post 10-04-2007 v 14:42 PM
levap20 je offline   Profil uživatele levap20   Find more posts by levap20   Foto galerie člena levap20   Click here to Send levap20 a Private Message   Add levap20 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 839  

Příspěvek č. 9

WhiTe: Nevim jaký přesně máš ty, ale běžný spínačky jsou do 16A (cca 3,5kw) odporové zátěže a 2A (cca 450w) induktivní.
Od čtyřkila nahoru by se mohlo stát že při proudové špičce během sepnutí se k sobě připečou kontakty a hodiny zůstanou seplý až do rozebrání.

Jenom takový opakování, protože se to už řešilo
Torzo theardu o stykačích
Tady taky

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Naposledy upravil Erixon 10-04-2007 v 15:17 PM

Old Post 10-04-2007 v 14:42 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Romanisko
Nový Člen

Karma uživatele Romanisko - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2006
Příspěvků: 20  

Příspěvek č. 10

Určitě stačí obyčejný stýkač. Má lampa 600W si veme na zapálení 6A. Bez stýkače určitě ne. Čest. :-)

Old Post 30-04-2007 v 00:18 AM
Romanisko je offline   Profil uživatele Romanisko   Find more posts by Romanisko   Foto galerie člena Romanisko   Click here to Send Romanisko a Private Message   Add Romanisko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 11

Čau
Mám dotaz:
Když chci mít 2x400w lampy musim mít na každou lampu stykač a spínací hodiny nebo stačí na obě lampy jeden stýkač a jedny spínací hodiny ?

Old Post 12-11-2010 v 22:11 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dolfa
Stálý Člen

Karma uživatele Dolfa - 31% PěstitelskáKarma uživatele Dolfa - 31% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 133  

Příspěvek č. 12

citace:
Původní příspěvek od MrdMaister
Čau
Mám dotaz:
Když chci mít 2x400w lampy musim mít na každou lampu stykač a spínací hodiny nebo stačí na obě lampy jeden stýkač a jedny spínací hodiny ?


Zdar, v závěru věty sis odpověděl sám. Jedny hodiny a jeden stykač stačí. Jen to dobře a bezpečně pozapojuj aby nebylo neštěstí.

Old Post 13-11-2010 v 08:41 AM
Dolfa je offline   Profil uživatele Dolfa   Find more posts by Dolfa   Foto galerie člena Dolfa   Click here to Send Dolfa a Private Message   Add Dolfa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chuck53
Stálý Člen

Karma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 601 

Příspěvek č. 13

MrdMaister :

Stačí ti jeden. Prostě stykačem přivedeš fázi na balast těch výbojek a na obou bude 230V.

Já mám doma starší stykače a ty mají dva kontakty spínací a dva rozpínací. Takže já sem odpojoval jak Fázi tak Nulák. Ale tobě bude stačit jeden "kontakt" který ti sepne Fázi a přivede na ty balasty.

Hlavně měj nějakou výkonovu rezervu v tom stykači. Já mám doma 16A a 25A kousky=rezervu mám jako prase. Pokud budeš rozpojovat jen tu fázi co půjde na obě výbojky,tak ten proud se bude sčítat.. Nevím jaké se prodávají dneska stykače ale když koupíš 16A, neztratí se...

Toš dobře to čistí !

Chuckovy --- Stromy 2010 Low Killer ---

Old Post 13-11-2010 v 08:44 AM
chuck53 je offline   Profil uživatele chuck53   Find more posts by chuck53   Foto galerie člena chuck53   Click here to Send chuck53 a Private Message   Add chuck53 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 14

Díky moc za rady.
Já mám 20A stýkač tak to mám pěknou rezervu
a musím na to zapojovat spínací hodiny ktery jsou do rozvaděče nebo stačí normální spínací hodiny do zásuvky ? našel jsem totiž tady ještě jeden takovej tread a tam se o tom dohadovaly tak by mě zajmala skutečnost abych nevyhořel nebo tak něco protože to chci mít tak trocha potajnu před rodičama

Old Post 13-11-2010 v 09:34 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dolfa
Stálý Člen

Karma uživatele Dolfa - 31% PěstitelskáKarma uživatele Dolfa - 31% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 133  

Příspěvek č. 15

Podivej, pokud už máš koupený nezástavný zásuvkový spínačky a slušně to zpracuješ, tak není nutný kupovat na DIN lištu. Tvůj stykač má opravdu dostatečnou rezervu a užijou ho ještě Tvoje děcka :-)

Old Post 13-11-2010 v 10:02 AM
Dolfa je offline   Profil uživatele Dolfa   Find more posts by Dolfa   Foto galerie člena Dolfa   Click here to Send Dolfa a Private Message   Add Dolfa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cosmicgirl
Stálý Člen

Karma uživatele cosmicgirl - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2004
Příspěvků: 54 

Příspěvek č. 16

Zaleží na tom jaké spínaci hodiny máš. Podivej se na štítek hodin a odečti jaky proud můžou spínat. 1000w máš při 230 voltech neco přes 4. Pro výpočet proudu platí vztah I=P/U kde I je proud P watáž a U napětí. Otázka je kolik si ta výbojka bere při startu určite to bude ale víc. Myslim že aspon 10 A stykač je ok.
Kamrád má na 2x400w klasické socialistické analogové spínací hodiny které mají 8A kontakty a není s tím problém.

Life is sick...Dogs cough...Bees sail...Birds hack...Trees saw...Woods cry...Men die...Ticks try...Books lie...Ants fly...Goodbye

Naposledy upravil cosmicgirl 14-11-2010 v 10:57 AM

Old Post 14-11-2010 v 10:43 AM
cosmicgirl je offline   Profil uživatele cosmicgirl   Find more posts by cosmicgirl   Foto galerie člena cosmicgirl   Click here to Send cosmicgirl a Private Message   Add cosmicgirl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:25 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8386680 seconds with 22 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív