Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem do toho prastil, sehnal jsem si par seminek, jedno zasadil a doufal jsem, za to bude samice. Po masici rustu jsem prepnul na kvet a asi za mesic jsem zjistil, ze krome normalnich samicich kvetu na vrcholcich jsem pod vrcholky, v mistech, kde neni tolik svetla, objevil ridke utvary silne pripominajici samci kvety a dokonce i na jednom vrcholku vyrostl nad samicimy kvety kulaty shluk kvetu samcich, ktery ma asi 3cm v prumeru a je vysoky asi 2cm a pada z neho pyl. Je mozne, ze to je nejake samosprasne konopi? Ja osobne jsem zatim o nicem takovym neslysel.
"To co jsem prožila, mi dalo sebevědomí a po politické stránce to, že budu do konce života proti komunismu a totalitě. A nemůžu pochopit, že mladý člověk se může přiklonit k jejich programu a k jejich straně. Já vím, že neustále lžou"
Hana Truncová, politická vězenkyně
"Co dal bolševismus světu, národům, člověku? Světu vzpoury, zmatky, násilné revoluce, občanské války, teror. Národům bídu, neštěstí, bezpráví, zotročení materiální i duchovní. Lidem věčná strádání. Bolševický stát vzal člověku svobodu, čest,mravnost." Alexandr Jakovlev - bývalý vysoký komunistický funkcionář
Podle mě je to málokdy opravdový hermafroditismus. IMHO je to spíše tak, že každá samičí rostlina konopí je schopná vyprodukovat samčí květy. Má k tomu v genech potřebné informace. Tvorbu samčích květů spouští vnější faktory (stres). Geneticky je pouze dáno jak velký stres stačí ke spuštění tvorby samčích květů. Některým kytkám bude stačit málo a hned zpanikaří a začnou vytvářet samčí květy. Jiné k tomu donutí opravdu až brutální utrpení. No a geneticky se přenáší pouze tahle ochota k samčímu kvetení. Když samoopylím kytku, které měla samčí květy i za docela dobrých podmínek, budou k takovému kvetení náchylné i rostlinky z jejích semínek. Pokud ovšem velkým trápením přinutím k samčím květům rostlinu, které takto kvete jen velmi neochotně, pak i její semínka budou produkovat rostlinky, které samčí květy vytvoří leda při opravdu silném stresu.
Původní příspěvek od Sinuhet Podle mě je to málokdy opravdový hermafroditismus. IMHO je to spíše tak, že každá samičí rostlina konopí je schopná vyprodukovat samčí květy. Má k tomu v genech potřebné informace. Tvorbu samčích květů spouští vnější faktory (stres). Geneticky je pouze dáno jak velký stres stačí ke spuštění tvorby samčích květů. Některým kytkám bude stačit málo a hned zpanikaří a začnou vytvářet samčí květy. Jiné k tomu donutí opravdu až brutální utrpení. No a geneticky se přenáší pouze tahle ochota k samčímu kvetení. Když samoopylím kytku, které měla samčí květy i za docela dobrých podmínek, budou k takovému kvetení náchylné i rostlinky z jejích semínek. Pokud ovšem velkým trápením přinutím k samčím květům rostlinu, které takto kvete jen velmi neochotně, pak i její semínka budou produkovat rostlinky, které samčí květy vytvoří leda při opravdu silném stresu.
Díky moc za odpoveď
Ale asi by som aj tak z hermáča neselektoval samičky na rezy,ale na outdoor by sa to dalo aj z toho
Protoze kyti rozdeluje ziviny nejen na tvorbu samicich kvetu, ale i samcich a tim ty samici ochuzuje o cast zivin. Proto si ted spis objednam nejake kvalitnejsi seminka z nejake seedbanky.
Nepěstuju jen pro to, abych měl hulení a nehulim jen proto, abych byl zhulenej.