Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čauves lidičky, zasadil jsem do jílovité hlíny, rád bych to napravil, mám počkat až budou kytky větší a odolnější nebo je mám přesadit hned? Mají cca. 20cm 4-5 pater.
Díky
mozna je muj prispevek uz zbytecnej, ale urcite presad co nejdriv, nez ti to zakrsne a pochcipa ....
jil fakt neni dobra puda :o)))
ALE pozor ! jil je swinstvo co se lepi - muzes pekne pri presazovani potrhat korinky, takze pozor!
mam problem mam dobre mistecko ale je tam jilovita puda myslite ze staci koupit substrat vykopat tak 20-30 cm a prdnout ho tam?nevim jak se to bude chovat az koreny prorostou do toho jilu ..jinak koprivam se tam dari perfektne.
dik za odpovedi.
No když budu čerpat ze svojí zkušenosti...
...jo kdysi sem taky sázel na místo kde byla špatná půda - naivně sem tenkrát vyhrabal a zasypal vlastním substrátem díru snad ještě menší než píšeš ty. Co z toho bylo? No asi tak metr něco kytka, paličky celkem slušný, ale bylo na tý kytce hodně vidět že jí víc kvalitní půdy (=> větší prostor pro kořeny) hodně chybí (hubená, zakrslá)
Pokuď je tam ta hlína opravdu tak špatná tak jako minimum pro 1 kytku bych doporučil díru aspoň tak 40-50 cm hlubokou a těch 30cm (a víc) širokou.
Já vim je to docela dost zápřach na hlínu - kupovat asi nemá cenu, to by ses nedoplatil, spíš natahat odněkud vlastní.
Letos sme tohle u kámošovo políčka (s kterým sem mu pomáhal) úplně parádně vychytali - u některých polí maj/měli JZDáci místo kam svážeji všechen bio-odpad, prostě kompost. No a právě jeden takovej opuštěnej, kterej snad pamatuje ještě komouše sme objevili kousek od místa kde kámoš pěstí - tuny tý naprosto nejkvalitnější černozemě co sem kdi viděl a zadara Tak sme tam autem dovezli kolečko a už to jelo
Zkus se porozhlídnout po okolí jestli taky něco takovýho nenajdeš
Držim palce a přeju hodně štěstí
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
jojo kysela jak krava... leda ze by sis pH upravil vapencem (prip. hasenym vapnem) a doufal ze to vyjde no - zkus pouzit hledani je tady vo tom celkem hafo...
PEACE at ti to vyjde
Hulení je super a kdyby celej svět hulil tak by to bylo ještě lepší!
jo ta červenice...asi vim kterou myslíš - já osobně bych jí nedoporučoval ale zkušenost nemám
Kde ale bejvá taky docela dobrá půda je na okraji takových tich dubových (nebo bukových?? zkrátka listnatých ) lesíků - tam sem to měl zase loni, tahal sem tam pytle kupovanýho substrátu a když sem zjistil jaká parádní hlína tam je tak sem pytle ušetřil a použil jinde - škoda že z toho nakonec nic moc nebylo, ale to s tou hlínou vůbec nesouviselo...
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
to Taker: hele prave kus odtamtud jsou nejaky listnače jako by teda přimo v lese listnatym a tam se mi zda celkem dobra je tmava a dost lehka ...ale tady sou nazory ze z lesa nabrat tak co myslis?
...Ja by som to preryloval (prekopal) fakt hlboko,nakydal by som tam sracky...napr. slepacie,alebo konske (jasne,ze z rozumom,aby sa potom rastliny nespalili) no a 100% by som tam nasypal mnoho dolomitu..rozomleteho na prasok.Vyrovna PH a prakticky by sa to s tym nemalo dat prehnat.Zaraza ma,ale ze si pisal,ze tam rastu koprivy (zihlava)...tam kde rastie kopriva,by mala byt poda na pestovanie celkom ok.Mozno by nebolo naskodu tam doniest zo jedno vrece raseliny a primiesat ju do pody...OK,thats my opinion.
to krishna: jo to neni spatnej napad slepicaky uz mam pripraveny na hnojeni..no ale prave kopriv tam je mrte a vypadaj dost huste takze snad doufam ze to nebude uplne tragicky jinak mam v planu tam dotahnout v pytlich cernozem od potoka..jak hluboko teda myslite to vyhazet a nahazet jinou?..
..tazko povedat...mozno by si ani nemusel podu uplne vymienat,stacilo by premiesat tu povodnu s tou novou + sracky +dolomit alebo vapenec.To netreba podcenit,lebo pH je kurva dolezita vec