Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Téma bylo založený v době když jsem používal Vermesfluid celkem často. Během posledního indoor growu jsem ho použil jednou a nemůžu se zbavit pocitu že kytky jsou zdravý stejně. Na druhou stranu byl v substrátu přimíchanej vermikompost. IMHO je to nejlepší řešení při pěstování v hlíně, protože kytkám dodá stejný látky jen to nezasírá průduchy v listech. BTW: kdo používáte na postřik destilku?
Chtělo by to nebejt línej a udělat srovnání...
==============================================
Při pročítání galerie tady používá spousta lidí (pomalu každej druhej) Phytamin.
Zajímalo by mě jaký má přednosti i nevýhody v porovnání s vermesfluidem. Podle dostupných informací by měly mít podobný účinky. Pár lidí se tady našlo co tyto přípravky dokonce střídají...
Případně můžete napsat jestli existuje ňáká další alternativa k těmto přípravkům (edit: bude toho víc, ale např.: Bioalgeen S90, Biobizz Fish-mix).
Vermesfluid tady moc lidí nepoužívá, ale ti co jo tak ho vychvalujou. Sice patřím mezi spokojené "uživatele" těchhle "žížalích hoven", ale s Phytaminem nemam zkušenost
Nejlepší by bylo kdyby sem psaly jen lidi s praktickejma zkušenostma, případně ti kdo opravdu mají k tématu co říct. Doufám že se někdo ozve Nenechte mě myslet si že rozdíl je jenom v ceně
Zdar já použivám oba přípravky,vermes.na růst společně s růstovým hnojivem(kristalon) a phytamin po přepnutí s hnojivem qětovým (alga qět od plagronu).myslím si,že na růst je vermes.super proč plýtvat něčím mnohem dražším,zatímco při qetení se mi zdá,že vermes prodlužuje dobu dozrání.Je to ale čistě můj dojem.
No me osobne prijde,ze phytamin vubec nic nedela.Nezaznamenal jsem zadnej rozdil ve vynosu a v nicem at to bylo strikany phytaminem a nebo ne.Priste uz ho nejspis kupovat nebudu.Ten vermesfluid bude nejspis neco podobnyho,tudiz k hovnu
Don Genaro:
Na tom prodloužení dozrávání něco bude. Už to psal xmalcolm na výše uvedeném odkazu. Oni si trochu protiřečí když na etiketě píšou že prodlužuje dobu kvetení a urychluje zrání plodů... možná by pomohlo skusit jinou variantu třeba místo plodový zeleniny muškát... ale to neni vyskoušený
Anebo to skusit skombinovat Final Solution. Skoušel to někdo?
Jen pište další
Jahudka! :
Kdyby nic jinýho se může používat alspoň jako protiplísňová prevence, a ochrana proti savému hmyzu (mluvim o vermesfluidu)
Jahudka:vermesfluid rozhodně neodsuzovat,při růstové fázi je vynikajicí velmi podpoří růst kyti,tvar i barvu listů(při postřiku gigantické rozměry)a má i ochrannou fci.Je to opravdu vyditelné.Koupil jsem ho kdysi náhodou,protože neměli vermikompost a byl jsem příjemně přeqapen(cena/množství/účinek).Kdybych si měl vybrat mezi vermes.a pythaminem,tak jednoznačně vermes. aspoň na růst 100%.
Erixon:Final solution používám též,ale až na posledních 10 dnů a nevím co by způsobil při růstové fázi.Prostě vermesfluid na růst ještě s něčím(n-p-k),protože samotný má tendenci kyti vyčerpat(díky rychlému růstu)a není problém. Na qět už radši ne.
Don Genaro:
Asi jsem to nepřesně formuloval. Ten Final solution jsem myslel na vyrovnání delší doby kvetení (na její zkrácení jestli vermes prodlužuje).
Nemam zkusenost s vermesfluidem,ale kazdopadne se me zda,ze phyt-amin je celkem zbytecnej.Nic to nedela,nevidel jsem rozdil mezi kytkama co jsem strikal a kytkama ktery ne.
s vermesfluidem jsem apsolutně spokojenej hodně muziky za málo peněz
phyt-main je taky super ale stojí moc kaček jinak oba preparáty jsou super kvalita a jsem spokojenej!
to don: ty pouzivas phytamin na kvet? v kvetu se pouziva jen chvili asi tak nez paldy budou jak malicek.pak uz ne
ale chcu se zeptat kdy nasazujete phytamin na rust(myslim velikost kyti) taky ho pouzivam ale bojim se a tak az sou rizky odrostlejsi
to zaya.cz:jo používám,normálně postřik a až paldy nabobtnají,tak už jen zálivku a s tou končím tak 3-4 týdny před sklizní.Zatím mi to vyhovuje,aspoň mi vydrží na víc pěstů.
Apofiss - To tvrdis ty.Ja jsem napsal nejen moji osobni zkusenost s phytakem,to je vsechno.Bohuzel jeho funkcnost jsem nijak nepozoroval a ver tomu,ze jsem to zkousel.Vermesfluid nevim,nezkousel jsem.Kdyz neco pouziva vetsina,jeste to prece neznamena,ze je to buhvijak prinosny.Vzdyt vyrobcum jde prevazne o vytahani nasich penez z nasich kapes.Je to logicky ne?Uz hodnekrat se prokazalo,ze zadny zlepseni phytak neprinasi a nebo jen minimalni.Staci dobre procist grower.Vzdycky nekdo prijde s necim jak je to bezvadny,stejne jako superbud a pak se prijde na to,ze to vlastne temer nic nedela a to je stejne i v tomto pripade.Kazdopadne je to jen muj osobni nazor,takze nevim co resis.Kdo chce,at si ho koupi.Rozhodne to neni nutnost.Podle me jsou daleko uzitecnejsi veci pro pestovani,nez zrovna phyt-amin.