Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl bych zde rospoutat diskusi o tom zda je lepší hnojit MPK (širokokospektré hnojivo) či kristalon.
Hlavně potom v jakých obdobích růstu našich miláčků.
Já osobně hnojím na jednom políčko hnojím MPK a na druhém Kristalonem až do posud se zdá že MPK je na růst idealnější než Kristalon start (pole mají naprosto stejnou hlínu i sluneční podmínky)rostou dříve květy a listy jsou větší.
Ahoj, a to se tak přímo jmenuje, NPK? Kdo to vyrábí?
Já pěstuju tenhle rok poprvé outdoor a hnojím to kristalonem start. Ale slyšel jsem, že je lepší na indoor.
Taky by mě dost zajímalo, které běžné hnojivo je nejlepší na outdoor.
to dlabi:
zcela souhlasím že lepší je organický hnojivo než chemča. ke guanu: je to nejkvalitnější přirodní hnojivo který se dá koupit.
kytka vypěstovaná v org. hnojivu mívá z pravidla mnohem lepší chuť a high je skoro na stejno.
Ignacius: Hmmm, vzhledem k tomu, ze guano je slusnejsi vyraz pro hovno by neuskodilo, abyses porozhlidl, kam u vas litaj netopejri a trochu jim to tam zutulnil, spravce kostela nebo neceho takovyho bude jeste moc rad
btw: Krystalon je za ty prachy stejne nejlepsi (100 Kc).
"Je na case, aby clovek prestal pusobit jako neochotny spravce zoologicke zahrady na Zemi a konecne se stal tim, cim ve skutecnosti je - dalsim druhem, ktery touzi prezit nikoliv na ukor, ale ve shode s ostatnimi organismy na teto planete."
sunset: Aaaa, tak to jsem trochu přestřelil :-)
Nicméně j.josuha píše: "je to nejkvalitnější přirodní hnojivo který se dá koupit".
Tak proto jsem se ptal, kde se dají ty HOVNA koupit... :-)
Včera jsem sháněl v OBI hnojivo na květ a musím říct, že míra fosforu v kristalonu květ a plod mě vůbec nepřesvědčila, nepamatuju se přesně na hodnoty, ale fosforu tam bylo nejméně a to mi nepříjde moc dobrý, nevím proč ho všichni tak chválí. Koupil jsem OBM a superfosfát, což by měl být čistý fosfor, včera jsem ho poprvé vyzkoušel, tak budu časem informovat
OBM je na kvet vubec nejvychytanejsi hnojivo, apson podle me. Chce to hnojit tak jednou tejdne a zvysovat davky, poprve hnojit 20ml, pak 40,60 az tak do 100. To uz stejne bude tri tejdny pred sklizni a to bys mel prestat hnojit uplne, jinak bude huleni smrdet po chmece.
"Je na case, aby clovek prestal pusobit jako neochotny spravce zoologicke zahrady na Zemi a konecne se stal tim, cim ve skutecnosti je - dalsim druhem, ktery touzi prezit nikoliv na ukor, ale ve shode s ostatnimi organismy na teto planete."
JO a kolik to OBM asi tak stoji? Ma vubec ted v pulce srpna vymenit Krystalon plod a kvet a to OBM? Podlo me to po tom krystalonu roste celkem slusne...
OBM stoji velky baleni 56 kc a redi se 1-500 as 1-100 je to napsany na obalu a myslim si ze to cenu ma protoze v kristalonu kvet je hrozne moc dusiku a to v kvetu neni moc dobry
No ono záleží totiž na poměrech dusíku, fosforu, draslíku v hnojivu obsaženém.
<br>
Klasické NPKačka se prodávají v různých poměrech NPK (dusíku, fosforu, draslíku) ideální poměr je 10:10:10.
Krystalon má tyto poměry zcela odlišné 3:6:9 ap...<br>
Zato obsahuje i jiné látky a živiny rostlině prospívající.
Osobně mám hnojiva dva (krystalon a hnojivo NPK 9:9:10 a každý týden hnojím jiným.<br>
Mám zkušenost, že krystalon si každý chválí.
Hmm dik, ale to tady asi kazdy vi, spis si to tady precti poradne a zjisti, ze je lepsi mit tyto hodnoty ,,nevyvazene"
Na rust je lepsi mit vice Dusiku a na kvet vice Fosforu atd...