Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » VÍNO - výroba, pěstování a vše okolo
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4
Zajímá vás pěstování a výroba vína?
ANO
Ano, hlavně pěstování
Ano, hlavně výroba
Jen tak okrajově
NE
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Pohodička Příspěvek č. 17

Takze se to tady rozdvojuje

Více o pestovani ZDE a výroba a detaily o vine budou stale v tomto threadu

Piste a nestydte se prijit s jakoukoli otazkou tykajici se detailu o vine

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 28-02-2007 v 18:27 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 18

eso
tak archivu se ti zachtelo
jiste archivy mame ale vylozene pro osobni potrebu ... cena jedne lahve by se podle kvality, rocniku a odrudy mohla pohybovat kolem 2000kč nekdy i vice (nedavno jsme meli 30letý archiv ...)

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 05-03-2007 v 06:17 AM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bransfer
Stálý Člen

Karma uživatele bransfer - 60% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 36 

Příspěvek č. 19

hma tak take 30 rocne vinko:-) inak z moravy som pil fakt dobry muskat moravsky z mikrosvinu neskory zber, habanske sklepy maju tiez velmi dobre vinka, ale aj nase slovenske nie su na zahodenie od mrvy a stanka cabernet sauvgnon vyber z hrozna. Portske mi nechuti -myslim alkoholizovane,ale ked sme boli v porte tak klasicke cervene 13-14 percent boli mnamky, tak ako aj spanielske vina, ale ceske a slovenske ak clovek vie ake taxa vedie odvdacit dobrou chutou a zbytocne kupovat zahranicne ktore su tu bud predrazene alebo nie moc qalitbne za velke prachy, nech zije cesky a slovensky out a nech zije u ceske a slovenske vina. Slnko je slnko :-)

Old Post 05-03-2007 v 22:55 PM
bransfer je offline   Profil uživatele bransfer   Find more posts by bransfer   Foto galerie člena bransfer   Click here to Send bransfer a Private Message   Add bransfer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 20

eso
ledove vino - jak jsem psal výše - nevyrabime kvuli náročnosti výroby ... nebydlime zrovna blízko od nasich vinic takze tam nemuzem byt zrovna v tu chvili kdy potrebujeme a to je pro zber ledoveho vina nejdulezitejsi ...
dále je tady dalsi faktor a to ten ze vinari s mensim mnozstvim vinic a takovi prochazeji vinice a hledaji .... takže kdyby sme nechali jeden nebo dva radky tak je dost vysoka pravdepodobnost ze to nekdo vyčóruje.
Dalsi vec jsou plisne ... i kdyz pouziváme postriky ... vsemu se zabranit neda a je lepsi pozbirat urodu dříve než nechat pulku uhnít kvuli plísním. Stava se to ...

bransfer
no 30leté vinko ... ve skutecnosti má kazdá odruda vína urcitou charakteristiku v kterém veku je nejlepsi a od toho veku pak kvalita (chut) vina pozvolna klesá a zlepsuje se pouze barva... po 30letech uz je to spise takový pomalu ocet ... já sem bohuzel nemel prilezitost to ochutnat - ale ta chut uz neni tak kvalitni jak by mela byt.
Samozrejme ceská moravska a slovenska vina patri k elite ted nevim jaky to byl presne sklep ale v Novosedlech (Morava, Znojemsko tusim) se vyrabely vina specialne pro Olympiadu ... sice je to trochu z data ale i tak ... zadne francouzské, španelské nebo australské ale Moravské vino bylo na olympiade a tak to ma byt

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 15-03-2007 v 00:10 AM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LSD25
Stálý Člen

Karma uživatele LSD25 - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 62  

Příspěvek č. 21

moj tatko robí víno, sem tam mu pomožem ,ale to je také trojchlapové, a vždy bud trochu alebo dost zlomené, takže len z kofollku.
jednu reláciu som vychytil na ta3 a vraveli tento rok bola dobrá cukornatost, až 24 wow lebo dlhá jesen bola

Old Post 16-03-2007 v 11:15 AM
LSD25 je offline   Profil uživatele LSD25   Find more posts by LSD25   Foto galerie člena LSD25   Click here to Send LSD25 a Private Message   Add LSD25 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 22




A nejake fotecky pro spestreni

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 14-04-2007 v 22:20 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 23

cus lupus,delas i ovocna vina?zajimalo by me to z rybizu,hold sever

Old Post 10-05-2007 v 10:46 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
matom
Nový Člen

Karma uživatele matom - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2007
Příspěvků: 2  

Příspěvek č. 24

ja mam vino tiez rad

Old Post 19-05-2007 v 19:39 PM
matom je offline   Profil uživatele matom   Find more posts by matom   Foto galerie člena matom   Click here to Send matom a Private Message   Add matom to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 25

xerthon - ne vyrabime pouze prava ale princip je stejny ...

Vezmes plodinu ... podrtis a vylisujes .... stavu nechas vykvasit a ve chvili kdy uz to je akorat . vezmes plátkovou síru nebo pyrosulfid (prášek) a vino zasiris ... ve chvili kdy to zasiris se zarazi sekundarni kvaseni a vino je hotove pak uz jen nechat uzrat alespon 1 mesic kvuli ustaleni chute a vychutnavat

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 01-06-2007 v 19:08 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
littl_grouwr
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 26

Naposledy upravil 13-06-2007 v 12:43 PM

Old Post 13-06-2007 v 12:34 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
littl_grouwr
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 27

čus Lupus tohle jsem tady nečekal a o to příjemnějc mě tenhle thred překvapil

já se zabývám výrobou jenom ovocnýho vína, čili čůča neboli samoseru.. Zatim jsem se ožíral domácím čůčem z mali, čenýho rybízu, červenýho r., ostružin, broskví, třešní a letos vlítnu na třešně

tak zatial a hodně zdaru.. +K!

Old Post 13-06-2007 v 12:41 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Wevi
Stálý Člen

Karma uživatele Wevi - 89% PěstitelskáKarma uživatele Wevi - 89% PěstitelskáKarma uživatele Wevi - 89% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 206  

Příspěvek č. 28

Hodně zdaru s tím pěstováním..Vínečko můžu...K+

Old Post 16-06-2007 v 15:53 PM
Wevi je offline   Profil uživatele Wevi   Find more posts by Wevi   Foto galerie člena Wevi   Click here to Send Wevi a Private Message   Add Wevi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soulQuake
Stálý Člen

Karma uživatele soulQuake - 78% PěstitelskáKarma uživatele soulQuake - 78% PěstitelskáKarma uživatele soulQuake - 78% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 214  

Příspěvek č. 29

jak je to s teplotou při skladování? sem teď si otevřel ňákej chilskej merlot a pak sem ho dal do ledničky, smí se to?

a taky by mě zajímalo, jestli se vína sířila vždycky, jako myslim i ve středověku a starověku, nevíte někdo?

Old Post 03-08-2007 v 21:10 PM
soulQuake je offline   Profil uživatele soulQuake   Find more posts by soulQuake   Foto galerie člena soulQuake   Click here to Send soulQuake a Private Message   Add soulQuake to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nojono
Stálý Člen

Karma uživatele nojono - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 73  

Příspěvek č. 30

soulQuake: jj, smí .. . merlot se pije asi při 14- 16 stupních, stejně jako frankovka, nebo jiné druhy červených težších vín. .samo můžeš ho pít i studené ale vůně a chuť tolik nevynikne..

nevim to jistě, ale myslím že pyrosulfid a podobné sračky, bez kterých to dnes už ani nejde ve starověku asi neznali..

- in vino veritas -

Old Post 03-08-2007 v 23:14 PM
nojono je offline   Profil uživatele nojono   Find more posts by nojono   Foto galerie člena nojono   Click here to Send nojono a Private Message   Add nojono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soulQuake
Stálý Člen

Karma uživatele soulQuake - 78% PěstitelskáKarma uživatele soulQuake - 78% PěstitelskáKarma uživatele soulQuake - 78% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 214  

Příspěvek č. 31

ad merlot: potvrzuji, sem si ted nalil chvíli po vyndání z lednice a je vynikajíci

ad pyrosulfid: týjo to museli bejt asi lepší vinaři, než my v dnešní době

Old Post 04-08-2007 v 08:58 AM
soulQuake je offline   Profil uživatele soulQuake   Find more posts by soulQuake   Foto galerie člena soulQuake   Click here to Send soulQuake a Private Message   Add soulQuake to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 32

soulQuake - ad pyrosulfid - mno ja si myslim ze se kvalita vina od staroveku rapidne zvysila

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 14-08-2007 v 08:34 AM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:42 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7449350 seconds with 31 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív