Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Vyjádření předsedy vlády Petra Nečase k problematice lékařského využití konopí
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Vyjádření předsedy vlády Petra Nečase k problematice lékařského využití konopí Příspěvek č. 1

Vážená paní, vážený pane,

odpovídám na Váš hromadný e-mail, v němž mě žádáte o veřejné vyjádření k problematice léčby konopím.

Jsem si vědom, že jsou stále častěji a hlasitěji slyšet názory o léčebných účincích konopí – zde se dá diskutovat o termínu „léčebné“ – jde spíše o tlumení příznaků různých chorob. Tuto vlastnost konopí nikdo zásadně nepopírá, z profesionálního (odborného) hlediska je však důležité, že nejsou známy mechanismy tohoto působení, dávkování, možnost případného poškození zdravotního stavu pacienta léčeného současně jinými léčivými přípravky – tedy základní podmínky, které musí splnit registrovaný lék.

Na straně druhé stojí studie připouštějící možnost přímého poškození zdravotního stavu u predisponovaných jedinců, tj. být spouštěcím mechanismem např. u psychických poruch, což by teoreticky u kritických zdravotních stavů nemuselo hrát zásadní roli.

Naprosto zásadní námitkou pro volné použití konopí (a to všude na světě) je však prakticky 100% pravděpodobnost jeho zneužití a rozšíření v té části populace, která jej bude používat výhradně jako drogu. Je mi líto, ale skutečnými viníky situace, kterou popisujete, není Ministerstvo zdravotnictví, ani lékařská obec, ale právě to neuvěřitelné množství kuřáků marihuany, kteří ji zneužívají, a právě Česká republika je na jednom z prvních míst ve zneužívání marihuany.

Proto je také v současné době konopí s obsahem tetrahydrokanabinolů (THC) vyšším než 0,3% zařazeno zákonem č. 167/1998 Sb., o návykových látkách, mezi omamné látky s velmi přísným dohledem, které nelze volně pěstovat a používat. Konopí s nižším obsahem uvedených látek se může běžně pěstovat pro průmyslové použití.

Dosud také není zcela jasné a prokázané, že jedinou účinnou látkou obsaženou v konopí je právě zmiňované THC. Konopí obsahuje několik desítek různých kanabinoidů a dalších látek, jejichž působení jak jednotlivě, tak i v souhrnu či kombinacích není dosud prozkoumáno a není vyloučeno, že i tyto další látky v konopí mohou působit blahodárně, aniž by byly zneužitelné.

Situace kolem konopí není pouze vnitřní záležitostí České republiky, ale je nepřetržitě sledována INCB (Mezinárodní úřad pro kontrolu omamných látek) i OSN (Organizace spojených národů), které v případech, kdy dojde k porušení mezinárodních úmluv velmi rychle reagují a obracejí se na Českou republiku se žádostí o podání vysvětlení a nápravu.

Chtěl bych zdůraznit, že Ministerstvo zdravotnictví v žádném případě nehodlá zabraňovat nebo klást překážky využití léčebných účinků konopí, bude-li na předpis a podáváno lékařem ve formě léčivého přípravku s definovaným (přesně stanoveným) obsahem účinných látek a řádně registrovaného Státním ústavem pro kontrolu léčiv.

Z administrativního hlediska nic nebrání ani eventuálnímu standardnímu dovozu takového léčivého přípravku ze zemí, které by takový přípravek vyráběly, pokud výrobce požádá o registraci na našem území. Prozatím lze využít možnost individuálního dovozu léku registrovaného v zahraničí, v takovém případě ovšem lékař, který takový přípravek předepíše a nechá pro pacienta přivézt, bere na sebe veškerá rizika spojená s případnými nežádoucími účinky nebo komplikacemi a cenu musí prozatím plně uhradit pacient.

V současné době je možné využití léčivých přípravků s obsahem dronabinolu (delta 9 THC), a to Marinol tablety (výrobce USA) a Dronabinol tablety (výrobce Kanada) a léčivé přípravky obsahující konopný extrakt, vyrobené jako kterékoliv léčivo, a to Sativex nosní sprej (výrobce Velká Británie). Uvedené přípravky lze opatřit pro jednotlivé pacienty za podmínek stanovených pro výše uvedený individuální dovoz léku registrovaného v zahraničí.

Tyto přípravky, vzhledem k tomu, že jejich účinné látky se řídí zákonem č. 167/1998 Sb., o návykových látkách, mohou být dováženy a distribuovány na základě vydaných povolení Ministerstva zdravotnictví a v lékárnách vydávány pouze na lékařem předepsaný recept s modrým pruhem.

K předmětné záležitosti poznamenávám, že Ministerstvo zdravotnictví v současné době tuto problematiku řeší a ve spolupráci s odbornými společnostmi a farmaceutickými odborníky zjišťuje, zda by byly i v naší zemi vhodné podmínky pro využití některých komponent konopí. Po shromáždění potřebných podkladů spolu se zdravotnickými odborníky zváží, zda při poskytování zdravotní péče u některých vyspecifikovaných onemocnění využijeme dovozu surovin nebo již v některých evropských zemích zaregistrovaných léčivých přípravků.

Na základě podkladů, které jsem si vyžádal z věcně příslušného Ministerstva zdravotnictví, Vám závěrem sděluji následující:

Ministerstvo zdravotnictví vázáno Úmluvou o omamných látkách nemůže a nehodlá povolit volné pěstování konopí.
Ministerstvo zdravotnictví má vážné a oprávněné obavy z masivních úniků nekontrolovaně pěstovaného a distribuovaného konopí bez lékařského předpisu a důsledné centrální evidence.


Ministerstvo zdravotnictví nebrání případnému dovozu hromadně vyráběných léčivých přípravků, řádně registrovaných (i Česká republika je jedním ze států, na jehož území probíhají již několik let klinické studie s přípravkem Sativex, což je nosní sprej, vyrobený z přírodního rostlinného materiálu – studie probíhají na onkologických a neurologických pracovištích – výsledky by měly být vyhodnoceny snad již v tomto roce).

Ministerstvo zdravotnictví se samozřejmě nebrání ani eventuální výrobě léčivého přípravku z konopí na našem území, ovšem za stejných podmínek, které musí splňovat výroba jakéhokoli jiného hromadně vyráběného léčivého přípravku s obsahem návykové látky. Žádný léčivý přípravek není bez určitých rizik možného poškození zdravotního stavu pacienta, je proto nezbytné tato rizika předem identifikovat a minimalizovat.

S pozdravem


RNDr. Petr Nečas, v.r.
předseda vlády České republiky



citace:
V reakci na email:

Vážený pane premiére

Žádáme Vás o jednoznačné veřejné vyjádření, proč mlčíte ke kriminalizování nemocných lidí, kteří se léčí konopím a nereagujete na stovky prosebných dopisů nemocných do parlamentu. Přečtěte si prosím tiskovou zprávu ke dni lidských práv 10. prosince 2010.

http://www.konopijelek.eu/konopi-a-...-republiky.html

Zneužívat polici proti nemocným spoluobčanům, vláčet je soudy nebo přestupkovými komisemi je nejen nemorální, ale i nezákonné.



Nemocným je bráno léčivo ze zahrádky, nebo si musí namísto léčivého konopí nakupovat předraženou marihuanu na černém trhu a jsou jim vlastním státem upřena Ústavou garantovaná práva jako nějakým zločincům.

Je, promiňte, pokrytecké tvrdit, že tisíce a možná i desetitisíce lidí, kteří tak činí a policii je zatím nikdo neudal, musí žít ve strachu a ve lži před svými sousedy, aby nebyli odhaleni. Ti lidé nic zlého nečiní! Naopak šetří státní rozpočet tím, že si pomohou sami. Ačkoli si jistě platí zdravotní pojištění.

Pane premiére, může se jednat i o Vaše blízké. Nebo Vám na tom nezáleží? Konopí léčí rakovinu, ale i řadu dalších vážných i méně vážných chorob. Nebuďte prosím lhostejný a vyjádřete se jednoznačně a veřejně.

Přejeme Vám vše dobré

Manželé Dvořákovi

+ cca 12 tisíc lidí, občanů ČR nepravdivě označovaných za zločince! Žádný hromadný email prosebných a protestních dopisů. Ti lidé dokazují na důkazech hrubé porušování zákona premiérem a vládou při spáchání zločinů proti lidskosti s charakterem zločinného spolčení a policie toto odmítá šetřit!

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 05-03-2011 v 14:32 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 3229  

Příspěvek č. 2

Hmm , to je pěkný a nechtělo by se zaměrit na zrušení ty "Jednotné Úmluvě o omamných látkách" vzdyt je to z 31.3.1961 navíc je lež že se to nedá kontrolovat když na té samé listině je přesně popsáno jak se má manipulovat mákem , to nejde aplikovat i na konopí ?? , co je to za blabol , si to přečtete ...http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/...965/sb25-65.pdf

Old Post 05-03-2011 v 15:12 PM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pozdrav
Stálý Člen

Karma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2008
Příspěvků: 73  

Příspěvek č. 3

Ježišmarjá. Sativex není nosní spray, ale spray pod jazyk. Když si to někdo nastříká do nosu, pálí to jak peklo. Pan doktor přírodních věd Nečas také podepíše každou blbost, co mu úředníci podstrčí.

Old Post 05-03-2011 v 16:26 PM
Pozdrav je offline   Profil uživatele Pozdrav   Find more posts by Pozdrav   Foto galerie člena Pozdrav   Click here to Send Pozdrav a Private Message   Add Pozdrav to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MagicHerb
Stálý Člen

Karma uživatele MagicHerb - 43% Pěstitelská

Registrován: Sep 2008
Příspěvků: 504  

Příspěvek č. 4

Mě to bylo jasný hned od začátku jak to dopadne s panem premiérem.Holt se musíme řídit tím co nám ve světě diktujou viz.

Situace kolem konopí není pouze vnitřní záležitostí České republiky, ale je nepřetržitě sledována INCB (Mezinárodní úřad pro kontrolu omamných látek) i OSN (Organizace spojených národů), které v případech, kdy dojde k porušení mezinárodních úmluv velmi rychle reagují a obracejí se na Českou republiku se žádostí o podání vysvětlení a nápravu.

Alibizmus jako prase.My by jsme to schválili,ale voni to a voni támhle to.

Samozřejmě jsou v tom prachy.

Za téhle politické atmosféry a generace přeplecených papalášů se situace jen tak nezmění.
Prostě bude muset nastoupit generace,která to rozlouskne rozumým přístupem k drogám obecně.

Myslím,že ti lidé,kteří jsou mermomocí proti legalizaci mají názor,že konopí ničí společnost a dělá z lidí dementy nebo v tom maj až moc peněz,takže jim to takhle vyhovuje.

Taky se asi bojí,aby jejich děti neskončily na drogách,aby z nich nebyli trosky hašišácký

Rozhodně se taky bojej aby jim konopí nepřerostlo přes hlavu a nestratili nad nim kontrolu.

Což je i dost pravděpodobný,když vidím tu bandu(vládu ať už je vedená kymkoliv) jak si nadělá dluhy jak kráva a pak to chce dostat z lidí nazpátek,aby byl rozpočet Ok.Tunely větší než Blanka by se mohly stát i z tohodle bizzu a co pak s tím.

Věřim tomu,že omezený prostor na vypěstování pár kytek by každýmu prospěl.Hodně lidí by si oddychlo a policie by mohla řešit něco podstatnýho,klidně i velkovýrobce drog.

Samo je to utopie v tomhle systému.

Stejně je u mě již dávno zlegalizováno.

Časem to stejně musí padnout , ten omyl ohledně prohibice konopí.

Bylina by to měla vyhrát a růst.


Life is for living.
Love is for giving.
Herb is for growing.


AFRICA COLLECTION-WOS

Magic Dwarf AUTOFLOWER fem 3.round outdoor grow

Naposledy upravil MagicHerb 05-03-2011 v 21:20 PM

Old Post 05-03-2011 v 21:07 PM
MagicHerb je offline   Profil uživatele MagicHerb   Find more posts by MagicHerb   Foto galerie člena MagicHerb   Click here to Send MagicHerb a Private Message   Add MagicHerb to your buddy list     Navštiv homepage uživatele MagicHerb! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dripER
Stálý Člen

Karma uživatele dripER - 94% PěstitelskáKarma uživatele dripER - 94% PěstitelskáKarma uživatele dripER - 94% Pěstitelská

Registrován: May 2010
Příspěvků: 178  

Příspěvek č. 5

Já bych řekl, že ten mail ani pan Nečas nečetl. A napsal to za něj nějakej "pucflek - poradce". Brilantně zahráno do outu.

Touto odpovědí nám oznamují "diktují", že to, o co se snaží manželé Dvořákovi v demokratickém státě, kde vládne kapitalismis, vlastně nemá cenu.

Naposledy upravil dripER 05-03-2011 v 22:43 PM

Old Post 05-03-2011 v 22:10 PM
dripER je offline   Profil uživatele dripER   Find more posts by dripER   Foto galerie člena dripER   Click here to Send dripER a Private Message   Add dripER to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
asi_sem_moc
Agent WC

Karma uživatele asi_sem_moc - 95% PěstitelskáKarma uživatele asi_sem_moc - 95% PěstitelskáKarma uživatele asi_sem_moc - 95% Pěstitelská

Registrován: Aug 2010
Příspěvků: 166  

Příspěvek č. 6

Podle všeho nemá smysl bojovat pro legalizaci... Ale smysl by mělo bojovat proti papalášům nahoře... Kdo si je zvolil? Prokoho mají pracovat? A dělají to? Mě se teda nezdá, obírají lidi na všem co se dá a z toho si spokojeně žijí... Demokracie je vláda lidu, my jsme lid, my vládneme, my rozhodneme, jestli se bude legalizovat nebo ne!! Škoda že je to tak jednoduchy a přitom tak složity...

Chtělo by to vytvořit komunitu XXX lidí, kteří budou rozesílat vládě a parlamentu spamy o problematice konopí, možná o drogové problematice celkově... Vždyť naše protidrogová agentura není schopná vymyslet plán jak zničit černý trh... Vždyť každý ví, že černý trh se dá zničit pouze legalizací... Ona totiž úplně nejhorší věc na vedení toho státu je to, že oni nevědí, nerozumí a předevší ani nechtějí slyšet.. A toto by se mělo změnit...

Ale Sativex mě taky pobavil, pan premiér, si jak je vidno plete pojem s průjmem.. Bojí se toho, že se bude marihuana zneužívat a přitom sám tvrdí, že česká republika je na jednom z prvním míst v jejím zneužívání... Tak ja to sakra je? Když už jsme v tom, tak "hůř" být nemůže a nevidím teda žádnej problém - kromě diktatury EU a OSN.. Kam jsme vlezli, tam jsme....

Edit: Dík za K- alespoň tečkou jsi se mohl představit nebo napsat co se ti nelíbí, když tu je karma právě kvůli tomu.. Ale klidně si to nech pro sebe..

NEJDŘÍV ČTI pak se ptej MÁŠ PROBLÉMY S KYTKOU? klikni


NEČUM TAK BLBĚ A NAHOĎ NA XICHTU SMAJLA

---------->Peace and Love<----------

400W záře na záchodě

Naposledy upravil asi_sem_moc 25-03-2011 v 14:07 PM

Old Post 06-03-2011 v 10:10 AM
asi_sem_moc je offline   Profil uživatele asi_sem_moc   Find more posts by asi_sem_moc   Foto galerie člena asi_sem_moc   Click here to Send asi_sem_moc a Private Message   Add asi_sem_moc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
High
Rumová víla

Karma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% Pěstitelská

Registrován: Apr 2010
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 7

On si myslí že když marihuanupro lekařské ůčely povolí tak hned naběhneme do lékáren a všechno skoupíme nebo pujdéme k lekáři simulovat nemoc.
Demence.Dostupnost ganji je i pro školáky 7.stupně ZŠ je maximální.
Dneska se ganja prodává jak chleba.
A co se týče zneužívání léku na předpis tak to je skoro jenom SUBUTEX,Tramal a rohypnol(hypnogem) a kromě Subutexu se to děje hoodně málo.
Musíme počkat 15-20let až starý komoušský páprdové zmizej a nastoupí lidi co nepletou vařiče s babičkama co dělaj masti.
Sorry za chyby

Old Post 08-03-2011 v 14:44 PM
High je offline   Profil uživatele High   Find more posts by High   Foto galerie člena High   Click here to Send High a Private Message   Add High to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fiste
Stálý Člen

Karma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% Pěstitelská

Registrován: Feb 2010
Příspěvků: 668  

Drogy jako součást společnosti Příspěvek č. 8

Slyšel jsem názor a ztotožnil se s ním, že všechny omamné látky ne nebezpečné pro uživatelovo okolí by měly být legální a pokud by byly, nezvýšil by se počet na nich závislých, možná by se dokonce snížil. Pokusím se to vysvětlit..

Začnu tím, že prohibice čehokoli nefungovala, nefunguje a fungovat nebude. Příklad najdeme třeba už v Bibli, kde Bůh zakazoval lidem ochutnat jablko a jak to dopadlo? Co způsobila prohibice alkoholu v USA? Zvýšil se vliv mafie, stoupla kriminalita, snížily se příjmy státu atd. Ne nadarmo se říká, že zakázané ovoce chutná nejlíp, je trochu zarážející, že jsme se ještě nepoučili. Možná to vypovídá o úrovni nebo o skutečných motivech vládnoucích vrstev. Možná jsou drogy stále nelegální proto aby mafie nepřišla o zdroj příjmů a ti u moci tím pádem o vedlejší zdroj příjmů. Prohibice je primitivní a neefektivní způsob, jak docílit menší spotřeby čehokoli, a historie to už nejednou prokázala, jenom si to někdo nechce připustit.

Zvědavost je jedna z nejvyšších lidských potřeb a právě ona je naší motivací ke zkoušení nebo prozkoumávání nových nebo nám neznámých věcí. Pokud je nám něco ze strany společnosti zakazováno, je naší přirozeností zkoumat proč tomu tak je, je to pro nás zároveň i důvod navíc a změněný stav mysli prostě popsat slovy často dost dobře nejde. Obecně platí, že čím je statek vzácnější nebo hůře dostupný, tím je ve společnosti žádanější. To je proč se všude po Evropě kouří marihuana víc, než v Nizozemí. Taky čím snadněji je ve společnnosti dostupné maso, tím větší je tam koncentrace vegetariánů apod. Lidi přece mají rozum, každý se může rozhodnout, jaké látky do sebe bude pumpovat, pokud bude mít na výběr a na vlastní oči uvidí jejich účinky. Ano legalizace všech drog by mohla vyvolat chvilkovou nestabilitu, ostatně jako každá změna, lidi si jenom musí zvyknout. Rozhodně by ale nezapříčinila zvýšený počet závislých a snížený počet pracujících, čehož se všichni bojí nejvíc..

Kdo z nás, který ví alespoň něco okrajově o heroinu, by si ho šel vyzkoušet, kdyby byl legální? Když vím, že mi nějaká droga znemožní fungovat v normální společnosti či způsobí těžkou závislost při 1. aplikaci, nepůjdu do lékárny a nekoupím si to.. Většina lidí, co to v dnešní době zkusí, je do toho nasměrována partou, která mu neřekne nic víc, než že je to super a že to stojí tolik a tolik někde támhle. Kdyby byly účinky drog známy široké veřejnosti a pouliční dealeři by z prodeje neměli zisky, neprodávali by drogy a podobné věci by se nestávaly.. Už hotoví závisláci by si zašli do lékárny a byli by zároveň odstrašujícím příkladem pro ostatní. Nebyli by tak často zalezlí doma, ale víc ve společnosti všem na očích. Byli by nuceni vylézt z doupěte a mluvit pro změnu i s někým nezávislým, sami se nad sebou zamyslet.

Legalizace všech psychotropních látek jejich zdanění a distribuce v lékárnách nebo cofee shopech by zvýšila příjmy státního rozpočtu, snížila ceny drog a tím prakticky znemožnila jejich pohyb na černém trhu. To by znamenalo snížení příjmů a tím i vlivu mafie a spousty dealerů nebo výrobců drog. Všichni, kdo se živí výrobou nebo distribucí drog by si museli najít práci. Každý závislý by v lékárně dostal ke svojí dávce čistou jehlu, zpytovný a soucitný pohled lékárnice a letáček s popisem drogy, závislosti na ní a způsobu, jak mu společnost může pomoct se jí zbavit. Jako se dneska přes prsty díváme na ožralu, tak stejně by se společnost naučila dívat na feťáky, kdyby dostala příležitost. To, že společnost tyto problémy staví mimo zákon, je příčinou naší absence zkušenosti s nimi. A absence naší zkušenosti s těmito problémy podporuje naši nevědomost a zvědavost v tomto směru. Prostě začarovaný kruh.

Spolehnout se na zdravý rozum lidí, pokud budou dobře informováni, je mnohem účinnější nástroj k omezení spotřeby drog, než jejich prohibice. Lidi si drogy vždycky seženou, když budou chtít, zákaz nic neřeší, právě naopak.. Kolik lidí se stává vegetariány nebo přestává kouřit z vlastního přesvědčení? Legální neznamená dobré a nelegální neznamená špatné. Jde jenom o tolerované a netolerované. Alkohol přeci taky neschvalujeme a nepodporujeme jeho spotřebu, přesto je legální a každý si občas skleničku dá aby si na chvíli změnil stav mysli a zabil pár mozkových buňek.. Drogy jsou součástí společnosti, vždycky byly i budou a to i když je budeme na oko netolerovat, držet v nelegalitě. Je to jenom póza ze strany těch u moci. Ten starý prorezlý řetěz složený z dogmat, předsudků a zkorumpovaných jedinců ale musí jednou prasknout..

Z historie víme, že každá společnost potřebuje a má nějakou společenskou drogu, která slouží ke změně stavu mysli za účelem relaxace, zahnání stresu, porozumění si. Nám jsou z historických důvodů předhazovány 2, tabák a alkohol. Jde o látky vyvolávající jedny z nejtěžších závislostí vůbec, ničí téměř všechny orgány v těle, ale už s nimi máme dlouholetou zkušenost, proto je povolíme a všechny ostatní zakážeme... Jakou to má logiku? Ne každému sedí alkohol a mezi drogami jsou i takové, které tak těžkou závislost nevyvolávají. Nazval bych to krátkozrakostí a bojácností vládnoucí vrstvy. V českých zemích jsme měli dlouholetou zkušenost s monarchií a nakonec jsme demokratickou republikou, protože je to tak prostě lepší. Nebrzděme vývoj, nedržme se dogmat, uvažujme racionálně.

Tak to je asi všechno k drogám obecně, teď ještě něco málo k marihuaně.

Je pravda, že marihuana jako každá jiná psychotropní látka působí na každého trošku jinak. Je taky nutné brát v potaz toleranci každého z nás. Pokud někdo kouří denně, snese vyšší dávku než někdo, kdo nekouřil nikdy. Proto je dost obtížné indikovat marihuanu nějak obecně pro všechny jako lék. Nevidím ale důvod, proč ji někomu zakazovat, dokonce to odporuje Listině práv a svobod. Když chceš, tak se tím můžeš léčit, říká.. Marihuana může u jedinců s predispozicí ke schizofrenii tuto nemoc vyvolat, ale mělo by být na každém, jestli si jí zakouří nebo nechce. Alkohol může vyvolat spoustu jiných nemocí, a představuje mnohem větší riziko, indikovaná léčba to sice není, ale nikomu nikdo nezakazuje si dát na chřipku panáka horký slivovice s citrónem a medem..

Marihuana je skvělé antidepresivum, působí protizánětlivě, je schopna donutit rakovinné buňky strávit samy sebe, je nejlepším známým lékem na nespavost či nechutenství, na chronické bolesti. Divte se nebo ne, ale většina shora jmenovaných onemocnění je způsobeno nebo jejich propuknutí dovoleno právě stresem. Kouření marihuany proto nemůže být bráno jako její zneužívání za drogu, ale naopak jako lék na duši. Pokud je organismus dlouhodobě vystaven stresu, má to vliv na všechny jeho funkce. Zdravý člověk se v průměru 6x za život vypořádá s rakovinou, pokud je ale ve stresu, imunitní systém dovolí rakovině propuknout. Opary, vředy, bradavice a spousta dalších onemocnění má většinou hlavní příčinu ve stresu. Pokud jsem ve stresu a zaháním ho jídlem, můžu si způsobit cukrovku a takhle bych mohl pokračovat skoro do nekonečna. Vzpomněl jsem si na jeden pokus s ovcí. Zavřeli ji do klece a vedle ní do klece zavřeli vlka. Ovci nehrozilo žádné reálné nebezpečí, ale ze stresu přestala žrát a do 48h pošla. Psychika je půl zdraví a marihuana ji pomáhá stabilizovat, takže i když to není indikovaná léčba, nikdo mi nemůže zakazovat se jí léčit. Je to jediné antidepresivum bez nežádoucích vedlejších účinkú, když nepočítáme rauš, a při správné aplikaci neničí oproti ostatním žádné naše orgány, nemluvě o pozitivním účinku exokanabinoidů na náš endokanabinoidní systém či na funkci slinivky břišní. Účinky marihuany bych obecně zjednodušil asi tak, že jakoby donutí buňky v těle poslouchat výhradně DNA a minimalizuje tak většinu nežádoucích okolních vlivů na organismus. Je to ale jenom můj lajcký názor na věc podpořený 8 lety každodenního užívání marihuany.

Nechtějme indikaci marihuany na určité typy onemocnění, chtějme mít možnost léčit se tím, čím uznáme za vhodné. Ať je to rtuť nebo marihuana mám právo, to užít. Obecně víme, že se léky nemají kombinovat s alkoholem a pokud to uděláme, tak na vlastní nebezpečí. Proč to tak nejde udělat i s marihuanou? Jednoduše proto, že takhle to zabere víc času. Politici se budou zabývat indikací marihuany na určité typy onemocnění a farmaceutické firmy jim za to budou od hodiny platit, takže radši neskončí nikdy.. Další začarovaný kruh, co nikde nekončí..

Kouřit ji sice podle zákona můžeme, ale už je nelegální si kvalitní marihuanu jakkoli obstarat. Co to má za logiku? Když nám neřekneš, kde jsi to sehnal, necháme tě jít? Prostě zaostalý nesmysl, který nikdy smyslem nebyl. Na to narážím a netýká se to jenom marihuany. Zakazování drog je výsměch ze starny vládnoucí vrstvy do očí občanům a sdělení: "Jste úplně blbí, nebýt nás, tak všichni fetujete!!!". Mělo by to pro nás být urážkou a impulsem k vážnému přehodnocení kompetence členú vládnoucí vrstvy nám vládnout.

Nebudu se už dlouze rozepisovat o lobbingu ze strany mafie a farmaceutických koncernů na politiku v tomto směru. Legální užívání marihuany a léčba marihuanou by pro ně znamenala obrovské ztráty. Jendak by totiž po vystoupení z černého trhu klesla cena marihuany a druhak rostlina nejde patentovat jako nějaký lék v prášku..

Několik informací v tomto příspěvku mám z publikací o konopí a z paměti jsem je takhle poskládal dohromady, snad to nebylo moc ubíjející čtení..

Podkrovní 400W GROW z homemade fem. semen
3x400W potřetí - coco-drip + Bubble hash
3x400W podruhé - coco-drip
3x400W poprvé - bubbler

Out 13 Outomat 13

Drogy jako součást společnosti

Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)

Naposledy upravil fiste 09-03-2011 v 03:05 AM

Old Post 09-03-2011 v 01:48 AM
fiste je offline   Profil uživatele fiste   Find more posts by fiste   Foto galerie člena fiste   Click here to Send fiste a Private Message   Add fiste to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
asi_sem_moc
Agent WC

Karma uživatele asi_sem_moc - 95% PěstitelskáKarma uživatele asi_sem_moc - 95% PěstitelskáKarma uživatele asi_sem_moc - 95% Pěstitelská

Registrován: Aug 2010
Příspěvků: 166  

Příspěvek č. 9

Další otázkou je, jestli si vůbec lidi legalizaci marihuany (konopí) přejí...
Já osobně jsem pro legalizaci všech drog, jak psal fiste - když si smažky budou muset pro fet mezi lidi tak to pro ně bude mnohem težší, než skočit za sousedem vařičem... Kdo by chtěl přece veřejně ukazovat kdo vlastně je?
Ovšem ohledně pravých halucinogenů (marihuana, psilocybin, meskalin ev. LSD - v tomto případě není možnost pěstování, tudíž bych se zaměřil pouze na ty 3 přírodní halucinogeny).
Tyto látky by se neměli legalizovat, ovšem měly by být 100% dekriminalizované, jsou to přírodní látky, takže bych je nechal přírodě.. Kdo si chce cokoliv s těchto tří drog pěstovat, tak ať pěstuje... Země tyto látky vytvořila a lidé jakožto děti země by měli využívat všeho co nám dá...
Stačí se trochu zamyslet a každej člověk zjistí, že víc než přírodu nepotřebuje... To co člověk potřebuje ke svému přežití se dá vypěstovat, nasbírat, atd... Všechno ostatní je pouze přežitek...

Dnes pokračuje proces s Dušanem Dvořákem.. Třeba konečně soud otevře oči a právě dnes bude den pokroku...

NEJDŘÍV ČTI pak se ptej MÁŠ PROBLÉMY S KYTKOU? klikni


NEČUM TAK BLBĚ A NAHOĎ NA XICHTU SMAJLA

---------->Peace and Love<----------

400W záře na záchodě

Old Post 09-03-2011 v 07:52 AM
asi_sem_moc je offline   Profil uživatele asi_sem_moc   Find more posts by asi_sem_moc   Foto galerie člena asi_sem_moc   Click here to Send asi_sem_moc a Private Message   Add asi_sem_moc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MK72
Stálý Člen

Karma uživatele MK72 - 46% PěstitelskáKarma uživatele MK72 - 46% PěstitelskáKarma uživatele MK72 - 46% PěstitelskáKarma uživatele MK72 - 46% Pěstitelská

Registrován: May 2010
Příspěvků: 116  

Příspěvek č. 10

Jsem zvědavý jak hodlá pan Nečas a Ministerstvo zdravotnictví zakročit proti neuvěřitelnému množství kuřáků tabáku, kteří ho zneužívají a tím jak si hromadně ničí zdraví, profituje státní pokladna.

Old Post 09-03-2011 v 08:23 AM
MK72 je offline   Profil uživatele MK72   Find more posts by MK72   Foto galerie člena MK72   Click here to Send MK72 a Private Message   Add MK72 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BloodyBeer
Stálý Člen

Karma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% Pěstitelská

Registrován: Dec 2009
Příspěvků: 887  

Příspěvek č. 11

citace:
Původní příspěvek od MK72
Jsem zvědavý jak hodlá pan Nečas a Ministerstvo zdravotnictví zakročit proti neuvěřitelnému množství kuřáků tabáku, kteří ho zneužívají a tím jak si hromadně ničí zdraví, profituje státní pokladna.


tohle u nas v horizontu par desitek let nehrozi. Proc myslis ze tu ma sidlo firma Phillips Morris?? Jedine diky tabakovemu loby ... ale na druhou stranu pozoruju ubytek kuraku. Drive nas ve tride kourilo prez 5 lidi a ted zustala kamoska sama .... na druhou stranu to nemusi byt pravidlo.

A k te trave - podle me by mela byt total legalizace. On konopny obchod tu je uz ted, a ve velke mire, tak by stat mohl alespon profitovat z jeho regulace (ale jak je znam, tak by si na tom akorat nekdo pekne namastil kapsu, a jeste by sme to museli dotovat z nasich dani) .... ale panove tam nahore rekli ne

125W CFL Mandala, SSH
125W CFL, 150HPS. Sensi Mix, Cole Train
Gumby Hash
Bloodyho Bezúdržbový Pěst

Vsechny cisla SoftSecretsCZ volne k stahnuti:http://www.softsecrets.nl/?id=150&title=Issues

I fall in love to LST but scotland is my only love.

Karma je děvka, není hezké přát ostatním něco nepěkného.

Old Post 09-03-2011 v 08:58 AM
BloodyBeer je offline   Profil uživatele BloodyBeer   Find more posts by BloodyBeer   Foto galerie člena BloodyBeer   Click here to Send BloodyBeer a Private Message   Add BloodyBeer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MK72
Stálý Člen

Karma uživatele MK72 - 46% PěstitelskáKarma uživatele MK72 - 46% PěstitelskáKarma uživatele MK72 - 46% PěstitelskáKarma uživatele MK72 - 46% Pěstitelská

Registrován: May 2010
Příspěvků: 116  

Příspěvek č. 12

Já vím, to bylo jen takový povzdechnutí, že mají dvojí metr...

Souhlasím s druhým odstavcem, je to totiž celý zbytečný
Samo že by to byl zase Morris nebo někdo, licence, kolky
Tj kšeft pro vyvolené a zisk pro státní pokladnu.
Ale za záhonek doma pro sebe by tě nikdo neprudil.
Tabák si taky člověk může pěstovat

Old Post 09-03-2011 v 09:07 AM
MK72 je offline   Profil uživatele MK72   Find more posts by MK72   Foto galerie člena MK72   Click here to Send MK72 a Private Message   Add MK72 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Roman Dirda
Stálý Člen

Karma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% Pěstitelská

Registrován: Mar 2001
Příspěvků: 294 

Příspěvek č. 13

Moc pěkně o tomto tématu píše Pavel Písař ve své diplomové práci Ekonomie, stát a drogy - http://libinst.cz/etexts/pisar_drogy.pdf - fakt doporučuju, hodně zajímavé čtení, kde se na drogy pohlíží jako na jakékoliv jiné zboží a mapuje se (ne)účinnost státní regulace a prohibice.... Tuhle diplomku bychom měli posílat politikům jako přílohu našich žádostí a stížností - ať se taky trochu vzdělají v problematice

Old Post 09-03-2011 v 09:16 AM
Roman Dirda je offline   Profil uživatele Roman Dirda   Find more posts by Roman Dirda   Foto galerie člena Roman Dirda   Click here to Send Roman Dirda a Private Message   Add Roman Dirda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jebutinajmeno
Stálý Člen

Karma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% PěstitelskáKarma uživatele jebutinajmeno - 95% Pěstitelská

Registrován: Dec 2010
Příspěvků: 195  

Příspěvek č. 14

myslim ze je docela dulezite uvedomit si ze tento clanek se zabyva pouze legalizaci konopnych latek ve zdravotnictvi...tohle je neco co by melo byt legalni v celem svete,pan premier se sice zminuje i o negativnich vlivech knabiolu o kterych vetsina z nas vi(moznost zpusobeni psychickych poruch,bronchitida,rozedma plic....)nicmene ktery z dnesnich leku nema negativni vlivy,na kazde pribalove informaci leku jsou vypsany cele odstavce zabyvajici se negativnimy dopady pro organismus,nektere vazne nektere mene,ale rekl bych ze vzdy je lepsi uzivat to co nam nadelila priroda,nez farmaceuticke firmy v podobe syntetickych sracek-za predpokladu ze je to mozne.Zneuziti ci zmineny "masivni uknik" je vzhledem k bezne dostupnosti naprosty alibizmus,navic i to se da pohlidat...

K dekriminalizaci - tabak a alkohol rocne zabiji miliony lidi po celem svete,marihuana nikdy nikoho nezabila a presto diky chlastu a cigaram putuje do statni kasy nezmerne mnozstvi penez,v pripade ze by se z kazdeho gramu mela odvest dan,nas stat je do roka nejbohatsim v evrope a nemusime se srat s vyjebanym zvysovanim DPH,statnim shodkem a podobnyma srackama.....navic,jak ja rikam : "Marihuanu stvoril buh,alkohol clovek"....ptaka nebo zvire taky nezakazou tak proc to delaji s travou????????

600W-Chronic, Apollo 11, Pepper

600W- AK-47 g/W

400W-Euforia
***BO!!!***

Old Post 11-03-2011 v 13:34 PM
jebutinajmeno je offline   Profil uživatele jebutinajmeno   Find more posts by jebutinajmeno   Foto galerie člena jebutinajmeno   Click here to Send jebutinajmeno a Private Message   Add jebutinajmeno to your buddy list     Navštiv homepage uživatele jebutinajmeno! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koro
Nový Člen

Karma uživatele koro - 37% Pěstitelská

Registrován: Oct 2009
Příspěvků: 14  

Příspěvek č. 15

KONOPÍ NIKDY NEZLEGALIZUJÍ, chápete???
protože farmaceutický firmy mají peníze z toho, že vyráběj a prodávaj chemky, no a kdyby si to lidé vypěstovaly zadarmo doma, tak z čeho by pak ty chudáci žily???

fšechno je to velký byznys a maj velmi velmi dlouhé prsty...
dyď i obvoďáci dostávaj "všimné" za předepsání toho či onoho, ale o opravdových účincích už nikdo nediskutuje, prostě tato firma dá víc, tak píši její výrobky, ne? toť kapitalismus v reálu...

já bych zlegalizoval fšechny drogy, smažíš, tak si běž koupit ČISTÝ perník do lékárny a zaplať daň, jak mi ostatní za cokoliv jiného... mafie by měly po výnosným kšeftě a stát by měl prachy na léčbu těch smažek, kterou stejně platí... nic proti smažkám...

be happy

Old Post 12-03-2011 v 17:29 PM
koro je offline   Profil uživatele koro   Find more posts by koro   Foto galerie člena koro   Click here to Send koro a Private Message   Add koro to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrakoplas
Stálý Člen

Karma uživatele mrakoplas - 70% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 611  

Příspěvek č. 16

Pane premiére, přestaňte škodit své zemi a jejím občanům

Stanovisko předsedy dozorčí rady Konopí je lék Mgr. Jaroslava Kabilky vyjadřuje právní rozbor celé problematiky. Toto stanovisko vyjadřuje názor KJL a všech ostatních zakladatelů Edukativní konopné kliniky. Za stanoviskem naleznete chronologicky řazené materiály umožňující právní pochopení tohoto, společensky velice závažného problému.

http://www.konopijelek.eu/pane-prem...im-obcanum.html

Pokrok je možný jedině tehdy, když se inteligentně porušují zákony.
Boleslav Barlog
COB,Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Belladonna, Orange Bud(out) Zvýšení objemu nádrže zvlhčovačky SPS 808 PG-13 Heriuana

Naposledy upravil mrakoplas 13-03-2011 v 08:32 AM

Old Post 13-03-2011 v 08:15 AM
mrakoplas je offline   Profil uživatele mrakoplas   Find more posts by mrakoplas   Foto galerie člena mrakoplas   Click here to Send mrakoplas a Private Message   Add mrakoplas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:46 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.3144520 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív