Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pěstuji outdoor již druhým rokem a letos mě postihl stejný problém jako loni.Zasadil jsem asi 15cm kytky, po týdnu jdu zkontrolovat jak se ujaly a k mému nemilému překvapení zjistím,že ve 3/4 stonku jsou jakoby ukouslé a zbylá třetina(vršek)
leží pod tím na zemi. Nevíte co by to mohlo být za zvíře,co ukousne vršek stonku a nechá ho ležet? Kytka,kolem které jsem dal pet lahev(uřízlé dno i hrdlo) přežila. Slimáky nebo šneky jsem kolem nepozoroval.Tak jestli to byla nějaká myš nebo snad pták....? Máte s tím nějaké zkušenosti?
2pantoci:mne sa to tiez stava a neviem si s tym poradit,vsimol som si take male modre chrobaky{svine}ale neviem na isto ci stonku zlomia tie chrobaky,alebo neaky slimak........to all>>>skuste poradit ak mate podobne problemy s roznym hmyzom....dik
Jooo jo je to tak me se to stava taky a to v brutalni mire rekl bych ze je to tim ze si teren okolo kytek moc neupravite a mate to treba blizko okolni vegetace doporucuju kolem kytky aspon 50 cm okruh bez vegetace a ze zacatku třeba takovej plutek z petky treba 7 cm vysokej
to bude isto posraty slimak 1 mne tento rok pozral vel rastlin, zistilo som to podla ususeneho slizu na zemi
a ktomu som aj jednoho pristihol ako si pochtnava na dalsej, tak som ho na vystrahu zapichol palickou
Podla mna su to potkany alebo mysi. Ak su to take male hryzance. Najhorsie ze to ten potkan ani nezozerie len nahryzne. Nie je tvoje policko blizko vody? Tam sa to stava casto.:-(
Alebo mlade zajace?
Riesenie: ked si fajciar , tak tam vysyp zopar cigaret. spakov. (Nie ze to tam nechas, nebudes predsa ublizovat matke prirode:-) )
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
Mně pořád nejde na rozum,že to prostě nesežerou,když už to uhryznou,to by slimák asi neudělal si myslim-vylézt nahoru ukousnout a slézt ten to asi žere celé když už nebo se pletu?
U vody to sice nemám,ale je docela možné,že to bude náká ta myš,ty jsou asi všude.
to Niga: A to funguje ty cigarety? A myslíš jako celý cigára nebo jen vajgly
To zkusim,dik za radu.
JJ jak kazdej rika ze to sou slimaci to teda peknej bobek slimaci by po sobe na 100% nechali nekde sliz a ten teda u me nebyl a taky pochybuju ze by vozrali listky ktery sou asi 5 cm nad zemi a vylezli by tam po stonku kterej ma v prumeru 1 mm PEACE
Ano tie vajgle ako hovoris. Ten kandel co tie spaky robia pozna kazde zviera, zdrhaju potom prec ako namydlene
Horsie je to pri potkanoch- neviem ci nemaju cuch alebo co ale dost casto im to nevadi. Ale na pocudovanie mysi sa zas toho boja tiez.
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
na slimaky se da koupit nastraha,za 80K, nasypes to kolem kytek dojdes za tyden a pod kytkou lezi nekolik hlemizdu, slimaku, cervu co asi pozirala jejich mrtva tela a na to se otravily tez ,brouku i takovich tech stribrnych chranenych proste je to ucine ale ted vam nereknu jak se to jmenuje(ale vyrabi to nemecka firma "Bayer" (leverkusen)),takze pri prvnich priznacich hned koupit nebo hrozi i totalni vypleveni urody(v mem pripade hrozilo).Jo a jsou to takove male modre teliska velikosti 5*zrnka maku,ktera obsahuji nejaky ten jed,tedy neochutnavat bo
Ja tenhle problém vyřešil tak že jsem si koupil pletivo s malímy oky a by jimy nemohl projít slímak a další havěť no a dal jsem ho kolem kytky asi 50 cm od ni a nemam žadnej problém.Takže to doporučuju!!!
to sacul: To je dost morbidní.Něco takovýho modrýho používal děda na slimáky v zahradě.Ono to má nákou vůni,která je prej láká a voni se slezou z celýho okolí,sežerou to a pak je to ůplně vyslizuje.To je asi dobrý jen na tu zahradu,při představě,že by se mi na pole slezli všichni slimáci z lesa
thc.garcia: To může bejt dobrý na veškerou havět! Jak to má velký oka a kdes to sehnal?
Pantoči: Radši at se jich sleze hojne z okruhu 10m nez to tam nemit a nechat zit 5 slimaku kolem=katastrofa,zaroven nemam pocit ze by je to lakalo vuni a ze slimaci maji tak vyvinuty cichovy smysl ze by do toho sli...