Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Spínací hodiny , čim spínáte světlo ?? Problémy řešení ...
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
oton
Stálý Člen

Karma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 1195  

Příspěvek č. 33

rada: na "komerční hodiny" do zásuvky se vyserte, to sou šmejdy jako sviň, kupte nějaký slušný spínací hodiny ve velkoobchodu s elektroinstalací do rozvaděče, cca za 500,- se vyplatí, vydrží skoro na furt, vůbec nemusí bejt digitální, protože nepotřebujeme nějaký přesný spínání na minuty, samozřejmě je to dobrý spínat přes relé, pak nedostávaj záhul

Motorky, mašiny, motorkáři & hulení... Napadení půdní houbou Pythium a Phytophthora Samozavlažovací, samodoplňovací kýbl Olepené Bonsaie aneb co vyroste za oknem Indoor venku, zkušenosti, postřehy?? Co takhle huliči & rodina & děti? Jak sem šel ráno sázet a co jsem tam viděl! Oton balkon+out kýble Rituály a návyky při kouření smrahna

Old Post 21-08-2005 v 05:58 AM
oton je offline   Profil uživatele oton   Find more posts by oton   Foto galerie člena oton   Click here to Send oton a Private Message   Add oton to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2122  

Příspěvek č. 34

Jde o indukcni zatez.Na tu je treba se divat pri koupi tech hodin aby byla co nejvyssi.Na 400w vybojku by ti mela v pohode stacit 3A.Ty obycejny mechanicky spinacky maj asi 2A indukcni zateze.V tech digitalnich to spina snad tyristor meli by bejt tudiz bez jakyhokoliv mechanickyho kontaktu a vydrzet vic.Ale presto to chce se podivat az je budes kupovat jakou indukcni zatez s nima muzes spinat.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 21-08-2005 v 21:42 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 1347 

Příspěvek č. 35

no podle me kdyz mas v pici hodiny pri 400w, tak spis to bude tim, ze vybojka je taky ..tam .....
taky neco podobneho probihalo u me, 4kilo zralo 650w...

v baumaxu jsem videl takovej postacujici watmetr+spotrebometr za 99,-

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Old Post 24-08-2005 v 12:49 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2122  

Příspěvek č. 36

Me zere 4kilo i s tlumivkou 425w coz jde.Pri startu to ale zere jen 180w a pak to pomalu stoupa.Neni to alespon u myho predradniku tak ze by tam pustil velkej proud pro start a pak ho snizoval.Timpadem by me nemely ani odejit hodiny.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 24-08-2005 v 13:39 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkb
Stálý Člen

Karma uživatele jkb - 21% PěstitelskáKarma uživatele jkb - 21% Pěstitelská

Registrován: Jun 2010
Příspěvků: 70  

Nápad Problém s digitálním časovým spínačem Příspěvek č. 37

Ahoj, mám problém s tímto digitálním časovým spínačem: http://www.elektrozeta.cz/187-casov...ovy-spinac-.htm
V růstové fázi spínal a vypínal správně. Ale před deseti dny jsem přepnul na květ a 2x jsem ho přistihl, že zapomněl vypnout výbojku Všiml jsem si toho po dvou hodinách, tak by snad neměl být problém.
Nemáte někdo zkušenosti s tímto spínačem? Nemůže to být třeba kvůli nějákému výpadku proudu?

Old Post 11-04-2011 v 10:55 AM
jkb je offline   Profil uživatele jkb   Find more posts by jkb   Foto galerie člena jkb   Click here to Send jkb a Private Message   Add jkb to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 65529  

Příspěvek č. 38

Těžko říct, v manuálu není popisována situace po výpadku proudu, ale to je přeci jednoduché nasimulovat. Jsi si na 100% jistý, že je máš správně nastavené?

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 11-04-2011 v 11:04 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eso1111
Stálý Člen

Karma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% Pěstitelská

Registrován: Mar 2008
Příspěvků: 147 

Příspěvek č. 39

zrovna včera sem řešil uplně ten stejný problém.ten co je v odkaze sem včera vzteky rozmlátil o zed.Jsou to šmejdy největší!!Ty z obi a tak,za poslední 3 roky už mám asi čtvrtý,ale je pravda,že ty digitální vydrří víc jak ty analogové,asi se to chce nasrat a koupi spínač za litr. http://www.elmaterial.cz/product.de...digitalni--1CH/ měj se

Deltadevěttetrahydrocannabinol

Old Post 11-04-2011 v 11:04 AM
eso1111 je offline   Profil uživatele eso1111   Find more posts by eso1111   Foto galerie člena eso1111   Click here to Send eso1111 a Private Message   Add eso1111 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 65529  

Příspěvek č. 40

No vida.. tak je to šmejd.. není nad osobní zkušenost se zařízením..

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 11-04-2011 v 11:08 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 41

myslim ze s nim mam taky NG skusenosti. Jinac to nevypnuti bych videl v prilepeni kontaktu z duvodu prekroceni max. proudu. Ten muj po par sepnuti prestal spinat......

Old Post 11-04-2011 v 12:36 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkb
Stálý Člen

Karma uživatele jkb - 21% PěstitelskáKarma uživatele jkb - 21% Pěstitelská

Registrován: Jun 2010
Příspěvků: 70  

Příspěvek č. 42

Jojo, jsem si jistý, že je nastaven správně...
Jinak jsem už dříve zkoušel simulovat vypadnutí proudu, světlo samozřejmě zhaslo, ale jakmile jsem časovač opět zapojil do sítě tak už naopak nesvítilo, i když byla nastavena doba svícení a rozsvítilo se opět další cyklus...
No jo, asi ho vyhodím a koupím nějaký spolehlivější...

Old Post 11-04-2011 v 14:42 PM
jkb je offline   Profil uživatele jkb   Find more posts by jkb   Foto galerie člena jkb   Click here to Send jkb a Private Message   Add jkb to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr.Klo
Stálý Člen

Karma uživatele Mr.Klo - 87% PěstitelskáKarma uživatele Mr.Klo - 87% Pěstitelská

Registrován: Jan 2011
Příspěvků: 106  

Příspěvek č. 43

MNo ja mel manualni a to se mi stavalo docela casto, ale digi sem nemel. nejak sem neresil a koupiil next za 100:-) radci new nez big problem

Old Post 11-04-2011 v 18:18 PM
Mr.Klo je offline   Profil uživatele Mr.Klo   Find more posts by Mr.Klo   Foto galerie člena Mr.Klo   Click here to Send Mr.Klo a Private Message   Add Mr.Klo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 65529  

Příspěvek č. 44

Tyto http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=417201 provozuji na výbojce 400W už rok a púl. Problémy žádné. Stály mě cca 300,-Kč.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 11-04-2011 v 18:23 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Karma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% Pěstitelská

Registrován: Nov 2004
Příspěvků: 1178  

Příspěvek č. 45

Při výkonech 400W a výš je vhodné používat výkonový stykač, např. OEZ řady RSI. Ovládat je lze třeba i analogovými spínačkama za stovku a fungují spolehlivě. Narozdíl od spínaček samotných jsou totiž konstruované na vyšší spínané proudy (těch 16A u spínaček do zásuvky se týkají jen rezistivní zátěže, ne induktivní což je případ výbojek). Dalším faktorem je i to, jestli je předřadník kompenzovaný kondenzátorem nebo ne. Názorně to je vidět v první tabulce na straně 6 http://www.oez.cz/uploads/oez/files...01-11_CZ_SK.pdf
BTW ty "spínače za litr" jsou většinou konstruované na stejné proudy jako ty do zásuvky, tj. 16A rezitivní.

Kuřákova plíce

  1. Profi-racer trolejbusového autokrosu
  2. Soutěž o největšího populistu vrcholí, známe jednoho z favoritů

You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.

Old Post 11-04-2011 v 18:45 PM
Hanyz je offline   Profil uživatele Hanyz   Find more posts by Hanyz   Foto galerie člena Hanyz   Click here to Send Hanyz a Private Message   Add Hanyz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Exceptional
Stálý Člen

Karma uživatele Exceptional - 82% PěstitelskáKarma uživatele Exceptional - 82% PěstitelskáKarma uživatele Exceptional - 82% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 238 

Příspěvek č. 46

citace:
Původní příspěvek od Hanyz
Při výkonech 400W a výš je vhodné používat výkonový stykač, např. OEZ řady RSI. Ovládat je lze třeba i analogovými spínačkama za stovku a fungují spolehlivě. Narozdíl od spínaček samotných jsou totiž konstruované na vyšší spínané proudy (těch 16A u spínaček do zásuvky se týkají jen rezistivní zátěže, ne induktivní což je případ výbojek). Dalším faktorem je i to, jestli je předřadník kompenzovaný kondenzátorem nebo ne. Názorně to je vidět v první tabulce na straně 6 http://www.oez.cz/uploads/oez/files...01-11_CZ_SK.pdf
BTW ty "spínače za litr" jsou většinou konstruované na stejné proudy jako ty do zásuvky, tj. 16A rezitivní.


Tomuhle nelze nic vytknout, je to tak. A vězte, že hodiny, které odejdou a všimnete si toho třeba až náhodou po 14 dnech, tak takový vám pěkně rozhodí sklizeň. V lepším případě budete muset o pár tejdnů prodloužit květ, v horším z toho vylezou hermáči nebo buhvíco, možná se ten květ zastaví úplně a už se neobnoví, ale to se mi ještě nestalo.

Old Post 14-04-2011 v 17:12 PM
Exceptional je offline   Profil uživatele Exceptional   Find more posts by Exceptional   Foto galerie člena Exceptional   Click here to Send Exceptional a Private Message   Add Exceptional to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
NIKE
Nový Člen

Karma uživatele NIKE - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2010
Příspěvků: 1  

Příspěvek č. 47

Pokud jsou spínané světla do výkonu 750W přes běžný manuální či digitální zásuvkový spínač, které mají kontakty na 16A a přeruší se režim svícení (stalo se mi to) je rozhodně chyba v nastavení, přístrojek zapoměl co si měl pamatovat a je potřeba automaticky zapnout. Při výkonu větším 750W se při rozpínání těžce opalují kontakty, protože zářivky i výbojky jsou induktivní zátěž. To by mohlo způsobit i přitavení kontaktů k sobě takže by to nereagovalo na povel ovládačky přistrojku vypnout.

Proto se dá zařadit do obvodu třeba nějaké spínací relé s kontakty na 20A - i víc podle potřeby.
Třeba-
http://www.elima.cz/obchod/product_...oducts_id=11416

Old Post 16-04-2011 v 20:14 PM
NIKE je offline   Profil uživatele NIKE   Find more posts by NIKE   Foto galerie člena NIKE   Click here to Send NIKE a Private Message   Add NIKE to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alpa
Stálý Člen

Karma uživatele alpa - 70% PěstitelskáKarma uživatele alpa - 70% PěstitelskáKarma uživatele alpa - 70% Pěstitelská

Registrován: Oct 2008
Příspěvků: 194  

Příspěvek č. 48

s tim co je v prvnim odkaze rozjizdim 3x600W a np ;] nikdy to ete nelehlo proste chce mit radne zasuvky a rozvody OK a prepetove ochrany offcourse

Old Post 17-04-2011 v 07:50 AM
alpa je offline   Profil uživatele alpa   Find more posts by alpa   Foto galerie člena alpa   Click here to Send alpa a Private Message   Add alpa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:32 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6745740 seconds with 23 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív