Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ma nekdo osvedceny navod na vetrani ve skrini? Myslim tim ze treba uprostred na svetlem udelat co nevcetsi diru a tam dat vetrak ktery bude tahat vzduch ven a nekam dolu udelat nekolik mensich der na nasavani. Pochlubte se co kdo mate za svuj system.
"Don't forget, there's something new to learn everywhere..."
Jeste dodatek, mam 400W sodik, skrin ma cca 120x50x200 a dva vetracky z PC trafa se nechytaj, uvnitr je teplota stale nad 35°C !!! co je myslim az az..
Zdar, zkus se podívat sem http://grower.cz/forum/showthre...?threadid=1573. Já tam mám 250W a na tu to takhle stačí, používám taky jenom větráčky z PC (2x). Podle mého názoru by byl odtah z vrchu stínítka efektivnější, ale může snižovat světelný výkon. Kompromis by možná bylo umístit odtah na bok stínidla a ne do čela. Na druhou stranu, pokud poženeš čertstvej vzduch přímo nad vrcholky kytek, tak by to mělo taky stačit. Zkus si taky pohrát s nastavením výkonu sání a odtahu, je potřeba to dobře vyladit, protože pokud systém není v rovnováze, můžeš klidně odsávat zase studenej vzduch a teplej jenom točíš po skříni. Je toho trochu víc, ale píšu podle toho s čím jsem musel zápasit já. Ať se ti daří
LIV
Poslouchejte prosím. Je to jednoduché, a tak je možné, že vám chytrým to docela unikne...
porad se to nadari, pouzil jsem pokusne stolni vetrak na odsavani ven uprosted stropu primo na vybojkou ale teplota slezla asi jenom na 30°C, nasavani mam sice jenom jeden vetracek od PC, ale i kdyz pootevru dvere porad je tam hyc jak prase............. v cem muze byt chyba ?
panove mam dotaz na vase vetrani ve skrinich. kdyz uz takovej prostor vetrate z pc vetraku, tak kdyz to vylejza ze skrine ven, nesmrdi vam z toho celej byt? protoze kdyby jste chteli pouzit aktivni uhli na chyceni pachu, tak by vam ty pcventilatory nestacili.
nesmrdi jelikoz v ty skrini nic jeste nemam ale jinak to planuju vsechno co pujde ven pustit do komina, kterej mam celkme nahodou presna za skrini takze to vsechno pujde nekam do cca 30 metru nad domy a snad nikomu to vadit nebude. Jenom doufam ze nebudou problemy s rozdilnym tlakem vzduchu nad domem a dole v byte ale kdyz fungujou normalin kamna tak proc by nefungovalo tohle....... ma nkedo podobnou zkusenost s odsavanim do stareho nepouzivaneho komina aby se s nami podelil ?