Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Soutěže » clanek do grower magazinu
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 2582  

Příspěvek č. 17

treba

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 24-08-2005 v 14:26 PM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chell
Grower Rastawoman

Karma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% Pěstitelská

Registrován: Aug 2002
Příspěvků: 426  

Příspěvek č. 18

jezisi nereste nevyresitelny - tim mylsim ten papirovej casak to je offtopixjaxvine

co? jasny hod to sem pokud mozno uved zdroje apod. uz se tesim

člověk miluje jen to co uplně nevlastní...



žiju díky marihuaně

knihy o konopí

The Brotherhood of Grower Illuminati
ofshoot of
The Brotherhood of Eternal Love

Old Post 24-08-2005 v 15:08 PM
chell je offline   Profil uživatele chell   Find more posts by chell   Foto galerie člena chell   Click here to Send chell a Private Message   Add chell to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chell
Grower Rastawoman

Karma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% Pěstitelská

Registrován: Aug 2002
Příspěvků: 426  

Příspěvek č. 19

citace:
Původní příspěvek od Jedubabka
Tak a další vratka, děkuju moc UdL, že mi to nejen zkontroloval, ale dopřeložil tak 80% článku . Omluvte, prosím, moji jazykovou neobratnost.

http://medicalcannabis.com/rebuttal.htm

Otázka: Představuje marihuana zdravotní rizika pro uživatele?

Marihuana je návyková droga se závažnými zdravotními následky pro její uživatele a ostatní. Při jejím užívání bylo zaznamenáno mnoho škodlivých krátkodobých a dlouhodobých problémů:
Institute of Medicine’s Report jednal o záležitostech závislosti a abstinence: “Druhotným jevem spojeným s chronickým užíváním marihuany je závislost na psychoaktivních účincích THC. Ačkoli se tato závislost vyvinula jen u několika málo uživatelů, došlo k tomu. Rizikové faktory pro závislost na marihuaně jsou podobné, jako u ostatních forem zneužívání látek.“ Jeho závěr: „Charakteristický abstinenční syndrom u marihuany byl popsán, ale je mírný a přechodný. Syndrom zahrnuje nervozitu, podrážděnost, mírný motorický neklid, nespavost, poruchy na spánkovém RRG, nevolnost a stísněnost. Jinými slovy, marihuana není vysoce návyková.

Krátkodobé účinky užívání marihuany zahrnují: ztrátu paměti, zhoršené vnímání, obtíže s myšlením a řešením problémů, ztrátu obratnosti, snížení svalové síly, zvýšení srdečního tepu a úzkost.
Zpráva IOM konstatuje, „... až na škodlivost spojenou s kouřením jsou nežádoucí účinky užívání marihuany v rozsahu účinků tolerovaných pro ostatní léky.“ Protože vedlejší účinky Marinolu®, synteticky vyrobeného THC, jsou velmi podobné pro celé konopí, jedná DEA nepoctivě, když hovoří o Marinolu® jako o bezpečném a účinném léku a o kannabis jako o lékařsky nevyužitelném.

V posledních letech došlo k dramatickému nárůstu osob, které vyhledaly lékařskou pohotovost v souvislosti s marihuanou. V letech 1993-2000 se počet osob, které vyhledaly lékařskou pohotovost v souvislosti s marihuanou, více než ztrojnásobil.
Toto tvrzení je zavádějící - důvod pro vyhledání lékařské pomoci nemusí mít nic společného se zmínkou o užití marihuany. Informace o předešlé konzumaci marihuany se objevily ve zprávě z lékařské pohotovosti. Zmiňované údaje pocházejí z Drug Abuse Warning Network (DAWN), která byla také vymyšlena jako „Údaje o bezcenných číslech“, protože informace, které shromažďuje, reflektují pouze drogy konzumované pacienty lékařské pohotovosti; důvodem k vyhledání lékařské pomoci vůbec NEMUSELO BÝT právě užití marihuany. Změny ve zpravodajských procedurách poškodily tyto statistiky a zničily jejich validitu; a v roce 1998 54% osob přijatých na lékařské pohotovosti bylo odesláno orgány činnými v trestním řízení.

Existuje také mnoho dlouhodobých zdravotních následků užívání marihuany. Podle National Institutes of Health (NIH, Národní instituty zdraví) studie ukazují, že někteří lidé, kteří kouří pět jointů týdně, mohou do těla dostat mnohem více rakovinotvorných látek než ti, kteří kouří celou krabičku cigaret denně.
Chronické užívání kannabis bylo poprvé zkoumáno v roce 1894 a publikováno jako Indian Hemp Drugs Report (Zpráva o droze indické konopí) britskou vládou. Byla to tříletá studie, v níž byly dotázány stovky indických a západních lékařů na terapeutické využití konopí. Závěr byl, že konopí má zanedbatelné nepříznivé účinky na zdraví, a to jen u chronického užívání. K podobnému závěru dospěla studie The LaGuardia Report v roce 1944 (NYC), která jako první použila klinické a vědecké metody výzkumu. Tři významné, systematické epidemiologické studie provedené v roce 1970 kompletně prověřily medicínské otázky u chronického užívání kannabis. Ganja v Jamajce: Lékařská antropologická studie chronického užívání marihuany (Rubin a Comitas 1975) se 60 pacienty; řecká studie, Hašiš: Studie dlouhodobého užívání (Stefanis, Dornbush a Fink 1977) s 60 pacienty; Kannabis v Kostarice: Studie chronického užívání marihuany (Carter 1980) s 41 pacienty - všechny dosáhly stejného lékařského závěru, jaký kontatovala zpráva IOM z roku 1999.

Nové studie ve 21. století také oznámily minimální negativní dlouhodobé účinky užívání kannabis. V květnu 2001 byli čtyři ze sedmi přeživších amerických pacientů legálně užívajících marihuanu pro léčebné účely (dodané federální vládou prostřednictvím Výzkumným programem nových drog FDA) intenzivně zkoumáni po tři dny v Nemocnici Svatého Patrika, Missoula, MT (známé jako Missoulská studie chronického užívání). Kompletní studie je dostupná na www.medicalcannabis.com. Tito pacienti užívali kannabis o dobu 25 let, 27 let, 26 let a 11 let. Měsíční spotřeba byla 8 nebo 9 léčebných uncí a jeden pacient užíval 11 léčebných uncí každé tři týdny. Závěr studie zněl, že s velmi malými plicními změnami (kromě těch, které se očekávaly od věku osob) byl každý pacient ve velmi dobrém zdravotním stavu a neužíval žádné další léky. Ačkoli americká vláda dodávala těmto pacientům jejich lék, nikdy se nestarala o zkoumání, co to s nimi dělá. My ano a nyní víme, že tato léčba měla zásadní význam pro jejich zdraví a kvalitu života. Také víme, že DEA nepostoupila tyto studie americké veřejnosti nebo jí nebyly prezentovány. Zvažte, kdo za tím asi stojí.

Kanadský Senátní výbor pro ilegální drogy zahájil dvouletou studii kannabis v září 2002. Výbor doporučil, aby konopí bylo legalizováno a byl regulován jeho prodej dospělým, stejně jako v současné době obchoduje s alkoholem.

Marihuana obsahuje více než 400 chemikálií, včetně většiny škodlivých substancí obsažených v tabákovém kouři. Kouření jedné marihuanové cigarety ukládá v plicích asi čtyřikrát více dehtu, než tabáková cigareta s filtrem.
V rajčeti je 360 sloučenin - znamená to, že bychom ho neměli jíst? V konopí je více než 400 složek, asi 60 z nich je klasifikováno jako kannabinoidy a výzkumy ukazují, že mnoho z nich působí synergicky a tato součinnost je činí terapeuticky hodnotnými. Kouření cigaret zabije v této zemi více než 400.000 lidí ročně. Kouření konopí nezabilo nikoho. Lidé v NIDA, NIH a DEA vědí nebo by měli vědět, že konopí užívané rekreačně nebo pro léčebné účely je podáváno odlišnými způsoby. Jeden z jejich vlastních vědců, člověk pověřený pěstováním konopí pro lékařské účely na Mississippské univerzitě pro federální vládu a pacienty z Missoulské studie, má stále nevyřízený patent na konopné čípky. Benediktýni po několik století byli příkladem, jak vydělat peníze, a prodávali konopné preparáty k zevnímu použití, stejně jako to dělá Body Shop v současné době. Elvy Musikka, jedna z missoulských pacientek, jí večer své konopí v sušenkách. Když se podíváte za hranice USA, jak to neustále dělá naše vláda, mohlo by se zdát, že i s klapkami na očích by DEA mohla bezpochyby najít GW Pharmaceuticals ve Velké Británii. Ti vyvinuli a patentovali sublinguální (pod jazyk) sprej s tinkturou z celé rostliny konopí. Canisol, oční kapky na bázi konopí pro glaukom (zelený zákal) byly vyvinuty a jsou dostupné pro pacienty na Jamajce. Vaporizery (metoda inhalace, při níž je rostlinný materiál ohříván na tak vysokou teplotu, aby se uvolnily páry, ale zase ne tak vysokou, aby se vznítil) jsou v současné době vyvíjeny na několika kontinentech pro pacienty, kteří zjistili, že mají velký užitek z inhalačního užívání. Tyto vaporizery umožní pacientům inhalovat terapeutické složky konopí, aniž by zároveň vdechovali dehet a další nebezpečné látky vznikající při hoření konopí, jež jsou obsaženy v kouři.

Vědci z Harvardské univerzity oznámili, že hodinu po vykouření marihuany je riziko infarktu pětkrát vyšší než obvykle.
Tato studie byla prezentována na konferenci Americké kardiologické asociace, konané v březnu 2000, ale nikdy nebyla publikována. American Journal of Nursing ve svém čísle z dubna 2001 od Mary Lynn Mathre poznamenal, že studie (Mittleman MA a kolegové, „Vyvolání infarktu myokardu marihuanou“, Circulation 2000:101(6):713 vyvozuje, že je potřeba další zkoumání této možnosti.

Kouření marihuany také oslabuje imunitní systém a zvyšuje riziko plicních infekcí. Studie Columbia University zjistila, že lidé v kontrolní skupině, kteří kouřili jednu marihuanovou cigaretu každý druhý den po celý rok, měli o 39% nižší počet bílých krvinek než obvykle. Tudíž kouření marihuany poškozuje imunitní systém a činí uživatele náchylným k infekcím a chorobám.
Co toto sdělení říká, je, že kouření čehokoli může zvýšit riziko plicní infekce, což je zvláště pravdivé u pacientů, pokud jejich lék vyroben například svépomocí, na rozdíl od léků, které jsou testovány. IOM byl daleko rozumnější při vyvozování závěru v této věci. Raději než zvolit tři studie, které mohou podpořit federální politiku, podívali se na každou studii provedenou v USA. IOM došel k názoru, že „studie na buněčných kulturách a na zvířatech potvrdily, že kannabinoidy působí imunomodulačně - tzn. že zvyšují některé imunitní odpovědi a tlumí jiné. Proměnlivost odpovědí závisí na takových experimentálních faktorech, jako je dávka, načasování užití a typ zkoumané imunitní buňky.“ Pokračuje, „U mnoha účinků zaznamenaných výše se zdá, že se vyskytují při (vysokých koncentracích) a... je dost k vyvolání silného psychoaktivního účinku.“ Tyto dávky a účinky jsou daleko za tím, co je potřebné nebo vyhledávané u chorob.

Uživatelé se mohou stát závislými na marihuaně do té míry, že musí vyhledat léčbu, aby dokázali přestat s jejím zneužíváním. V roce 1999 více než 200.000 Američanů podstoupilo léčbu závislosti na návykových látkách, zejména pro zneužívání marihuany a závislosti na ní.
Kdokoli, u koho bylo zjištěno držení konopí, je považován v souladu s jazykem drogové války za dealera nebo feťáka. Dealeři / feťáci mají volbu: jít do vězení, nebo jít na léčení. Navíc zneužívání léků významově splývá se „závislostí“. Závislost je definována jako způsob zneužívání drog, který je charakterizován nepřekonatelnou předpojatostí s nutkavým užíváním drog, zajištěním jejich dodávek a výrazným sklonem k recidivě, když jsou drogy odebrány. Otázka, kterou si musíme položit, je: Vyhledávají uživatelé marihuany léčbu kvůli pomoci se závislostí na marihuaně, nebo vyhledávají léčbu jako alternativu vězení nebo ztráty zaměstnání, protože byli přistiženi při užívání konopí nebo mají pozitivní drogové testy?

Kvůli marihuaně je v léčení více mladistvých než kvůli jiným drogám nebo kvůli alkoholu. Počet adolescentů, přijatých kvůli zneužívání marihuany, vzrostl ze 43% všech příjmů adolescentů v roce 1994 na 60% v roce 1999.
Kdyby toto byla pravda, znamenalo by to, že válka proti drogám byla chybná. Léta naše vláda sypala miliardy dolarů do války s drogami, cílem s vysokou prioritou bylo předcházet užívání drog mladistvými. Očividně tato válka nebyla příliš úspěšná. Na druhou stranu, existuje zde epidemie marihuanové závislosti/návyku mezi našimi dospívajícími? Je více mladých v léčení kvůli závislosti na konopí, nebo kvůli jeho užívání? Jestliže mladiství byli přistiženi při kouření marihuany nebo měli pozitivní drogové testy na kannabis, mohou být donuceni k léčbě, nebo trpět ostatními důsledky ze strany správců školy, soudních úředníků nebo svých rodičů. Samozřejmě by se mládež měla vyvarovat užívání drog, ale experimenty s drogami patří k normálnímu chování dospívajících. Někteří z mladistvých, léčených kvůli závislosti na kannabis, mohou mít vážné problémy s konopím, ale zdá se vysoce nepravděpodobné, že by marihuana byla hlavním drogovým „problémem“ u dospívajících.

Marihuana je nyní mnohem silnější, než byla před desetiletími. Podle údajů z Projektu monitoringu potence na Mississippské univerzitě obsah THC v prodávaném konopí vzrostl z průměrných 3,71 procenta v roce 1985 na průměrných 5,57 procenta v roce 1998. Průměrný obsah THC v americké sinsemille vzrostl z 3,2 procenta v roce 1977 na 12,8 procenta v roce 1997.
Před osmdesáti lety kterýkoli pacient, bez předpisu, mohl zajít do kterékoli lékárny v Severní Americe a koupit tinkturu z konopí. Tyto produkty byly vyráběny a plněny do lahviček farmaceutickými giganty jako Eli Lily a Parke-Davis. Potence těchto preparátů byla up to 100 fold (neumím přeložit) potence dnešní sinsemilly (samice bez semen/bez opylení). Asi v roce 1920 nálepka lahvičky s konopnou tinkturou doporučuje uživatelům „brát tak dlouho, dokud se neprojeví požadovaný účinek“ Rozsah potence zmiňovaný DEA je jednoduše výsledkem odborného pěstování rostlin, kdy jsou pacientům podávány květy této rostliny, které obsahují nejvíce THC. Kannabis, který byl k dispozici v 70. a 80. letech obsahoval stonky, semena a listí, které jsou z terapeutického hlediska okrajové a matematicky zredukovaly obsah aktivních látek. DEA přišla s myšlenkou, že léky s větší potencí jsou špatné. Na druhou stranu – silnější materiál znamená méně inhalace škodlivých látek, pokud se pacient rozhodne kannabis užít formou kouření.

Otázka: Má marihuana nějakou lékařskou hodnotu?

Jakákoli rozhodnutí o vhodnosti drog k lékařskému využití musí být založena na nejlepších dostupných vědeckých základech od zdravotnických odborníků. Institute of Medicine vedl rozsáhlou studii, která měla zhodnotit pozitivní zdravotnický potenciál marihuany a jejích složek, kannabinoidů. Studie ukázala, že kouření marihuany není doporučeno pro léčbu jakýchkoli nemocí. Navíc dnes jsou dostupné účinnější léky. Z tohoto důvodu Institute od Medicine došel k názoru, že je malá budoucnost pro kouření marihuany jako lékařsky schválenou terapii.
A znovu přicházejí. Pod pojmem „Fyziologické riziko“ autoři IOM přišli k závěru, že „když interpretujeme studie s úmyslem ukázat zhoubné dopady marihuany, je důležité mít na mysli, že většina těchto studií je založena na kouření marihuany a efekt kannabinoidů nelze oddělit od efektu inhalování kouře hořícího rostlinného materiálu a jeho složek.“ Doporučují: „Studie definující individuální zdravotní rizika kouření marihuany by měly být provedeny, částečně mezi populací, která užívá marihuanu zcela běžně.“ Studie IOM konstatovala, že „klinické testy marihuany určené pro léčebné účely by měly být provedeny na základě následujících limitujících okolností: testy budou zahrnovat pouze krátkodobé užívání marihuany (méně než 6 měsíců), budou prováděny na osobách, kde lze důvodně očekávat její účinek, jednotlivé instituce zveřejní výsledky a budou shromažďovat data o efektivnosti.“ Zpráva pokračuje: „smyslem klinických testů s marihuanou nebude to, že by se stala povolenou drogou, ale stane se prvním krokem směrem k možným výzkumům systémů rychlé nekuřácké aplikace marihuany.“ Jsou si vědomi, že toto bude trochu trvat, takže „mezitím jsou zde pacienti se symptomy fyzického ochabnutí, kterým by vykouřená marihuana mohla přinést úlevu.“ Prosím, vezměte v úvahu předchozí zmínky o dalších způsobech užití, patentovaných společností GW Pharmaceuticals v roce 2001, pouhé 2 roky po zprávě IOM. Dále berte v potaz, že DEA nejspíše vlastní agendu, která není založena na pravdě nebo vědeckých poznatcích.

Advokáti hájili zájmy lékařského využití marihuany třeba pro léčbu glaukomu (zeleného zákalu). Nicméně toto je dobrý příklad mnohem efektivnějších léků, které jsou téměř k dispozici. Podle Institute of Medicine existuje 6 typů léků a několik chirurgických metod, které jsou k dispozici k léčení glaukomu, jež efektivně zpomalí postup této nemoci snížením nitroočního tlaku.
A opět DEA opomenula část zprávy, část, která říká, že pro některé pacienty jsou výše zmiňované metody prakticky nepoužitelné. Neúčinnost každého léku a chirurgického zákroku, od počátku do konce celá baterie federální vládou požadovaných experimentů s jeho zrakem, přesvědčila federální vládu, že Robert Randall, pacient s glaukomem, by měl dostat marihuanu k léčebným účelům. To bylo v květnu 1978. Když Robert zemřel v roce 2001, stále měl zrak. Všem pacientům musí být dopřáno právo vyhledávat lékařské využití kannabisu, aby se rozšířila nabídka současných standardních léčebných procedur.

V dalších studiích, kouřená marihuana byla ukázána jako příčina dalších zdravotních problémů jako například rakoviny, respiračních obtíží, zrychlené srdeční činnosti, ztráty motorických dovedností. Dále ještě může marihuana ovlivnit imunitní systém prostřednictvím snížené schopnosti T-buněk vypořádat se s infekcí,což ukazuje, že marihuana může způsobit více škod než užitku u lidí se slabším imunitním systémem.
Z IOM, „pro většinu lidí je primárně velmi nepříjemným efektem snížení motorických dovedností. Navíc má malá část uživatelů zkušenosti s dysforií (únava, rozmrzelost) nebo nepříjemnými prožitky. Nakonec, efekt krátkodobého snížení imunity se špatně dokazuje, ale jestliže existuje, pak není bůhvíjak velký, aby vyloučil lékařské využití. Současné studie prováděné ve Španělsku indikují úplně opačný postoj ke stanovisku DEA týkající se rakoviny. V předběžných výsledcích kannabis snížil či zcela eliminoval mnohotvaré nádory na mozku. Dočasné mírné zvýšení srdeční činnosti, tachykardie, souvisí s dávkováním a může trvat až 45 minut od okamžitého užití. Toto může být riskantní pro osoby se srdečními problémy a následně by tedy měly dávat pozor při užívání nebo užít kannabis pod lékařským dohledem.

Navíc v jedné současné studii z kliniky Mayo je THC ukázáno jako méně efektivní než standardní léky, které mají pacientům s rakovinou pomoci získat zpět ztracený apetit.
„Žravka“ je velmi známým termínem na ulicích v USA. Je to momentálně slangový výraz pro výsledek užití cannabis. Podle sdělení agentů DEA to znamená, že když užijete cannabis, dostanete hlad. To není nic nového. V Konopí v lékařské praxi: Právní, historický a farmakologický přehled terapeutického využití marihuany (http://medicalcannabis.com/Cannabis...calPractice.htm), Mathre, z roku 1997, je zpráva, že IHDC (Komise pro indické konopné drogy) uvedla stimulaci apetitu jako terapeutické využití. Galen, doktor ze 2. století známý mícháním preparátů z drog (stále se jim říká podle autora říká galenika – léky připravované speciálními lékárnickými metodami, nikoli chemickou cestou jde např. o sirupy, odvary, tinktury apod.), říká, že konopné semínko je těžké strávit, ale „vařené a konzumované s dezertem po obědě, stimuluje chuť k pití. Muslimské texty ze 14. století zmiňují hašiš jako pomoc při zažívání, zatímco Aorta v roce 1563 napsal v knize „Colloquies on the Simple and Drugs of India“, že Indové jedí buď semena, nebo rozdrcené listy, aby pomohly nebo uklidnily ženy (IMHO při porodu). Také ho užívali z jiného důvodu – aby dostali chuť.

Více nedávných studií s Marinolem demonstrovalo efektivnost THC jako antiemetika (lék proti zvracení) – díky tomu bylo schváleno jako lék. Uživatelé cannabis budou argumentovat, že celá rostlina působí lépe než jen samotné THC. Fakt, že THC není „nejlepší“ podle jimi citované studie, nepopírá ale fakt, že u některým pacientům hodně pomáhá.

Americká lékařská asociace doporučuje, aby marihuana zůstala na Seznamu 1 kontrolovaných substancí.
Americká lékařská asociace (AMA) doporučila, aby užití cannabis neprovázel žádný kriminální postih v roce 1977 a nikdy nezměnila svoje stanovisko. Udržují současný stav, že terapeutické využití cannabis je potřeba dodatečně studovat. Nejstarší a největší profesionální zdravotnická organizace v USA, Americká veřejná zdravotnická asociace (APHA), skupina čítající více než milión sto tisíc zdravotnických profesionálů, v roce 1995 doporučila okamžitý převod cannabis pod kontrolu zdravotnických zařízení na základě dozvuků výzvy asociace AMA z roku 1977. Tucty další profesionálních zdravotnických skupin po celém světe se ztotožnily s APHA. Seznam je k dispozici na medicalcannabis.com.

DEA podporuje výzkum bezpečnosti a efektivnosti THC (hlavní psychoaktivní látka marihuany), a takové studie přicházejí, podporovány granty z Národního institutu proti zneužívání drog.
Efektivnost a bezpečnost cannabis je velmi dobře známa federální vládě a hlavně DEA. V roce 1986 DEA nařídila jejich nejvyššímu administrativnímu zákonnému soudci, aby nastudoval potenciál terapeutického využití cannabis a podal zprávu o směru, jakým by se měla DEA ubírat. Po 5000 stránkách výpovědí a téměř dvou letech výzkumu soudce Francis L. Young stanovil, že „důkazy v tomto protokolu jasně dokazují, že marihuana byla akceptována jako způsobilá při odstraňování bolesti u vážně nemocných lidí, to vše pod lékařským dohledem. Bylo by nesmyslné, svévolné a rozmarné, aby DEA nadále stála mezi těmi, kdo trpí, a mezi užitkem této substance vyplývajícím z této zprávy.“ Soudce Young dále zmínil, že cannabis byl „nejbezpečnější terapeutický činitel známý lidstvu“. Zvažte zdroj. THC je schváleno jako lék (Marinol) a bylo zařazeno do seznamu tři, který znamená, že může být předepisován lékaři pro jakýkoliv odůvodněný zdravotní stav, takže nemá smysl konstatovat, že podporují více výzkumů THC. DEA pokračuje v blokování úsilí studovat celý cannabis.

Jako výsledek tohoto výzkumu, syntetický THC lék, Marinol, je k dispozici veřejnosti od roku 1985. FDA, Úřad pro kontrolu potravin a léčiv, stanovil, že Marinol je bezpečný, efektivní a má terapeutický přínos při použití jako léku proti nevolnosti, zvracení spojenému s chemoterapií při rakovině, a jako léku proti snížení hmotnosti u pacientů s AIDS. Nicméně nezpůsobuje zhoubné zdravotní efekty spojené s kořením marihuany.
Ke konci 70. let provedlo 6 států individuální studie, umocněné velkým počtem pacientů, o efektivnosti celého cannabisu ve srovnání s Marinolem. „Konopí v lékařské praxi“ zkoumal jednu takovou studii, Lynn Piersonův Terapeutický výzkumný program. Údaje u 169 pacientů byly analyzovány a závěr podle vedoucího studie byl, že „dosažené výsledky silně naznačují , že obojí – inhalovaný přírodní cannabis i pilulky s aktivní složkou, delta-9-THC, jsou efektivní při regulování nevolnosti a zvracení a také jako stimulant apetitu. Kombinovaná data ze všech šesti studií ukazují podobné výsledky a více než 70 % pacientů preferuje celý cannabis před Marinolem pro celou řadu důvodů“.

Dále ještě, DEA nedávno pověřila Kalifornskou univerzitu v San Diegu provedením důsledné vědecké studie, která určí bezpečnost a efektivnost složek cannabis při léčbě některých vysilujících onemocnění.
Toto je chvalitebná, racionální, vědecky hodnotná a již dlouho potřebná ukázka profesionality a soucitu federálních byrokratů.

Q. Škodí marihuana někomu kromě osoby, která ji kouří?

Zvažte veřejnou bezpečnost ostatních, když jsou konfrontování s intoxikovaným drogami:

Marihuana ovlivňuje mnoho schopností potřebných pro bezpečné řízení: ostražitost, schopnost koncentrace, koordinaci a reakční čas. Tyto efekty mohou přetrvávat až 24 hodin po vykouření marihuany. Marihuana může způsobit špatný odhad vzdáleností a zhorší reakci na signály a značky na silnici.

Jak již bylo dříve zmíněno ve zprávě IOM, psychomotorické dovednosti mohou být zmenšeny užíváním cannabis, ale po limitovanou dobu, která se může protáhnout na hodiny. Studie v USA, Austrálii a Velké Británii nesdílejí závěr DEA. Nejčerstvější studie, dokončená v březnu 2002 Dopravní výzkumnou laboratoří v Crowthorne v Anglii, dokázala, že řidiči užívající cannabis samotný si jsou vědomi svého stavu a jako kompenzací řídili obezřetněji. V konečném efektu jezdili bezpečněji než lidé střízliví.

Ve zprávě z roku 1990 NTSB studovala 182 smrtelných nehod nákladních aut. Zjistili, že počet nehod způsobených řidiči pod vlivem marihuany byl stejný jakou u osob pod vlivem alkoholu – 12,5 % v obou případech.
Toto je kauzální poměr, který nemá žádnou platnost. Spornou otázkou může být intoxikace během nehody, ale toto není to, co data indikují. Tato data pouze podporují závěr, že během předcházejícího měsíce, jestliže byl test přesný, a velké procento není, užil řidič cannabis. Nejsou prezentována žádná data dokazující, že intoxikace cannabisem byla současným a kauzálním faktorem v nehodě.

Zvažte také, že užívání drog, včetně marihuany, se podílí na zločinu. Velké procento zadržených pro trestné činy mělo pozitivní test na marihuanu. Celostátně, 40 % zadržených dospělých mužů mělo pozitivní test na marihuanu v době jejich zadržení.
Toto je zase zkreslený fakt. Cannabis je rozpustný v tuku a jeho metabolity mohou zůstat v těle déle než měsíc, zatímco většina ostatních drog je z těla vyloučena během jednoho nebo dvou dní. Test moči po zadržení může indikovat pouze předchozí užití cannabis. Výsledky testů nezjistí intoxikaci během doby zadržení nebo v okamžiku trestného činu.

Q. Je marihuana vstupní branou do světa dalších drog?

Ano. Mezi nejzávažnější důsledky užívaní marihuany patří její role na cestě k užívání dalších ilegálních drog jako jsou heroin nebo kokain. Dlouhodobé studie studentů, kteří užívají drogy, ukazují, že poměrně dost mladých lidí zkusilo další ilegální drogy, aniž by předtím zkusilo marihuanu. Ne všichni lidé, kteří užívají marihuanu, přecházejí k dalším drogám, užívání marihuany může někdy snížit zábrany při užívání drog a vystavuje uživatele tváří v tvář prostředí, které podporuje další drogy.
To je námětem pro „teorii krokového kamene“ popsané výše. Ignoruje, že dětem je nejdříve prostřednictvím rodičů představena droga nazvaná kofein, dále nikotin a alkohol jim ukáží marketingoví profesionálové, a Ritalin jejich pediatři. Nejnovější studií v této oblasti je studie publikovaná Centrem výzkumu ekonomické politiky v Londýně. Zakončuje tvrzením, že cannabis nevede k užívání tvrdých drog. To potvrzuje charakteristiku dlouhodobě popsané teorie brány do světa drog, která říká, že „neexistuje přesvědčivý důkaz, že by drogový efekt marihuany byl kauzálně spojen s následným užíváním dalších zakázaných drog. Důležitým varováním je, že data o stoupajícím užívání drog nelze osvojit a používat u užívání drog pro lékařské účely. To nevychází z dat, že kdyby byla marihuana dostupná na lékařský předpis, vzorek drogy zůstane stejný jako při nezákonném užití.“

Riziko užívání kokainu bylo odhadováno jako 104x vyšší u těch, kdo zkoušeli marihuanu, než u těch, kteří ji nikdy nezkusili.
Studie z roku 2001 v American Journal of Public Health v rozpravě „skuteční uživatelé drog“ uvádí, „jako by raději užívali marihuanu namísto alkoholu, a raději zkusili ostatní nezákonné drogy namísto marihuany.“ Dále zmiňují, „tato zjištění naznačují, že pro velký počet uživatelů tvrdých drog nehraje marihuana roli ‘vstupní drogy‘. Závěrem dodáváme, že preventivní programy by se měly zaměřit na alkohol a marihuanu a měly by mít limitovanou efektivnost pro mladé lidi, kteří jsou vystaveni riziku užívání tvrdých drog.“

Závěrem:

Marihuana je nebezpečná, návyková droga, která na uživatelích zanechává vážné zdravotní následky.
Marihuana nemá žádnou medicínskou hodnotu a nemůže být považována za efektivnější než legální látky.
Uživatelé marihuany mají mnohem větší tendenci k užívání dalších drog jako kokain, heroin, než ne-uživatelé marihuany.
Legalizátoři drog používají „medicínskou marihuanu“ jako falešnou stopu ve snaze hájit legalizaci užívání drog.

Závěrem zmíníme, že stanoviska DEA jsou politicky motivována a vědecky nepodložena. Došli jsme k závěru, že vstup represivních orgánů do rozhodování v oblasti péče o veřejné zdraví je přímou hrozbou pro národní zdraví a především pro potřebu stanovit podmínky užívání konopí terapeuticky pod lékařským dohledem. Konstatovali jsme, že DEA svou agendou a nedostatkem otevřené komunikace na jejím webu se stává nespolehlivým zdrojem informací o terapeutickém využití konopí.

člověk miluje jen to co uplně nevlastní...



žiju díky marihuaně

knihy o konopí

The Brotherhood of Grower Illuminati
ofshoot of
The Brotherhood of Eternal Love

Old Post 24-08-2005 v 15:53 PM
chell je offline   Profil uživatele chell   Find more posts by chell   Foto galerie člena chell   Click here to Send chell a Private Message   Add chell to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 20

Ja si myslim ze o pestovani je tu clanku az dost.Akorat to neni v magazinu ale ve forech.Nektery thready jsou podany jako clanky (treba thready xmalcoma atd) akorat nikdo jejich tvurce nepozadal o zverejneni do magazinu.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 24-08-2005 v 16:14 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chell
Grower Rastawoman

Karma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% PěstitelskáKarma uživatele chell - 41% Pěstitelská

Registrován: Aug 2002
Příspěvků: 426  

Příspěvek č. 21

ja nerikam ze sem nikdo nemuze dat neco co uz to je kdyz mysli ze by to bylo fajn do magazinu.. proto sem zkopirovala jedubabky clanek takze kdyz narazite na neco co vam pride ok hodte to sem jako ja tu jeduli...

člověk miluje jen to co uplně nevlastní...



žiju díky marihuaně

knihy o konopí

The Brotherhood of Grower Illuminati
ofshoot of
The Brotherhood of Eternal Love

Old Post 24-08-2005 v 16:44 PM
chell je offline   Profil uživatele chell   Find more posts by chell   Foto galerie člena chell   Click here to Send chell a Private Message   Add chell to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1443 

Příspěvek č. 22

Vite, kdy novinar pozna, ze ma tasemnici?
.
.
.
.
No, kdyz mu vyjde prvni clanek....

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 08-09-2005 v 13:13 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ant
Stálý Člen

Karma uživatele Ant - 81% PěstitelskáKarma uživatele Ant - 81% PěstitelskáKarma uživatele Ant - 81% PěstitelskáKarma uživatele Ant - 81% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 647  

Příspěvek č. 23

blbej fór

...... Nezáleží na tom jestli tak vypadáš ale jestli tak myslíš........
***NEBERTE DROGY , KUŘTE MARIHUANU © ***

2*50W - Hash Plant - Bublák
250W-Durgha Matha
250W- 3* White Widow , 2*Durgha Matha
Balkón-2002-Ganja
Balkón- Purple Pepper or Afghan 03

The Brotherhood of Grower Illuminati
ofshoot of
The Brotherhood of Eternal Love

Old Post 14-09-2005 v 21:09 PM
Ant je offline   Profil uživatele Ant   Find more posts by Ant   Foto galerie člena Ant   Click here to Send Ant a Private Message   Add Ant to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Ant! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ježíš
Stálý Člen

Karma uživatele Ježíš - 73% PěstitelskáKarma uživatele Ježíš - 73% PěstitelskáKarma uživatele Ježíš - 73% PěstitelskáKarma uživatele Ježíš - 73% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 720  

Příspěvek č. 24

dude:ten casak Joint si pamatuju, mel sem doma asi 2 cisla. takze mozne to je (pokud ten casopis neskoncil tim ze zavreli celou redakci na Mirov )

Old Post 15-09-2005 v 07:47 AM
Ježíš je offline   Profil uživatele Ježíš   Find more posts by Ježíš   Foto galerie člena Ježíš   Click here to Send Ježíš a Private Message   Add Ježíš to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
drinker hulič
Stálý Člen

Karma uživatele drinker hulič - 72% PěstitelskáKarma uživatele drinker hulič - 72% PěstitelskáKarma uživatele drinker hulič - 72% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 626  

Příspěvek č. 25

amalka: tak směle do toho a zpracovávej, témata jsou to věru libová

The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash

Prehistorie - 2002, první pokus o grow

Historie - 2005, 150W Powerplant

Současnost - 2x600W kokos, Durga Mata, Mendocino Madness

Old Post 11-12-2005 v 12:29 PM
drinker hulič je offline   Profil uživatele drinker hulič   Find more posts by drinker hulič   Foto galerie člena drinker hulič   Click here to Send drinker hulič a Private Message   Add drinker hulič to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Nápad Příspěvek č. 26

nic moc ale pro nas Nestale cleny a newbe moznai poucitelne
kdo vi to at uvazi kazdy sam

zdroj http://drogy.jinak.cz/trava/index.shtml

MARIHUANA
Obecně:

* Marihuana je vlastně název drogy získané z rostliny Konopí (Cannabis Sativa) Bývají to především sušené listy a květy. Tvrdí se, že účinné látky obsahují pouze samičí rostliny, ale to není pravda. Samčí rostliny obsahují THC též, ovšem v menším množství.
* Sativa v názvu lze přeložit jako užitečný.
* Během let byla tato rostlina zařazována do různých čeledí. Dnes má svou vlastní skupinu zvanou Cannabaceae.
* Stejně tak se měnily názory na to, kolik druhů konopí vlastně existuje. Zpočátku bylo konopí považováno za jediný druh s velkou proměnlivostí. Dnes se prosazuje názor, že existují alespoň tři druhy (C. indica, C. ruderalia a C. sativa)
* Nejstarší zprávy o konopných vláknech pocházejí z Číny z období 4000 let př. n. l. V Turkestánu (Turkmenistán?) byl nalezen konopný provaz starý téměř 5000 let.
* Domovem konopí je zřejmě centrální asie odkud se rozšířilo po celém světě s vyjímkou arktických regoinů a tropických deštných pralesů. Nejprve se konopí dostalo do afriky. španělé jej přivezli do mexika a peru. francouzi do kanady a angličané do severní ameriky. Do severni evropy pronikla v casech slávy vikingů.
* První zprávy o užití konopí pro změnu vědomí pocházejí z období 700-500 let před Kristem.
* V dávných dobách bylo využití konpí velmi rozmanité. Konopná semínka byla zdrojem aminokyselin, z vláken obsažených v rostlině se vyráběla lana, tkaly látky. Konopí se používalo při léčení.
* Do roku 1937 bylo v USA cannabis sativa součástí farmakologie. Předepisováno na různé nemoci z popisováno jako mírné sedativum.
* V 19. století se řada evropských umělců obracela k marihuaně jako k prostředku rozšíření mysli. Mezi ty nejznámější patří Charles Baudelaire
* Pravděpodobně ji kouřilo několik amerických prezidentů.
* Zkoušel ji každý pátý američan.
* Sociologické výzkumy ukazují, že maximální zájem o marihuanu se objevuje v ranné pubertě, později se ustaluje na stabilním množtví a ještě později se spotřeba snižuje.
* Marihuana byla v USA zakázána rok poté, co byl sestrojen stroj (kombajn) na sklizeň a zpracování konopí. Objevují se úvahy, že v tom mohou mít prsty textilní lobby (Hearst, DuPont)
* Jedno z vysvětlení proč se stalo konopí ilegálním v USA:
o Do USA imigrují číňané.
o Přiváží sebou svou drogu - opium.
o Opium jim umožňuje vykonávat monotóní únavnou práci.
o Jsou lepšími dělníky než bílí.
o Bílí osnují pikle.
o Bílí vyvolávají vlnu rasismu a zároveň zaměřují svou nenávist na opium.
o Opium je zakázáno.
o Číňané pozbývají svých výhod.
o Do USA začínají imigrovat černoši.
o Přivážejí sebou svou drogu - kokain.
o Kokain jim umožňuje vykonávat...
o Bílí osnují...
o Kokain je zakázán.
o Do usa přijíždějí mexičané.
o Přívážejí sebou svou drogu - marihuanu
o Bílí osnují pikle...
o Rok 1937 - marihuna je zakázána.
* Konopí bylo dlouhou dobu jediným zdrojem vláken na výrobu lodních plachet. Jedině konopné plachty a konopná lana nehnily ve styku se slanou mořskou vodou.
* Název Marihuana pochází pravděpodobně z mexického slangu.
* Z konopí lze vyrábět papír nechemickou cestou (menší znečištění životního prostředí). Tento papír je trvanlivější, než bežný papír ze dřeva. Používá se na archivaci dokumentů.
* Z konopí lze vyrábět umělé hmoty a palivo pro automobily.
* Semena konopí obsahují aminokyseliny a esenciální mastné kyseliny v množství porovnatelném se sójou. Oproti sóji ovšem má nižší citlivost na UV záření. Sója je velmi citlivá na UV a s rozšiřující se ozónovou dírou bude její pěstování stále těžší. Sníží-li se obsah ozónu o 16%, klesnou výnosy sóji na 25-30%.
* Jedna hrst konopných semen kryje pořebu proteinů a mastných kyselin dospělého člověka na jeden den.
* Konopí nevyžaduje tolik hnojení, jako jiné plodiny. Roste téměř všude. Bylo pěstováno dvacet let na jednom místě bez známek vyčerpání půdy.
* Nejznámějším lékařským užitím v současnosti je potlačení nevolnosti a zvracení u pacientů léčených ozařováním, nebo nakažených nemocí AIDS, kteří jsou léčeni chemicky. Po odstranění nevolnosti, může pacient normálně jíst a získat tak další síly na boj s nemocí.
* Díky snižování vnitroočního tlaku pomáhá marihuana zastavit vývoj zeleného očního zákalu, druhé nejčastější příčiny slepoty na světě.
* Roztroušená skleróza je nemoc při níž imunitní systém napadne vlastní nervové buňky. I zde marihuana pomáhá zpomalit, nebo zastavit průběh nemoci.
* Známá piseň La Cucaracha je o mexickém vojákovi, který odmítne pochodovat, dokud nedostane svůj příděl marihuany.
* Z marihuany se vyrábí hašiš. Je to pryskyřice sesbírané z rostlin Konopí. Rostliny se "hladí", na dlaních se časem vytvoří hnědá až černá vrstva, která se "zežmoulá" dohromady.
* Jestliže každou rostlinu pohladíte jen jednou, vzniklá pryskyřice je velmi světlá, tažná a drahá. Je to ten nejkvalitnější hašiš.
* Podle toho, kolikrát rostlinu pohladíte klesá kvalita. Čím silnější kontakt s rostlinou, tím více je pak ve výsledné pryskyřici dalších látek.

Účinky:

* Psychoaktivní efekty závisí na způsobu přípravy, kvalitě rostliny, velikosti dávky, způsobu aplikace, apod.
* Dávno zapomenuté příběhy se vybavují, vynořují se myšlenky bez zjevných souvislostí. Nedokážete určit jak jste se dostali od předchozí myšlenky k té další, změněno vnímání času a někdy i vnímání prostoru. Při velkých dávkách se mohou objevit zrakové i sluchové halucinace. Euforie, nabuzenost, pocit štěstí, veselost, smavost jsou téměř pravidlem. Občas se může objevit v závěrečných stádiích deprese. Ipulsivní chování, útlum násilí a agresivity.
* Velmi komicky působí, kyž v půli věty zapomenete, co jste vlastně chtěli říct.

Doba působení:

* Marihuana začíná působit po několika minutách při kouření a po asi 40-50 minutách při perorálním užití.
* Účinek přetrvává po dobu 1-5 hodin. Při perorální užití je účinek delší.

Dávkování:

* Jelikož množství účinných látek v rostlině závisí na mnoha faktorech, nelze přesně stanovit množství marihuany nutné k vyvolání efektu.
* Na předávkování marihuanou dosud nikdo nezemřel. Bylo by potřeba vykouřit, nebo sníst několik kilogramů drogy. :-) Na zabití myši je třeba 40000 krát větší dávka než je běžná dávka pro člověka.

Aplikace:

* Nejčastěji kouření. Vlastnoručně vyrobené cigarety (joint), dýmky (čilum, šlukovka), vodní dýmky. V případě nouze kouření z plechovky, pomocí kýble s vodou a láhve od coly, z vydlabaného jablka...
* Gravitační dýmka (provedení ala kýblcola)
o Vezmi kýbl, naplň jej studenou vodou.
o Vezmi dvoulitrovou plastikovou láhev od Coca Coly či jiného nápoje a uřež jí dno.
o Ponoř láhev uřezaným dnem do vody v kýblu. Z vody bude vyčnívat pouze několik centimetrů hrdla.
o Na hrdlo láhve umísti nějaké sítko, prostě něco, do čeho lze umístit marihuanu a co má vespod dírky.
o Zapal marihuanu.
o Pomalu vytahuj láhev z vody.
o Jak se snižuje hladina vody, na její místo je do láhve nasáván kouř.
o Nasávej, nasávej...
o ...až je spálena všechna tráva, nebo až je láhev plná.
o Odstraň z hrdla sítko a přilož k němu svou dýchací soustavu.
o Láhev opět pomalu zatlačuj do vody. Voda vytlačí kouř do tvých plic.
o Kouř se mezitím zchladil.
* Znalci užívají speciálních dýmek, (vaporizeur) kde se marihuana nezahřívá přímo plamenem. Zahřívá se na teplotu blízkou vzplanutí. Plamen totiž ničí část oněch žádoucíchlátek.
* Zajimavě zní způsob zvaný powerhit. Zatímco jeden člověk kouř saje, ostatní foukají na rozžhavenou špičku jeho jointu.
* Nekouří se stonek ani semena. Obsahují buď velmi málo, nebo vůbec žádné THC.
* Dýmky pro kouření marihuany musí být odolnější proti žáru, než dýmky určené ke kouření tabáku. Zatímco tabák sám trvale doutná, konopí stále vyhasíná, takže se musí často zapalovat.
* Dýmky pro kouření hašiše a hašišového oleje, se nahřívají zespodu.
* Lze i jíst. THC je rozpustné v alkoholu a tucích a navíc před vstupem do organismu musí projít tepelnou úpravou, takže se marihuana různě vaří. Základem většiny receptů je máslo, se kterým pak lze například péct.
* K dispozici jsou recepty
* Hašiš se kouří, nebo užívá perorálně. Pro potlačení výrazné chuti se pije v kapučínu, nebo rozmíchává v jogurtu.
* Běžná dávka hašiše je 1.5 až 2 gramy perorálně nebo 1g pro kouření.

Míchání:

* Vylouhováním rostliny v alkoholu (vodka) po několik dní, vznikne zeleně zabarvený alkohol, který ohavně smrdí a nazývá se zelený drak.
* Často se míchá s LSD.

Vzhled:

* Jako sušená rostlina.

Cena za dávku:

* Nejčastěji zdarma od kamaráda, nebo vlastní pěstování.
* Na ulici jeden joint 20-40 Kč.
* Gram hašiše 100-150 Kč.

Návyk:

* Jedním slovem, nevzniká.

Tolerance:

* Marihuna má tzv. opačnou toleranci. Čím déle je užívána, tím méně stačí na vyvolání stejného efektu. Není tedy nutno zvyšovat dávky.

Nebezpečí:

* Nejčastější způsobem aplikace je kouření. Jakékoliv kouření je karcinogení. Obtěžuje okolí, snižuje množství kyslíku v těle apod.
* Existuje řada studií, které zjišťují, že škodlivost kouře z marihuany je mnohem nižší, než u kouře z tabáku. Uvědomte si prosím, že kouř je jenom méně škodlivý, rozhodně není zdravý. Poškození organismu je pouze menší.
* Některé výzkumy ukazují, že karcinogení složkou cigaretového kouře není dehet, ale radioaktviní prvky z půdy a z hnojiv. V televizním vystoupení v roce 1990 uvedl hlavní lékař spojených států (Divná funkce, snad jsem to přeložil správně) pan C. Everette Koop, ze nikoliv dehet, ale radioaktivita je zodpovědná za 90 procent všech kuřáckých rakovin plic. Hnojiva používaná pro hnojení tabáku obsahují radium 226. Často je i vysoké zastoupení tohoto izotopu v půdě. Radium se rozpadá na dva jiné izotopy s dlouhou životností. Je to olovo 210 a polonium 210. Tyto dvě látky se v tabáku dobře zachytávají. Studie ukazují, že kuřáci mají vyšší obsah těchto radioaktivních látek v těle. Navíc tabákový kouř způsobuje podráždění v dýchacích cestách, což usnadňuje udržení izotopů v těle. Marihuana naopak snižuje podráždění a neosahuje tyto izotopy. Je možné, že z tohoto hlediska je kouření marihuany bezpečnější než tabáku.
* Kouř z marihuany obsahuje více dehtu než z tabáku. Množství dehtu v kouři se mění pole toho kterou část rostliny kouříte.
* Marihuanu nelze kouřit jako tabák. Pokud se zhulíte nemůžete kouřit dál, tedy kouřit můžete, ale kdo zažil přeávkování, ví, že to není nic příjemného. Navíc díky opačné toleranci stačí kouřit stále méně.
* Dodnes se nepodařilo přesvědčivě spojit jedinou rakovinu plic s kouřením marihuany.
* Kouření marihuany velmi účinně potlačuje astma. (Pozor neléčí).
* Studie ukazují, že díky uvolnění dýchacích cest může kouření marihuany napomoci k pročištění dýchacích cest. V některých oblastech se kuřáci marihuany dožívají o dva roky vyššího věku, než nekuřáci.
* Silní kuřáci tabáku se dožívají o sedm až deset let vyššího věku, než ostatní kuřáci, pokud také kouří marihuanu.
* Studie prokazující poškození mozku, nebo genetická poškození vlivem THC, se nepotvrdily.
* Když už chcete kouřit, používejte vodní dýmky. THC není rozpustné ve vodě, takže vodou projde. Ve vodě je naopak rozpustná spousta látek, které mohou být zdraví škodlivé. Průchodem vodou se kouř pročistí (čistý kouř, to je ale nesmysl) a ochladí, takže je méně dráždivý.
* V některých státech USA je výroba, prodej a držení vodních dýmek kontrolováno zákonem z odůvodněním, že tyto nástroje umožňují kuřákům vdechovat jedovaté látky hlouběji do plic. Zákazy se maskují za starost o zdraví lidu. Přitom opak je pravdou. Kouření z vodní dýmky je pro organizmus méně škodlivé.
* Marihuana zvyšuje proudění krve v mozku. Konkrétně v levém i pravém frontálním laloku a v levém spánkovém laloku. Nevím jestli je to dobře, nebo špatně. Snížení proudění krve v mozku bývá uváděno jako argument PROTI užívání kokainu. Behaviorální studie ukazují na souvislost mezi náladami, chováním a průtokem krve v mozku.
* Kouření pravděpodobně způsobuje bronchitidu.
* Nebyly nalezeny žáddné důkazy nasvědčující tomu, že by dlouhodobé užívání marihuany způsobovalo trvalé změny nervové soustavy, funkcí mozku, nebo lidského chování.
* V době kdy působí, snižuje reakční čas.

Chemie:

* Hlavní účinnou látkou v konopí je delta-9-tetrahydrocannabinol.
* Konopí obsahuje asi 60 látek ze skupiny tzv cannabinolů.
* V organismu se aktivní delta-9-THC rozkládá na dva hlavní metabolity.
o 11-hydroxy-tetrahydrocannabinol
o 1-nor-9-carboxy-delta-9-tetrahydrocannabinol
Tyto látky se rozpouštějí v tucích a tedy přetrvávají v organismu i delší dobu po užití.
* Kromě tuků se také rozpouštějí v polárních rozpouštělech.

Old Post 09-02-2006 v 20:58 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 27


jo jeste chemicky nakres ucinne latky

pss: nevedel jsem kam to tu pisknout

Old Post 09-02-2006 v 21:02 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
trojbodka
Stálý Člen

Karma uživatele trojbodka - 45% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 171  

... Příspěvek č. 28

...co keby bola sutaz na prispevok s tym ze by growerovi ktory by realizoval nejaku cestu neskor prispeli na jeho trip....mozem rozviest a prikladovat napriklad...nejaky cannabis cup report....

Old Post 03-09-2006 v 22:09 PM
trojbodka je offline   Profil uživatele trojbodka   Find more posts by trojbodka   Foto galerie člena trojbodka   Click here to Send trojbodka a Private Message   Add trojbodka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrchrkrt
Nový Člen

Karma uživatele mrchrkrt - 42% Pěstitelská

Registrován: Jan 2006
Příspěvků: 7  

Příspěvek č. 29

jak nejlepe vyuzit prostor pod jablonema...

Old Post 16-09-2006 v 18:17 PM
mrchrkrt je offline   Profil uživatele mrchrkrt   Find more posts by mrchrkrt   Foto galerie člena mrchrkrt   Click here to Send mrchrkrt a Private Message   Add mrchrkrt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:21 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.3170950 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív