Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zopar rastliniek ktore som mal za oknom mi zacalo cudne odumierat.Nevedel som co sa deje az kym som nekukol do zeminy kde boli zasadene.V tej zemine bolo kopec malich asi 2mm. dlhych lariev.Boli take priesvytne s ciernou hlavickou a kompletne mi zozrali korene.Ihned som to zlikvidoval ale obavam sa aby sa to neobjavylo na ostatnych rastlibach.
Ak viete co to je a ako to zahubit poradte prosim.
Tak som sa o tych smiuticiach skusil dozvediet co najviac ale nasiel som len tu biologicku ochranu pomocou nejakych hlistovych cervikov.Ja by som skvor chcel nejaky chemicky pripravok ktory je bezne k dostaniu.
Chemikalie presne neviem, ale ja som na to pouzil caj-odvar z byliniek ako oregano, aniz, a cierne korenie - ked z tohto urobis taky stredne silny caj a prelejes korene - staci aj trochu - cervy budu zdrhat ako besny
Ked ten odvar nespravis silny ako turecka kava nemoze to rastlinke ublizit
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
Jo, larvy smutnic jsou celkem neprijemny. Co ja vim , tak ziji asi v hornich 2cm pudy a hlavne kdyz je hodne mokra - nekdy staci opatrne odhrabnout horni vrstvu (5cm) a doplnit novou. Jednou jsem takhle zachranoval bananovnik - larvy uz byli ale dost premnozeny, a nakonec jsem vysprchoval zem z celyho korenovyho balu. Kytka to rozchodila a 100% to pomohlo. Snad to bude fungovat i u konopi - po procedure ale radsi kytku dej do nejakyho pytliku ( nebo zvys vzdusni vlhkost ), nez se koreny vzpamatujou. Jinak ten caj by mel snad taky fungovat, pripadne macerat z kopriv ( ted se ale asi budou blbe hledat ). Taky jsem tu nekdy nekde cetl, ze politi roztokem peroxidu (opatrne s koncentraci) "vyhnalo z pudy a kytek vse zive" - tak zkus hledat pod peroxidem. Tim cajem toho ale asi muzes pokazit nejmin.
Dik za rady ale taketo rozne procedury sa daju pouzit ak mate jednu dve rastlinky ale nie ak je ich plna matkaren prip. pestiaren.Preto hladam nejaku chemicku alternatyvu.
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.