Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cuz, potřebuji poradit kde v brně koupit kopmenzační kondenzátor 18uF k MH vybojce, v GMelectronic naji jen 20uF, nevim jaky je rozdil ve funkci, případně mám doma 32uF k sodíku...
dík za odpověď
zdravím, nechci zakládat nové téma, ale potřebuji poradit
rád bych pořídil 150w MH http://www.janca.cz/eshop.php?actio...&hierarchy=1-20
pár jich tu je. Měl bych si zřejmě vybrat nějakou s označením MHN?
HPI-plus mají až od 250w , pak tu mají HQIE a CDM-T
zvládne to ta MHN-TD 150 RX7s nebo je lepší MHW - TD150w RX7s-24
kde se pohybuje jejich spektrum, netuší někdo ?
a nebo, všeobecně. je ne/vhodné, ne/možné řešit MH pro 150w ??
Otázka poslední, pokud to koupím, stačí mi balast pro 150 sodík??
díky
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
zdravím nechci zakládat nové forum ale potřebuji rychle pomoct mam elektronický předřadník giblight pro-v-t a výbojku plantastar 400w šlape mi to už asi 2 měsíce ale včera sem si koupil nový digitální časový spínač včera sem ho zkoušel ale zapnul sem lampu asi tak 15x docela dost rychle zasebou a potom už se mi nerozsvítila předřadník když se zapojí tak cvaká jako by ji chtel normalne rozsvitit ale v lampe se nic nedeje ale není prasklá a nejeví žádné známky poškození akorát se mi zdá že ta spirála co svítí uvnitř výbojky je světlejší poraďte mi někdo prosím za odpověď předem moc děkuju
groweman:-):
Zapínat lampu 15x za sebou je blbost samo o sobě
Jedíný co mě napadá, připojit jinou výbojku. Když bude to svítit tak je plantstar v prdeli když ne tak předřadník(nepředpokládám)
Nebo opačný postup, vzít výbojku k někomu komu to svítí a skusit jí tam našroubovat...
Groweman
V takovém případě by se ti vyplatila pojistka pro 400W tak cca T 1,9A a nestalo by se ti to. můžu ti akorát poradit prohlédni si lampu tam u té spirály jak ty říkáš jestli tam neuvidíš někde malé bílé jakoby smítka nalepené na skle pokud tam něco takového je tak je výbojka v prdeli ale pokud ne tak mám obavu že ti odešel předřadník respektive vysokonapětová cívka která je z tenounkého drátu a vlivem opakovaných startů a vysoké frekvenci posloužila jako právě ta pojistka a přepálila se ještě by mohl odejít některý z MOS fet tranzistorů co zvyšují frekvenci ale to by to v tom necvakalo spíše ta cívka
shaman1*
napadlo mě že zaprvé by v tomhle předřadníku měla být pojistka a za druhé proud do startéru de přes tlumivku takže by nemohl ani cvakat dneska to skusím u kamaráda ale děkuju za radu
Sory ale měl jsem pocit že mluvíš o elektronickém předřadníku ,z tlumivkou je předřadník magnetický v elektronickém se tlumivka nepoužívá proud tekoucí do výbojky se omezuje za pomocí polovodiču kde z větší časti jeho přeměna spočívá ve zvýšené frekvenci v řadu KHz a teplo ,narozdíl od magnetických kde je snaha tento proud změnit na mag. pole což je klasická tlumivka.