Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Přečetl jsem si příspěvky o pěstování na stromech a napadlo mě - totiž nejen mě, že by nemuselo být špatné pěstování na vodě. Kus polystyrénu, pořádný rákos na nějakém rybníku a...
Vyřeší se problém se zalejváním, závratě, a do rákosu taky nikdo nekouká.
Toť idea
Já jedu teda indoor ale v létě bych chtěl dát i outdoor tak uvidíme.
Rákos je vpoho. Keďže je ale pôda, v ktorej rastie príliš podmáčaná, neprospievalo by to rastline. Preto by bolo dobre zadovážiť si nejakú väčšiu nádobu, najlepšie obdĺžnikového alebo štvorcového tvaru, do ktorej poukladáš vedrá postavené na nejakých hranolčekoch práve kvôli tomu, aby neboli podmáčané korene. a chodievať k "holkám" v gumákoch.
já myslel dát trávu do květináče, zespodu zavést knot pro zalejvání a celé to posadit na poly.desku a vrazit někam do rákosu u rybníku (taky by to chtělo asi poradne ukotvit)
zdravím mmmmmm no nevím hoši,každopádně jestli to někdo bude zkoušet,dejte vědět,už jsem nad tím taky uvažoval,ale věřte není to tak snadné jak se zdáááááááááá
Nóóó, tak to je celkem dobrej nápad kterej by možná vyřešil moji nouzi o dobrý fleky někde v přírodě, akorát se bojím, aby ty naše holky trošku nenačuchly žabyncem nebo podobnejma ňamňam věcma co v těch rybníkách většinou plavou. Vono zkusit se má všechno, ale hulit potom nějakej Cannabis Žabynys....... ehm.
Každopádně to asi vozkoušim a dyžtak dám vědět.
Neni to špatnej nápad, ale rybníků s rákosím moc neni.A když, tak ma to rakosí ani ne metr. Taky lituju ty, kdož nejsou z oblasti, kde je hodně rybníků.
Já sem z jihu a najít vhodný rybník bude stejně fuška.
Myslim si,že misto polystyrenu by asi byla lepši nějaka dřevěná plošina, která by byla čtyřma kůlama zatlučena v bahně.Na plošině by byl kus polystyrenu (pojistka proti kolísání hladiny) a na polystyrenu pár květníků,uprostřed s dírou na knot, který je zaveden skrz polystyren a do vody.Knot by neměl mít moc dlouhou vzdálenost mezi vodou a květníkem(max 15cm), protože by pak nemusel zavlažovat. Jenom by to chtělo ňák zajistit ten polystyren proti větru a vlnám. Představte si, kdyby stoupla hladina, polystyren by plaval na vodě, pak by přišla nějaká vlnka, naklonila desku...... Asi by to chtělo ty květníky přilepit nebo přitlouct a desku přivázat k rákosum.
Budu na tom dělat.Až na něco přídu, tak dam vědět.
Toje dost dobrej nápad a ještě sem otom neslyšel.Plně souhlasím ze Stormem.Musim to zkusit jako sem zkoušel pěstovat na stromech taky sem tomu zpočátku nevěřil a pak se mi to vyplatilo!!!!!!!!!
Motto:Voda,voděnka.......... :-)
Zrovna dneska jsem našel perfektní místo na zasazení.Je tam asi 300 sq. m rákosu, tak 2-3 metry vysokeho.Myslím,že žádného normálního člověka, natož čorkaře nenapadne lozit do bažiny.Vyzkouším, zdokumentuju a ozvu se.
Nevim, nevím, ja jsem uz něco podobného zkoušel, ale většinou mi ty kytky od spoda uhnili, protože na ně bylo až moc vlhko. Chce to vychytat s tím mokrem aby toho nebylo moc a pozor na rákos ať vám nezastíní kytky.
Zdarec palec,
netyka se to primo rakosi, ale vyhlidl jsem si jedno misto a je to celkem bazinaty (hodne vlhka puda, ale neni to zaplaveny vodou). Myslite, ze mi tam kytky uhniji.
pro jistotu je tam chci dat predpestovany.
Budu vdecnej za kazdou zkusenost, kterou s tim mate. Diky
Nekde tady nekdo rikal,ze se daji sehnat kyble v pekarne za 10 korun/V=10l/.Tak jsem si tam dneska zasel a ejhle....No zatim mam 5 doma a dalsi na me cekaji.
Vcera jsem byl nekde v bazine a byla tam pevna puda uz tak 10 cm pod vodou.Hodim tam par kybliku a s vrsku tam dam ten knotek,jak tu nekdo rikal.Bojim se ale,ze by se kybliky mohli prevratit.Asi po obvodu zavesim 3 cihly.Doufam,ze to pujde.
custe lidicky mam stejny problem . Nasel jsem si fleka v rakosu . Rakos sem odsekal ale puda je trochu vlhka tak jsem vykopal diru a zmeril jsem si hladinu spodni vody.Je cca 25 cm nevim jestli ty kykicky to zvladnou . Uvazoval jsem ze vykopu kolem toho policka kanal cca 30cm a vykopanu hlinu nahazel na policko tim se vyska policka zvedne. A jeste ktomu ti slizke potvory se neprebrodi pres ten kanal takze si myslim ze to bude v poho. napiste co si o tom myslite . jo ta puda je celkem jilovita nevite nekdo jak to zurodnit