Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže tu bude stavba MINI skrine so 70W sodíkom plus jednej žiarivky 15W REPTI GLO 2.0 s obsahom 2% UV žiarenia. Rastlinky budú v hline, ale neskôr prejdem na bubler.
Kedže som začiatočník dúfam že mi to pôjde, pretože som sa do rastliniek zaľubil a starám sa o ne ako o malé deti.
TERAZ TECHNICKÉ INFO:
Skriňa ROZMERY: 65*50*50 (V*S*H)
Material drevotrieska, vnútro vymalované a striekané matnou bielou čo som mal doma. ( chyba bola že bola syntetická a doma to dosť dlho smrdelo, ale už je to v poho. Celé je to pod zámkom. (istota pred mamou a segrou ) Super je že nad skriňou je akvárko a to hučí takže s hlukom nemém problém.
VENTILÁCIA:
JEDEN VENTILÁTOR S pc 8*8 CM A JEDEN KÚPENY 10*10 CM S PRECHODOM VZDUCHU 70 m3/h + dva malé 4*4 na ofukavanie krásavíc. Fičia na 9V napájane s regulovatelného trafa do 12V.
OSVETLENIE:
"Požičaná" pouličná lampa SODíK 70W komplet (štartér, tlmivka, kondík a celé na kovovej platni) + doplnené o tepelné poistky na obímke a tlmivke 77C nevrátne.
TIENIDLO:
odrazový plech z lampy a zvýšok vyrezaný a vytvarovaný pre skrinku na tom pripevnená keramická obimka so spomínanou tep. poistkoua celé vystriekané bielou matnou farbou. (vid. FOTO)
ZVLHčOVANIE:
Zatial s perlitom v miskách a čerpadlom, ale vlhkosť sa pri zapnutom svetle drží len na 50-60%. neskôr chcem ultrzvukový zvlhčovač, ktorý majú teraz v akcii za 1500sk.
RASTLINKY:
truhlík kde sú 4 krásky dve už dva týždne v zemi (jeden skank a noname) a zvyšné dve tiež nejaky skunk a sú asi tri dni v zemi.
mimochodom jedna vrtula z pc je az az na 70tku, a je to takmer nehlucne, aaa este by ma zaujimaly tie teplotne poistky a cerpadlo - kde a za kolko...dik
Takže tie tepelné poistky kúpiš v potrebách s elektronickými súčiastkami. Jedna stojí asi 25sk a je to tam kôly požiaru aby sa celý obvod vypol pri prekročení teploty 77C ( keby zlihali ventilátory atď). Najdeš tu otom aj témy keď zadáš do hľadania tepelné poistky. inak je to super vec, majú ich vrátne aj nevrátne. vratne su také že obvod sa pri schladení znovu zapne, ale myslim si že je to zbytočné, lebo rastlinky budú už aj tak spálené, ťakže nevrátna stačí. Tie ventilátry musím mať dva, lebo pri jednom mi teplota vystupovala na 35C aj keď neviem prečo. Asi tím že to nieje PHILIPSKa ale THUNDER......... Tebe možo bude stačiť jedna. Ja mám dve lebo mám štarter a tlmivku vedľa skrine. To čerpadielko ( používa sa na bytové fontány na zvlhčenie vzduchu) stojí okolo 400 korún a majú ho v akvaristike.
Inak mám teraz problém s tym že krásky majú zachvílu tri týždne a potrebuje pomoc s hnojivom. A) ako ho aplikovať rozprašovačom, alebo do zeme. B) V akých množstvách. Zatial mám WUXAL KALCIUM, lebo WUXAL SUPER nemali. Rozdiel je v tom že môj obsahuje viac vápnika (raz toľko) a jeho PH je oroti SUPER nie 5,5-6,5 ale 6-7 je to problém, viem že sa to dá upraviť kyselinou citrónovou, ale myslim si že pri PH 7 mám vacšiu istotu že mi vídu samičky. čo vy na to použiť to hnojivo, alebo nie. A HLAVNE V AKOM DAVKOVANI čo som už spomínal. A oplatí sa mi prilievať do zeme STIMULAX pre lepšie korene, lebo som ho kúpil ked budem mať RIZKY
A ešte aké má byť to EC a čo to je?
No tak to ma nenapadlo že nemôžem hnojiť, lebo vedla sú mrňata tak tie dve asi vyberem aj s rašelinovými kvetináčmi a dám vedla, aj keď priestoru na rozdávanie nemám. A to PH nemusí byť vyšie vápnikom. Ale hodnoty toho PH WUXALov som našiel na nete a neviem prečo ho to moje má vyšie. Skôr ma zaujíma či to vadí alebo ho mám znižovať
Já žačal s wuxalem na koncentraci 1ml/l (byla to doporučená dávka) pak sem šel na 2ml/l a potom na 3ml/l a nakonec na 4ml/l. Hnojil jsem postřikem (2ml/l)každej den a občas sem trochu nalil k hlíně. Ty 4ml/l bych dal jako takový maximum - jednou jsem to tim pěkně spálil.
To myslíš že to mám teraz dva dni nepoliať? Nemyslíš že to je dlho. Ved aj keby som lial veľa tak prebytočná voda vytečie do misky, alebo nie. Teraz som na to koukal a pôda je tak akurát. Ale skusim to polievanie obmedziť.