Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Projekt - automatizace pěstírny pomocí počítače
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
0X0da
Stálý Člen

Karma uživatele 0X0da - 92% PěstitelskáKarma uživatele 0X0da - 92% PěstitelskáKarma uživatele 0X0da - 92% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 45 

Opto Triak Příspěvek č. 49


Jednoduche zapojeni spinace na 220V stridavych, opticky oddelene, vhodne k rizeni pocitacem nebo cimkoliv jinym...

Old Post 03-04-2002 v 11:42 AM
0X0da je offline   Profil uživatele 0X0da   Find more posts by 0X0da   Foto galerie člena 0X0da   Click here to Send 0X0da a Private Message   Add 0X0da to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 75% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 75% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 432  

Příspěvek č. 50

Hele lidi tohle téma sem celý neprojížděl, takže doufám, že neřeknu to co už tu je, ale nebylo by lepší ten počítač vyřadit a řešit to spíše přes zapojení, třeba s ATMELem - to by vyřešilo ten výpadek proudu - procesor by se resetoval a pomocí externího obvodu realtime by se hodnoty nastavily podle momentálního generovaného času a na zálohu by stačily nějaké malé akumulátory. Já teda programovat obody neumím, ale někdo by se určitě našel a jestli to někdo umíte a nemáte programátor tak zkuste ponyprog na http://www.lancos.com nebo http://www.hw.cz já ho mám postavenej na EEPROM a funguje parádně - jednoduchý obslužný software a jednoduchá konstrukce.

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 03-04-2002 v 19:14 PM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
0X0da
Stálý Člen

Karma uživatele 0X0da - 92% PěstitelskáKarma uživatele 0X0da - 92% PěstitelskáKarma uživatele 0X0da - 92% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 45 

Kwjetaku!?! Příspěvek č. 51

Hele kamo, todle tema ma vic stranek, a jestli sis nefsim, tak uz sem tu par jednochipu votisknul, ten pocitac pouzivam pouze jako vovladaci zarizeni... Bohuzel se mi zda, za vo to nejni moc zajem, je to preci jenom trochu slozity ... skoda, gdyby to zvlad negdo delat tak za petikilo, tak kam se na to fsechny hodiny...

Old Post 04-04-2002 v 09:06 AM
0X0da je offline   Profil uživatele 0X0da   Find more posts by 0X0da   Foto galerie člena 0X0da   Click here to Send 0X0da a Private Message   Add 0X0da to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tim
Stálý Člen

Karma uživatele Tim - 21% PěstitelskáKarma uživatele Tim - 21% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 173 

Pohodička Jsi udelal spoustu prace Příspěvek č. 52


jsem tak nejak sledoval tohle deni treadu a rozhodne jak se vratim z sumakova, tak neco takoveho bych chtel si postavit...jen jsem mel takovy pocit...slo by to udelat i na rizeni telefonem nebo e mailem??? nebo telnetem??
Moc nic nevim o programovani, ale myslym ze vsechno jde...jen najit zpusob jak.

Jsem moc rad zes to sestavil. A nemyslim si ze zbytecne.
K+

Ps: proc jsem to tu nemohl postnout bez obrazku?

http://www.medicalmarihuana.ca/powergrow.html

toto je jenom takova skatule co stavi v canade

It is 4:20!!!
Time for smoke.
HighLife

Old Post 08-04-2002 v 06:43 AM
Tim je offline   Profil uživatele Tim   Find more posts by Tim   Foto galerie člena Tim   Click here to Send Tim a Private Message   Add Tim to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tim
Stálý Člen

Karma uživatele Tim - 21% PěstitelskáKarma uživatele Tim - 21% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 173 

A aby to bylo uplne... Příspěvek č. 53


tak tady je pohled i dovnitr
( ted musim cekat 100sekund????)

no co vy jste s tim udelali?

It is 4:20!!!
Time for smoke.
HighLife

Old Post 08-04-2002 v 06:45 AM
Tim je offline   Profil uživatele Tim   Find more posts by Tim   Foto galerie člena Tim   Click here to Send Tim a Private Message   Add Tim to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Loki
Stálý Člen

Karma uživatele Loki - 26% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 95 

rozjedeme to znovu ? Příspěvek č. 54

tak lidi, copak nechapete, ze to muze usetrit spoustu penez za drahe pristroje ?
nebudu tu ted resit vyhody a nevyhody kdyz se to dela pres pocitac, ale ja si vybral tuhle cestu, protoze je pro me jednodusi programovat na pc nez na jednocipech a tak dal.

Takze, mam rozpracovanej projekt, kdy pomoci paralelniho portu budu sbirat data a pres vb programek (zatim verze windows) to bude mit vychytany inteligentni ovladani, uspora jen na pristrojich a hodinach bude obrovska (zakladni veci 1 ec a ph,3x teplota a vlhkost,nekolik spinacu vcetne sond a samotneho interface ke spinani) vyjde tak na 3000, to je jenom cena kvalitnejsiho ec metru. komboo ec a ph stoji daleko vic, a kde jsou spinaci hodiny, teplomery a vlhkomery.bude to mi teplotni kalibraci vsech hodnot
atd. takze sledujte vyvoj.
kdo chce muze se zapojit, treba tim, ze udela ovladaci program pod linux nebo dox, ja budu delat na win (prosim nevymlouvejte mi to a nenadavejte ze to je sracka a nereste ze to bude padat, rozumim tomu a vosefuju si to dostatecne)
vse bude maximalne jednoduche a levne.

Loki

Old Post 18-10-2002 v 17:12 PM
Loki je offline   Profil uživatele Loki   Find more posts by Loki   Foto galerie člena Loki   Click here to Send Loki a Private Message   Add Loki to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yasmeene
Stálý Člen

Karma uživatele Yasmeene - 77% PěstitelskáKarma uživatele Yasmeene - 77% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 132 

Příspěvek č. 55

A nemohl by si ten počítač za mě povídat s kytičkama?

No one can live forewer (except)
Yasmeene

Old Post 19-10-2002 v 12:05 PM
Yasmeene je offline   Profil uživatele Yasmeene   Find more posts by Yasmeene   Foto galerie člena Yasmeene   Click here to Send Yasmeene a Private Message   Add Yasmeene to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 75% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 75% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 432  

Příspěvek č. 56

2 Loki
Hele já sice programovat neumim, ale jen by mě zajímalo jestli to bude řídit přímo počítač (neustále zapnuto)? Mám určité znalosti z elektro, ale nevim jestli to bude něco platné-potřebuješ-li něco ubastlit tak napiš-je fakt, že by se to vyplatilo a bez ph a ec metru, což by se dalo dodělat by byl výsledek za pár stovek.

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 21-10-2002 v 22:29 PM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Loki
Stálý Člen

Karma uživatele Loki - 26% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 95 

moje koncepce Příspěvek č. 57

napisu sem tedko moji koncepci, verte mi dusledne jsem to uvazil, je to vlastne prunik toho co dovedu a co bych chtel.

Bude to behat ciste na PC (stale zapnuto)

Co me k tomu vedlo: Nemam dostatecne znalosti, abych mohl postavit zarizeni jako jednocip. Veskere veci co clovek potrebuje jsou v pc, pres port pristupne. Jedine co je treba tedy postavit jsou v podstate tri veci : rozsireni portu na dostatecny pocet vstupu a vystupu, A/D prevodniky pro analogove vstupy - tedy cidla, spinace zateze - napriklad lampy,vetraky,ostrikovace - tohle se da poridit doslova za par korun, dejme tomu, interface k pocitaci bez sond a spinanych spotrebicu vyjde neco mezi 500-1000 korunami. K tomu se vyrobi sondy (teplota,vlhkost a ec se daji vyrobit) a dalsi treba koupi (ph) a uz to muze jet.

Platforma win98 a VB

Co me k tomu vedlo: Mam knihovnu, ktera umi pracovat s porty a pres ni se z VB dostanu k tomu co budu potrebovat. Umim to naprogramovat velice vychytane. 98 ma hodne lidi. Ta knhovna bohuzel beha jen na 98 a 95, az bude hw hotovy, nebude vsak problem udelat soft pro linux, dos ale treba i net. takze si pak bude moci kazdy vybrat.


Zam vsechny vyhody i nevyhody, nemusite mi to tu vypisovat, ja sem se tak rozhodl, v podstate nemam jinou moznost. kdo do toho chce jit se mnou at jde za techto podminek.


Jake budou moznosti:
Nekolik analogovych vstupu (pro zacatek 10 ale bude jich moc byt urcite vice) budou umoznovat pripojit libovolna cidla at koupena tak vyrobena, jen budete muset prizpusobit konektor a nakonfigurovat cidlo v programu - bude to tedy univerzalne rozsiritelne. Pro zacatek to mam pro sebe vypocitane na 1x EC A PH (Plus dva vstupy teploty, protoze tyhle hodnoty jsou zavisle na teplote a nebudeme je prece prepocitavat na kalkulacce kdyz mame pocitac), a po trech cidlech teplota a vlhkost = 10 cidel, konektor bude navrzen tak aby se dalo pripojit jakekoliv cidlo, tedy bude mit vyvedeno stridave napeti 9 voltu (napriklad pro mereni ec) a umozni pripojeni teplotniho cidla primo u sondy a samozrejme prislusnou sondu.
Vystupy budou umoznovat pripojit zatizeni (tedy napriklad lampu vetrak apod, budou dostatecne dimenzovane i na 600w lampu) tech vystupu budu mit asi 6 ale opet budou rozsiritelne.

program bude naprosto univerzalne pouzitelnej, bude obsahovat generator procesu, tedy neco jako v ms visiu, si budete moci vytvorit libovolne workflow, vemete si obrazek prislusny sondy date si ho na plochu a priradite mu vlastnosti, pak si date obrazek procesu, zase mu priradite ruzne vlastnosti, a pak treba obrazek spotrebice atd. viz priklad:

Potrebujete dat na vstup cislo jedna teplotni cidlo a na vystup dva vetrak a nejak inteligentne poresit jejich vztah.

Vemete si mysi ikonku teplomeru (nebo jine sodny, dalsi si budete moci sami dokonfigurovat) date ji vlastnosti jako treba na kterem je vstupu a treba nejake memo pole s poznamkami, pak vemete ikonu procesu date ji vedle, tomu procesu nadefinujete prislusnou sondu jako vstup, pridate na plochu ikonu hodin (casovac) v procesu nadefinujete cas jako druhy vstup, pak si pridate ikonu vetraku, nadefinujete mu cislo vystupu. vprocesu nakonfigurujete pri jakem case se ma spustit a pri jake teplote. Ve vysledku to bude tak, ze se vetrak spusti, kdyz teplota stoupne na urcitou hodnotu, ale zaroven kazdoou hodinu na pet minut, aby se promichal vzduch. vse bude natolik volne konfigurovatelne, ze nebude nikdo omezen a system bude moci ridit cokoliv - treba akvarko. diky tomuto generatoru procesu budete moci vytvorit jakoukoliv logiku.
vystup s tohoto grafickeho rozhrani bude do xmlka, ktere se bude moci upravit i rucne.
takze tak



Loki

Old Post 22-10-2002 v 09:56 AM
Loki je offline   Profil uživatele Loki   Find more posts by Loki   Foto galerie člena Loki   Click here to Send Loki a Private Message   Add Loki to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 75% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 75% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 432  

Příspěvek č. 58

No určitě se do toho pusť, ale stále zapnuté PC není zrovna moc ideální-opotřebení, spotřeba (je fakt, že 486 by stačila a moc taky nepožere a za 500 se sežene), no když vznikne tohle, tak překlad pro mikročip už taky někdo udělá. Vyzkoušet to asi vyzkouším

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 22-10-2002 v 10:51 AM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
klier
Stálý Člen

Karma uživatele klier - 10% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 28  

Pohodička fakt nadhera Příspěvek č. 59

tak sem si to prohlid a musim uznat ze je to nadhera ja sam se v kompech vubec neviznam ale je t nadherna predstava myt nekde doma pestirnicku a kni paar kabylku ktery vedou ke kompovi .... jo neni nad technyku ....

Old Post 26-10-2002 v 14:47 PM
klier je offline   Profil uživatele klier   Find more posts by klier   Foto galerie člena klier   Click here to Send klier a Private Message   Add klier to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Loki
Stálý Člen

Karma uživatele Loki - 26% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 95 

de to ztuha Příspěvek č. 60

trochu sem zmenil koncepci

nova koncepce bude takova

na zacatek to pojede pres pc, na Com bude povesenej prevodnik z rs232 na i2c zbernici. na tuto zbernici budou pripichle moduly. Zatim pocitam s temito typy modulu:
1, modul s a/d prevodniky (napriklad pro mereni ph, ec atd) + eprom pro ulozeni konfigurace odporoveho delice na vstupu - aby se dalo pripojit jakekoliv cidlo s analogovym vystupem na kterykoliv konektor a po nakonfigurovani si to ten konektor uz bude pamatovat.
2, modul s vystupy (zateze, tedy lampy, vetraky atd) nebo v pripade potreby jednoducha zobrazovaci jednotka, ktera se bude hodit primo v pestirne.
3, modul s digtalnimi vstupy (ruzna tlacitka, frekvencni vstupy - coz muze byt typicky snimac vlhkosti)

Tato koncepce umozni pomoci adresovani pridavat tyto moduly (a tak mnozit vstupy a pod. dle aktualni potreby).
Priklad: modul 1 bude mit 8 a/d vstupu, zjistim ze potrebuju dalsi, tak postavim uplne stejny obvod (bude uz odladen) na samostatnem tistaku a pomoci kabelu ho pripjim na zbernici, jen bude pomoci propojek na tistaku nastavena adresa a do konfigurace v programu pribudou dalsi vstupy (musim adresu vlozit do programu aby si je mohl osahat)
Takze tam nakonec budu moci mit 64 vstupu nebo i vic.zalezi na tom kolikakanalove ad prevodniky tam budou.

To ze to bude behat na i2c zbernici mimojine umozni pripjit cele zarizeni k jednocipu s touto zbernici, pak uz zmizi namitka na zapnute pc, ja to budu na pocitaci jenom vyvyjet a testovat, pak mi snad nekdo pomuze vytvorit prislusny jednocip, ten uz by nemusel byt moc slozity, jenom by musel splnovat toto i2c zbernice, dostatek pameti pro ovladaci program a zaznam namerenych hodnot nez budou stazeny do pocitace, pripojeni k PC (pro konfiguraci a stahovani hodnot)

Zatim to jde stuha, ale uz sem jednal se nekterymi dodavateli vhodnych cidel (ph,ec) a mam vetsinu teoretickych znalosti, ktery potrebuju, ted bude praxe. Po dodavce zkusebnich cidel zacne vyvoj.

cena celeho bude zavyset od pouzitych sond, napriklad sonda na ph stoji asi 1200 korun. atd.
na ec se da sonda vyrobit a nebo koupit za 1400.
pokud by nekdo vedel o levnejsich sondach at se mi prosim ozve.

Kdyby si o tom chtel nekdo pokecat, budu rad, myslim tim, nekoho kdo vidi vic nez ja do klasicke elektroniky.


Loki

Old Post 02-01-2003 v 04:31 AM
Loki je offline   Profil uživatele Loki   Find more posts by Loki   Foto galerie člena Loki   Click here to Send Loki a Private Message   Add Loki to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tervi
Stálý Člen

Karma uživatele Tervi - 34% PěstitelskáKarma uživatele Tervi - 34% Pěstitelská

Registrován: Nov 2002
Příspěvků: 72 

Příspěvek č. 61

No vida, nad timhle jsem premyslel taky, ale zatim verim proste mechanice a jednoucelovym digitalum,o-)...
Nicmene myslenka dobra, co se tyce knihoven a systemu, neni problem, asi bych to nejak slatal, ale nac se trapit, dobrej kamos programuje drivery pro externi zarizeni, zprovoznit port pod systemem s NT jadrem (NT,w2k,XP) by melo byt trivialni. stejne tak neni blby napad napsat to pod dos, pokud se to zalozi na nejake 3/486, coz rozhodne bohate staci, kdyz si odpustime multimedia, jak uz se tu nekde resilo...

Shared pain is lessened, shared joy increased...

Old Post 02-01-2003 v 16:15 PM
Tervi je offline   Profil uživatele Tervi   Find more posts by Tervi   Foto galerie člena Tervi   Click here to Send Tervi a Private Message   Add Tervi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Loki
Stálý Člen

Karma uživatele Loki - 26% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 95 

Palec dolů to si snad delate srandu ne Příspěvek č. 62

fakt sory ale budu muset reagovat huste, vykaslete se na to vecny "jestli je to jeste pestovani nebo ne"
je to pestovani, to ze si udelam masinu, ktera mi zmeri ec i ph a navic mi bude merit ruzny teploty a vlhkosti, spinat vetraky, lampu a cerpadla nemeni nic na charakteru pestovani, porad tam budu delat vsechno rucne,jen se zbavim vsech tech kramu typu hodin a meraku (ty meraky ani nemam, protoze si je chci postavit)
podle tehle debilnich prupovidek zrejme sedite doma u dripu se stopkama a spoustite si cerpadlo rucne, kazdy rano zapinate lampu a vecer ji zas vypinate, kdyz se vam zda ze je v pestirne hic tak zapnete vetraky. to je prece blost.
Takze laskave pokud nemate k tematu nic konstruktivniho ta dete do p****e.

Loki

Old Post 02-01-2003 v 23:05 PM
Loki je offline   Profil uživatele Loki   Find more posts by Loki   Foto galerie člena Loki   Click here to Send Loki a Private Message   Add Loki to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Wanad
Stálý Člen

Karma uživatele Wanad - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 36 

Moje vize Příspěvek č. 63

Já si teď právě dostavuju takovej přístrojek.....prostě nastavitelný hodiny s počítadlem dnů na jednotlivých režimech. Řídím to ATMELEM.Poté, co to bude dokonale fungovat, přidám paměť a napíšu si soft pro komunikaci s PC. Tak bude možno v téměř libovolných intervalech brát data s paměti a sestavovat různé tabulky a grafy. Ovšem řídit to celé pomocí PC mi přijde asi jako zabíjet mouchu těžce poruchovým tankem. A kdo nemá záložní zdroj tak tomu je to na nic. O padání windows a spol. se rozepisovat nebudu.

Old Post 06-01-2003 v 18:37 PM
Wanad je offline   Profil uživatele Wanad   Find more posts by Wanad   Foto galerie člena Wanad   Click here to Send Wanad a Private Message   Add Wanad to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Loki
Stálý Člen

Karma uživatele Loki - 26% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 95 

jak uz sem psal Příspěvek č. 64

1, padani windows : je to o tom jak si to nastavis, da se udelat aby to nabihalo automaticky, neni problem to udelat tak aby to proste stopro behalo

2, i2c zbernice:
stavim pouze periferii, veskera logika bude v PC nebo to muzu jednoduse vzit a pres I2C zbernici to napojit na jednocip a mam to dokonale odladeny, protoze vyvoj muze probihat velice jednoduse (daleko jednoduseji nez na jednocipu). i2c-rs232 prevodnik me vyjdne na par kacek


no nic.
chctel bych se zeptat jestli nemate nekdo zkusenosti s merenim ph, myslim to tak, jestli uz ste nekdo delal nejakej merak,treba na jednocip nebo tak. proste mi chlapik co prodava cidla tvrdi ze je to dost problem merit ph, neni prej to tak jednoduchy to jenom napojit na ad prevodnik. no nic jeste to vykoumam

Loki

Old Post 06-01-2003 v 19:10 PM
Loki je offline   Profil uživatele Loki   Find more posts by Loki   Foto galerie člena Loki   Click here to Send Loki a Private Message   Add Loki to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:55 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
05-07-2005 - Automatizace pěstírny - 16 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2552160 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív