Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Duševné zdravie mladistvých
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Joamny
Nový Člen

Karma uživatele Joamny - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 1  

Dotaz Duševné zdravie mladistvých Příspěvek č. 1

nuž,ked som bol menší a bol som fascinovaný húlením ako 14-16ročný, pri húlení sa mi stávali rôzne nepriemnosti typu:hanbil som sa staršých a skúsenejšých,nedokázal som sa v prítomnosti iných ludí uvolnit atd. .Teraz s tým už problémy nemám,asi to bolo vekom ale v mojom okolí je stále vela mladistvých ,ktorý s nadšením húlia a nemajú podobný problém.

zaujímalo by ma čím to bolo......???

Old Post 30-11-2005 v 18:37 PM
Joamny je offline   Profil uživatele Joamny   Find more posts by Joamny   Foto galerie člena Joamny   Click here to Send Joamny a Private Message   Add Joamny to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Joamny! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 2

nemůžu posoudit, čím to bylo, thread je o duševním zdraví mladistvých, takže sem dávám novej článek od MUDr. Zábranského - mno ten o tom ví hodně a ještě jsem od něj nečetla žádnou volovinu

http://www.drogy-info.cz/article/articleview/2074

Old Post 11-12-2005 v 12:15 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

http://www.drogy-info.cz/index.php/...e_zmeny_v_mozku

Masivní užívání marihuany v období dospívání způsobuje změny v mozku

Old Post 29-03-2006 v 10:15 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
weider
Stálý Člen

Karma uživatele weider - 70% Pěstitelská

Registrován: Apr 2004
Příspěvků: 317  

Příspěvek č. 4

to:yavar
mas recht. Ja poznam vo svojom okoli kvanta ludi so sa zhuluju do nemoty a potom je aj dost tazke sa s takymto clovekom dohovorit.To je potom same hmmm eee...Jednoznacne vsetko s mierou.

Old Post 02-05-2006 v 10:18 AM
weider je offline   Profil uživatele weider   Find more posts by weider   Foto galerie člena weider   Click here to Send weider a Private Message   Add weider to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MadEGGA:()
Stálý Člen

Karma uživatele MadEGGA:() - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 171 

Příspěvek č. 5

jj, je to tak. Ale je taky docela tezky odhadnout, kolik si dat a udrzet si zdravou miru zkourenosti. Dneska pokud nemas vlastni dobroty o kterych bezpecne vis, co sou zac, tak je to dost tezky odhadovat :/

Old Post 01-04-2007 v 11:52 AM
MadEGGA:() je offline   Profil uživatele MadEGGA:()   Find more posts by MadEGGA:()   Foto galerie člena MadEGGA:()   Click here to Send MadEGGA:() a Private Message   Add MadEGGA:() to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 6

Myslím, že tohle si pozornost zaslouží.

droj: http://www.radkin.estranky.cz/stranka/co-jsem-sehnal
Hayatbakhsh MR, Najman JM, Jamrozik K, et al.: Cannabis and Anxiety and Depression in Young Adults: A Large Prospective Study. J Am Acad Child Adolesc Psychiatry. 2007 Mar;46(3):408-417

Jak longitudinální, tak zkřížené studie prokazují souvislost vyššího výskytu úzkostných a depresivních poruch u mladých lidí zneužívajících kanabis. K vysvětlení těchto vztahů byly vypracovány tři základní modely: 1) model společných bio-psycho-sociálních faktorů, 2) model primárního vlivu psychické poruchy předpokládající zvýšenou spotřebu kanabisu u osob trpících emočními problémy a 3) model primárního vlivu zneužívání kanabisu předpokládající kauzální negativní působení kanabisu na rozvoj emočních poruch. Důkazy pro tento model se jeví silnější, než důkazy pro předchozí dvě hypotézy. Není však dosud dostatečná znalost o tom, jak souvisí věk při začátku abúzu a frekvence dávek s rozvojem emočních poruch v časné dospělosti. Je zde hypotéza, že čím dříve jedinec začne zneužívat kanabis a čím frekventnější jsou dávky, tím větší je riziko jednak pozdější emoční poruchy, ale také riziko zneužívání dalších návykových látek.

Australští lékaři sledovali 21 let kohortu celkem 4861 dětí z vybraných porodnic v intervalech 3-5 dní po porodu a dále ve věku 5, 7, 14, a 21 let, kdy zbylo 3269 osob (66 % původního vzorku). Na konci studie byly všechny osoby vyhodnoceny pomocí 110položkové validizované Achenbachovy škály Young Adult Self-Report (YASR), která je určena pro mladé osoby ve věku 18-30 let a podchycuje osm diagnostických okruhů včetně emočních poruch.

Zneužívání kanabisu bylo podchyceno dvěma otázkami, z nichž první se zaměřovala na počet zneužití v období posledního měsíce (nikdy neužil, každý den, s odstupem několika dnů, jednou během měsíce, v tomto měsíci ne), druhá pak na věk prvního užití, přičemž věk 14 let a méně byl ve shodě se sdílenými názory adiktologů hodnocen jako časný. Celkem 1653 (= 51 %) respondentů odpovědělo, že nikdy kanabis neužili. Zbývající byli tedy považováni za „uživatele“, kteří alespoň někdy kanabis užili a podle frekvence užívání byli rozděleni do skupiny frekventně užívajících (denně nebo s odstupem několika dní) a občas užívající.

Potvrdily se výsledky dalších epidemiologických studií konstatující, že existuje těsná korelace (r = 0,9, p < 0,0001) mezi časným užitím a frekventním užíváním kanabisu v dospělosti.

Při hodnocení výsledků byly vzaty v úvahu další možné ovlivňující biologické a psychosociální faktory, zejména bylo přihlíženo k věku matky v době porodu sledovaného dítěte a jejímu rodinnému a sociálnímu zařazení. Dále bylo přihlíženo k tomu, zda respondenti jsou kuřáci či nekuřáci, abstinenti či konzumenti alkoholu.

Za emoční poruchy byly považovány velká depresivní porucha a celé spektrum úzkostných poruch stanovených dle kriterií DSM IV. Výsledky ukázaly, že u časného počátku užívání kanabisu je relativní riziko emočních poruch 2,6 (95% IS = 1,8-4,0), zatímco u pozdějšího začátku užívání je RR = 1,8; 95% IS = 1,2-2,7). U časných a frekventních uživatelů stouplo RR na 3,4 (95% SI 1,9-6,1). Navíc bylo u časných uživatelů kanabisu významně více osob zneužívajících i další drogy.

Přestože mezi matkami časných uživatelů bylo více osob se zhoršenou psychickou symptomatologií, špatným sociálním zakotvením a zneužíváním kanabisu, alkoholu a dalších psychotropních látek, autoři na základě provedených analýz nedocházejí ke koncizním názorům o možných genetických vlivech. Rovněž nebyla nalezena žádná souvislost mezi socioekonomickým statutem a časným užíváním.

V zásadě však docházejí k závěru, že časné zneužívání kanabisu není důsledkem psychické poruchy, ale její příčinou. Etiopatogenetické souvislosti vidí v možnosti, že dlouhodobá expozice kanabisu alteruje neurotransmiterové systémy, dalším vysvětlením by mohlo být, že deviantní chování spojené s časným užíváním kanabisu zhoršuje sociální statut jedince a má nepříznivý vliv na jeho sociální zakotvení, jakož i na kvalitu života. Časné užívání je také spojeno s častějším zneužíváním dalších drog, které působí nepříznivě jak biologicky, tak přes interpersonální a sociální síť.

Autoři uzavírají, že vztah mezi časným užíváním kanabisu a emočními poruchami v rané dospělosti je samostatný a nezávislý na dalších demografických, osobnostních a rodinných faktorech.

Komentář

Pečlivě provedená longitudinální studie potvrdila platnost a pravdivost cynického hesla drogových dealerů: dejte dětem drogu dřív, než poznají sex a získáte tak věrné odběratele. Dále je v souladu s názory té části spektra našich méně liberálních adiktologů, kteří říkají, že „měkké drogy“ zdaleka nejsou tak benigní, jak se jejich obhájci snaží namluvit, ale že naopak zeširoka otevírají dveře na drogovou scénu. Současně je v těchto souvislostech zajímavé zjištění, že abúzus není v těsnější souvislosti se socioekonomickým statutem, že tedy prostupuje skutečně napříč spektrem všech společenských vrstev. Tato skutečnost je patrně také jednou z příčin, proč je ještě před 10 roky pranýřované a zakrývané deviantní jednání široce tolerováno a stává se postupně sociální normou. V tom, že tomu tak skutečně je, mě utvrdila odpověď vysokoškoláka na mou otázku, zda nebere nějaké drogy. „Drogy ne“, pravil naprosto přesvědčivě, „dvakrát týdně si dám jointa a sem tam nějakej perník, ale drogy ne!“ V této společenské atmosféře mají i sebelepší adiktologické programy velice malou naději na úspěch.

Otázky:

Výsledky studie prokázaly, že ve vzájemném vztahu emočních poruch a abúzu kanabisu platí:

a) abúzus kanabisu je snahou o řešení subklinicky probíhajících emočních poruch NE

b) jde o společně biopsychosociálně podmíněné klinické okruhy NE

c) zneužívání kanabisu je primární a má kauzální vztah k pozdějšímu rozvoji emoční poruchy ANO

Relativní riziko rozvoje emoční poruchy při abúzu kanabisu je nejvíce ovlivněno:

a) časným počátkem zneužívání (< 14 let) ANO

b) socioekonomickým statutem NE

c) pohlavím jedince NE

Důsledkem časného zahájení zneužívání kanabisu je:

a) dobrá adaptace a střídmé užívání v dospělosti NE

b) frekventního užívání v dospelosti ANO

c) není žádná souvislost mezi věkem začátku zneužívání a frekvencí zneužívání v dospělosti NE

Old Post 01-06-2007 v 14:29 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TWiSTY
Stálý Člen

Karma uživatele TWiSTY - 63% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 62  

Příspěvek č. 7

4 ==>> Joamny
Ja mel to same!!!!Takowy diwny pocit!!!a ted je to naprosto Fr33!!

*smoke weed every day*

Old Post 30-07-2007 v 16:07 PM
TWiSTY je offline   Profil uživatele TWiSTY   Find more posts by TWiSTY   Foto galerie člena TWiSTY   Click here to Send TWiSTY a Private Message   Add TWiSTY to your buddy list     Navštiv homepage uživatele TWiSTY! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 1831 

Team Member: MOD

Příspěvek č. 8

Podle mě je to spíš problém dospívání a nesrovnával bych to s konopím, protože kdyby konopí ovlivňovalo vaši mentalitu takovým směrem, tak by se vás to drželo až do dneška a jestli už ste OK, tak se jednalo spíš o problém puberty

Old Post 01-08-2007 v 17:12 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zatoichi
Stálý Člen

Karma uživatele Zatoichi - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2008
Příspěvků: 36 

Příspěvek č. 9

Vzhledem k tomu, že ještě dlooouho nezjistíme, jak konkrétně ovlivňuje psychiku člověka život v moderní společnosti (co jíme, co dýcháme a čemu jsme vystavení), ještě o něco delí dobu nám bude trvat, zjistit, jak se to všechno ovlivňuje s užíváním návykových látek...
Jsme prostě ještě pořád odrostlí opičáci )

Old Post 11-02-2009 v 17:43 PM
Zatoichi je offline   Profil uživatele Zatoichi   Find more posts by Zatoichi   Foto galerie člena Zatoichi   Click here to Send Zatoichi a Private Message   Add Zatoichi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
angelo97
Stálý Člen

Karma uživatele angelo97 - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2008
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 10

podla mna to je v ludoch....jednoducho ked si bol mladsi mozno si bol trocha hanblivejsi a ked si si zahulil tak sa to este zvyraznilo....

Old Post 01-04-2009 v 20:13 PM
angelo97 je offline   Profil uživatele angelo97   Find more posts by angelo97   Foto galerie člena angelo97   Click here to Send angelo97 a Private Message   Add angelo97 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:13 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8329590 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív