Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Koukám, koukám a čtu a čtu, ale nikde jsem nenašel čím zalít těsně před sklizní aby byla zajímavá chuť.Kytičky vypadaj luxusně a s velkou péčí jsem se o ně staral, ale chci je mít prostě chuťově dobrý.Myslím, že hnojením slepičincem moc sladká chuť nebude :-)
Už sem to tu psal ani nevim kolikrát, nicméně zaim ne v threadu kterej se tak přímo menuje
Mám na to postup:
Skosené části nebo celou kytku je ideální ponořit stonkem do roztoku vody a H2O2 (peroxid, čistí oběh a urychluje transpiraci v rostlině) na určitý počet dní (2-5, záleží podle stavu v moment skosení) do naprosté tmy a sucha (vodu můžete buď osladit nebo do ní nalejt ochucenou minerálku, jelikož to má určitý vliv na chuť, záleží na poměru) a hlavně přilít do vody B1 thyamin, který urcyhluje rozklad složitějších cukrů na jednodušší. Sucho je důležité, jelikož stimuluje tvorbu pryskyřice, tma je důležitá protože nedochazí k oxidaci THC na CBN, a zbylá část CBD se přemění na THC. Po ponoření používám UV šoky horským slunkem celkový čas 30 minut ( z různýh stran) Po té můžete sušit nebo dále školit, kde správnou metodou a načasováním vyždímete všechno CBD v THC. Výsledná chuť je a hlavně vůně je slaďounká s citrusovym aroma, žádný seno z půdy.
We don't talk to police, we don't make a peace bond
We ain't trustin in the judicial system, we shoot guns
We rely on the streets, we do battle in the hood.
I was born in the G Code, embedded in my blood
2 valdez: mohl bys uvest jakej poměr H2O/H2O2/thyamin? a kolik ten thyamin stoji? nemam s tim vubec zadne zkusenosti, popřípadě jestli by se thyamin dal nahradit final solutionem.. dik
Já myslím,že když už ses o ně pěkně staral,tak není důvod se strachovat.Dobrá genetika,vitální kytka,dobře hnojená= husté paldy a dobrá chuť. Můžeš zkusit nějákej experiment,kterejch tu najdeš víc než dost,ale já když si chci dát šluka,tak očekávám chuť cannabisu..A nevidím důvod proč kouřit citrusy nebo dokonce vanilku!
Používám řekněme 15ml 10% H2O2 na litra vody a 50mg B1 na litr, ale množství a poměry si měnim podle toho jak potřebuju resp. kytku od kytky.
Tsuba: Zkoušel sem ochucený minerálky, cukr, sirupy atd. Vliv na chuť to sice má, ale minimální a hlavně je toho potřeba moc, tudíž funguje to ale nevyplatí se to.
Zhruba jak říká Tooth, chuť kvalitní džomy je prostě k nezaplacení. Jestli chceš nějak dochutit, doporučuju royal blunt s příchutí, třeba mojí nejoblíbenější purple haze
2 valdez: ještě by mě zajímalo...v jednom příspěvku píšeš že seknuté kytky ponoříš stonkem do toho roztoku a dáš do sucha a tmy... nechápu jak tam ty paldy vlastně dáváš. představuju si to tak že celou palici !potopím! do kýble s tímto roztokem, je to tak? a výsledné aroma má připomínat citrusy? voní to potom vůbec jako kvalitní marihuana - skérově?
Symbio: Kytka voní podle své genetiky, některý míň některý víc. Postupy kterým sem tu psal sice můžou chuť při určité modifikaci taky utvářet, ale spíše zachovají původní vůni kytky a zamezí aby aroma utvářela čerstvá vůně sena. Jinak "seknuté kytky ponoříš stonkem do toho roztoku" znamená že části na který kytku sklidíš šupneš stonekm do toho roztoku asi jako když dáš kytku do vázi, květ samosebou už nenamáčíš
takže pro shrnutí uřezané větvičky pošplíchám rozprašovačem s roztokem B1thyamin a dám do "vázy" s nálevem H2O2 a H2O na tři dny a potom je vytáhnu pověsým hlavou dolů a počkám než zemřou (uschnou)..? nebo ten thyamin mám nalít radši do té "vázy"? sorry že je to furt dokola, ale jak vidíš už bych to topil v peroxidu, chci si tím bejt jistej..