Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » světlo
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
petrus
Stálý Člen

Karma uživatele petrus - 37% Pěstitelská

Nápad Příspěvek č. 1

Mám skřín 140.40.80. svitím agro 400watt,při každém zapinání výbojky musím opakovaně zapnout a vypnout vypínač ,než vybojka nastartuje,je to normalní.

Old Post 24-02-2001 v 11:45 AM
petrus je offline   Profil uživatele petrus   Find more posts by petrus   Foto galerie člena petrus   Click here to Send petrus a Private Message   Add petrus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Butch
Stálý Člen

Karma uživatele Butch - 59% PěstitelskáKarma uživatele Butch - 59% PěstitelskáKarma uživatele Butch - 59% Pěstitelská

Dotaz Příspěvek č. 2

Co myslíš tím opakovaně zapnout vypínač - myslíš jako spínací hodiny nebo co?Napiš.

BUTCH
Základní tipy pro začátečníky
BUTCHOVA pěstírna

Old Post 24-02-2001 v 16:11 PM
Butch je offline   Profil uživatele Butch   Find more posts by Butch   Foto galerie člena Butch   Click here to Send Butch a Private Message   Add Butch to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrus
Stálý Člen

Nápad Příspěvek č. 3

Myslim tím vypinač od sod. vybojky.Spinací hodiny ještě nemam.Když zapnu vybojka se jen lehce rozžehne,asi jako start zařivky a stale jen lehce žhaví.většinou po zhruba patem zapnuti naskočí.

Old Post 24-02-2001 v 17:05 PM
petrus je offline   Profil uživatele petrus   Find more posts by petrus   Foto galerie člena petrus   Click here to Send petrus a Private Message   Add petrus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Butch
Stálý Člen

Karma uživatele Butch - 59% PěstitelskáKarma uživatele Butch - 59% PěstitelskáKarma uživatele Butch - 59% Pěstitelská

Dotaz Příspěvek č. 4

Hm.. zajímávé vypínač od výbojky to sem ještě neslišel. Já jí prostě dám do zásuvky a jede žádný vypínač namám. Ale k tvému dotazu.
Alespoň u mích výbojek je normální že když se zapnou tak chvíli bzučí a svítí málo a pak se teprve nažhaví a rozjedou naplno. To není jako žárovka že to svítí hned.

Pokuď to není tím že seš nedočkavej - tak si to nech u nějakého elektrikáře skontrolovat. Ja jim bohužel nejsem tak ti víc neporadim.
A kup si ti spínací hodiny - nechápu jak to děláš to to chodíš vypínat a zapínat každý den - to tě docela vobdivuji.

BUTCH
Základní tipy pro začátečníky
BUTCHOVA pěstírna

Old Post 24-02-2001 v 17:22 PM
Butch je offline   Profil uživatele Butch   Find more posts by Butch   Foto galerie člena Butch   Click here to Send Butch a Private Message   Add Butch to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrus
Stálý Člen

Nápad Příspěvek č. 5

Zřejmě to bude tim ,že jsem nedočkavej.myslel jsem,že to ma naskočit hned.Děkuji za informaci.Spinací hodiny zatim napotřebuji,kytku sleduji teměř stale,pěstování je droga.Zapinani a vypinani mi neděla problem.Dík,zatim...

Old Post 24-02-2001 v 22:20 PM
petrus
Stálý Člen

Nápad Příspěvek č. 6

Dnes jsem zkoušel zapnout vybojku,ve vybojce se objevi jen mala jiskra přes celou vybojku,jako,když startuje zařvka a nic,čekal jsem 3 minuty a stale stejne,když parkrat vypnu a zapnu,vybojka naskočí,mužete mi někdo říct,jesli je to normalní?Zkoušel jsem jinou vybojku a je to stejné.Po několikatém vypnutí a zapnutí to vždy naskoči,ale co když tam dam spinací hodiny,naskočí to?Mam strach,že ne...Dik

Old Post 25-02-2001 v 17:12 PM
Decker
Nový Člen

Karma uživatele Decker - 50% Pěstitelská

Nápad Nevim co tu mam napsat...-) Příspěvek č. 7

hej lidi potrebuju poradit s vyberem svetla!!!!!! jake je nej nej nej svetlo!!!! diky

Sem

Old Post 25-02-2001 v 19:57 PM
Decker je offline   Profil uživatele Decker   Find more posts by Decker   Foto galerie člena Decker   Click here to Send Decker a Private Message   Add Decker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
phmh
Stálý Člen

Karma uživatele phmh - 100% PěstitelskáKarma uživatele phmh - 100% PěstitelskáKarma uživatele phmh - 100% PěstitelskáKarma uživatele phmh - 100% PěstitelskáKarma uživatele phmh - 100% PěstitelskáKarma uživatele phmh - 100% Pěstitelská

Obecné mrkni se na toto% Příspěvek č. 8

ježišmarjáá už to přestaň hned jak to zapneš vypínat ,protože už sis pravděpodobně odrovnal výbojku a možná brzo tak dopadne i tlumivka!
máš moc daleko v el.obvodu startér od výbojky a tak by ti to na začátku pozdějc tak do dvou minut plně nažhavilo(podle délky kabelu mezi startérem a výbojkou) ,ale tys to začal zmateně přepínat a tíms odrovnával výbojku,tak že ti už asi dlouho nebude svítit jak by mohla,kdybys chvilku počkal prvně
tak se to pak pořád víc a víc prodlužovalo ten start
Když ti náhodou vypadne proud tak je doporučováno dodržet nejmíň 10 minut přestávku v provozu na vychladnutí výbojky u hps i mh zařízení pro ekonomický průběh života výbojky před novým startem!
nech si přeinstalovat ten startér blíž k výbojce zapojený,nějak se to počítá ale nejsem si jistej jestli to je do 0,9m nebo do 1,4m nejdelší kabel,ale čím kratší tím dřív to nastartuje (třeba s 15cm dlouhým spojením startuje výbojka do 5sec.)

!!! jak funguje svět! http://www.volny.cz/l_kopecky/ tak tady o tom nepíšou v novinách
to se dějou věci -tak to vypadá,že se už lidi dávajídohromady tak to tady s tím konopím třeba můžeme změnit dohromady a třeba ta naše planeta shoří(díky zastavení těžby dřeva třeba a jiných "užitečných" zdrojů)až o několik desítek miliard let později a nebude to qůli naší součastnosti
herbsman de la vega phmh45@centrum.cz

Old Post 26-02-2001 v 00:44 AM
phmh je offline   Profil uživatele phmh   Find more posts by phmh   Foto galerie člena phmh   Click here to Send phmh a Private Message   Add phmh to your buddy list     Navštiv homepage uživatele phmh! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrus
Stálý Člen

Nápad Příspěvek č. 9

Tu vybojku hned přeinstaluji,snad není pozdě,napíšu,jak to dopadlo.Moc děkuji za radu...

Old Post 27-02-2001 v 05:53 AM
petrus
Stálý Člen

Nápad Příspěvek č. 10

Tak jsem to cele přeinstaloval,zkrátil kábel k vybojce,ale stale to jen žhaví a nic víc,jen když to zkouším vypnout a zapnout tak vybojka naskočí.EL.součástky mam podle mně vpořádku,protože jsem zkoušel jinou vybojku,starter,tlumivku a je to stejné,poradí mi někdo?Děkuji..

Old Post 27-02-2001 v 09:54 AM
mrtvej
Nový Člen

Karma uživatele mrtvej - 0% Pěstitelská

Nápad starter Příspěvek č. 11

Podle mě je rozbitej startér . Ten vytváří napěťový ráz který zapálí výbojku , tak asi nepracuje dobře.

phmh neni mi jasný s tím startovaním 15cm - 5s. ? Ja mam kabel asi 40 cm a startuje mi okamzitě po zapnutí a žhaví tak 3 min.

Old Post 27-02-2001 v 11:39 AM
mrtvej je offline   Profil uživatele mrtvej   Find more posts by mrtvej   Foto galerie člena mrtvej   Click here to Send mrtvej a Private Message   Add mrtvej to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrus
Stálý Člen

Nápad Příspěvek č. 12

zkoušel jsem i druhou sestavu,kterou si u mně nechal kamarad,zase to jen žhavilo a nic.Ted již vybojky nemužu vubec nastartovat.mam koupit novou,jak poznam,že mam špatrnou vybojku nebo něco jineho?Dik,jsem z toho hotovy,už na to nemam nervy,poradí mi někdo?

Old Post 27-02-2001 v 16:03 PM
petrus
Stálý Člen

Nápad Příspěvek č. 13

Již jsem svuj problém se světlem vyřešil sám.Zašel jsem do velkoskladu,kde jsem vybojku kupoval a tam mi ochotny prodavač(skladnik) vše zapojil znovu a zkoušel vyměnovat postupně el. součástky.Byl špatný starter.vypinaní a zapínaní vybojce zas tak naškodi jak ve foru psal jeden,že už mám odvařenou vybojku a já si málem koupil novou!!!Dále mi jeden napsal,že mám zkrátit kábel od starteru,blbost.Elektrice někteří rozumí asi jako já!!!I tak děkuji...

Old Post 28-02-2001 v 12:55 PM
todd
Nový Člen

Karma uživatele todd - 9% Pěstitelská

Nápad Příspěvek č. 14

čau zahradníci, jsem úplný amatér v oblasti pěstování indoor a měl bych pár dotazů. Právě teď dokončuji pěstování jednoho Mazara pod úsporkami, ale je to o ničem(malý vzrůst atd.). Chtěl bych proto začít se sodíkovými lampami. Mám k dispozici lampy z pouličního osvětlení s označením RVLX (400W) a jsou mléčné a nevím zda je mohu použít. Dále by mě zajímalo má-li někdo konkrétní zkušenosti s odcloněním tepla umístěním skla(popř. plexiskla) mezi rostliny a světlo(zajímá mě tloušťka skla a vzdálenost od lampy)
zatím díky za odpověď

Old Post 14-03-2001 v 04:59 AM
todd je offline   Profil uživatele todd   Find more posts by todd   Foto galerie člena todd   Click here to Send todd a Private Message   Add todd to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:23 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
27-03-2018 - Svetlo - 12 odpovědí
17-04-2014 - Auto, světlo - 2 odpovědí
16-09-2005 - svetlo - 1 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás