Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hi(gh) all,
jak už praví název tématu:
kdy doporučujete zalívat?
ráno - ať má kytka vodu na den?
večer - ať kytka v klidu odpočívá a čerpá vláhu?
radši častěji a méně, nebo méně často a víc?
Slyšel jsem, že je dobré vodu převařit. Fakt to pomůže, nebo je to zbytečné?
Já osobně přes den pouze sprejuji, kvuli dostatečné vlhkosti kytek.
Zalévám až před vypnutím lamy a to tím způsobem, že nechám květník téměř vyschnout (teda ne abych kytky zabil, ale abych je nepřeléval). Tak asi jednou za 2-3 dny. Když kytku zaleju tak chvíli počkám a potom proces ještě jednou opakuji.
Taky zalívám večer než se světla vypnou - to je asi ten nejlepší způsob. Zalévám tak 1 za 2dny. Záleží na tom jak moc kytičky pijí. 10l zaleju tak 16kytek - t zalívám dokuď nevidim že se objeví voda v tácku pod květináčem.
Butch-zalejvat večer než jdou spát?proč?
má to nějakej zvláštní důvod?Jedu si hydro a močim jim tam 6 krát denně po trošičce.Proč do hlíny jednou za dva dny a takovej ranec?
Muj nazor je ze u zalejvani je uplne jedno kdy kytku zalejes. V prirode taky prsi vzdycky jindy. A zalejvam je vzdy pokud je sucha hlina. Starou vyprchanou sodovku (neni v ni chlor).
tak teda podle mě!
mam hydro(drip system)takže pro mě je dávkování docela důležitý.Kytky se probouzí v 6hodin ráno a hned v půl sedmý se zapne první dávka,to je asi 5ml,takhle se to opakuje za celej den po dvou hodinách.Takže šestkrát a dost,pak jdou spát.Viděl bych jako rozumný,do hlíny zalejvat jednou denně,raději ráno a asi tak podle velikosti vzrůstu jim tam cpát asi tak 3dcl.
To musí středně velkejm kytkám stačit.
A to že venku taky prší nepravidelně,na to bych se moc neohlížel........my přece chceme aby nám kytičky každej den rostli a né aby tu něco stagnovalo,takže pravidelná a kontrolovaná zálivka je pro mě taky dost důležitá.
Takže to jsem zvědavej jak a kdy se teda bude nakonec u vás kropit?
No já mam hlínu a zalejvam zezačátku (1. měsíc) raději tak 3x a potom 2x (minimálně však 1x) za den.
Ať mají kytínky dost živin. Co bude navíc, to proteče ven
zalejvat by se melo budto rano okolo rozbresku, nebo naopak vecer kdyz se ztmiva ( zapnuti / vypnuti lampy ),
zalejvani kytek pres den v nejvetsim paraku je pry dost vysiluje a to rozhodne nechcem. Vsimete si nekdy zahradniku, ty taky vetsinou kropi kytky navecer.
Já jedu hydro a zalejvám taky 5-6 za 24 hod podle velikosti kytek . Jednou za dva dny ??
2indoor - vodu převařovat je zbytečný , stačí ji nechat odstát 1-2dny kvůli chloru . Já ji ješte mám ve dvoulitrovejch PET láhvích a v mistnosti kde mám skřín .
Aby byla stejná teplota když dělám novou zálivku a když proplachuju kostky kvůli úsazování soli .
Zalevat se ma vecer, popr. rano a myslim ze uplne nejlepsi je zalevat jak vecer tak rano v mensim mnozstvi(mluvim samozdrejme o pude). Zalevani "pres den" je nesmysl jelikoz se tim rostlina pomerne vysiluje a jeste se zalivka zbytecne odparuje. Vecerni zalevani je dulezite, jelikoz rostlina v noci potrebuje a nejvice nabira ziviny z pudy. Ranni zalevani je dobre pri delsi noci (rezim 12/12). Ja preferuji castejsi zalevani mensim mnozstvim zalivky.