Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jaxi to tak čtu tak ledový vínko mi připomnělo kytky prošlý mrazem - taky sou trošku "říznutý"
takže hádám že to ledový bude pochoutka
z alkoholu si kupuju jenom piva a medovinu a zajímalo by mě kde sehnat kvalitní ledové vínko
což?
MIRIS
Kvalitni ledove vino ... no tak zaprve pekne se prohnes cena byva klasicky kolem 300kč a vice za 3dcl a mene takze cena je vice nez brutalni (ovsem jak u koho) a sehnat ... kdyz pomineme vinoteky tak jsou tady soukrome sklepy ... malo malych vinaru ale dela ledove vino kvuli jeho narocnosti ... takze bych zkusil nejaky vetsi vinny sklep v okoli mikulova nebo velkych bílovic a okoli
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.
V celku zajímavými se jeví:
Modrý portugal (z Pálavy, ať už v lahvové formě, tak i stáčené) - Chuť plná, velice osvěžující, a též se jedná o sladší víno...
Ruladnské modré 2005 (kabinetní víno)- víno je kvalitně uzavřeno , suché, jemně s dozněním na patře - ve výsledku se v ústní dutině rozléhá plná chuť...
průběžné Vás budem informovat ...
Ty to dvě odrůdy mám prvním rokem nasazan ve "Staré Hoře" nazev jedn naší místní viniční oblasti. krásná vína.
MP dozrává dříve, lehké, dobře pitelné. RM je víno co je lepší nechat "uzrat" ! těším se až to bude v bečkách bo mladá vína jsou supr
Zdravím měl bych dotaz jsetli někdo z vás zkoušel vyrobit "Sake" ?
Nemyslím uplně přesnou výrobu pravých japončíků ale takové to české domací víno pro laiky . pro někoho spíše čučo.
Příklad domácí višňák=višně+cukr+voda a několika mesíční kvašení.
No já jsem zkoušel sake tímto "domáckým" způsobem a výsledek vzkutku zvláštní "víno" se podobá chutí metropolu .
Já taky zkoušel jednou Sake od kolegy.A neskutečně jsem po tom vypadal říznul jsem sice jen necelého půl litra ale stav neskutečný.A chut výborná,netradiční a dost to přehnal s citronem tak to dost exoticky šmakovalo
Životy jiných končí při rychlosti u
které životy druhých ožívají ........
Těm co nezkusili burčák z červeného vína, vřele doporučuji! Je těžké vystihnout ten správný čas kdy je to pitné (2-3 hodiny) bo pak zhořkne a nedá se vypít ani prd*lí v předklonu :-) V tom pravým okamžiku je to ale neskutečně dobrý. Řešením je ho v PET flašce zamrazit. Není to úplně to pravé ale většinou jedinná možnost jak se k tomu dostat.
no když maš pomleté modré hrozny a ty pak začnou kvasit. Pourčité době je to prudce pitelné to ano. Ale!!! takto vzniklí produkt je nutno ošetřovat. Používa se na to sýra v prašku (pyrosulfit). Jen z vrchu (jemně posype) ale pravě z vrchu si to pak cedíš tu štavu. Jinak to myslím ani nema nazed, pač burčak je jen z bylého vína.
Tak sypat na to v průběhu kvašení pyrosulfit? Z jakého důvodu? Pravidelně ho chodím míchat již několik let, aby co nejlépe prokvasil a "dostal barvu" ale brzdit kvašení nějakou chemií? Kde to tak dělají?
Je to ochrana proti nemocem. Jistě nedaš tam davku která by to kvašení zastavila pravidlo je ob den a po cukrovat. Zaleží na množství. každopadně bych neriskoval oyidaci u červeného vína. Taky by se dalo tvrdit až uá konce kvašení kdy je v nadobě (objemu) malo plynu vytvořené kvašením mak je to namístě ten pyrosulfit. Při vrcholu kvašení se síra stejně vyvaže ale učel to splní.
Apropo s tou sírou jsem to uvaděl skrz bolehlav pak rano. Umí to rozhodit plus ty bublinky.