Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Farmafirmy zaznamenaly velké vítězství: Byliny a doplňky podle direktivy EU zmizí.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
mrakoplas
Stálý Člen

Karma uživatele mrakoplas - 70% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 611  

Farmafirmy zaznamenaly velké vítězství: Byliny a doplňky podle direktivy EU zmizí z t Příspěvek č. 1

Směrniceo produktech tradiční bylinné medicíny (The Traditional Herbal Medicinal Products Directive - THMPD) je prezentována jako jednoduchý servis občanům EU. Ale při bližším pohledu na metody této směrnice v praxi se ukazuje, že realita bude nestoudné do nebe volající omezení práv individuálních osob opatřit si a používat léčbu dle svého výběru.

Zatímco občané mají prospěch z rad vládních agentur o efektivnosti a bezpečnosti produktů, které se normálně a svobodně využívají, použití určitých metod zkoumání nemusí zajistit individuální potřeby a předpokládá, že je tu jen jeden systém na získávání přesných a prospěšných informací. Je to stejné, jakoby se povolilo jen jedno náboženství jako všeobecně přijmutá pravda.

Směrnicí THMPD, Evropská Unie překračuje a vážně omezuje nepsaná práva každé lidské bytosti, práva vybrat si a mít svobodný přístup k té které metodě k léčení svého zdraví. Je to nebezpečné přerušení občanských práv, které předpokládá, že člověk nemá schopnost se správně rozhodovat o svém zdraví. S rozhodováním o sobě v oblasti svého zdraví musí být zacházeno jako se základním občanským právem, a směrnice THMPD je jeho porušením.

Přečtěte si toto, abyste viděli, jaké bláznovství Komise EU už ted ustanovila. A že vy můžete pomoci k ukončení tohoto podepsáním této petice.

Prosíme, EU požaduje platné adresy a datumy narození. Pokud neuvedete vaši adresu a datum narození, váš podpis se nemusí počítat. Všechny údaje jsou soukromé. Adresy a datumy narození nejsou veřejné, a také si můžete vybrat, jestli chcet, aby vaše jméno zůstalo schováno. Všechny podpisy jsou vítané, ale podpisy bez požadované informace se nemusí započítávat a podpisy mimo EU se nepočítají. Ale i tak všechny podpisy podporují tuto kauzu.

Petice:

My žádáme Evropskou Komisi, aby zastavila Směrnici o produktech tradiční bylinné medicíny (THMPD), Směrnici 2004/24/EC. která by odstranila přístup k většině bylinkových výrobků od 30.dubna 2011.

THMPD směrnice vážně omezuje právo každého občana EU k rozhodování a spravování vlastního zdraví. Jde to mimo odůvodnitelnou kontrolu nad nebezpečnými produkty a vchází do oblasti nátlaku tím. že se limituje svobodná volba k léčení zdravotních obtíží.

Veřejný přístup k bylinným výrobkům, které byly tradičně a svobodně přístupné a používany musí pokračovat bez přerušení.

PETICE:
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html

Pokrok je možný jedině tehdy, když se inteligentně porušují zákony.
Boleslav Barlog
COB,Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Belladonna, Orange Bud(out) Zvýšení objemu nádrže zvlhčovačky SPS 808 PG-13 Heriuana

Old Post 17-01-2011 v 21:28 PM
mrakoplas je offline   Profil uživatele mrakoplas   Find more posts by mrakoplas   Foto galerie člena mrakoplas   Click here to Send mrakoplas a Private Message   Add mrakoplas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrakoplas
Stálý Člen

Karma uživatele mrakoplas - 70% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 611  

nicméně Příspěvek č. 2

EU a léčivé byliny - vyjádření MZ ČR

Vyjádření Ministerstva Zdravotnictví ČR v souvislosti s nabytím účinnosti směrnice 2004/24/ES. Doplnění k článku Z EU zmizí léčivé byliny. Stanovisko bylo zveřejněno na stránkách WM magazínu.

V předchozím článku Z EU zmizí léčívé byliny jsme vás informovali o uvedení do praxe Evropské směrnice pro tradiční bylinná léčiva. Zavádí pravidla a předpisy pro použití všech bylinných produktů, které dříve byly volně obchodovány.

Dotaz na MZ ČR zaslal čtenář M. A. Vyjádření k danému tématu zveřejňujeme v plném znění. Vyjádření ve formátu pdf si můžete stáhnout zde.


Vážený pan

M.. A..

V Praze dne 11. 10. 2010

PID: MZDRX00CY69B

Vážený pane A...,

k Vašemu dotazu ze dne 27. 9. 2010 zaslanému Ministerstvu zdravotnictví elektronicky, který se týká možnosti nedostupnosti léčiv rostlinného původu v souvislosti s nabytím účinnosti směrnice 2004/24/ES, kterou se mění směrnice 2001/83/ES o kodexu Společenství týkající se humánních léčivých přípravků, pokud jde o tradiční rostlinné léčivé přípravky, že se zřejmě jedná o nedorozumění, neboť tato směrnice byla transponována do našeho právního řádu již v roce 2007, a to do zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (dále jen zákon o léčivech) a týká se pouze registrovaných změny požadavků na registraci tradičních rostlinných léčivých přípravků.

Tato směrnice umožňuje omezit potřebu klinického hodnocení u těchto léčivých přípravků, pokud je jejich účinnost zřejmá na základě dlouhodobého používání a zkušeností. Jedná se v podstatě o zjednodušení registračního procesu u těchto registrovaných léčivých přípravků. V § 113 zákona o léčivech je uvedeno, že pokud je tradiční rostlinný léčivý přípravek registrován podle dosavadních předpisů požádá držitel rozhodnutí o registraci o změnu registrace tohoto léčivého přípravku nejpozději do 31. 10. 2010. Pokud tak neučiní, registrace tohoto léčivého přípravku zaniká dnem 1. listopadu 2010.

Z výše uvedeného je zřejmé, že směrnice se netýká rostlinných přípravků, které nejsou výrobci léčivých přípravků registrované jako léčivé přípravky podle zákona o léčivech. Většina rostlin a přípravků z nich používaných v léčitelství, nejsou ani v současnosti léčivé přípravky registrované Státním ústavem pro kontrolu léčiv, ale pouze schválené jako potravinové doplňky.

Tato směrnice se také nevztahuje na léčivé rostliny používané v lékárnách k přípravě individuálních léčivých přípravků.

Bližší informace o registraci tradičních rostlinných léčivých přípravku lze získat ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv (adresa: Šrobárova 48, 100 41 Praha 10) nebo na webových stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv (www.sukl.cz).

S pozdravem

Mgr. Filip Vrubel

ředitel odboru farmacie

zdroj: http://druidova.mysteria.cz/ZDRAVA_...YLINY_ZAKAZ.htm


.......ale neusněme na vavřínech

Pokrok je možný jedině tehdy, když se inteligentně porušují zákony.
Boleslav Barlog
COB,Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Belladonna, Orange Bud(out) Zvýšení objemu nádrže zvlhčovačky SPS 808 PG-13 Heriuana

Old Post 17-01-2011 v 21:32 PM
mrakoplas je offline   Profil uživatele mrakoplas   Find more posts by mrakoplas   Foto galerie člena mrakoplas   Click here to Send mrakoplas a Private Message   Add mrakoplas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 3

Co si budeme povídat i bylinky mohou obsahovat extrémní množství určité látky a šance na předávkování je mnohem vyšší než u tablet od farmaceutů.

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 18-01-2011 v 12:19 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aien
Stálý Člen

Karma uživatele Aien - 2% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 92  

Příspěvek č. 4

Produkty vedené jako doplňek stravy, ovšem nepodléhají tak přísným kontrolám kvality, dokonce ani chemickým rozborům složení, tak jako léčiva. Tím vlastně SÚKL (Státní ústav pro kontrolu léčiv) "šetří" náklady jednotlivým společnostem, které takovéto doplňky stravy vyrábí. A tím šetří peníze i sobě.

Nastává otázka: "K čemu to asi tak může být dobré?" Nemyslím si, že společnost, která nebude pod tlakem z kontrol, bude extrémě přesně dodržovat složení svých přípravků a technologické postupy, které jsou finančně náročné. Proč taky, že? Když můžou někoho oškubat, tak to udělají. (Samozřejmě, že ne všichni, ale naivitu dejme stranou...)

Pak se, ale nesmíme divit, že daný preparát skutečně může obsahovat více účinné látky, než je pro zdraví prospěšné. A nebo naopak, proč by tam vůbec nějaká látka měla být?

Pokud si myslíte, že to tak nechodí, tak vás mohu ubezpečit, že jste na omylu. Jeden nejmenovaný pan asistent u nás na lékařské fakultě, vášnivý sportovec a kondiční kulturista si nechal udělat analýzu doplňků stravy, které používá. Světe div se, žádný neodpovídal tomu, co mají psáno ve složení. Některé se lišily jen množstvím obsažených látek, jiné zase měli určité látky navíc, popř. některé chyběly.

Jednou větou... Je to bordel, bordel, bordel! Víc nemám co dodat.

Old Post 18-01-2011 v 13:11 PM
Aien je offline   Profil uživatele Aien   Find more posts by Aien   Foto galerie člena Aien   Click here to Send Aien a Private Message   Add Aien to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrakoplas
Stálý Člen

Karma uživatele mrakoplas - 70% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 611  

Příspěvek č. 5

ahoj,

jj máte pravdu , už jen když se vezmou ty svinstva co se prodávaj ,jako smart drugs , či jak . Většinou se vůbec neví co to je nebo jaká je tam účinná látka a pochází to z druhé strany zeměkoule ,sna d v ostravě s tím maj teď problémy a i JXD to fetoval a ,že prej nic moc a nechápe ,jakt tohle můžou prodávat na pultech trafiky a mařenu ne

JJ v tom systému ,je vždycjy nějaká chyba ,aby ti ,kteří se snažejí skutečně pomáhat druhým, byly co nejvíce kontrolováni a byrokraticky masírováni a ti kterejm de jen o zisk si prodávaly svoje svinstva nebo placeba a vydávali , to za super léky ........a to si myslím , že jsou i ty všechny hubnoucí přípravky, energy bostery, věci na posilování , přípravky proti vypadávání vlasů , či ty věci pro sortovce atd atd

Bohužel ,je to tu pěkný svinstvo ,stačí už jen ty výjezdy lekařů do zahraničí placený soukr. firmama ,jako ,,školicí kurz´´ a pak svejm pacientům předepisujou nebo používaj ty nástroje a léky od těch firem co jim ten školicí kurs do Tuniska , Egyptu zapaltily , prostě hnus velebnosti .
My jsme v korupci fakt světová jednička,až si řikám jestli by se nemělo říkat misto korupce ,jelikož to může znít nějak dehonesticky , velmi dobře vyvynutý smysl pro loajálnost a kolegialitu či extrémně vyvynutý smyslový pud entuziastické kooperativy

EDIT:
jo a to sem si vzpomněl ,že to co se prodává ,jako náhražka marihuany a je to legální ,se na rozboru ukázalo ,jako syntetické THC

Pokrok je možný jedině tehdy, když se inteligentně porušují zákony.
Boleslav Barlog
COB,Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Belladonna, Orange Bud(out) Zvýšení objemu nádrže zvlhčovačky SPS 808 PG-13 Heriuana

Old Post 23-01-2011 v 20:04 PM
mrakoplas je offline   Profil uživatele mrakoplas   Find more posts by mrakoplas   Foto galerie člena mrakoplas   Click here to Send mrakoplas a Private Message   Add mrakoplas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kingpinos
Nový Člen

Karma uživatele kingpinos - 2% PěstitelskáKarma uživatele kingpinos - 2% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 25  

Příspěvek č. 6

Codex Alimentarius google poradi.

Všechno jde když se chce,(jen malé děti se musi nosit)

Old Post 15-10-2011 v 06:13 AM
kingpinos je offline   Profil uživatele kingpinos   Find more posts by kingpinos   Foto galerie člena kingpinos   Click here to Send kingpinos a Private Message   Add kingpinos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:43 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7218660 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív