Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Bio - pH
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Jack
Nový Člen

Karma uživatele Jack - 0% Pěstitelská

Organika Příspěvek č. 1

Tak jsem nedávno měl svojí první idoor sklizeň. Jel jsem hydro pod 400W. To kouření facha sqele, ale má hroznou - takouvou chemickou chuť. Takže asi přejdu na bio v hlíně, ale mám s tím pár nejasností a chtěl bych poradit.
1) Jaký pH půdy? Tady na groweru každej tvrdí něco jinýho od 5,5 až 8. Poradí mi někdo zkušenej? Mám substrát na kterým je napsaný - pH5,0-6,5
2) Měření pH. Na sustrátu je napsaný, že pH změřim když ho proleju vodou a pak změřím tu vodu. Ale přece vysledek musí být rozdílný podle pH vody, kterou použiju. Jaký pH má mít ta voda na měření??
3) Je opradu nutný ten substrál sterilizovat?? Když je koupenej v krámu tak by z něj němely lízt breberky ne??
Předem díky všem za odpověd.

Old Post 30-12-2001 v 15:42 PM
Jack je offline   Profil uživatele Jack   Find more posts by Jack   Foto galerie člena Jack   Click here to Send Jack a Private Message   Add Jack to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HoumBoj
Stálý Člen

Karma uživatele HoumBoj - 87% PěstitelskáKarma uživatele HoumBoj - 87% PěstitelskáKarma uživatele HoumBoj - 87% PěstitelskáKarma uživatele HoumBoj - 87% PěstitelskáKarma uživatele HoumBoj - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Ahojdy Jacku , co taghle skusit použí ten odkaz na HLEDÁNÍ tam vpravo nahoře ??

0)Rozhodně bych zůstal u hydra tože je to rychlejší než bio a každopadně když přejdeš na bio tag se chuti chemky z kytek nezbavíš.Ty chuti se u hydra zbavíš tím že vysadíš hnojiv asi tak 3-7 dní před sklizní a u hlíny asi 2 tejdny.U hlíny se ale tech chemek nigdy nezbavíš protože neco ti v ni zbyde,
1+2)Kup si substrat na Kaktusy a sukulenty,ten ma PH 6,5-7 a do nej lej vodu z kohoutku , kera by mela bejt neutralni a pak se ti ph nebude menit.Jak zacnes hnojit tag neco malo se menit bude ale podle me je zbytecny to merit.Jinak provadi se to ze vemes kousek hliny ten prelejes destilkou a zamichas to , nechas usadit sediment a tu vody zmeris lakmusem.
3)U kupovanyho substratu uz se predpoklada ze je bacil-free tag ho staci vyndat z toho pytle a den nechat na vzduchu tim se jako dojede a mel by bejt oukej.

Zdar a příště hledej wíc

Jeden doušek nigdy nestačí.

Old Post 30-12-2001 v 16:02 PM
HoumBoj je offline   Profil uživatele HoumBoj   Find more posts by HoumBoj   Foto galerie člena HoumBoj   Click here to Send HoumBoj a Private Message   Add HoumBoj to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Oscar111
Čestný Člen
1983 - 2002

Karma uživatele Oscar111 - 45% PěstitelskáKarma uživatele Oscar111 - 45% PěstitelskáKarma uživatele Oscar111 - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Ještě jedna věc,,, když už chceš přejít na hlínu a tak moc ti jde o pH,, změř si nejdřív, jaká voda ti teče z kohoutku. Já ji musím ještě hodně upravovat. Ale jestli jsi jel Hydro, tak to přeci musíš vědět,,,

Oscar
Enjoy joint

Old Post 30-12-2001 v 23:34 PM
Oscar111 je offline   Profil uživatele Oscar111   Find more posts by Oscar111   Foto galerie člena Oscar111   Click here to Send Oscar111 a Private Message   Add Oscar111 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Oscar111! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jack
Nový Člen

Příspěvek č. 4

2HoumBoj
Bio - bez hnojení chemická chut nehrozí. Jinak dík. Hledání jsem samozřejmě použil už dávno, ale nenašel jsem co jsem hledal (nebo každej tvrdil něco jinýho).
2Oscar111
Vím - PH - asi 6

Old Post 02-01-2002 v 15:02 PM
Jack je offline   Profil uživatele Jack   Find more posts by Jack   Foto galerie člena Jack   Click here to Send Jack a Private Message   Add Jack to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
joint
Stálý Člen

Karma uživatele joint - 45% PěstitelskáKarma uživatele joint - 45% Pěstitelská

to Jack: Příspěvek č. 5

1/ jaký že to pH má bejt??
-pH půdy v hlíně udržuj cca 6,5.
2/na měření použij vodu s pH 7
3/opravdu neni nutný substráty sterilizovat, nicméně se to doporučuje z důvodů prevence.

více podrobností o pH najdete na fóru greenhome.cz

www.greenhome.cz

Old Post 03-01-2002 v 11:02 AM
joint je offline   Profil uživatele joint   Find more posts by joint   Foto galerie člena joint   Click here to Send joint a Private Message   Add joint to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jack
Nový Člen

Pohodička 2joint Příspěvek č. 6

Ten prispevek o pH na greenhome je přesně to co jsem potřebovat. K4Y.

Old Post 10-01-2002 v 13:23 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:34 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás