Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Veškeré informace v tomto tématu jsou určeny pouze ke studijním účelům! Zneužití některých informací by mohlo mít za následek trvalé poškození zdraví, a proto před ním důrazně varuji. Také zdůrazňuji že užívání jakých koliv drog (ať už legálních či nelegálních) je zdraví škodlivé, a proto doporučuji se takovému chování v každém případě vyhnout. Pokud nejste plnoletí opusťte toto téma!
Ahoj
Koukam ze tady nejsou zadny prispevky o vyrobe hashisoveho oleje, takze. Jelikoz mam rad chemii, tak me nedlouho po mem prvnim speku napadlo jestli by se to nedalo nejak zkoncentrovat nebo vycistit, aby clovek nehulil karcinogeny ... .
No, po nejaky dobe sem dospel k jistemu optimu. Postup byl zhruba nasledujici ( jestli se nekdo ozve, tek vsechno upresnim. jako spravny chemik si delam poznamky ):
Do 500ml varne banky 17.5g sucheho nadroleneho palicoidniho mater.(co nejvic suche) s 200ml n-hexanu zahrivat na vodni lazni cca 1,5h (ok olejova lazen s termostatem) pod zpetnym chladicem.
Po vychladnuti filtrace pres papir. filtr -> 1.extrakt. Puvodni material zpet do banky(nemusel se vubec vysypavat) a prilit 150ml cerstveho c6h14(=n-hexan) a varit cca 1h. Opet filtrace -> 2.extrakt. Sliti 1. a 2. extraktu do 500ml delici banky prilit cca 100ml okyselene h2o a trepat a trepat cca 5min. Odeleni vodni vrstvy a znovu protrepat, tentokrat s roztokem uhlicitanu soneho, cca 100ml. Oddeleni vodni vrstvy. c6h14 vrstvu do 500ml varne banky (muzete pouzit tu samou, ale samo ze uz bez listi) na vodni lazen a oddestilovat rozpoustedlo(c6h14). Vyliti destilacniho zbytku na krystalizacni misku a nechat volne schnout(asi tak tyden). Moje vytezky z himalaye, ktera nebyla dozrata bylo 8%
Je jasny ze to nebylo cisy THC, ale zhulovalo to OK.
Problem nastal pri baleni. Jak zabalit olej do jointa? No deto, ale myslim ze by to byl idealni material do vaporizeru. Navic olej casem tuhne a tune, bohuzel sem nikdy nevidrzel tak dlouho aby byl tak viskozni aby se dal uvalet had.
Vlastnosti oleje: vona to teda je spis pryskyrice tmavezelene az hnede barvy v tenke vrstve prusvitna. Vune prijemna pryskyricna, chut jako kvalitni plast(zadnej kyselej srac ).
Mam dalsi plany, konkretne izomeraci a acetylaci, ale musim si pockat az mi vyroste skrin, kamosi mi totiz jen tak 50-100g skeera ani ganji nedaj. Je to prej skoda. Ja rikam skoda je dobryho cloveka, he
Tvůj návod je super, je zřejmé že vidíš do chemie. Žel ty ostatní z nás hned napadne, že chybí jednak kde uvedené substance sehnat, a také jak vypadá a kde sehnat zmiňované vybavení, případně jak jej "simulovat" ze zdrojů co dům dal. Jestli máš chuť tak nás pouč. . Každopádně díky z návod, K4U !
To DEU:
dal sem si praci a vytvoril sem obrazky aparatury.
Misto olejove lazne je lepsi pouzit topne hnizdo (lehcejc se obsluhuje a snadno ho sezenes). Tady je adresa jedny fy. ktera prodava chem. veci http://www.labora.cz
. Ja sem to kupoval ale jinde. No celkove to pride docela draho: chemky: c6h14 1l 140Kc, ostatni cca do 50Kc; sklo: chladic 400Kc, Banky 600Kc(vsechny dohr.), teplomer 200Kc(ale ten nepotrebujes); ostatni: hnizdo 600Kc, stojany + drzaky 400Kc. Hm dost drahy co? Lepsi je nakupovat v bazaaareech sklo 50% ceny ostatni 25% ceny. Kazdopadne nepocitej ze za tejdeen varis. Se shanenim za rozumnou cenu je prace a prace.
O nejaky simulaci nemuze byt buhuzel zadna rec. Pracujes s horlavinou 1.stupne a mohlo by se ti stat ze bys dopad jak PALACH (to prirovnani proto ze c6h14 je jedna z frakci benzinu). No kdybys to delal pomoci c2h5oh (lihu) tak mozna, ale potrebujes cca 96-98% (hodne moc drahy) o tom sem cetl nekde na netu, kouknu se ti kde.
Tak HOJ
SLozity?
V cem?
Jestli ti de o protrepavani, tak to je kuli cistote(chuti) oleje. Oddestilovani rozp. kuli ekologii a ekonomii vyroby. ...ze by to mohlo stacit zahrat v bance bez rozpoustedla (olej+cista kys sirova), pak odseparovat a je to.
Izomerace podle zasvecenych zdroju (J.Chem.Soc.) pri refluxu cyklohexanu po 1.5h. Mozna kdybys tam mel nejaky katalizator, nekdo mi o tom rikal, ale stejne je to myslim za zvisene teploty a urcite, urcite v rozpoustedlu.
Nevim co myslis tim odseparovat , ale podle mne je dost zavadejici rikat neutralisaci s naslednou separaci proste separace, he ! Navic izom. neni tak trivialni jako extrakce (probiha chem. reakce, uci se to v 1.-2. roc. na VS), takze se muze stát že nebude pro tebe mit zadny kvalitativni ani kvantitativni prinos.
Hmm
Jo o acetonu sem taky slysel, mel si alespon cisty, nebo p.a. (cisty=do 1% necist. p.a= s udanym sloz.)? S acetonem z drogosky bych to bez precisteni urcite nedelal. blee smrad eee
Hodne stesti
dobréééé fakt dobréé,, a ted jeste jednou a pomalu. Cece to je na me sila. myslim ze tuto dobrutku urcite neochutnam, urcite ne z vlastni produkce............... .
Na ja, predminule stoleti patrilo basnikum, minule sportovcum, no a toto holt vedcum....... .
Ses holt ve spravnou dobu na spravnem miste.
<B>ja se to ovsem uz ani nepokousim pochopit, </B>,
I kdyz nevim o cems psal
K4U za to ze si lepsi nez ja.... v chemii urcite
heledse jeste lepsi nez cyklohexan je diethylether.kterej je si vice nebezpecnej pri destilaci ale porad ma mensi teplotu varu nez C6H12.a jeste lepsi je to delat v topnym hnizde nez na vodni lazni.timy
Muje poslední extrakce ganji mi lecos napověděla.
Surovina (GANJA) byla obstojně orosena pryskyřicí a pěkně voněla, ale jak se později ukázalo vůbec nezhulovala.
Pracoval sem s 65g podle nezměněného postupu. Výtěžek 1.extrakce 4g a 2.extrakce 1g
ALE produkt vůbec nezhuluje maximálně oblbuje. Udělal sem z toho následující závěr. Bez následující reakce (isomerace) nemá smysl exetrahovat nepotentní cannabis. Už jen pár týdnů a B52+Šaman nebo Super skunk+Šaman půjdou na [i] lopatu [i].
to pitrisek
Jak sem říkal izomerace není tak triviální jako extrakce. Jde vlastně o nukeofilní atak dvojné vazby na uhlík. No když máš ve smesi po extrakci nějaký nukleofily třeba jako vodu (nehledě k jinejm sračkám co tam sou) tak reakce běží prostě na jiný produkty. Ale nechci kázat, tohle je jen teorie sám nemám zkušenosti.
Nicméně řesením by byla destilace za snížěného tlaku či kapalinová chromatografie a pak až izomerizace pod kalcivou zátkou(tím zabráníš prístupu vzdušné vlhkosti)
Píťo jakou si použil kyselinu? Jakej byl tvůj postup? Myslím že bych ti moch píchnout s nejakou literaturou.
Toto je supr! Jsem rada, ze jste prisli, ze je i olej a i jak ho udelat. Fakt parada!
Nejsem zadny chemik, ale vim nekolik zpusobu, jak to kourit:
Da se s olejem dobre manipulovat velkym spinacim spendlikem nebo proste dratem. Namocis to do oleje, pak to trosku nahrejes a krasne to pomaznes na papirek. Posipes to cely tenkou vrstvou tabaku a srolujes si speka. To je takovej ten basic zpusob.
Jdou dobre i tzv. bottlies - kapku oleje (opet dratkem) kapnes na cigaro, tam kde to hori. Mas pripravenou flasku s dirkou ve spodny tretiny ty flasky. Das to cigarko do te dirky, ale pozor, aby si nemusel hulit jeste ten tabak, tak to das opatrne, aby tabakovy kour sel mimo flasku a hashikovy kour sel dovnitr. Mno, a pak to slupnes.
Moje nejoblibenejsi zpusob se jmenuje 'silver bullet'. Vezmes nejakej spendlik a propichnes to zkrz neco tvrdeho (pouzivali jsme krabicku od cigaret) aby ten spedlik stal jako nahoru. Vezmes kus cigarka - treba 2-3 cm a napichnes to na ten spendlik a spalis to, az Ti zbyde jen popel. Z dratku kapnes olej na ten popel. Podpalis olej a lehce vyfouknes plaminek a natahnes si ten kour. Aby to zbytecne nekourilo mimo, pouzivali jsme role od toiletniho papir na nasmerovani koure do pusy. Popel se muze ovsem pouzivat vic krat.
Lidičky mám dneska trochu prudérní náladu,protože mám něco na plicích.Ale jestli chcete ,aby extrakce byla úspěšná okolo 80-90% tak použijte superkritickou fluidní extrakci pomocí tekutym CO2.je to BOMBA.
K tý izomerizaci bych nepoužíval diethylether spolu k.sejrovou,protože pokud nebude reflux tak ether se vypaří a pokud bude reflux tak z etheru vznikne pravděpodobně ethylalkohol a možná nějakej ethen,záleží na teplotě.
zdraví timothy
to Timothy:
Extrakci tekutým CO2 či butanem sem ješte nezkoušel, ale je zrejmé že díky nízké teplotě extrahujeme jen z chloupků (viz obr) a ne z objemu listů, řapíků, stonků -> nízké až nulové výtěžky málo pryskyřičnatého materiálu. Naopak u kvalitních palic dostaneme čistčí extrakt.
Jasně pro izomerisaci pomocí H2S04 inertní rozp. = cyklohexan
Včera byla provedena Extrakce "UNDERGROWND I" jak sem sliboval.
Postup:
Do 1000ml baňky 19g spodníchpaic a 300ml cyklohexanu + n-hexanu (4:1). Směěs sem nechal po 12hodin extrahovat při teplotě 50°C.
Oddestilování rozp.
Přidání 1g najemno nadcené vrchní palice
Sušení
Závěr:
Včera sme hulili sucháč z 0,5g v 6 lidech - všichni na sráčč.
Hmotnost suroviny 19g .Výnos 1.extrakce 1,5g, 2.extraakce zatím neprovedena.
1.extrakce.....za studena (40°C) po 12hod
2.extrakce.....za horka (70°C) po ?hod
Vlastnosti produktu: 1.extr. - rychle tuhne, schne; huličské vl. ozkouším v pátek.
tak si to tak prohlizim a napadla mne jedna vec. Pokud nemame pristup k tomu zarizeni nekde v praci nebo nemuzeme si to nekde pujcit, tak vyroba jednoho gramiku prijde asi tak na dvoj az petinasobek toho, co bychom koupili u dealera ne? Teda pokud nevyrabime veliky mnozstvi. Dyt porizeni toho zarizeni musi byt dost drahy. Jen ta vec na zahrivani, to hnizdo... A na to, abys dostal tech pet gramiku, kolik gramu jsi pouzil? a to co jsi vyextrahoval, to uz zhulovalo, kdyz ten matros predtim ne?
to W2000:
Chape proč s to nedal do "pokročilejch problémů", ale do galerie?
Drahý to je, ale já to mám jako koníčka.
Těch 5g bylo z cca 60g, většinou mám výnos okolo 10%.
Co v tom bylo to by mě samotnýho zajímalo , sle analýza je nepřekonatelně náročná, a to hlavně časově a nemám ani znalosti na luštění MNR spekter.