Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Kolchicin hmmmmmm
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
rastajohn
Bushmaker

Karma uživatele rastajohn - 97% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 619 

Upozornění Příspěvek č. 33

jo tak tohle svetlo roste u nas v lese .Ale at je to jake chce a zvysuje vynos tak je to shit ,....CHUDACI KYTINKY a seminka NEMUCTE JE A NEDELEJTE Z NICH MUTANTY!!!!!

too lee:ty s takovou good sklizni.Doufam ze to nebudes hulit.

(ale pokus je to zajimavy)

Old Post 11-02-2002 v 20:19 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BORGOVE2001
Stálý Člen

Karma uživatele BORGOVE2001 - 100% Pěstitelská

Registrován: Mar 2001
Příspěvků: 67 

Upozornění Příspěvek č. 34

VY CUNATA, TO ANI NEZKOUSEJTE , O TOMHLE UZ SE MLUVILO PRED ROKEM, ZHRUBA TOUHLE DOBOU. A JESTE KAZIT SHIVU , BOZE BOZE , ABY VAS HUSA KOPLA. VIM O CEM MLUVIM TAKY JSEM TO ZKOUSEL , KDYZ NAJDETE MUJ PREDCHOZI THREAD TAK SI HO MUZETE NEKDE PRECIST, JE TO TAM ZEVRUBNE POPSANY , TEDKA POUZIVAM KOLCHICIN JEN NA PAR KYTEK PROTI ZLODEJUM , ABY JIM TO PORADNE PROKLEPALO BACKORY ,NEMAJ KRAST, PAK KONCEJ V NEMOCNICI.


Free Palestine!!!!
Allahu Akhbar!!!!!

Old Post 13-02-2002 v 08:23 AM
BORGOVE2001 je offline   Profil uživatele BORGOVE2001   Find more posts by BORGOVE2001   Foto galerie člena BORGOVE2001   Click here to Send BORGOVE2001 a Private Message   Add BORGOVE2001 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele BORGOVE2001! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Seedmaster
Nový Člen

Karma uživatele Seedmaster - 9% PěstitelskáKarma uživatele Seedmaster - 9% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 20 

2lee: Příspěvek č. 35

Blil?Ne,ani nahodou.To bych to nepropagoval.Nejen ja,ale i ostatni spolustolovnici byli celkem v klidu.Z tak nepatrneho mnozstvi ti nemuze byt spatne.Aspon ja jsem to jeste nezazil.
SEEDMASTER

Old Post 18-02-2002 v 12:39 PM
Seedmaster je offline   Profil uživatele Seedmaster   Find more posts by Seedmaster   Foto galerie člena Seedmaster   Click here to Send Seedmaster a Private Message   Add Seedmaster to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Šebík
Stálý Člen

Karma uživatele Šebík - 15% PěstitelskáKarma uživatele Šebík - 15% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 46  

Chemie Add OXOda Příspěvek č. 36


Cau.
OXOda to napasal velmi dobře. Pochvala a davam karmičku. Zkusím taky přispět svou troškou do mlýna.

Kolchicin je látka kterou produkuje rostlinka Ocún jesení (Colchicum automnale). Spolu se svým chemickým příbuzným kolcemidem se používá jako inhibitor mitózy (buněčné dělení).

Kolchicin se totiž váže na mikrotubuly, co jsou dlouhé polymerické molekuly v buňce, které vytváří cytoskelet(takové lešení v buňce, které je odpovědné za rozmístění jednotlivých komponent v buňce). Polymery mikrotubulů se skládají z dimérů alfa a beta tubulinů, které se řadí na jednom konci mikrotubulu a ten tím roste. Právě na tyto stavební jednotky se váže kolchicin a znemožňuje další prodlužování mikrotubulů. Ve vysokých koncentracích způsobí kolchicin úplnou depolymeraci mikrotubulů, v nižších koncentracích vlastně jen zastaví dynamické prodlužování a zkracování mikrotubulů a vlastně je jakoby zafixují v jedné poloze. No a protože mikrotubuly jsou odpovědné za rozestoupení zdvojených chromozomů v průběhu dělení do dceřiných buněk, je jasné, že pokud je zablokujeme, chromozomy se nerozestoupí a v zůstanou jen v jedné z dceřiných buněk. Tak vznikají oni tetraploidi a oktaploidi, jak už popisoval OXOda.

Když kolchicin odmyjeme, mikrotubuly jsou časem schopné obnovit svou funkci a začít narůstat na svém konci. Ale pozor. Kolchicin se na tubulinové dimery váže ireverzibilně. Poznamenané dimery se sice uvolní z mikrotubulu, ale zůstávají dál volně v buňce a mohou znovu inhibovat růst mikrotubulu, pokud budou znovu zabudovány. Kolchicinu stačí velmi malé množství, aby plně zablokoval dynamiku mikrotubulů, takže si dejte vážně pozor, protože jestli se otrávíte, už vám nepomůže ani svěcená voda. Nezapomeňte, že mikrotubuly slouží v buňce i jako jakési dálnice pro přepravu látek a bílkovin na místo určení a když je zboříte = jistá smrt.

Proč kytky z upravených semínek hůř rostou? To je jednoduché. Vzhledem k tomu, že růst probíhá dělením buněk a tyto kytky mají dvakrát víc genetického materiálu, který musí rozdělit, tak jim to zkrátka trvá dýl a stojí je to víc námahy. A proč jsou vyšší výnosy? Inu ze stejného důvodu. Z více když máte gen přítomnej 4X místo 2x, tak naděláte rychlejc a víc potřebnýho matroše pro kvetení (například hormonu vyvolávajícího kvetení - Giberelinu).

Má smysl lít kolchicin na již vyrostlou kytku? Kytka roste na svém vrcholku, tzn. že smysl má aplikovat kolchicin jen na vrcholek rostoucí rostliny. Můžeme pak jen doufat, že dojde k polyploidizaci (zmnožení sádky chromozomů) i v buňkách, které vedou ke vzniku květu a semen, takže příští generace bude už polyploidní. Vznikne takto vlastě podivná hybridní kytka, která bude zčásti diploidní, zčásti tetraploidní nebo triploidní. Takto ošetřené kytky silně nedoporučuju kouřit, ponivadž zbytkového kolchicinu v nich bude opravdu dost.

Každopádně lepšího výtěžku určitě dosáhneme aplikací kolchicinu na semena. Chce to vychytat tu správnou koncentraci (takovou, aby jen došlo k zablokování mikrotubulů a inhibici mitózy) a tak minimalizovat ztráty na semenech.

Podobný účinek na mikrotubuly má látka zvaná taxol a pochází z Tisu červeného (Taxus baccata). Teoreticky by se aplikací této látky mělo dosáhnout stejného efektu jako s kolchicinem.

S kolchicinem i s jinými mutageny pracujte fakt obezřetně a zdraví hulením kytek z první generace fakt neriskujte. Lidi co psali jak si šáhli do oka a podobně prožívali nejspíš krutou smrt několika svých buňěk zasažených kolchicinem, které už se nemohly rozdělit, vlastně nemohly vůbec nic.

Tak přeju hodně úspěchů při polyploidizaci...Šebík

PS: Chemickej vzorec kolchicinu:

[Edited by Šebík on 07-03-2002 at 01:14 PM]

....šajni tuna prima zoncna...

Old Post 05-03-2002 v 17:40 PM
Šebík je offline   Profil uživatele Šebík   Find more posts by Šebík   Foto galerie člena Šebík   Click here to Send Šebík a Private Message   Add Šebík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zabicka
Nový Člen

Karma uživatele zabicka - 9% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 10 

ocun maj v OBI Příspěvek č. 37

Ahoj,

v OBI jsem ocun koupila pred 3 tydny, za cca 39 kc. V jednom kvetniku jsou 3-4 hlizy, kvety ma bilofialove. Prodavaj se i normalne v kjetinarstvi, vedle narcisu a petrklicu ..

Old Post 06-03-2002 v 17:15 PM
zabicka je offline   Profil uživatele zabicka   Find more posts by zabicka   Foto galerie člena zabicka   Click here to Send zabicka a Private Message   Add zabicka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Šebík
Stálý Člen

Karma uživatele Šebík - 15% PěstitelskáKarma uživatele Šebík - 15% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 46  

Příspěvek č. 38

Kytka kolchicin určitě nestráví. Kolchicin není hnojivo. Hnojiva jsou látky, který když se dostanou do metabolismu, tak jsou dál pozměňovány a předělávány kytí k užitku. Ale ne všecky látky mohou být začleněny do metabolismu. Kytka prostě nemá enzymy k tomu, aby kolchicin rozložila. Jediný, co se s kolchycinem v kytce stane je, že se časem vyředí. Prostě ho bude relativně míň a míň a do semen se ho dostane už tak málo, že v příští kytce už prakticky není. Ale já osobně bych kytku z první generace fakt nekoštoval.

Lee- nech ji oprcat a zkus použít semena. Záleží taky na tom, jestli je to skutečně kolchicinem ošetřená kytka. Nemyslím, jako že bys to na to nenalil, ale jestli to mělo účinek. Jestli je to skutekně polyploid, jak už jsem to vysvětloval. Záleží na použité koncentraci.

Ok. - kouknul jsem na tu tvoji ošetřenou a podle toho, co dělá za pitomosti, tak to je fakt dobře ošetřená. To URČITĚ NEHUL!!!, jestli se máš aspoň trochu rád.

Věř, že kolchicin je fakt svinstvo. Když chtěj vědci udělat nějakej cytogenetickej pokus s ploidií, tak na to vždycky lejou kolchicin a sou fakt vopatrný. Kdybys to vykouřil, a bylo tam toho dost, tak se ti klidně může stát, že ti přestanou plíce produkovat sekret a ty se prostě udusíš. Nebo já nevim co všecko to může způsobit, ale fakt bych byl opatrnej. Protijed neznám. Asi ani neexistuje.

Ale jinak K+ pro tebe. Pěkně udělanej pokus. Rozhodně je paráda, žes popsal podrobně tu změnu fenotypu. Fakt to nehul.

[Edited by Šebík on 07-03-2002 at 10:51 PM]

....šajni tuna prima zoncna...

Old Post 07-03-2002 v 21:39 PM
Šebík je offline   Profil uživatele Šebík   Find more posts by Šebík   Foto galerie člena Šebík   Click here to Send Šebík a Private Message   Add Šebík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mommm
Nový Člen

Karma uživatele mommm - 50% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 13 

MATEMATIKA Příspěvek č. 39

V JEDNE KAPCE STAVY JE 12,5MG KOLCHICINU.DAVAME DVE KAPKY DO 1000ML VODY TO JE 25MG V 1LITRU.SEMINKO NASAKNE MAXIMALNE Z TOHOHLE ROZTOKU JEDNU KAPKU A TA MA OBJEM PRIBLIZNE 0,05ML TO ZNAMENA, ZE V CELEM LITRU JE 20000KAPEK.V JEDNE KAPCE JE TEDA 25MG KOLCHICINU DELENO 20000 KAPEK TO JEST 0,00125MG.ZA SEMINKA NAM VYROSTE ROSTLINA,KTERA MA 200G SUSINY.NA VYHUL POTREBUJU 0,2G SUSINY TO ZNAMENA,ZE V JEDNOM HULENI MAM 0,00000125MG KOLCHICINU.LETALNI DAVKA JE 5MGKOLCHICINU.COZ JE ASI 4MILION KRAT VIC NEZ JSME VYHULILI. BEZ OHLEDU NA TO KOLIK SE ROZLOZI POCAS HULENI A KOLIK SE SKUTECNE DOSTANE AZ DO PLIC JE TO FAKT MALO NA TO ABY UBLIZIL.PRO SROVNANI JE TO JAKO KDYBY LETALNI DAVKA 5MG BYLA ROZPUSTENA V 200LITROVEM SUDU VODY A MY BY JSME SI KAPLY 1 KAPKU DO UST.ALE ROZHODNUTI JE NA VAS.ZDRAVIM

[Edited by mommm on 10-03-2002 at 10:45 PM]

Old Post 10-03-2002 v 21:41 PM
mommm je offline   Profil uživatele mommm   Find more posts by mommm   Foto galerie člena mommm   Click here to Send mommm a Private Message   Add mommm to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jablko
Nový Člen

Karma uživatele jablko - 33% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 40

Mate nekdo zkusenosti s timto?

Polyploidizace konopí - kolchicin

V době druhé světové války hledal americký vládní výzkumník jménem H. E. Warmke způsob, jak vylepšit kvalitu vláken a snížit obsah pryskyřice v rostlinách. Přišel na to, že v důsledku krátkodobého působení kolchicinu, vznikají netoxické, polyploidní rostliny, které ve druhé a dalších generacích produkují pryskyřici s vyšším obsahem THC. Pokud je mi známo, tak při pozdějších výzkumech v USA bylo na vládní testovací stanici dosaženo pětinásobného zvýšení potenciálu.

Kolchicin, je vysoce toxický rostlinný alkaloid z ocúnu jesenního (Colchicum autumnale). Tento alkaloid působí jako tzv. "mitotický jed" - to znamená, že při mitóze (buněčném dělení) brání vytvoření mitotického vřeténka, které od sebe při dělení rozděluje chromozomy, takže se chromozomy od sebe nerozejdou a vznikají polyploidní buňky (tj. buňky s počtem chromozomů převyšujícím 2n). V současnosti se kolchicin používá k modifikaci různých plodin (např. brambory).

Vzniklé polyploidní rostliny často rostou poněkud podivně. Listy bývají deformované, jsou zelenější, rostou rychleji a jsou hustší. Konopí ošetřené kolchicinem mívá v druhé řadě většinou pět čepelí místo tří. V další generaci by měli mít tyto rostliny zvýšenou produkci THC asi o 100 %.

Při aplikaci kolchicinu za účelem "polyploidizace" konopí se používá asi tento postup:

Velká hlíza ocúnu se rozmačká a tekutý podíl se přefiltruje. Tento roztok obsahuje asi 0,3 % kolchicinu. Smíchá se se stejným podílem vody a tak se obsah kolchicinu sníží asi na 0,15 %. Což je údajně vhodná koncentrace na zamýšlenou aplikaci. Obsah kolchicinu v hlízách se samozřejmě případ od případu mění, takže pokud máte dojem, že rostlina dostatečně nereaguje, lze použít kolchicinový extrakt neředěný. Kolchicinová kůra působí na semena dost drasticky, takže řada z nich nepřežije. Semena se namáčí do roztoku obvykle na 24 hodin, lze ale postupovat i experimentálně, a některá semínka vyndat již dříve (například po 8 a po 16 hodinách). Tato semena pak budou mít větší šanci na přežití, avšak není zde zajištěn stoprocentní účinek kolchicinu. Ošetřená semena se poté opláchnou vlažnou vodou a nechají se normálně předklíčit.

Některé zdroje nedoporučují kouřit první generaci rostlin vypěstovaných ze semen ošetřených tímto silně jedovatým alkaloidem. Nicméně obhájci metody hovoří o běžné zkušenosti využívání i první generace rostlin, aniž by degustátoři utrpěli jakoukoliv újmu. Je totiž málo pravděpodobné, že rostlina dosahující výšky téměř dvou metrů, vzešlá ze semínka nasáklého 0,15% roztokem, by mohla v listech obsahovat nějaká nebezpečná rezidua kolchicinu. Navíc i kouřením by se případný, již tak zcela zanedbatelný obsah této jedovaté chemikálie, ještě snížil.

Toxicita kolchicinu

Na tomto místě jsem si dovolil malou toxikologickou kapitolku o kolchicinu. Právě vysoká toxicita této látky je jedním z důvodů proč se tato metoda nedoporučuje (dalším důvodem jsou vysoké ztráty semínek). Většinou se v literatuře uvádí za smrtelnou dávku 7-50 mg kolchicinu (co autor to názor), každopádně smrtelná dávka se bude pohybovat někde v těchto velmi nízkých hodnotách, čímž se jakákoliv manipulace s touto látkou a jejími roztoky stává značně nebezpečnou!



Alkaloid z Colchicum autumnale čeleď Liliaceae. Žlutá tekutina. Charakterizuje se jako mitotoxická látka, neboť rušivě zasahuje do buněčného dělení, přičemž tento jeho účinek je využíván experimentálně i terapeuticky (dávky nejvýše 0,001 g). Vyšší dávky vedou k hypotermii, vasokonstrikci (zvyšuje citlivost ke katecholaminům) a k centrální stimulaci. Při otravě se dostavuje průjem, vedoucí k dehydrataci, může se rozvinout obraz šoku, vzácnější jsou poruchy ledvin nebo poškození krvetvorby. Látka je poměrně mimořádně účinná při jednorázové aplikaci. Jako smrtící dávka se uvádí 0,02 g. Další účinky jsou účinky teratogenní při nízké expozici s velmi pozdním účinkem (známo pouze z pokusů na zvířatech), dále mutagenní a kancerogenní při chronické expozici (několik měsíců až let) .

LD: člověk p.o. 0,005 g/kg, 0,006-0,020 g, 0,007 g


Prevzato z :
http://www.biotox.cz/drogy/natural/cannabis/


Old Post 02-04-2002 v 10:07 AM
jablko je offline   Profil uživatele jablko   Find more posts by jablko   Foto galerie člena jablko   Click here to Send jablko a Private Message   Add jablko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
abra007xas
Stálý Člen

Karma uživatele abra007xas - 63% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 54 

Příspěvek č. 41

já nevim já bych to nezkoušel. nikdy jsem o tom neslyšel a na sobě bych to nedělal. Rozhodně ne za účelem zvýšení THC nějkou chemkou nebo jedem. Stačí že se to zalejvá hnojivem. Až až. Myslim že dobrej skanour mě sundá po pátim prdu a víc na sračku bejt nepotřebuju. vypěstovat, usušit zhulit. Kdo má málo at si nacpe ještě fajfku nebo si udělá mlíko.

Old Post 13-04-2002 v 21:27 PM
abra007xas je offline   Profil uživatele abra007xas   Find more posts by abra007xas   Foto galerie člena abra007xas   Click here to Send abra007xas a Private Message   Add abra007xas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Storm
Stálý Člen

Karma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% PěstitelskáKarma uživatele Storm - 96% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 293  

Příspěvek č. 42

Buď máš ňáký odolný citrusy, nebo si to vymáchal v něčem jinym.Kolchycin je strašná sračka.Stačí, když si volízneš prst a si tuhej.Pochybuju,že naklíčený semeno by to rozchodilo.Ja tam máčel asi 50 semínek a vyklíčilo tak 10.
Polyploidizace způsobuje rychlejší rust kytky na úkor kořenového systému.Kytka má víc palic,víc zelený hmoty, ale že by měla vyšší obsah THC o tom sem neslyšel.
Tohle můžeš použít na všechno.Třeba i na okurky.

OUTDOOR2006-Nigeria Nightmare, Shaman, Durban poison, Sadhu, Swazi skunk, Neville haze x Jack Herrer,Willie Nelson, Passion 1....
Home - made hašiš za 1hodinu pomocí plynu do zapalovače

Old Post 07-10-2002 v 21:09 PM
Storm je offline   Profil uživatele Storm   Find more posts by Storm   Foto galerie člena Storm   Click here to Send Storm a Private Message   Add Storm to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
t3
Stálý Člen

Karma uživatele t3 - 49% PěstitelskáKarma uživatele t3 - 49% Pěstitelská

Registrován: Oct 2002
Příspěvků: 153  

Příspěvek č. 43

mozna jsem rypal, ale prosim te proc jsi do toho kolchicinu daval zrovna cibulky/seminka citrusu ? )

ani f0t0n nazmar

Old Post 10-10-2002 v 19:05 PM
t3 je offline   Profil uživatele t3   Find more posts by t3   Foto galerie člena t3   Click here to Send t3 a Private Message   Add t3 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lenny
Nový Člen

Karma uživatele Lenny - 12% Pěstitelská

Registrován: Jul 2002
Příspěvků: 14 

Příspěvek č. 44

A v com si to machal ve sracce vymackany z cibulky ocúnu?? jestli ne tak se nemas cemu divit ...
Jo a prej je docela mozny ze v tom modelu tech cibulek je málo toho srace na to treba jinej obsah Musi to bejt
Colchicum autumnale jinak to muze obsahovat mnohem min toho Kolchicinu Ja to taky vyskousim a dam vam vedet...

Old Post 19-10-2002 v 20:39 PM
Lenny je offline   Profil uživatele Lenny   Find more posts by Lenny   Foto galerie člena Lenny   Click here to Send Lenny a Private Message   Add Lenny to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lenny
Nový Člen

Karma uživatele Lenny - 12% Pěstitelská

Registrován: Jul 2002
Příspěvků: 14 

Clanek z netu Příspěvek č. 45


Tady sem vam skopiroval muj zdroj info.

Polyploidizace konopí - kolchicin

V době druhé světové války hledal americký vládní výzkumník jménem H. E. Warmke způsob, jak vylepšit kvalitu vláken a snížit obsah pryskyřice v rostlinách. Přišel na to, že v důsledku krátkodobého působení kolchicinu, vznikají netoxické, polyploidní rostliny, které ve druhé a dalších generacích produkují pryskyřici s vyšším obsahem THC. Pokud je mi známo, tak při pozdějších výzkumech v USA bylo na vládní testovací stanici dosaženo pětinásobného zvýšení potenciálu.

Kolchicin, je vysoce toxický rostlinný alkaloid z ocúnu jesenního (Colchicum autumnale). Tento alkaloid působí jako tzv. "mitotický jed" - to znamená, že při mitóze (buněčném dělení) brání vytvoření mitotického vřeténka, které od sebe při dělení rozděluje chromozomy, takže se chromozomy od sebe nerozejdou a vznikají polyploidní buňky (tj. buňky s počtem chromozomů převyšujícím 2n). V současnosti se kolchicin používá k modifikaci různých plodin (např. brambory).

Vzniklé polyploidní rostliny často rostou poněkud podivně. Listy bývají deformované, jsou zelenější, rostou rychleji a jsou hustší. Konopí ošetřené kolchicinem mívá v druhé řadě většinou pět čepelí místo tří. V další generaci by měli mít tyto rostliny zvýšenou produkci THC asi o 100 %.

Při aplikaci kolchicinu za účelem "polyploidizace" konopí se používá asi tento postup:

Velká hlíza ocúnu se rozmačká a tekutý podíl se přefiltruje. Tento roztok obsahuje asi 0,3 % kolchicinu. Smíchá se se stejným podílem vody a tak se obsah kolchicinu sníží asi na 0,15 %. Což je údajně vhodná koncentrace na zamýšlenou aplikaci. Obsah kolchicinu v hlízách se samozřejmě případ od případu mění, takže pokud máte dojem, že rostlina dostatečně nereaguje, lze použít kolchicinový extrakt neředěný. Kolchicinová kůra působí na semena dost drasticky, takže řada z nich nepřežije. Semena se namáčí do roztoku obvykle na 24 hodin, lze ale postupovat i experimentálně, a některá semínka vyndat již dříve (například po 8 a po 16 hodinách). Tato semena pak budou mít větší šanci na přežití, avšak není zde zajištěn stoprocentní účinek kolchicinu. Ošetřená semena se poté opláchnou vlažnou vodou a nechají se normálně předklíčit.

Některé zdroje nedoporučují kouřit první generaci rostlin vypěstovaných ze semen ošetřených tímto silně jedovatým alkaloidem. Nicméně obhájci metody hovoří o běžné zkušenosti využívání i první generace rostlin, aniž by degustátoři utrpěli jakoukoliv újmu. Je totiž málo pravděpodobné, že rostlina dosahující výšky téměř dvou metrů, vzešlá ze semínka nasáklého 0,15% roztokem, by mohla v listech obsahovat nějaká nebezpečná rezidua kolchicinu. Navíc i kouřením by se případný, již tak zcela zanedbatelný obsah této jedovaté chemikálie, ještě snížil.

Toxicita kolchicinu

Na tomto místě jsem si dovolil malou toxikologickou kapitolku o kolchicinu. Právě vysoká toxicita této látky je jedním z důvodů proč se tato metoda nedoporučuje (dalším důvodem jsou vysoké ztráty semínek). Většinou se v literatuře uvádí za smrtelnou dávku 7-50 mg kolchicinu (co autor to názor), každopádně smrtelná dávka se bude pohybovat někde v těchto velmi nízkých hodnotách, čímž se jakákoliv manipulace s touto látkou a jejími roztoky stává značně nebezpečnou!

Old Post 19-10-2002 v 20:41 PM
Lenny je offline   Profil uživatele Lenny   Find more posts by Lenny   Foto galerie člena Lenny   Click here to Send Lenny a Private Message   Add Lenny to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dadanek
Stálý Člen

Karma uživatele dadanek - 51% PěstitelskáKarma uživatele dadanek - 51% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 66 

Příspěvek č. 46

Už sem se to snažil naznačit jednou, ale raději to udělám znovu. PROČ? PROČ si chcete lidičky zahrávat s takovou sračkou? Sežeňte si radši nějakej dobrej modýlek.

To je ale dřina, když chce člověk jednou něco dělat pořádně!

Old Post 27-10-2002 v 19:55 PM
dadanek je offline   Profil uživatele dadanek   Find more posts by dadanek   Foto galerie člena dadanek   Click here to Send dadanek a Private Message   Add dadanek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rtep-petr
Stálý Člen

Karma uživatele rtep-petr - 47% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 76 

Příspěvek č. 47

Takže jestli to chápu zprávně namočená semena výpěstovat, samice opýlit a ty další semena zase vypěstovat a kytky můžu hulit.

Old Post 13-11-2002 v 17:05 PM
rtep-petr je offline   Profil uživatele rtep-petr   Find more posts by rtep-petr   Foto galerie člena rtep-petr   Click here to Send rtep-petr a Private Message   Add rtep-petr to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
t3
Stálý Člen

Karma uživatele t3 - 49% PěstitelskáKarma uživatele t3 - 49% Pěstitelská

Registrován: Oct 2002
Příspěvků: 153  

nechapuuu!!! Příspěvek č. 48

no nevim,, ale f tom clanku hned na zacatku se pise ---> V době druhé světové války hledal americký vládní výzkumník jménem H. E. Warmke způsob, jak vylepšit kvalitu vláken a snížit obsah pryskyřice v rostlinách. !!!!!! tak proc snizovat pryskirici ??? PRROOOOCCC ???? ))

ani f0t0n nazmar

Old Post 13-11-2002 v 21:06 PM
t3 je offline   Profil uživatele t3   Find more posts by t3   Foto galerie člena t3   Click here to Send t3 a Private Message   Add t3 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:22 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5371920 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív