Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zajímalo by mně, jestli byste mi někdo nemohl říci něco bližšího o "přihnojení" titanem. Slyšel jsem, že se tak dosáhlo poměrně markantního zvýšení úrody u některých hospodářských plodin (vesměs kolem 20% nárůstu), u vinné révy například stoupá její cukernatost. Příznivé působení titanu se přičítá zvýšenému obsahu chlorofylu, intenzivnější fotosyntéze a zvýšené aktivitě enzymů. To všechno mi zní velice příjemně, ale rád bych se o tom dozvěděl víc, než to lupnu do bubleru a následně do plic... Dostupnost titanu ve formě oxidu titaničitého je velice dobrá (je to tzv. titanová běloba užívaná do nátěrů stěn). Určité pochyby ve mně ale vzbuzuje fakt, že jsem se s touto metodou zatím nikde v praxi nesetkal. Proto pokud o tom cokoliv víte, uvítám vaše komentáře. Dík.
Vubec netusim co to muze s cannabis provist a uz vubec nevim jestli tady nekdo takovy zkusenosti ma a tak ti poradim akorat bud drsnej a testuj. frkni to jedny mrsce a uvidis pak treba i zahulis a jak se rika co te nezabije to te posili, takze jestli to prezijes muzes si gratulovat
Tak do toho přecijenom asi budu muset jít čistě experimentálně, protože najít o tom někde nějaké informace je takřka nemožné, i když někteří čeští botanici už vypracovali nějaké studie na téma "přínos přidávání Titanu rostlinám". Bohužel se k nim však nedostanu. Ledaže by někdo z vás měl přístup do České univerzity zemědělské v Praze nebo alespoň na zemědělskou fakultu Jihočeské univerzity.
Každopádně to asi stejně sám testnu, koupím si za pade půl kila titanové běloby a budu ji aplikovat postřikem. Zdravotní závadnosti už se tolik nebojím, zjistil jsem, že oxid titaničitý se běžně používá v potravinářství nebo třeba do zubních past...
hi
oxid titanicity je dost slabo rozpustna latka niekde v tabulkach si mozes najst sucin rozpustnosti takze budes vediet pribliznu koncentraciu ti kationov v roztoku a ta bude nizka (ak ho nieco nebude komplexovat :-) takze ak titan nieje pre rastlinu jedovaty nic nepokazis
ale ti sa nepridava do beznych hnojiv ako ah ci canna a urcite nie koly financnej nedostupnosti
g420: Čus, no teď jsem úplně zrudnul No jak by to mohlo se mnou dopadnout?... Zapadlo to hluboko do "todo listu" Mám strašně moc práce, ale je fakt, že slíbit něco a vykvajznout se na to, je nesolidní jednání, takže dávám čestný pijonýrský, že hned jak budu mít v pořádku auto (doufám, že už pozítří - to záleží bohužel taky jen na mě, protože ho opravuji sám ) se v Pardubickém Baumarktu stavím pro titanovou bělobu a na kytky, co mám teď ve skříni to nastříkám. O Vánocích bych strašně rád zrealizoval i tu stimulaci růstu malým stejnosměrným proudem, kterou jsem v jiném threadu už taky nakousl...
Člověk si holt nesmí nakládat víc, než unese, teď už to vím Korektnější by asi bylo hodit to sem na Grower až po skutečném vyzkoušení, ať už jako návod na zlepšení nebo jako varování před nefunkčním nápadem ...
Já nevim. Titan je kov a třeba živočisná tkáň na něj vůbec nereaguje. Snad až to vykouříš, tak budeš mít plíce jako z oceli. Radši bych to nedělal a neodvolával se na zemědělce, protože ty by v zájmu zvýšení produkce a tedy vidiny většího obnosu za něj utrženého přidali ke svym plodinám cokoli...
Asi máš pravdu. Zemědělci maj ale teď hlavně dva problémy : levnější rostlinstvo z EU a nevyzpytatelný počasí, nemyslíte ? Jak to maj s hnojivy, to jsem jenom hádal. Ale vycházim z toho, jak velká je průměrná touha průměrnýho člověka po penízkách...
oxid titanicity se dava i do jogurtu...jinak je to dobry fotokatylyzator a na jeho povrchu reaguje vsechno se vsim, ale to sem nepatri...od roku 2004 nic moc pokrok :-)
hmm tak Deda Mraz to asi vzdal ... ale my by jsme to mohly skusit...a já bych byl ochoten do toho jít,box zatim funkční nemam ale jsem ochotnej píchnout semínko do hlíny a zalejvat ho barvou(či jogurtem )nebo bych to moch skusit na šalvějce
ale potřeboval bych vědět:
1.jakou barvu/vím že titanovou,ale jakou
2.dávkování???
3.popř. jak na tu rozpustnost(pokud se nevydaří třepat třepat třepat)
Jj, dobrý nápad, vyzkoušet to sami, když na to ĎM s3r3
Bych doporučil následující postup:
Jasný, stačilo by asi jet ze semínka někde na okně, ale několik víc kitiz najednou (třeba 100) - aby byl pokus opravdu pokus a ne náhoda
seřadil bych je do dvou řad po 50ti (jasně, že to nemusí stát na jednom okně a přesně vedle sebe :P) Mno a každý dvě by dostali určitou koncentraci TiO2.
Rozhodně by to chtělo zjistit konstantu rozpustnosti TiOdvě a namíchat tak přesně potřebný roztok s nejvyšší a ten pak ředit..
Tady je pár odkazů, který by mohly pomoct se scháněním - tipuji každý barvy-laky.. ale zaujala mě nějaká blbá povrchová úprava viz. 1. odkaz
no a je to v P*del*:"Titanová běloba R02 je nerozpustná ve vodě i v organických rozpouštědlech."
tomu se říká smůla,první odkaz=první problém
tak teť sem z toho jelen...v tom 3 odkazu:
"Čištění pomůcek: vodou" ... nevim jak to mam vyčistit vodou kdyš je to ve vodě nerozpustný
cena tý běloby nejni problém(to kilčo v zájmu vědy obětuju )
TAKŽE PROBLÉM K ŘEŠENÍ: jak nacpat TiO2 do kitky???(kdo to rozluští dostane můj obdiv )
Ps:jo a s tim testem...nejdřív bych to otestoval na šalvějce(mrzáček ) a potom(najaře) bych udělal rozsáhlejší test...ale nečekejte ode mě že budu mít 100kitek,nejsem farmář
Tak zatim sem zjistil jen to že fotokatalické vrstvy TiO2 za půsibení UV-A dokáží rozložit všechny organické látky a mikroorganismy bez produkce nebezpečných odpadních látek...což by mohl být problém při vyšších vatážích sodíku/UV-A se stejně k stresu a produkci pryskyřice nepoužívá(používá se UV-B pokud se nemýlím,a stejně TiO2 nejni na listech tak je to jedno...IMHO co to sou "fotokatalické vrstvy"???
dále že SnO2 podporuje fotokatalytickou účinnost TiO2, který oxiduje organické látky(ale furt nic co bych potřeboval
ale aspoň jednu dobrou zprávu bych měl...jak se tu někdo ptal jestli to může/nemůže bějt nebezpečný/bezpečný ... tak odpověď zní NE TiO2 je antibakteriální takže kdyš vás bude bolet v krku,a dáte si Titan brčko tak nejvíc co se vám stane je že to přejde(ale to by ste toho museli vyhulit FUCKT hodně ... takže pokud si nebudete sypat TiO2 do plyc a nebudete si na to svítit UV-A tak se vám nic nestane
EDIT:teť mě ještě napadlo co takhle ho do kiti dostat pomocí jiný sloučeniny třeba: FeTiO3 nebo Na2TiO3 ale nevim co to je
pro dnes vše (jen doufám že nepíšu blbosti)
Freedom
NAPROSTO KAŽDÁ látka je rozpustná !
Některá míň (TiO2, SiO2, ...) čili říkáme, že je "nerozpustná"
Některá víc (cukr, sůl) čili říkáme, že je rozpustná
Taky záleží na rozpouštědlu (polární, nepolární)
Míra rozpustnosti je vyjádřena konstantou rozpustnosti Ks Tady na wiki to stojí teda pěkně za prd!, ale věř mi, dá se to najít v tabulkách. Pro nás je to důležitý v tom smyslu, že dosáhneme maximální koncentrace, pak poloviční a čtvrtinový a tak dál (to je jen příklad)..
A počet rostlinek je taky důležitý. 2 dostanou tuhle koncentraci, 2 menší, 2 ještě menší, atd...
Zajímalo by mě, jestli by to kytky vstřebali spíš listy, nebo kořeny.. Tedy, jestli by byl nějaký rozdíl mezi tím