Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kdyby všichni co chtějí pěstovat si za tím stáli a prosazovali to tak časem až se to dostane i do toho parlamentu to určitě musí legalizovat... Podle mého je to jen otázka času, ale proč tomu trochu nepomoci..
charta05 zukzu - nebuďte naivní pánové, jediný vo co de v politice jsou prachy a vliv. Ve skutečnosti existuje jedinej reálnej způsob legalizace. Studie obsahující kompletní dokumentaci návrhů de lege ferenda včetně prováděcích vyhlášek, statutů nových úřadů a ústavů, platových tabulek, regulačních opatření atd atd. dále REÁLNÝ odhad spotřeby konopí v ČR založený nejlépe na celních statistikách importu papírků, ekonomickou rozpočtovou studii ukazující strukturu případného finančního toku, daňovou skladbu (na konopí by pochopitelně bylo DPH, spotřební daň, rizikovej příplatek, příspěvek na politiku ministerstev vnitra a zdravotnictví, poplatek pro EU, zvláštní přídavná daň atd atd - stálo by to víc než dneska). Administrativní struktura musí být decentralizovaná aby vzniklo co nejvíce úřednických postů - včetně managerských pozic typu "ředitel krajského úřadu pro kontrolu konopných produktů" Přerozdělovací systém musí umožňovat korupci a rozkrádání. To by byla jediná reálná motivace pro politiky aby se tím začali vážně zabývat - k tomu přičteme popularitu u mladého voličstva - volební hesla typu "přijďte volit legalizaci - teď nebo nikdy" - atd atd a populistické roztrubování zisku pár miliard do státního rozpočtu - průměrná lobbyingová agentura by to zvládla do roka dvou maximálně
Mě osobně zajímá jen ideová stránka věci: svobodné pěstování. Jestli na tom budou chtít točit prachy, ať si pravidla vypracujou. Já nic neprodávám a všechny zvu ZADARMO na špeka.
Je jasný že se tomu bude muset dát nějakej punc a úroveň a že se to musí domluvit s předsaviteli systému, ale nemám pocit, že by to bylo nereálný. Dekriminalize je kompromis, který můžeme přijmut a mě osobně by to úplně stačilo, ale Legalizace je to co by se mělo požadovat od samého začatku.
citát: I pro strom existuje naděje.
Když je podtat, dokonce znovu vyraší...
Jestliže zdatný muž zemře, může opět ožít?
MOJŽÍŠ, STAROVĚKÝ PROROK
Mě osobně zajímá jen ideová stránka věci: svobodné pěstování. Jestli na tom budou chtít točit prachy, ať si pravidla vypracujou. Já nic neprodávám a všechny zvu ZADARMO na špeka.
citace:
Je jasný že se tomu bude muset dát nějakej punc a úroveň a že se to musí domluvit s předsaviteli systému, ale nemám pocit, že by to bylo nereálný. Dekriminalize je kompromis, který můžeme přijmut a mě osobně by to úplně stačilo, ale Legalizace je to co by se mělo požadovat od samého začatku
návrh: Petice za svobodnou možnost pěstování rostlin
motto: Je to dobré!
V tomto čase jsem se rozhodl napsat Vám poslancům a panu prezidentovi.
Požaduji mít možnost pěstovat jakkékoliv rostliny na svých zahradách nebo doma.Kdo mi bude zakazovat dávat semínko do Země?
Důvod: Je třeba uznat konopí své místo na zemi. Je to rostlina, jež Vás oděje, zahřeje a mysl potěší.
Lidé si navzájem kradou květiny, semínka si každej může opatřit , kde chce, prodává se většinou předražené zboží, roste nedůvěra vůči představitelům policie a státu, vydělává se na osvětlení, hnojivech. Nic proti..ale je snad symbol víc než to, co zobrazuje? Lidé vesele prodávají trička s květy, papírky atd...Proč ne konopí?
Kriminalizace slušných lidí nepatří do svobodného státu.Myslím, že pěstování užitečné hospodářské byliny nikoho nevyčlenuje ze slušnosti.
Stop geneticky upravenému technickému konopí. Zakažme zrůdu a legalizujme princeznu mezi rostlinami. Je to konopí seté, indické a ruderální.
papaja: Chtělo by to stylisticky a gramaticky doladit, jestli to má mít nějakou úroveň a má to být bráno vážně.
co je špatného na tom, že se vydělává na osvětlení a hnojivech?
jinak obsahově jakž takž souhlasím. pokusím se taky něco sesmolit, jen v současnosti nemám moc času. snad o víkendu.
Inu tak tedy takhle. sepsal jsem to jako požadavek dekriminalizace pěstování konopí, což se trošku odlišuje s tvou představou svobodného pěstování všech rostlin. Dle mně je třeba požadovat konkrétní věci.
Jo ten můj text berte s rezervou, spíš jsem si to chtěl jen zkusit. Nikdy jsem nic podobnýho nepsal
Požadujeme dekriminalizaci pěstování konopí pro vlastní potřeby. Nemáme zájem na tom, prodávat marihuanu dalším lidem a vydělávat na ní. Chceme zabránit persekucím slušných a jinak konformních lidí. Je tak velký prohřešek zasadit semínko do země, starat se o to, co z něj vyroste a plody naší snahy potom vykouřit? Je třeba si uvědomit, že kouření a pěstování marihuany není něco, za co by lidé měli být trestáni odnětím svobody. Oceňujeme současnou snahu rozdělit drogy na měkké a tvrdé. Je to krok správným směrem, ale sám o sobě nestačí. Zamyslete se nad naším požadavkem. Nechceme toho tolik. Děkujeme.