Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Psychoza
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
papaja
Stálý Člen

Karma uživatele papaja - 89% Pěstitelská

Psychoza cccco to vlastně znamená tento psychiatrický termín? Příspěvek č. 1

Mnoho lidí experimentující s drogami zažívá jisté na první jejich vlastní pohled viditelné změny svého okolí. Může se stát, že najednou zažívají jakýsi pocit jednoty s celým vesmírem. Tedy se stvořením-lidmi, rostlinami, zvířaty, kamínky, tvary na zdi...jejich mozek spolugeneruje jejich pohled. Lidé zjišťují, že mohou výsledky své vůle zjišťovat na stěné před sebou. Marihuana je také řazena k halucinogenům-tedy k látkách, které toto umožňují.( patří mezi ně např. psylocibin v lysohlávkách, LSD díky panu Hofmanovi a jeho objevu LSD v 40 letech 20 století-viz známá příhoda pádu z velocipedu poté co několik kapek setřel rukou a odjel ze své laboratoře domů, mescalin v kaktusech liphophora wiliams ( sorry nevím jestli si tento název v latině pamatuji správně) , havajská růže-tu lze dovézt z Bushdoktoru z Vídně; rulík, durman a jiné "čarodějné" rostliny.
Do prožitku se zřejmě projevuje i minulost stále s námi sdílená-doporučuji nastudovat prenatální model vědomí a nevědomí od českého psychiatra a propagátora holotropního dýchání Stanislava Grofa, osoby účastnící se halucinogeního prožitku, místo užití atd.
Samozřejmě určitá duchovní orientace daného člověka se projeví také-např kamarád tvrdil po požití 20 lysohlávek, že je ve středověku??? aniž snad zapomněl na letopočet. Někdo snad lítá jakýmisi prostory-někdo mluví o setkáních s různými bytostmi...Fráňa Drtikol řekl osobě, jež mu povídala o osobním zjevení Ježíše Krista následující: A kopnul jsi ho do prdele? Ani v nejmenším nemluvím o tom, že by Fráňa nevěřil v Pána Ježíše...
Mistři, mistři, mytři...
Mne neohromí, že někdo materializuje zdánlivě z ničeho popel, že na stromě který zasadil roste různé ovoce...Viz jakýsi falešný prorok jménem Sai Baba, jež na základě těchto "svých" činů říká cosi o nutnosti tolerovat všechna náboženství a hlasitě dodává Jsem Bůh na Zemi a narodím se znovu v roce 2029 pod jistým jménem v jisté indické oblasti a dokončím své kolosální dílo...Co má být? ¨Např. Voskovec s Werichem zpívají Čteme bibli, tam to všechno je...
Budou-li Vám říkat: Hle tu je Mesiáš nebo tam, nevěřte....INRI

Přečtěte si budeteli chtít tento thread
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1619

Nepoužívejme rostliny jako magické klíče s úmyslem dosáhnout jakéhosi trvalého stavu klidu a míru duše. Pán Kristus řekl: Kdokoliv najde duši ztratí ji, kdokoliv ji opustí pro mne, nalezne ji..

[Edited by papaja on 27-10-2001 at 06:21 AM]

...

Old Post 19-07-2001 v 19:03 PM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
toxic
Stálý Člen

Karma uživatele toxic - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Jestli po tom máš psychözy tak to nehul-to je jednoduchá odpověď . Je ale diskutabiní, zda neni psychóza vlastně čistý vidění určitých jevů okolo sebe,
k nimž byl člověk dosud netečnej. Já osobně dostanu psychózu pokaždý když jedu MHD nebo metrem, vidím jak ti lidi okolo mně jsou strašně neš'tastný, jak vlastně jezděj jen z práce domu a zase nazpátek, příde mi, že jsou to jenom roboti na makání, že je to jejich jedinej úděl, proč se narodili. Občas se bojim aby mě něco takovýho nepotkalo. Ale podle mě takovýhle věci nejsou způsobený hulenim, hulení jen otevírá oči, tak jako zesiluje tvoje pozitivní a příjemný pocity, může vytáhnout i něco negativního, co máš zastrčenýho v podvědomí. Každopádně pokud se takoví pocity dostaví, je dobrý si to vyjasnit s čistou hlavou a až to rozřešíš, tak se k tomu třeba zase vrátit. Na druhou stranu, kdybych takovýhle pocity nikdy nezažil, třeba bych se ubíral tim samym směrem jako oni. Ne všechno co vypadá jako psychöza je skutečně psychöza, je iluze se myslet, že je na tomhle světě je všechno OK. Taky si myslim, že u citlivějších jedinců (jako jsem třeba já) neni dobrý hulit každej den a za každý situace. Párkrát jsem zahulil s lidma, který mi nebyli moc sympatický a po tom, co jsem se zhulil jsem v jejich společnosti ce¨jtil lehčí paranoiu. Od tý doby hulim jen s dobrejma kámošema a kladu důraz na setting. I když je fakt, že takovýhle stavy jsem míval v začátcích, dneska už v tom umim chodit a pokuď příde negativní myšlenka, prostě se chovám jako pozorovatel a počkám až odplave.

Old Post 19-07-2001 v 19:45 PM
toxic je offline   Profil uživatele toxic   Find more posts by toxic   Foto galerie člena toxic   Click here to Send toxic a Private Message   Add toxic to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Muf
Stálý Člen

Karma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% Pěstitelská

Palec nahoru autobusy Příspěvek č. 3

Lidi v MHD to je fakt něco. Druhej den po hulu to je divnej zážitek. Nedávno po hlášení zastávek tam ta ženská nakonci něco žbleptla. Bylo to asi 10 hlášení a já jí pořád nerozumněl. Dostal jsem takovou malou stíhu, jakože dává rozkazy zombíkům (udřený lidi) a já to slyšim a vim, o co jde a oni ne....

Old Post 19-07-2001 v 23:44 PM
Muf je offline   Profil uživatele Muf   Find more posts by Muf   Foto galerie člena Muf   Click here to Send Muf a Private Message   Add Muf to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ofucker
Stálý Člen

Karma uživatele Ofucker - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

Jo, je to shit. Nebejt ostatních lidí tak psycho není.Všichni někam spěchaj a za něčím se ženou.Nejhorší je fakt MHD.Jediná obrana je zhulit se do lesa, nebo aspoň v nějakým parku.

Old Post 20-07-2001 v 12:10 PM
Ofucker je offline   Profil uživatele Ofucker   Find more posts by Ofucker   Foto galerie člena Ofucker   Click here to Send Ofucker a Private Message   Add Ofucker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
papaja
Stálý Člen

Karma uživatele papaja - 89% Pěstitelská

Díky Příspěvek č. 5

Díky za příspěvky

zajímavé informace
Stanislav Grof vyšlo několik knih

Old Post 27-10-2001 v 05:24 AM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eugen
Nový Člen

Karma uživatele eugen - 0% Pěstitelská

Hologram a svět? Příspěvek č. 6

Svět jako hologram. tento model umožňuje mnhé pochopit...

Old Post 27-10-2001 v 05:35 AM
eugen je offline   Profil uživatele eugen   Find more posts by eugen   Foto galerie člena eugen   Click here to Send eugen a Private Message   Add eugen to your buddy list     Navštiv homepage uživatele eugen! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pan dan
Stálý Člen

Karma uživatele pan dan - 8% Pěstitelská

psychoza Příspěvek č. 7

Podle me je to, co lidi nazyvaj psychozou pouze osobnim prozrenim, jde o to, jak to ten dotycnej psychotik pobere. Kdyz ze vseho okolo ma Matrix, muze v tom fungovat (otazka: na jak dlouho). Kdyz bere okoli jako bandu stupidu (coz obcas bohuzel delam) je nad veci (ta sama otazka + snizena moznost poznat good lidi). Kdyz se s tim nevyrovna (napr. pripusti si ze banda stupidu je na nej najata) je z toho psychooooo

Snazim se (asi jako vsichni) se psychum vyhybat, ale znate to... blba nahoda, rozhazeni nejakym detailem a je po ptakach... Spatna otazka, spatna informace... nektery lidi jsou na tyhle podnety ve zhulenosti dost senzitivni.

Tak co s tim?

Nebudu kvuli tomu chodit pres Prahu pesky. Parim v centru, ziju na jizaku. Zhuleny metro je mi temer dennim chlebem Kdysi mi to vadilo, ale pak jsem si zacinal vsimat, ze ve vagone v naproste vetsine pripadu (mezi 20-24 hod) nejsem jedinej zmastenec. Tak koukam jak si to kdo dava, obcas je to docela show...

Pro eliminaci psycha (nebo aspon minimalizaci) je nutny se fetovat NAUCIT. Je nutny si ty stavy hazet do pozitivna (k cemu jinymu tady asi ta ganja je), divny lidi-roboty a jejich uhrancivy pohledy ignorovat, nebo si je tak nebrat.

...ale samozrejme, ze zakladem je
bud umet psycho zvladnout a umet pracovat se svym malym Ja (ego) a nestydet se za svy velky Ja (duse)

nebo nefetovat...

Teprve až pokácíte poslední strom, zabijete posledni rybu a otrávíte poslední řeku přijdete na to, že se peníze nedají jíst.

Old Post 30-10-2001 v 14:13 PM
pan dan je offline   Profil uživatele pan dan   Find more posts by pan dan   Foto galerie člena pan dan   Click here to Send pan dan a Private Message   Add pan dan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psycho
Stálý Člen

Karma uživatele psycho - 0% Pěstitelská

Obecné Příspěvek č. 8

To o čem tu píšete, to je moje :-))))

Vy to možná nevíte, ale ty lidi v metru, nejsou lidi, ale nastrčený agenti. Nastrčený a podplacený.
Někdy mě tak napadá, že jsem jenom já, a to ostatní je tu jenom tak, abych nebyl sám.Ale doopravdy tu je to ostatní a já tu nejsem. Ale je taky docela možný, že tu nejsem ani já a ani to ostatní, a je tu úplně někdo jinej.A nebo tu jsem já a i to ostatní, ale není to tady.
Ale popravdě abych se přiznal je tady (a nebo tam) ještě něco třetího a o tom si vážně nejsem jistej, jestli to tu je a nebo neni. Ale věřim tomu, že pokud tu nejsem já a ani to ostatní, tak to třetí tady taky neni, ale tváří se, jako že tu je, ikdyž všichni víme že jsme tady my a to třetí je jinde. A nebo naopak? Otázkou však zůstává, zda je to třetí někdo jinej, a nebo já a to ostatní jsme to třetí a jinej je to čtvrtý.A o pátým ani NEMLUVĚ!!!

Old Post 22-01-2002 v 22:40 PM
psycho je offline   Profil uživatele psycho   Find more posts by psycho   Foto galerie člena psycho   Click here to Send psycho a Private Message   Add psycho to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kyng
Stálý Člen

Karma uživatele Kyng - 20% Pěstitelská

2 psycho Příspěvek č. 9

Můžu Tě ujistit, že tu nejsi sám. Kdybych neexistoval, tak bych to tu nenapsal a ostatní taky ne. I když teď sme koukali na Cimrmany (přednáška ke hře Akt - jedno z témat Cimrman filosof) (BTW ty musej bejt taky všichni pěkně zkouřený, když dokážou vymejšlet takovýhle věci ), každopádně tam dokázali, že i neexistující filosof může vymyslet vlastní filosofii, tak nevim

A s tim metrem, no to je právě ta největší prdel, sledovat jaxe lidi vracej z práce, znuděný a nasraný a já se musim chechtat, protože to sou jen otroci, zotročený penězma a přitom to vůbec nechápou, jo na MHD nedám dopustit

Old Post 23-01-2002 v 08:40 AM
Kyng je offline   Profil uživatele Kyng   Find more posts by Kyng   Foto galerie člena Kyng   Click here to Send Kyng a Private Message   Add Kyng to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psycho
Stálý Člen

Příspěvek č. 10

No, nevim jestli zrovna otroci, ale takoví menší agenti určitě....

* Víš jistě, že tady jseš? Nejseš náhodou taky agent "ostatního" nebo "jiného".

Old Post 23-01-2002 v 19:22 PM
psycho je offline   Profil uživatele psycho   Find more posts by psycho   Foto galerie člena psycho   Click here to Send psycho a Private Message   Add psycho to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
juleni
Stálý Člen

Karma uživatele juleni - 15% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

Tak ti agenti su! Ti skutocne existuju a su rozlezeni uplne vsade. Tvarim sa vsak, ze neviem, aj ked oni vedia, ze viem. Je to taka psychologicka hra...
A o chybach v Matrixe uz radsej ani nehovorim ...

* GanjA RuleZ *

Niektoré drogy nie sú zakázané preto, že by boli nebezpečné, ale sú nebezpečné preto, lebo sú zakázané.

Old Post 24-01-2002 v 22:24 PM
juleni je offline   Profil uživatele juleni   Find more posts by juleni   Foto galerie člena juleni   Click here to Send juleni a Private Message   Add juleni to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psycho
Stálý Člen

Příspěvek č. 12

Mám známou. Doubrou známou. Nejlepší známou.

Měla problémy v práci, měla problémy v rodině , zhubla 10 kg za dva měsíce (48kg!!!!) a skoro nespala. Pak začala vidět věci, o kterých si jiní myslí, že jsou to projevy blaznovství.

Měla věštecké sny, a já vím, že když mi řekla, že ve snu viděla nápis :XY bere drogy, měla pravdu. Den před tím jsem si vzal svou první extázi.
Mluvila ve snech s mrtvou matkou svého otce. Atd...atd..

Nikdo jí nevěřil, ani já ne. Všichni jí říkali, musíš se léčit. Ona nikdy nevzala drogu (psylocibin, lsd, dmt...nic). A přitom se chovala, jako lidé, kteří na prozřeli po požití drogy.

Jednoho dne to již neunesla a psychicky se zhroutila. Manžel jí odvezl do léčebny. Ona však chtěla vidět své děti, tak rozbila okno a snažila se utéci. Chytli jí a odvezli jí do psychiatrické léčebny do Dobřan.

To co tam viděla jí poznamenalo. Nazí lidé kopaní od zřízenců!!!, lidé bez práv, lidé, kteří to měli v hlavě možná víc v pořádku, než lidé, kteří je léčili.

Když chodila a dívala se lidem do očí a tvrdila jim, že v nich vidí zvířata, zeptala se jí doktorka, co vidí v jejích očích. V duchu si pomyslela, že kdyby řekla, že má "jalový" výraz jako "kráva", moc by jí to nepomohlo. Proto neřekla nic. Jen chodila a nevěděla, komu by všechno tohle řekla. V "blázinci" k ní přišla stará žena: Klekla si přede mnou a začala mi líbat ruce, já říkám - babičko vstaňte, co to děláte? ...Vy máte okolo hlavy svatozář a já jí vidím............

Děli se tam ještě hrůznější věci, lidé v klecích, bití, agrese...A ti lidé jen potřebovali o tom všem si s někým promluvit. Když ta má známá prosila "lékařku" o něco k pití, tak ona jen vytáhla další cigaretu a řekla : Ta kráva mě snad nenechá , abych si v klidu vykouřila svoje cigáro!. Tak ta známá běžela a začala pít vodu z vodovodu, protože žízeň nemohla vydržet. Víte co si vysloužila - jen další utlumující prášky.

A nikdo nevěděl, co se děje. Ani její manžel, ani její děti.

Když se vrátila, byla jiná. Bez života. Nyní je na tom zase dobře, o těch věcech co zažila, už nemluví. Ale problémy se vracejí a ona zase hubne a nespí. Teď již jsem já pro ni oporou a vím, že spolu to ustojíme. Kdybych jí věřil tenkrát, nemusela se dostat tam, kde byla.

Proto prosím lidi, kteří mají nějaký vliv, či chuť napsat do novin, knihu, nebo buhví co, aby mi podali pomocnou ruku. Nemusí to být hned, třeba až za měsíc , třeba za rok. Ta známá je již v pořádku, ale chce pomoci lidem, kteří jsou v nelidských podmínkách jen trýzněni a ne léčeni. A myslím si, že léky nejsou pomoc, ty jen uspí podvědomí, ale to co tam doopravdy je , to tam bude dál.

Ta známá je má matka.

Old Post 27-01-2002 v 16:37 PM
marc
Stálý Člen

Karma uživatele marc - 77% PěstitelskáKarma uživatele marc - 77% PěstitelskáKarma uživatele marc - 77% PěstitelskáKarma uživatele marc - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 13

Psycho, to je ta matka jak te chtela za Ganju poslat do lecebny a preradit na ucnak ??
Jaka konkretni psych. lecebna to byla ??

Mas doma docela psycho

[Edited by marc on 27-01-2002 at 06:33 PM]

Old Post 27-01-2002 v 17:31 PM
marc je offline   Profil uživatele marc   Find more posts by marc   Foto galerie člena marc   Click here to Send marc a Private Message   Add marc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GreenMary
Stálý Člen

Karma uživatele GreenMary - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

BrejVečír

Zjišťuju, že se z toho člověk zblázní ve chvíli, kdy to začne pitvat. Člověk si dá prvního trípka a je to úplně něco odlišnýho než co kdy zažil. Prostě úúúúúlet. Po 5 tripu se před něj postaví pomyslný zrcadlo a on hledí do nitra svý duše a nachází tam hromadu sraček (a nejen to). Začne se nimrat sám v sobě, v okolí, ve vesmíru a najednou dojde k závěru, že to celý vlastně stvořil on a on je jediným bohem, jenž stál u zrodu toho všeho. Vymazal si paměť a dal si roli člověka, aby si to zkusil znovu objevit. Takový test sama sebe. Nebo příde na jiný závěr, který se od tohoto příliš neliší.
A kdo na to příde, je blázen a zárověň probuzený. No spíš pro ostatní lidi je to prostě cvok. Ale on vlastně ví nejvíc.. ALE TADY V TOMHLE SVĚTĚ JE LEPŠÍ ZUSTAT SPÁT. Nevědomost je krásnější než veškeré vědění. Někdy je totiž lepší dobrá lež než krutá pravda..

Hmmm..
hmmm.. fakt divný.

Ministerstvo zdravotnictví varuje: Nimrání sama sebe způsobuje psychické poruchy

Konec hlášení... GM

Člověk by neměl strkat nos do chyb jiných lidí,
do toho co udělali nebo neudělali.
Spíše by měl přemítat, co on sám udělal nebo neudělal..
...GreenMary...

Old Post 27-01-2002 v 22:23 PM
GreenMary je offline   Profil uživatele GreenMary   Find more posts by GreenMary   Foto galerie člena GreenMary   Click here to Send GreenMary a Private Message   Add GreenMary to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psycho
Stálý Člen

Příspěvek č. 15

to marc: Matka mě do léčebny dát nechtěla, ale otec. Máma je jiná. Ale nemá sílu mu odporovat, chápeš? A já ale věděl, že kdyby si otec něco umanul, tak vážně skončim v léčebně. Je to takovej malej diktátor. Ale teď (poprvý) vim jak na něj. Já myslel, že když se k němu budu chovat stále jako dítě, tak mě pochopí, ale teď se s ním bavim jako chlap, a on mě dokonce "podpoří". Myslím si, že je docela pokrok, byvit se s člověkem, který mě před rokem seřezal za trávu, o tom, že po maturitě budu hulit dál....a on to bere....Je to všechno jenom v psychologii. Něvěřil jsem tomu, ale je to tak....
to GM:Víš o čem mluvíš.....

Old Post 28-01-2002 v 22:06 PM
psycho
Stálý Člen

Příspěvek č. 16

TeĎ zrovna s mámou řešíme, jestli to má, nebo nemá hodit na papír...Možná by to byl bestseller, a zárověň by to něčemu pomohlo. Léčebna Dobřany....Ženský pavilon 15.

Jo a teď ještě něco - máma mluvila s tou "mojí" psychoterapeutkou a ona jí řekla, že si má nechat komisně přezkoumat duševní stav.Je docela těžký žít s nálepkou "blázen".
A můj obvodní lékař řek mámě, ať si na mě dá pozor, jestli jsem po ní nezdědil tu "její" nemoc.
Schizo afektivní porucha není vrozená chororba ale momentální stav mysli/vědomí vyvolaný určitým vnějším tlakem - stres, deprese, úbytek na váze.
Ale vysvětlujte něco třeba nějaký ženský, která se celej život nehne od plotny a pak mi řekne - a co ta tvoje máma? ještě blázní? Někdy má člověk chuť udeřit i ženu, ale morální zásady mi v tom brání!!!

Už jste slyšeli, že například vizionáři se dostávali do psychedelických stavů pomocí půstu. Né nadarmo se říká - musíš přibrat, aby se ti nervy obalily tukem (nebo jak se to říká...)

no, ale to nemá cenu takhle ventilovat přes net...Kdo si o tom chce promluvit, aŤ mi pošle nějakou tu zprávu, nebo co to je....dik

Old Post 28-01-2002 v 22:19 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:22 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
12-02-2007 - Shiza - 53 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás