Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Předesílám, že zatím nemám ani tu pěstírnu. Ale když už ji budu stavět, rád bych věděl, jestli někdo máte v growru nainstalovanou webcam??
Řekl bych, že na tak malém prostoru bude problém s úhlem objektivu, že to bude muset být nějaké rybí oko. Druhý problém je asi umístění, nejlépe asi ve dveřích, aby byl pohled dovnitř stejný jako při normálním pohledu na kytky.
Máte už s tím někdo zkušenost? Na grower.cz jsem o webcam nenašel ani zmínku...
he.. :-) tak presne todle mi vcera navrhoval kamos :-) ale nevim. mozna zachytavat snimky kazdou hodku nebo radsi sest a pak by z toho mohlo byt pekne video.. jak to roste a tak :-)
Původní příspěvek od chell a na co jako kameru?? koukat na neci kytky na webu je blbost ne a to radej ty prachy investuju do svejch kyticek...
a hlavne z toho bych asi mela docela paranoiu..
No v tom pripade je galerie Groveru pro tebe asi zbytecna :-)
chell: taky pravda.... mozna jeste tak pro osobni potrebu jak tu psal Hansen.. navic by mohl mit v zaberu teplo a vlhkomer. Krom toho by vedel ze se mu tam sviti. :-D
Původní příspěvek od chell no to ne oto nejde ale spis o to ze pres web je online vysilani asi zejo a tim padem by se to dalo velice snadno dohledat kymkoli kdo je trochu sikovnej treba jamo vite kdo
ale mas pravdu ani tady galerii uz nemam
Webcamera neznamená online.
Webcamera je kamera přístupná skrze WWW prohlížeč, může to však být v interní privátní síti - nikoliv na internetu.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
já bych chtěl nějaký kompromis - zaprvé přes lokální síť, ale i přes www s dostatečným zabezpečením - kdybych musel na pár dní odjet, tak ať mám možnost vidět co se děje..
Pan Mlha - přesně tak, chtěl bych mít v záběru hydro-teplo-měr, akorát nevím, jestli se to vejde všechno do záběru - přece jen není skříň moc velká.
frekvence záběrů tak 1x 20 minut - potom by měsíc pěstování byl asi minuta filmu při 24 frames/s
mozna by to bylo bezpecne i pres www. Mohl by tam nakouknout jen ten komu to povolis,ne?
a mohlo by to byt i prakticke,kdyby mi mohl do skrine nakouknout zkuseny grower
a potom login a heslo! A půjde to tak přes tři servery - asi metodou iframe na volných hostings. Nebo nějak jinak ale vždy bezpečně!
Na samotné stránce s kamerou nebude žádné slovo, které by šlo najít ve vyhledávačích. Tohle ale neni problem tohohle threadu...
Problem je... ohniskova vzdalenost objektivu kamery vs. maly prostor v pestirne. Pokud uz s tim ma nekdo zkusenost, tak prosim o nacrt reseni. Pokud se nikdo nenajde, tak to budu resit sam. Pockam tak tyden a pak sem zacnu posilat navrhy konkretniho {meho} reseni.
Jenom jsem si chtel usetrit premysleni...
P.S. dneska mi kamarad rikal, ze ten film by mel byt 3hodinovy / no nevim, ale kdyby se to postprodukovalo s nejakou dobrou muzikou, tak by to mohlo byt vcelku cool
spis me ale zajima, kam tu kameru umistit / v tuhle chvili myslim, ze bude asi muset byt ve strope pestirny, kvuli uhlu zaberu; sice to bude netradicni pohled, ale nebude problem s rostoucima kytkama
Původní příspěvek od xerthon a mozna by to nemuselo byt na www strankach.mohlo by to jit pres netmeeting nebo jiny mesenger
pouvažuju, díky za nápad... rozhodně kamera bude mít vnitřní IP adresu, potom by mohla fungovat nějaká služba, která odešle jpeg každých 10 s - 20 min. (interval ještě vyladím) na nějaký web, kde přes php script bude poslán dál na nějaký freehosting (všechny systémy až sem budou zaheslovány proti přímému přístupu) a další freehosting bude mít v sobě iframe z předchozího freehostingu..
Php fáze bude asi duplikovaná - podle mého bude bezpečnost vcelku vysoká (konec konců bude odhalitelnost menší, než monitoring grower.cz a ip adresy z galerie).
Tak jsem trochu pokročil v hledání informací - budu asi muset použít USB kameru, ta bude tak za 700,- nebo nejaký bazar - rozlisení 640x480.
Nejlepší by byla IP kamera, ale ty jsou tak za 3000,- a to je moc. Budu teda muset mít u pěstírny zapnutý počítač - asi bude stačit nějaké staré pentium (anebo můj starý AMD K6-2, jestli ho někdy dostanu zpátky od kámoše)
Bohužel nikde na netu nejsem schopen najít úhel snímání webkamer, takže nemůžu vypočítat umístění.
Prosba : nemáte někdo nějakou webkameru u které byste byli schopni zjistit snímací úhel. Stačí když budete mít webcam a já už vám řeknu jak to změřit.
Muj prvni pokus (pouzity software DScaler, snimkovani 1snimek/1min
(ma to 12MB - doufam, ze to neva a pujde)
tady to bejva obcas (http://82.149.227.170:11250/;stream.nsv)
a tady to bejva na stridacku s houbama http://212.238.152.205:8010/;stream.nsv
---------------------------------
pokud vam to nejde otevrit, doporucuji winamp