Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar Groweri!
Mam takovy problem. Kytky jsou mesic a pul stare,celou dobu bylo vsechno v pohode,moc jsem to nehnojil,stalo to za oknem jenom predevcirem sem sehnal sodikovou vybojku 70W Lucalox,kyti premistil do skrine a svitil na to. Dneska sem uvidel,jak horni listy zacali zloutnout.Vybojku mam asi 4cm od horniho patra.
Jo jeste jednu vec,abych netvoril novej thread:vybojka vydava hodne tepla, a to vetrani moc nepomaha. Fakt nevim co delat.Prosim Help!
Mám podobný problém. Slečny 10 dňové - začali spodné listy žltnúť. Médium zem + perlit. Možno som urobil chybu, keď som dal na spodok kvetináčov malú vŕstvu keramzitu. Je možné, že ten drží vlhko a dostatočne sa rastlinky neodvodňujú. Vlhkosť nemeriam - ale mám tam mokrý uterák + perlit čiastočne zmáčaný.Žltnutie listov začalo možno preliatím. (srdiečko bolo aktívne a zaliala ich vraj "výdatne"). Myslíte, že by som mal slečny presadiť do nádobiek bez spodnej vrstvy keramzitu? alebo počkať pokiaľ sa rastlinky svojpomocne "nepresušia"?
Ruderalis:
4 cm je malo i pod 70W, pokud nemas cooltube, tak to chce minimalne 10 cm, ale radsi i vic. Podle toho, jak dobre to mas chlazeny.
Sova:
Ja bych je par dni nezalival a pak by se videlo. Rozhodne bych se bal, je presazovat, pokud nejsou uplne fit. Ale radsi to jeste prokonzultuj s nekym zkusenejsim.
to Ruderalis: musis zmerit teplotu v urovni vrsku kytek. Pokud tam mas nad 30°, tak mas problem. Celkove se doporucuje pro hladky prechod z venku na sodik dat tu lampu co nejvejs a postupne ji snizovat az na pro kytky unosnou vysku (aby pravenemely moc tepla).
Jestli das do poradku tu teplotu, tak by to mely rozdejchat.
to Sova: hele prave ze vrstva keramzitu na dne kvetinacku pusobi jako drenaz a ta zabranuje preliti. Bud je to prelity (to ale nejni tim keramzitem, ale nacucanou zeminou) a nebo kytky neprijimaj ziviny (pH substratu je moc vysoke). Zkus snizit zalivku (tak aby substrat pred dalsim zalitim skoro celej vyschl, ale nesmi uplne preschnout) a taky zkus upravit pH zalivky na 5,5-6, aby kytky brali snadneji z pudy ziviny. Ze maj kytky malo zivin naznacuje, ze ti prave odumiraj spodni listy......kytka z nich bere chybejici ziviny...
..:: Hulte, abyste si uzili nasledujici chvile a ne jen proto, abyste byli uhuleni ::..
Kash: rastlinky majú 10 dní - hnojiť ich ešte nechcem
Zoidberg Dr. : ďakujem budem sa radiť tvojou radou - cez víkend sa trochu pozbierali, ale začali žltnúť úplne inak... ...od okrajov listov postupne na celé listy... ...poradte mi, nech mi nezo... - chúdence (
Rozhodne bych nehnojil......kytky mas v substratu, takze bez zivin nejsou. Hnojeni nech na dobu, az budou kyti v pohode. Jinak to zloutnuti muze byt stale stejny problem.....bez fotek a detailu o pesteni toho moc poradit nejde. Zkus se prokousat timhle http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=1520 a dalsima dvouma pokracovanima. (treba na neco prijdes) Zoid.
..:: Hulte, abyste si uzili nasledujici chvile a ne jen proto, abyste byli uhuleni ::..
mozna taky sok ze zmeny svetla.stalo se mi neco podobnyho kdyz sem daval kyti ze zarivek na sodik,tak to prvni dny docela rozdejchavaly ale krasne se spravily