Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar Groweři, chtěl bych se zeptat co si myslíte o vlivu prvotních podmínek rústu na pohlaví rostliny. Mám namysli klíčení a předpěstování sazenic. Těmi podmínkami myslím množství světla, teplota, vlhkost vzduchu, PH vody atd.
Mám třeba zkušenost, že jsme s kámošem předpěstovávaly sazenice ze stejných semínek, ale mu na ně svítilo zhruba o 2h denně mín a ve výsledku.... já jsem měl ze 40 kytek 7 samců a kámoš ze 40/ 30 samců.
Samozřejmě mohla to být jen náhoda, ale za zamyšlení to stojí ne?
Myslíte si teda, že pohlaví je dáno jen genetikou a je určeno už před nasazením semena, nebo že je to ovlivněno až při růstu těmi podmínkami. O odpověd prosím hlavně naše Grower tatíky, kteří už mají mnohaleté zkušenosti a taky víc té přečtené literatury, ale pokud vám není zrovna 30 a máte rozumnou odpověď tak mi to určitě vadit nebude.
PĚSTĚNÍ ZDAR
lokomotiva :
Ja nejsu zadnej tatik ale literatury mam v sobě dost a mnohokrat jsem se docetl ze zalezi na podminkach!!!
Kdyz ma rostlina dobrou pudu,hodne svetla,dobry Ph tak muzes ocekávat se samici!!!
Dík za odpověď
No víte já musím kyti předpěstovávat doma za oknem, protože zahradku mám hodně daleko( na Zlínsku se strašně krade) a za tím oknem jim toho světla moc nedopřeju( okna na JV ) a proto mě to zajímá, aby mi nevylezli z mojich draze zakoupených semen samí samci
to Hugila: nemyslíš, že to vyšší pH zhorší vstřebatelnost živin
to Hugila: jo dík, ale stejně se nejvíc bojím toho nedostatku světla, protože jsem za to okno nasadil kytku už v lednu a tu už bych těd mohl sklidit páč mi kned nasadila na květ a teď už je skoro zralá ikdyž by se měla přepnout zpátky na růst, ale ten nedostatek světla jí to nedovolil ( doufám že venku se jí to nakonec povede ).
Jo to sem sice nepatří, ale nekde jsem četl, že jsi taky ze Zlína, tak mě napadlo ze bysme se domluvily s ostatníma zlíňákama(a že jich bude dost) a udělaly nějakou slezinu ( třeba v čajovně) a mohli bysme dát nějakou koštovačku výpěstků