Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie pod Sluncem » Hydro outdoor!
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Vigvam
Nový Člen

Karma uživatele Vigvam - 91% PěstitelskáKarma uživatele Vigvam - 91% Pěstitelská

Registrován: Feb 2006
Příspěvků: 3 

Nápad Hydro outdoor! Příspěvek č. 1














Ahoj
Mám tu pro vás takovou ukázku jednoho mého pokusu. Jde o zatemňované hydro venku (na balkóně)! Sklízené na konci července!

Kytky
Šlo o tří rostliny (mateční z řízků), 2x Durban Poison a Passion #1. Byly cca 2 až 3 měsíce v růstu pod 250W MH. V této době jsem z nich dělal řízky a držel jsem je přibližně na 20 až 30 cm výšky (velikost kytky bez hydro kyblíku). 19.6. jsem je umístil na 7 dní pod 400W cyklus 12/12, kvůli rychlejšímu nastartování květu. Konečné místo bylo na balkoně, kde dokvetly a byly sklizeny Passion #1 kolem 31.7. a Durbany cca o 2 týdny později tedy kolem 13.8. .

Hydro
- černá nádoba >65 l< o rozměrech >90x25x30 (délka, šířka, hloubka)< samotného roztoku pak bylo cca >50 l<
- vzduchování 2x Elite 802, vzduchové pumpy mají každá dva konektory pro vzduch, ty jsem propojil, takže dva konektory tlačily vzduch do jednoho vzduchovacího kamene (10 cm)
- hnojiva: Advanced Hydroponics

KVĚT: Grow 8 ml, Bloom 16 ml, Micro 8 ml / 10 l vody
KONEC KVĚTU: Grow 0 ml, Bloom 30 ml, Micro 10 ml / 10 l vody
+ Bcuzz PK 13-14 1 až 2 ml/1 l vody
+ 2x týdně Phytamin 5 ml/1l vody

Provoz probíhal bez větších obtíží. Roztok jsem měnil dvakrát (myšleno pouze ten balkónový). Poprvé pří výměně za fosforem bohatší roztok (KONEC KVĚTU) a podruhé pří výměně za čistou vodu 2 týdny před sklizní Durbanů. Řasy se neobjevily a roztok byl podle mě vždy čistý jak má být.
Kořeny byly bílé bez viditelných nedostatků. Což mě překvapilo, protože při konečném přesunu na balkón jsem si všiml jakýchsi malých mušek, které se zdržovaly ve velkých houfech právě ve zmíněných kořenech.
Dolévání roztoku se stalo velice ojedinělou záležitostí, protože kytky v rozporu s mým očekáváním moc nepily. To se však objasnilo s objevem teorie o ,,nedostatečně vyvinutém kořenovém systém´´ . Tato teorie se zakládá na tom, že tyhle kytky (všechny tři společně) byly v období růstu a první týden květu v nádobě o obsahu pouze 12 l respektive 7 l roztoku. Proto si také vyvinuly kořenový systém odpovídající velikosti. Po přepnutí a přesunutí na balkón, bylo ale prioritou kvetení nikoli, růst a tvorba kořenů. Jelikož kořeny nezabíraly ani 1/2 nádoby nemohly kytky příliš mnoho pít.
Po krátkém čase jsem si uvědomil, že kytky se zcela určitě bez zatemňování přepnou zpátky do růstu a tak jsem si to radši pojistil. Přenášet celý systém nepřicházelo v úvahu, sehnal jsem proto krabici , kterou jsem každé ráno v 8 hodin sundal a každý večer v 8 zase nasadil, což nebylo moc příjemné (být stále doma).
Celkově bych hodnotil tento výpěst jako velice povedený, ale doufám, že příště se to s novými zkušenostmi povede ještě lépe! Mé úsilí přineslo cca 100g suchého kvítí.

Nedostatky
* Kytky byly přepnuty v menší nádobě a proto neměly možnost pokračovat v růstu a tvorbě kořenů v nádobě velké. To bylo nejjednodušší a taky jediné logické řešení, které jsem si dovedl představit. K tomu přepnutí uvnitř mě vedl hlavně strach z přerůstání Durbanů (to by kvetl teprve teď, no nechtěl bych vidět ten hydro keř) a taky komplikovanost a úskalí zatemňovacích technik. Přesněji pak nutnost být doma každý den v přesně daný čas (čemuž jsem se stejně nevyhnul) a hrozba nedokonalého přepnutí pouze s pomocí zatemňovací krabice (jak by asi musela být veliká na Durban, který byl až teď na konci květu? Představa, že něco sklidím v půlce léta byla taktéž velice lákavá!

* Protože se jednalo o bývalé mateční rostliny (tedy velice rozvětvené v důsledku stříhání řeziva) navíc v hydru, byl hodně vysoký počet větví a spousta z nich podle mne jen odebírala sílu těm několika hlavním. To jsem si jaksi neuvědomil a všechny větve tam zůstaly až do samého konce. Příště provedu před nastartováním květu (možná dřív) radikální prostřih, aby byl počet větví ideální.

* Krabice neměla žádné větrací otvory a nebyla příliš prostorná. Každý večer jsem musel větve (a nebylo jich málo) trochu přitáhnout k sobě abych je mohl přikrýt krabicí. Předpokládám proto, že každou noc v krabici vzrostla vlhkost a to pravděpodobně způsobilo lokální plíseň na několika místech. Tu jsem však pečlivě odstranil pomocí pinzety a nůžek. Myslím, že na konci květu se to dá ještě nějak podchytit bez většího nebezpečí.

* Další drobnou chybou bylo vzduchování. Použil jsem totiž dva motorky Elite 802, které májí dva konektory pro napojení na vzduchovou hadičku a následně na vzduchovací kámen. Na každém z motorků jsem konektory propojil a pak jsem vedl jednu hadičku z každého motorku na jeden 10 cm dlouhý vzduchovací kámen. Dva 10 cm dlouhé vzduchovací kameny se mi zdají málo na tak velkou nádobu. A ztráty tlaku v tom spoji konektorů taky určitě nebudou zrovna zanedbatelné.

* Passion #1 neměl před sklizní čistou vodu v roztoku. Chyba byla dát dva modely s velice výraznými rozdíly v délce květu do jedné nádoby. To jsem si, ale nevybral sám, přinutily mne k tomu okolnosti. Primární cíl těchto květin byl dávat řízky, až později jsem se rozhodnul nechat je vykvést.

To je prozatím vše. Časem bude v textu docházet k drobným změnám (opravy chyb či nepřesných údajů), tak se nedivte když najdete po opakovaném čtení v textu jisté nesrovnalosti. Podstatné věci se však měnit nebudou!

Foto
1 až 5 - celkové pohledy
6 - kořeny
7 - Passion #1
8 až 11 - Durbany
12 - Passion #1

Naposledy upravil Vigvam 08-10-2006 v 23:54 PM

Old Post 01-10-2006 v 21:08 PM
Vigvam je offline   Profil uživatele Vigvam   Find more posts by Vigvam   Foto galerie člena Vigvam   Click here to Send Vigvam a Private Message   Add Vigvam to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vigvam
Nový Člen

Karma uživatele Vigvam - 91% PěstitelskáKarma uživatele Vigvam - 91% Pěstitelská

Registrován: Feb 2006
Příspěvků: 3 

Upozornění Příspěvek č. 2

Asi jsem to popsal moc důkladně, protože nikdo nemá žádné otázky (taky poučení pro příště > méně infa :-) ).

EDIT: Chtěl jsem všem poděkovat za jejich uznámí a K+. Děkuji!

Naposledy upravil Vigvam 14-11-2006 v 20:47 PM

Old Post 03-10-2006 v 23:44 PM
Vigvam je offline   Profil uživatele Vigvam   Find more posts by Vigvam   Foto galerie člena Vigvam   Click here to Send Vigvam a Private Message   Add Vigvam to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:10 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
27-09-2013 - Francoov outdoorek - 85 odpovědí
28-11-2010 - z Indoor na Outdoor - 61 odpovědí
17-01-2011 - Dýmyho outdoor 010 - 199 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.3075760 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív