Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a já se ptám půjde nějak jednoduše udržovat teplota v daných mezích
cenu jsem ještě nezjišťoval, doufám, že nebude moc závratná(prvně si chci ověřit zda by to šlo)
ale myslim, že jo na žehličce se taky reguluje teplota
.... jde Karkulka po lese, vyhuli se jak prase ..... vejde do domecku, koukne do zrcadla a pravi: babicko proc mas tak velke oci?
"Dlubem si raz v uchu dlubem, PUK a naraz ticho."
.... jde Karkulka po lese, vyhuli se jak prase ..... vejde do domecku, koukne do zrcadla a pravi: babicko proc mas tak velke oci?
myslíš, že bude stejná regulace na tý pájce jak pro tyhle topný tělíska?
kromě toho já mám spíš na mysli aby ta teplota šla regulovat něco jako je hlasitost na radiu
pájka spoň ta jakou mám doma má jeden spínač a buď pájí nebo ne
mrknu na net na tu mikro pájku
ty tělíska se mi líbí proto že bys na to nasypal hulčo v tenké vrstvě a mělo by se to zahřát všechno stejně rychle
napsal jsem teď majklovi jestli to bude stejný, tak se uvidí
Já mam mikropájku v práci a ta má regulaci pomocí otočnýho(rádiovýho) kolečka a zobrazuje na digit.display aktuální teplotu.Tušim že do 300stC.
usersemi:ty máš trafo pájku,to je taková ta pistole že?->tak z tý to nejde
jo taky jsem se o to zajimal, ale kazdej ztroskota na tom, ze mikropajka ma moc maly vykon, takze furt vypina a zapina a teplotu to neudrzi, myslim ze je to i v tom threadu jak psal bigfoot /ted jsem ho necet/... takze sehnat neco vykonejsiho, co by stacilo sepnout na chvilku a davalo by to dost tepla, pajka, alespon micro- a trafo-pajka nejni moc dobry reseni...
Pokud vim, tak na starych dobrych zehlickach, se regulovala teplota normalnim bimetalem. Tj. dva kovovy plisky (kazdej z jinyho kovu) prilepeny na sebe. Jeden se pri zmnene teploty zkracuje, druhej natahuje, takze ve vysledku se to cele ohyba podle teploty. Vsim tim vede proud do topneho telesa a bud je to ohle na kontakt (zima, musi se topit) a kdyz se to roztopi, tak se to ohne mimo kontakt a vsechno se to rozpoji. A kdyz to trochu vychladne, tak se to zas zapne. Myslim ze se tomu rika regulace s hysterezi, ale nevim. Automatizaci jsem nikdy nestudoval.
Doufam, ze to neni prilis polopate tedy nudne
Ted me ale napada, proc pro zahrivani nepouzit rovnou nejako starou (samozrejme nenaparovaci) zehlicku? To uz je vlastne pulka vapiku