Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdrawim
tak sem se rozhodl prezentovat jeden ze svych dalsich pokusu v novem provizornim koutku kterej sem splacnul v novem pribytku a chci timto pokusem otestovat moznosti daneho prostoru. Tento grow je vyjimecny predevsim tim ze poprve pjestuju z rezu nikoliv ze semena.
Nejde zde tedy o zadny extra vynos ale o zkusenost a optimalizaci budouci pjestirny ;-) ktera bude stat na tomto puvodnim miste.
12.7. 2006 sem si obstaral rizecky ktery sli na dva dny pod zarivky a pak hned pod 400W MH (teplota 22°C, vlhkost 82%)
lampa zavesena 100cm na vrcholky a postupne snizovana na soucasnych 45 cm kdy uz mam prepnuto na kvet.
ventilace: odtah 260 m/h od stinitka flexem do komina
ofuk obstarava 3x PC ventilator
velikost prostoru svh je 150/170/75 cm - prostor nebude v tomto pokuse zdaleka radne vyplnen zeleni + navic mam stale mizerne vyreseny odraz svetla v pjestirne = mensi vynos
do 27.7. 2006 kyti meli veget v 3,5l kvetnicich pak sem je presadil do 5-7l kvetniku a samozavlazovaku fantazie (bez samozavlazovani )
substrat: 10l AB substrat
5l raselina
7,5l kaktusy sukulenty
3l perlit + dolomit + drenaz keramzit
PH se pohybuje kolem 6 celych ;-)
zalevam destovou vodou o PH 6,2
hnojeni: 2x plagron roots
1x GH flora (rust)
1x plagron roots (pri presazeni)
+ postrik phytakem kazde 3 dny po vypnuti lampy
29.7.2006 prepnuto na kvet (teplota max. 27°C vlhkost 58%)
osazenstvo je nasledujici: 3x satori
3x chronic
3x apollo11xmatanuska thunder fuck
2x black gold x blue mystic
neco je zastiple klasicky, neco je jen ohybane spagatkama, neco zastiple FIMkou a neco ponechane volne rust - z toho plyne ze zelena masa je nestejnoroda (vyskove) . . . .
Hodim par fotek pri prepnuti na kvet kde zatim nebudu oznacovat co je co . . . .
Tak to je pro dnesek vse a doufam ze tenhle thread uz dopadne korektne a hlavne se zaverem ;-) tak drzte palce . . . .
zdrawim
Takze pokracujeme ;-) . . .
mam to zhruba 14 dni v kvetu . .
Vse jede zatim bez problemu . . . Jen jedna kytka BGxBM se zhermila tak musela pryc (zezacatku sem se snazil kulky vyhledavat a vystrihavat je - ale cim vic to nakvejtalo tim vic se jich zacalo tvorit a tak sem to radsi vzdal a dal ji/ho pryc - jen skoda ze sem si ji/ho nemohl nechat dozrat venku a to kvuli tomu ze byla zrovna v truhliku) . . na jeji/ho misto prisel chronic kterej byl jen v malym kvetinacku - a to tim zpusobem ze sem opatrne odrezal dno kvetniku - odhrabnul trochu zeminy v truhliku a celej kvetnik tam tak do pulky zasadil - tak doufam ze se koreny rozrostou
Jinak mam to cely vejskove rozhaseny - ale chtel sem zkusit jak ktera kytka dopadne. . . .
Takze dve satori ktery mam v truhliku jsou nezastipnuty a nejvyssi maji 62 cm a jsou nachlup stejny - vypadato ze z nich budou jen hlavni centralni palice . . .
posledni satori je ve "svym" 7,5 l kvetniku a je jednou zastipnuta klasickou technikou - ma pet vrcholku . . .
Jinak se mi zda ze se celkove tato odruda do sekundarniho vetveni moc nezene . . .
Zbylej BGxBM je taky nezastipnutej - je zasazenej ve "svym" zhruba 6l kvetniku a ma 39cm - krasne se vetvi - takze budou i naky bonbonky mimo hlavni palici ;-)
Nejvetsi radost mi delaji chronici
Jeden je ve svym 7,5 l kvetniku je to takovej krasnej stredni kerik - ma spoustu vrcholku jelikoz sem ho zastip fimkou a ma zatim nejpeknejsi palicky
druhyho chronika sem utopil uprostred mezi dvema matanuskama v truhliku - je zastipnutej klasicky ale chronic se krasne vetvi sam takze dost sekundarnich vetvicek dohnalo hlavni tah ;-) . .
No a ten treti neni zastiplej vubec zpocatku trosicku ohejbanej ale je zpomalenej jelikoz ma jen 3,5l kvetnik - ted si truni misto hermika v truhliku - jaksem popsal vyse . . nicmene vetvicek ma taky dost a hlavni tah vypada taky pjekne . . . ¨
No a naposled k tem matanuskam:
Nevim co jeste dale predvedou ale jsou to zatim takova tezce ovladnutelna kostata . . .
Dost se vytahuji a i se hodne vetvi - ovsem vetvicky mi pripadaji forove ne-li slabe . . ani tloustka stonku neni takova jako u ostatnich rostlin - dve jsou v truhliku - obklopuji jednoho chronika ktereho asi dosti dusi - jedna zastipnuta klasicky a jedna jen ohybana . . . . no a ta treti ma jen 3,5l kvetnik ale vytahuje se uplne a vetvi se stejne jako jeji kolegyne - je taky trosicku zohejbana . . . .
Jinak pritvrdili sme v cirkulaci vzduchu - 6x PC vetrak - 1 v kazdem rohu prostoru a dva zenou vzduch odpodlahy smerem ku stinitku kde uz sosa hlavni odtah do komina ;-) . . . teplota se pohybuje od 24-26 °C . . . vlhkost kolem 55% ale ne vsude - nektere kytky maji semtam listek pokrouceny od nedostatecne vlhkosti - zejmena v tech oblastech kde sou vrcholky nejbliz svetlu a pere to do nich ostosest - nicmene neni to nijak zavazne a zvlhcovacku uz zapojovat nebudu . .
Substrat vysycha co dva dny a kyti sporadaji za tu dobu 10l stavy - ztohoplyne 1l na jednu kyti zatim ;-)
Stridam GH na kvet - (EC cca 1.180) s destovou vodou - dvakrat papani a jednou destovka . . . Ph udrzuju od 5.8 - 6.4 . . .
Od dnesniho dne pribude v zalivce jeste B´CUZZ kvetak ;-) .....
Cest MH to neni - mozna se ti to zda kvuli tem fotkam ale upravuju je vic do bila ;-) ikdyz moc mi to zatim taky nejde
Svitim Osram 400W NAV-T ;-) takze klasickej sodik
Koukam ze sem jeste nepredstavil holky jednotlive - tak tady jsou holky samostatne a je to 1.8. v podstate den po prepnuti . . .
1) BGxBM
2) chronik kvetnik 3,5l nezastrizenej
3) chronik 1x FIM
4) matanuska kvetnik 3,5l
5) satori 1x zastrizena klasicky
6) truhlik1 - zleva: matanuska zastrizena klasicky / "udusenej" chronik zastrizenej klasicky / matanuska ohejbana doprava
7) truhlik1 vrsky
8) truhlik2 - zleva: dve satori a zde je jeste BGxBM kterej se zhermil a sel pryc . . .
Tak jsem dneska konecne objednal nakou tu novou stavu . . .
Je to pulitru biobizz TOPMAXU a PK13/14 od ATAMI - tak doufam ze to prijde v pondeli . . . na 25. dnu kvetu vysadim GH flora a zacnu davat jen PK13/14 + topmax .. .. a jeste asi poridim enzymes+ od AH ktery pouziju pred nasazenim Ripenu . . . .
Jinak se mi projevil problem - urcil sem to jako nedostatek dusiku - jedna se o rychli ustup dolniho lupeni formou zloutnuti velkych listu + fialove rapiky - vymyslel sem na to zalivku destovkou + pridavek slozky Flora grow (NPK - 2,1,6) EC cca 0,69 - PH 6 celych - jinak to EC nemerim ec metrem ale nawebu jetakova vychytavka a menuje se to floracalc (muzu hodit link) . . .
Doufam ze se to holkam bude libit ...
ps: kdyby to nekdo vydel s tim listem na neco jinyho tak se nestydte poradit ;-D
jestli ti zloutnou jen spodni listy a je jich jen par tak je to v poho
zadny strach kytka uz ty spodni listy nepotrebuje.
Chtel bych se zeptet na toho chronica jak se tvaril po zastrihnuti
ja ho mam taky akorat jedu ze seminek a bojim se ho zastrihovat jelikoz sem o nem cetl na www.seriousseeds.com ze mu to moc dobre nedela co ty na to?
Zdrawim
to Vojta Thai: jasan - ale je divny ze by je uz nepotrebovala v dvaadvacatym dnu kveteni . . . a prave nejvic me znepokojuji dve matanusky ktery teda jako zloutnou docela fest - u vsech kytek sem to zachytil kdyz se to dostalo maximalne do stredni casti rostliny - ale matanusky podle me zloutnou dal..
k tomu chroniku: podle me neni problem ho zastipnout - ja mam jednoho zastipnutyho fimkou, jednoho klasicky a jednoho vuubec - no a nejlip na tom je ten FIMnutej - podle me zastipnout chronika neni na skodu ;-)
Jinak mam dylema jestli jeste resit to zloutnuti tech matanusek neb uz mam doma ten topmax s PK13/14 od B´CUZZ a uz sem netrpelivej a chtel bych to tam zacit lejt - zatim asi nastridacku GH flora kvet + topmax a PK13/14 + topmax . . . .
PS: to Vojta mrkni na predchozi update - dnes doplnim popisky fotek - je tam ten fimnutej chronik ;-)
Původní příspěvek od Frutexx Tak jsem dneska konecne objednal nakou tu novou stavu . . .
Je to pulitru biobizz TOPMAXU a PK13/14 od ATAMI - tak doufam ze to prijde v pondeli . . . na 25. dnu kvetu vysadim GH flora a zacnu davat jen PK13/14 + topmax .. .. a jeste asi poridim enzymes+ od AH ktery pouziju pred nasazenim Ripenu . . . .
Jinak se mi projevil problem - urcil sem to jako nedostatek dusiku - jedna se o rychli ustup dolniho lupeni formou zloutnuti velkych listu + fialove rapiky - vymyslel sem na to zalivku destovkou + pridavek slozky Flora grow (NPK - 2,1,6) EC cca 0,69 - PH 6 celych - jinak to EC nemerim ec metrem ale nawebu jetakova vychytavka a menuje se to floracalc (muzu hodit link) . . .
Doufam ze se to holkam bude libit ...
ps: kdyby to nekdo vydel s tim listem na neco jinyho tak se nestydte poradit ;-D
Ja mam taky problem se zloutnutim listu, zacalo to od spodu a porad pokracuje uz mam strach...hnojim BN P-K: 14 - 16 bo tak nejak. Myslite, ze by to opravdu mohlo byt tim dusikem? Je to na 3. tydnu kvetu a jeste to bude par tydnu chtit.....
Jeto bida pratele s tim zloutnutim - snad se to zastavilo, ale myslim ze to kytky pjekne zpomalilo.
to mirw:
Nevidel sem tvoje kytky jak vypadaj - ale u me si myslim ze to bylo nedostatkem dusiku - jelikoz sem si vymejslel ruzny zalivky a v rustu vubec moc nehnojil - v podstate jednou a to dost slabe - Pak sem zacal hned hnojit na kvet - taky s hodne slabym obsahem N . . . No a to si myslim ze byl dusledek meho zloutnuti . . Nejblbejsi na tom je ze zasazeny listy, i pres vyleceni rostliny z deficitu, nelze zachranit.
Jinak u tebe nevim zalezi to na dost vecech - zpusobu pestovani, hnojeni, PH - je toho vic . . .
ALe jestli jedes v hline a pred tim nez si zacal davat PK13/14 (hnojivo bez obsahu N) si nedodal rostlinam dostatek potrebneho dusiku - tak tvuj problem muze byt prave tady . . . Nejlepsi by byla fotka ....
Vypada ,ze uz se to zloutnuti lepsi drzim palce.
Chtel bych se te zeptet ja jsem prepnul na kvet minuli tyden a uz se zacinaj rysovat male palicky leju tam Bcuzz na kvet a jeste jsem dokoupil od Canna PK13/14 akorat jsem zmatenej s uzivanim jelikoz kazdej rika neco jineho nekdo ho tam leje od zacatku kvetu a postupne zvysuje mnozstvi az do flushingu a nekdo ho tam leje pouze tyden co ty nato mas snim nake zkusenosti?
Tak sem konecne byl pro tu stavu tozn. dneskem 30/12 sem zacal hnojit 4ml Bcuzz PK 13/14 + 10ml biobizz topmaxu na 10l vody PH zalivky 6,4 takze takle - PK13/14 zacnu pomalu zvysovat - az uvidim jak rostliny zareagujou - necham je natom pravdepodobne do 50. dne - pak dve zalivky ripenem do 57. dne a vod 57. dne vodu
to Vojta Thai:
Zkusenosti stim nemam zadne - podle me je PK 13/14 doplnkove kvetove hnojivo - ktere se necha stridat nebo lit zaroven (tady pozor na EC) s jinym kvetovym hnojivem (v tvem pripade Bcuzz na kvet). . .
Ale zaroven si myslim ze PK 13/14 se da pouzit samostatne jako kvetove hnojivo . . . presne zpusobem jakym si napsal "nekdo ho tam leje od zacatku kvetu a postupne zvysuje mnozstvi az do flushingu"
S tim rozdilem ze ja sem jel do 30. dne GH flora kvet . . . .
Dalsi vec je ze mi nektery kytky castecne napadly svilusky (zespodu listu pruhledny mikrovajicka + chodici potvurky - sem tam i pavucinka) je zajimavy ze se sou jen na nekterych kytkach a listech - mam tady nakej TALSTAR EC10 - takze to zkusim postrikat a uvidim snad to zabere ;-( . . .
Kurva mi uz jebne - zluty jak prase to bylo a ted jeste svilusky - z toho bude velky kulovy hovno jaktak na to koukam - no nic nebudu propadat panice snad se to jeste zpravi . . .
Svilusky jsou mrchy radsi bych tam nic nestrikal abys neublizil i kytce.
Radsi bych koupil predatori (natural predators ) a oni je sezerou cobi dub jeste jsem je neskousel , ale meli by byt super
Cest
taky na to ted koukam a moc se mi do toho nechce - zadny sracoviny na palice typu biool a podobny - jenze ty hmyzaky sezenu tezko u nas - bych musel pro ne nekam zajet - pochybuju ze je posilaj na dobirku . . ale asi by to bylo nejlepsi reseni - jinak nevim co stim - strikat se mi to moc nechce noo . . .
Naky info k tomu TALSTAR 10 EC: postrikovy insekticidni a akaricidni pripravek ve forme emulgovatelneho koncentratu urceny k ochrane rostlin proti savemu hmyzu a sviluskam . . . .
ucinna latka je tady bifenthrin
myslite ze postrik timhle kolem 30. dne kvetu bude mit vliv na chut, vuni vysledneho produktu?
edit: no tak na to cumim a ochrana lhuta u tohodle srace je pro pozivatiny jako je jabko 60 dni coz je dost a rozhodne bych to nezkracoval pac koureni mi prijde jeste horsi nez jedeni ...
takzi postrik timhle nehrozi