Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Minulý rok bol hlavne v tých najdôležitejších mesiacoch - máj, jún, júl dosť suchý, čo nie je pre sadeničky žiadne terno. Môžeš si vybrať, či budeš chodiť každú chvíľu polievať s rizikom, že ťa niekto zbadá alebo zoberieš rozum do hrsti a vymyslíš niečo spoľahlivé/jšie. Kde sa dalo som zháňal minulý rok polyméry, aby ma teraz napadlo, že na tento účel dobre poslúžia aj pampersky. Určite to skúsim. Odstrihnem "balast" a nechám len hlavnú časť, ktorú dám do vykopanej jamy, nalejem do plienky vodu (samozrejme až potom, keď odstránim vrchný papier) a vložím sadeničku. A uvidím. Prihrnuté hlinou môže, podľa mňa prekonať oveľa dlhšie obdobia sucha ako bez plienky.
Jasnačka, že s krhlou. Pamperska je vyslovene záležitosť pestovateľa, ktorý nemôže (z akýchkoľvek dôvodov) k rastlinke počas enormného sucha chodiť každý deň. Plienka koniec-koncov tvorí rezervoár, čo ja viem, len nejaké prvé tri týždne. Dokonca si myslím, že plienku tam nie je treba dávať celú. Roztrhať papier, vybrať vnútro (polyméry) a pomiešať s hmotou, do ktorej sadíš. Jasné, že rovnaký účel splní aj Lignocel, zvlášť, keď ešte okolie rastliny mulčuješ.
Napadlo ma to preto, lebo za ten svet som sa nemohol dostať u nás k polymérom a napadlo ma, kde sú. Toť vsjo.