Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hi(gh) all,
Dá se zvýšit kvalita a zrychlit růst tím, že budu svítit 24 hodin? Když tak budu svítit hned od začátku, tak by si na to kytky mohly snad hned zvyknout, ne?
Já si myslím, že tím že budeš svítit 24hod denně nijak nezvíšíš kvalitu kytky, růst ten možná jo. Ale ta kytka si taky musí trochu odpočinout takže bych řek že to není až tak dobrý nápad. Navíc proč by všichni svítíli 18světlo/6tma když by bylo lepší svítit 24. Držel bych se zaběhnutejch a osvědčenejch 18/6. To je ale můj názor - někdo má možná jinou zkušenost.
Některé prameny uvádějí, že při svícení 24 hodin vyroste někdy vyšší procento samic. Ale nevím, jestli to není jen pověra. Každopádně nemyslím, že by jim to nějak extra škodilo. Asi taky záleží, kolik jste ochotni dát za elektriku...
no problem je ze pri dlouhodobem sviceni 24/0 tak se pomerne dost zvysuje podil hermafroditu....
ma to smysl jen kratkodobe 2-3 dny coz je doba za jak dlouho kytka zareaguje na zmnenu periody.
tusim ze na strankach sartamaga seeds je pro matatatusku tundru pestebni plan a tam prvni tejden 24/0 .....
indoor no jediny co muzes udelat prodlouzit den treba z 24-35 hodin blby je ze abys to naprogramoval potrebujes tydeni hodiny 25/10
To je blbost, 24 hodin denne svitit je blbost, protoze kytka si musi odpocinout od vyrabeni kysliku!!!!!!!! Protoze kvetina pracuje na procesu fotosintezi a nemuseli by to moc dlouho prezit! Zdar
když na kyti dopadne světlo tak nakopne fotosyntetickou asimilaci při které z anorg. látek dělá org. látky a za tmy naopak dýchá!! takže 18/6! zatim zdar!!
Ja jsem zkousel svitit 24 hodin po dobu 5 tydnu na dve rostliny Maple Leaf Indica od SensiSeeds. Rust nebyl rychlejsi a kytky se podle meho citu pro vec moc dobre necitily. Ony v nocy dejchaji kyslik, odpocivaj a opravujou a davaj do kupy ty systemy, ktery pres den makaj - stejne jako my. Navic se z obou kytek vyklubali zatraceni hermousi, cili mohu jen potvrdit nazor vyse, ze dlouhodobe je tahle metoda stresujici a vytvari vetsi podil hermafroditu, pricemz kytky spis trpi, nez by prospivaly lepe nez pri 18/6.
Osobne dokonce ani rizky nejedu 24/0, ale 20/4...ale tam jsem tu alternativu 24/0 ani nezkousel, tak nemuzu posoudit. Vzhledem k mladi rostlin a vseobecny zkusenosti jde asi 24/0 na zakorenovani a mlady rizky v pohode pouzit, ale dal uz to fakt ze svy zkusenosti nedoporucuju. Podvrdilo se mi i to, ze stresovana kytka nedava nic extra high.