Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Hledám pomoc při léčení rakoviny
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
jaman
Stálý Člen

Karma uživatele jaman - 61% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 17

moja teta mala meta.. všade asi ked mala 46 rokov , trošku sa zblaznila , ale ma 75 a žije , jej mama .. moja babka trpela asi pol roka na rak. pankreasu...otvorili a zašili ..a zomrela.. moja mama mala prekarcinom a žije , u mna dali rakovinu kože neuvažene a žijem ,otcova mama zomrela 26 ročna na rak pluc ...vedel by som Ti pisať viac , ale načo ?ludia zomieraju, niekto prežije....

jaman

Old Post 16-07-2005 v 22:56 PM
jaman je offline   Profil uživatele jaman   Find more posts by jaman   Foto galerie člena jaman   Click here to Send jaman a Private Message   Add jaman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele jaman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 18

citace:
Původní příspěvek od jaman
ach Jedule liečila by si bolesť nie chorobu .... Br .kafka .. asi 30-40 roky minuleho storočia .... čo s nim?


jaman: uf, tak teď jsem trochu mimo , omlouvám se

link první jsem sem dávala především kvůli textu
"Protinádorové účinky
Zpráv je zatím málo. Kannabinoidy (THC a CBN) v pokusech na plicích myší snižovaly velikost nádoru o 25 až 82 procent v závislosti na dávce a délce léčby, tomu odpovídalo i prodloužení doby přežití."

Domnívám se, že zmenšení nádoru je jakýsi zásah do jeho normálního vývoje - rakovinná tkáň se zvětšuje, protože buňky se vesele dělí nebo cotovlastnědělaj a ignorují apoptózu (programovanou buněčnou smrt). To sice o bolesti je taky, protože nádor neroste = nepůsobí další a větší bolest, ale taky to IMHO znamená, že z nějakého důvodu kannabis zasahuje do mechanismu rakoviny. Z jakého důvodu, jak, čím, jestli to k něčemu bude - to už je na výzkumech. Možná se nic pozitivního nepotvrdí, možná potvrdí. Je to pouze šance a bylo to míněno pouze jako informace.

druhý článek je celý o marjánce a rakovině, zvláště mi přijdou důležitá slova "přímou účinnost kanabinoidů v indukci procesu apoptózy buněk gliomu". OK, je na další debatě, zda tyto účinky má kannabis jen na gliom atp. atp., ale to už se dostáváme do oblasti odborné terminologie.

Pokusím se vysvětlit, co je to apoptóza - ofiko řečeno, je to "programovaná smrt buněk rozdělením na jednotlivé částice; běžný mechanismus nezbytný pro výměnu buněk v organismu; je odlišný od smrti buňky v důsledku jejího poškození při nemoci". Snad se mi povede to napsat velmi laicky, protože samozřejmě budu popisovat velmi komplexní děje . Když chytíte chřipajzli, imunita zjistí, že máte v těle vetřelce, začne vyrábět buňky, který jsou na boj s vetřelcem nejvhodnější, a ty pak na něj naběhnou. Pere se to tam, pak začne vyhrávat imunita (beru případ, že se z chřipky uzdravíte). A teď si vemte - máte tam obrovskou armádu vojáků a zmenšující se počet nepřátel. No a pak tam máte obrovskou armádu, která je vytvořená pouze k jednomu účelu - zničit to, co bylo označeno za vetřelce - ale vetřelec už nejni. Normální armáda se odvolá dom a vojáci si jdou chlastat do hospody. V případě organismu se ale zapojí mechanismus programované buněčné smrti - buňky už nejsou potřeba, jsou zbytečné, naopak pokud by chtěly dál bojovat a neměly by s čím, mohly by se obrátit proti vlastním tkáním (tzn. vznik autoimunitního onemocnění). Takže se zapojí apoptóza a nepotřebný buňky jsou, tuším, nějak rozloženy a chcípnou. U rakoviny, tuším, to je o tom, že imunitní systém nerozpozná, že se tam něco vesele množí, ačkoli by se to už množit nemělo, apoptóza nezačne. Takže pokud kannabinoidy nějak vyvolávají (indukují) apoptózu, IMHO je to naděje - možná se ukáže jako neopodstatněná, možná se ukáže jako opodstatněná. Jestli člověk s rakovinou zkusí třeba baštit každý den trochu prášku z listí, že by to mooožná mohlo pomoct, nebo se na trávu vykašle úplně, je na každém.

Naposledy upravil 17-07-2005 v 07:08 AM

Old Post 17-07-2005 v 07:01 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaman
Stálý Člen

Karma uživatele jaman - 61% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 19

Jedubabka prečo sa neda písať stručne ?ešte som trošku chyteny od včera...myši ... ked su podvyživene tak sa dožiju dlhšieho veku.... vyskumy , ked to bude v praxi ,tak uverím.....s tym karcinomom to ešte asi stale nie je velmi ružove , však ? v tom mi daš za pravdu ?

jaman

Old Post 17-07-2005 v 08:50 AM
jaman je offline   Profil uživatele jaman   Find more posts by jaman   Foto galerie člena jaman   Click here to Send jaman a Private Message   Add jaman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele jaman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 20

jaman: jo, souhlasím, že to s rakovinou není růžové, já reagovala na Tvoje slova, že místo léčení nemoci nabízím léčení bolesti.
Já tu nepíšu pro doktory, ale pro někoho, jehož blízký člověk je nemocný. A protože mu nemůžu říct "kup si tenhle a tenhle přípravek, to na rakovinu stopro zabírá", tak se mu snažím aspoň poskytnout informace, na základě kterých buď ten nemocný člověk něco s marjánkou zkusí, nebo ne. Já netvrdila, že marjánka je lék na rakovinu, pouze jsem sem dala informace, které jsou mně známy.

Old Post 17-07-2005 v 09:13 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaman
Stálý Člen

Karma uživatele jaman - 61% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 21

Jedubabka vieš ,že s Tebou suhlasim, bohužial ta rakovina zatial stale berie svoju dan , ja pišem zo svojich , nie prave najlepšich skuseností...

jaman

Old Post 17-07-2005 v 09:27 AM
jaman je offline   Profil uživatele jaman   Find more posts by jaman   Foto galerie člena jaman   Click here to Send jaman a Private Message   Add jaman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele jaman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 22

jaman: ok
konec diskuse tohoto typu v Léčitelství, kdyžtak můžeme pokračovat PM, budeš-li chtít

Old Post 17-07-2005 v 09:32 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ludwigh
Stálý Člen

Karma uživatele Ludwigh - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2005
Příspěvků: 42  

Pomôžte páni Příspěvek č. 23

Nazdárek,
mám takú malú, pre mňa dosť dôležitú otázku. Teda pre mňa je dôležitá odpoveď. Moja mama je chorá (rakovina) a má strašné bolesti. Na zmiernenie týchto bolestí som jej doniesol zopár koreňov z rastlín. Nuže a tu je moja otázka:
Ako mám tie korene využiť? Teda, ako ich mám pripraviť a ako sa majú vlastne aplikovať?
Počul som že ich treba nadrtiť, dať do mokrej handryčky a prikladať na miesta kde citime bolesť. No tento spôsob sa mi nejak nezdá. Prosím poraďte.

Old Post 01-10-2005 v 09:18 AM
Ludwigh je offline   Profil uživatele Ludwigh   Find more posts by Ludwigh   Foto galerie člena Ludwigh   Click here to Send Ludwigh a Private Message   Add Ludwigh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Obec
Nový Člen

Karma uživatele Obec - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2005
Příspěvků: 15  

Příspěvek č. 24

CANNABIS: Perspektivní protinádorový lék? nahoru

Marihuana. Pro někoho Bůh, pro jiné ďábel. Již v 19. století prohlásil Robert Christenson, že "kanabis slibuje býti významným artiklem v Matéria Medica, který zasluhuje mnohem intenzivnější výzkum než bylo dosud míněno..." Teprve zhruba před deseti lety vyvolaly některé zřejmě pozitivní výsledky léčby určitých onemocnění pomocí marihuany vlnu zájmu vědecké i lékařské obce o THC, účinnou látku kanabis...

Ve zhruba stejném období totiž došlo k zásadnímu objevu - byly identifikovány kanabinoidní receptory v lidském organizmu. Jde zatím o dva známé receptory - CB1 (vyskytuje se ve tkáni CNS) a CB 2 (imunitní systém). Následovala identifikace jednotlivých složek, účinných látek kanabis a jejich biosyntézy i inaktivace. Podařilo se rovněž syntetizovat ligandy, agonisty a antagonisty, selektivně se vážící na jeden či druhý z receptorů. Byly popsány účinky kanabis při tišení bolesti, zmírňování nežádoucích účinků protinádorové léčby či léčby AIDS, léčbě glaukomu,.roztroušené sklerózy, Parkinsonovy choroby aj.

Jeden z nejvýznamnějších objevů poslední doby byl ten, že kanabinoidy způsobují in vitro apoptózu transformovaných buněk nervové tkáně - buněk maligního gliomu (dosud bylo u člověka zjištěno inhibiční působení jednoho z kanabinoidů ­anandamidu - na proliferaci buněk karcinomu prsu). Může se snad léčba marihuanou stát převratem v onkologii? Abychom mohli na tuto otázku odpovědět, bylo nutno objasnit přesný molekulární mechanizmus působení kanabinoidů na nádorové buňky a ověřit in vivo.

Úlohy se ujal tým španělských vědců z Katedry biochemie a molekulární biologie (univerzita Complutense) a Centra molekulární biologie Severo Ochoya v Madridu pod vedením doktora Ismael Galve-Roperha. Výzkum, navazující na předchozí výzkumy in vitro, provedené Manuelem Guzmánem (rovněž člen nového týmu), byl rozdělen do dvou fází - za prvé - ověřit a specifikovat výše zmíněné mechanizmy in vivo, a za druhé - přesně identifikovat případné nežádoucí účinky takové léčby, které byly dosud uváděny jako hlavní důvod pro odmítání léčby pomocí kanabis.

K pokusům byl vybrán již zmíněný maligru gliom, na jehož buňkách byly již dříve nalezeny oba CB receptory. Tento nádor je sice poměrně vzácný, ale vždy smrtelný.

Smrt nastává bez výjimky během několika měsíců. Léčba existuje pouze paliativní (chirurgické odstraněni, radioterapie, chemoterapie a imunoterapie), její možnosti však omezuje na minimum mimořádně rychlý růst nádoru, jeho heterogenita, vysoký stupeň infiltrace tkáně a mimořádná odolnost vůči chemoterapii.

Kromě vlastního THC byly pokusy konány rovněž s použitím syntetického analogu WIN-55, 212-2 (dále jen WIN, pozn. aut.) Výzkum byl prováděn na laboratorních potkanech.

Prvním krokem byla injekce vypěstovaných C6 buněk gliomu do pravé hemisféry mozků potkanů. Indukce a následný růst maligního gliomu byl sledován pomocí MRI. Všichni potkani uhynuli mezi 12. a 18. dnem po injekci buněk.

Druhé skupině potkanů (15+15) byl 12. den po injekci aplikován THC (50-3000 mikrogramů) nebo WIN (5-300 mikrogramů). Látky byly aplikovány infuzí kanylou do části mozku, kde se nádor nacházel. Aplikace probíhala 7 dní.

Výsledky: THC: u 3 potkanů se THC ukázal jako ineféktivní, u 9 došlo ke znatelnému prodlouženi života v rozmezí 19-35 dní, u tří bylo dosaženo kompletní eradikace gliomu!!!

WIN: u 6 inefektivní, u 4 prodloužení života na 19-43 dní, k úplné eradikaci došlo dokonce u 5 z potkanů.

U vyléčených zvířat byla zasažená tkáň nahrazena vazivovou jizvou.

Aby byl ověřen případný vliv vlastní imunity, byl proveden pokus na myších, deficientních pro gen Rag 2 -/-, které nemají T ani B lymfocyty. Jak snímky MRI tak pozdější histologické vyšetření nádorové tkáně potvrdilo přímou účinnost kanabinoidů v indukci procesu apoptózy buněk gliomu.

Jak proces navození apoptózy probíhá? Studiem in vitro bylo zjištěno, že obsazení CB receptoru (typu 1 i 2) THC nebo WIN stimuluje hydrolýzu sfingomyelinu, která způsobuje nahromadění ceramidu: Reakce nastává během několika minut, může být katalyzována enzymem sfingomyelinázou. Po několika dnech indukce aktivity ceramidsyntázy způsobí další vzrůst hladinceramidu, který je spojen s aktivací extracelulárru regulační kinázy (ERK). Ta navozu­je vlastní apoptózu.

Významnou částí studie byl také podrobný výzkum případné neurotoxicity THC. Zdravým potkanům byly po 7 dní aplikovány maximální dávky - 2 500 mikrogramů THC nebo 250 mikrogramů WIN (pro zajímavost přepočet pro průměrného člověka, vážícího 80 kg, činí 1 g, což se rovná přibližně 30 marihuanovým cigaretám/den!). A výsledky?

1. Doba přežívání pokusných zvířat nebyla kanabinoidy nijak ovlivněna.
2. MRI analýza neprokázala žádné známky, svědčící pro nekrózu, edém, infekci či trauma.
3. Barvením TUNEL nebylo prokázáno narušení vývoje nervů.
4. Vedlejší příznaky léčby kanabinoidy (významné poruchy chování, motoriky či psychické aktivity) - nebyly prokázány.
5. Příjem potravy a vody pokusnými zvířaty podávání kanabinoidů nijak neovlivnilo.
6. Krevní obraz potkanů byl zcela normální.
7. Pokud byla zjištěna měřitelná odchylka v některých parametrech (hladiny glukózy, močoviny, kyseliny močové, kreatininu, cholesterolu, bilirubinu a některých enzymů), došlo k normalizaci stavu nejpozději do 2 měsíců po ukončení léčby.

Co dodat? Pokud by se tyto výsledky podařilo definitivně potvrdit, mohlo by to vést k významnému přehodnoceni soudobého názoru, který spočívá právě ve zdůrazňování neurotoxicity, zvláště pro organizmus ve vývoji. A to by byla pro mnoho lékařů, zabývajících se výzkumem léčebných účinků kanabis, jistě dobrá zpráva.

Výzkum tedy prokázal, jak in vivo, tak in vitro, že kanabinoidy mají selektivní apoptotický efekt pro transformované neurony, na netransformované buňky apoptoticky ani jinak škodlivě nepůsobí. Byl odhalen mechanizmus působení ve tkáňové kultuře.

V další fázi se klíčovou otázkou stane přesné pochopení úlohy každého z obou receptorů, CB1 a CB2. Pokud by bylo možno dosáhnout účinku pouze aktivací CB2, mohlo by dojít k vývoji selektivruch agonistů, kterými by mohl být pacient léčen bez účinků na svou psychiku.Vzhledem k tomu, že dosud neexistuje jiný způsob léčby gliomu, a že lidé, tímto nádorem postižení, nepřežívají déle než 40 až 50 týdnů, měla by se výsledkům věnovat maximální pozornost.

Je rovněž důležité, že syntetický WIN­55, 212-2 se ukázal být účinnějším, než přírodní konopí, a to zhruba 10x.

Celý článek naleznete v časopise Nature Medicine 2000; vol. 6:3:313-318 nebo na internetové adrese www.nature.com/nm.

Old Post 18-10-2005 v 22:23 PM
Obec je offline   Profil uživatele Obec   Find more posts by Obec   Foto galerie člena Obec   Click here to Send Obec a Private Message   Add Obec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 25

Obec: máš vzácný dar krást lidem jejich práci - opět, UVÁDĚJ ZDROJE!!! Někdo to přeložil a někde to publikoval!!
ČISTĚ NÁHODOU, není to z Britských listů? Tak 95% je totožných s článkem, který je odtamtud a už v tomhle threadu je - http://grower.cz/forum/showthread.p...6855#post266855, odkaz http://www.ereska.cz/postrehy/marih...nky/blisty.html

Old Post 18-10-2005 v 23:26 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chuck53
Stálý Člen

Karma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 618 

Příspěvek č. 26

Nevím jak z kořeny ale třeba někde sem četl že stačí i malé množství listů (cca 0,5g)denně k tomu aby se celkově zlepšila imunita..Taky ty drogy ztišují bolesti..skus neco pohledat v sekci Léčitelství.no a myslím že bude nejjistější to pojest a nebo teda potom nejakou mastičku třeba na klouby..To má moje matka..zatim hojec a hodne zdaru

Old Post 30-10-2005 v 15:47 PM
chuck53 je offline   Profil uživatele chuck53   Find more posts by chuck53   Foto galerie člena chuck53   Click here to Send chuck53 a Private Message   Add chuck53 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Divoženka
Stálý Člen

Karma uživatele Divoženka - 27% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 274  

Příspěvek č. 27

Ahoj, v jednom ženským časopise, kterej si mamina kupuje je téma,Vyhrajuboj s rakovinou??? Jsou tam nějaký odkazy,na který by ses mohla mrknout. Hodně zdaru!

www.gyn.cz
www.hpvinfo.cz/hpvtext.html -----to je stranka na lecbu rakoviny dělož.čípku

www.lpr.cz
www.okno.cz

Old Post 02-06-2006 v 12:35 PM
Divoženka je offline   Profil uživatele Divoženka   Find more posts by Divoženka   Foto galerie člena Divoženka   Click here to Send Divoženka a Private Message   Add Divoženka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Galen Aldaron
Stálý Člen

Karma uživatele Galen Aldaron - 63% PěstitelskáKarma uživatele Galen Aldaron - 63% Pěstitelská

Registrován: Feb 2002
Příspěvků: 150  

Příspěvek č. 28

.. Vylecit naprostou vetsinu i tech nejtezssich rakovin lze dle nasledujiciho clanku prijmem vysokych davek lneneho oleje - udajne jiz v 50.tych letech objeveno, mnohokrat overeno, jen diky farmaceutickym firmam nikdy prilis nezverejneno a neuznano.... http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=12...no=&kredit=&p1= .. je to sice prinejmensim kuriozni platek, nicmene nektere veci jsou relativne moudra, .. a snad i toto.. prinejhorsim to neublizi!

Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)

Old Post 30-07-2006 v 18:11 PM
Galen Aldaron je offline   Profil uživatele Galen Aldaron   Find more posts by Galen Aldaron   Foto galerie člena Galen Aldaron   Click here to Send Galen Aldaron a Private Message   Add Galen Aldaron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dvořák
Nový Člen

Karma uživatele Dvořák - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2007
Příspěvků: 1  

Zdraví Příspěvek č. 29

.Zdravim komunitu Grower.Jsem absolutni nováčkem tak že nemám žadné skušenosti.Mam ale jiný problém ,můj tata onemocněl závažnou chorobou a to je rakovinou plic prošel si chemoterapii a ozařovaním ta samozřejmně nepomahá ale ke všemu zničila imunitu.Tak hledám jinou alternativu léčeni a proto jsem se zde zaregistroval.Možna tu najdu radu u Vás kdo stim ma nějake skušenosti,snad se někdo ozve.Dik Dvoři.P.S tata je nekuřak a bude mu v řijnu sedumdesát let.


Old Post 20-09-2007 v 19:11 PM
Dvořák je offline   Profil uživatele Dvořák   Find more posts by Dvořák   Foto galerie člena Dvořák   Click here to Send Dvořák a Private Message   Add Dvořák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Galen Aldaron
Stálý Člen

Karma uživatele Galen Aldaron - 63% PěstitelskáKarma uživatele Galen Aldaron - 63% Pěstitelská

Registrován: Feb 2002
Příspěvků: 150  

Příspěvek č. 30

Dvořák: Ahoj, bohužel, pokud vim, tak marihuana pomáhá při chemoterapii člověku tim, že se lépe cítí a může jíst. Že by dokázala spravit zničenou imunitu jsem nikde nečetl. Má na ni sice taky určitý vliv - dle zdroje pozitivní i negativní - ale asi bohužel ne zásadně pozitivní. Je taky pravda, že se přišlo na to, že THC vstříknuté přímo do nádoru myší téměř zlikvidovalo, či přinejmenším významně zredukovalo rozsah tohoto nádoru, ale zase šlo jen o laboratorní podmínky s čistym THC či analogem přímo do zřejmě neroztroušené rakovinné tkáně (viz. příspěvek 24, 25). Ostatně vše je jak koukám už dávno v příspěvcích nademnou ..

Takže kromě možné (rozhodně né zaručené) psychické pomoci nevidim jiný jasný potenciální přínos. Držim palce! ;-)

Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)

Naposledy upravil Galen Aldaron 25-09-2007 v 18:54 PM

Old Post 25-09-2007 v 18:45 PM
Galen Aldaron je offline   Profil uživatele Galen Aldaron   Find more posts by Galen Aldaron   Foto galerie člena Galen Aldaron   Click here to Send Galen Aldaron a Private Message   Add Galen Aldaron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Re: Rakovina Příspěvek č. 31

citace:
Původní příspěvek od Happy
Zdravim vsechny chtel sem se zeptat jestli nekdo nevite jestli by marihuana mohla mit nejaky pozitivni ucinky na rakovinu plic. Protoze moje teta ji ma a je bohuzel na 90 % ve fazy ze uz je pozde a mela i metastaze a takovy boule ktery po chemoterapiich zmizeli ale stejne to nevypada vubec dobre tak sem se chtel zeptat jestli o tom nekdo nevite tak mi please napiste sem nebo pres PM nebo na mail. Diky moc nasel sem tu o tom jenom jeden thread.

Myslim ze by ji koureni mohlo trochu prospet - vycistneni plic. V kanade je to pro tyhle ucely legalni ale ted nevim jesli to kourej fak kvuli tomu vycisteni anebo k zmirneni nevolnosti z protirakoviny chemoterapie. ale pokourit jointy nejni nikdy naskodu vid. :-)

takhle je to spraavne sry

Old Post 29-01-2008 v 14:05 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Divoženka
Stálý Člen

Karma uživatele Divoženka - 27% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 274  

Příspěvek č. 32

Údajně ČESNEK má velice pozitivní účinky. Hojivé účinky, které dokážou brzdit růst nádoru. Také na srdce VELMI dobrý. Nejen že se jím dá předcházet, ale jde ji i účinně rušit. Četla jsem odborné texty na toto téma a za česnekem si stojím. Konzumace syrového stroužku denně není vůbec k zahození.
(Máma má zdrav.problémy a vždy ho sama vyžaduje, takže ho máme stále po ruce. Dokáže rapidně snížit vysoký krevní tlak během pár minut)

My, milovníci česneku to jistě oceníme
Dobrý také nakládaný, či vařený, ale vpravovat do sebe čerstvé látky je nejlepší)

Old Post 11-03-2008 v 17:18 PM
Divoženka je offline   Profil uživatele Divoženka   Find more posts by Divoženka   Foto galerie člena Divoženka   Click here to Send Divoženka a Private Message   Add Divoženka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:16 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8578280 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív