Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Hromadná objednávka UVB zářivek
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
UVB...
...mě nezjímá, stačí sodík a jedu.
...mě zajímá, ale asi bych do toho nešel než uvidím výsledky
...je pecka, beru hned 10 kusů
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Hromadná objednávka UVB zářivek Příspěvek č. 1


.

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Naposledy upravil xpapousek 30-01-2011 v 20:59 PM

Old Post 10-01-2011 v 12:28 PM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Palec dolů překlad Příspěvek č. 2


Zatím jen mírně pooravený google translator, tak aby to šlo číst i v češtině. Omlouvám se za stilistiku, ale lépe sem to zatím nedal.
viz. :http://www.greenmanspage.com/guides/thc.html

Marihuana a THC

Studie fytochemických procesů, které tvoří v marihuaně THC s fotkami a popisem.

Pryskyřice vylučovaná z žláz (trichomů) tvoří ochranou schránku, která obaluje buňy.

Když oddělíme kapičky pryskyřice od sušených rostlin elektrostatickým polem a se umístíme je pod mikroskop se zvěšením 300X osvětlený 100W žárovkou, jeví se velmi tmavé. Vzhledem k tomu, oranžová, červená, infračervená a jsou vlnové déleky žárovkového světla, a protože absorpce světla činní objekt tmavý nebo neprůhledný vzhledem k frekvencím dopodajícího světla, lze dojít k závěru, že tyto vlnové délky nejsou pravděpodobně přímo zapojeny do energizujícího řetězce kanabinoidů.

Každopádně; pryskyřice je průhledná pro UV záření.

Autor našel metodou pokusu a omylu, že pouze jeden žlázový
Trichom ukazuje fytochemických proces, který bude produkovat množství THC spojené s úlevu od bolesti, stimulace chuti a anti-nevolnost, euforie a halucinace. Spouštěčem růstu tohoto Trichomu je jeden ze dvou způsobů, a je stejný jako když se listen mění na ovoce.

Ze všech způsobů kterými se světlo podílí na fytochemické výrobě THC, je nejzajímavější jak se buněky a molekuly kanabinoidů obalují pryskyřičnými kapičkami. Tyto a další skutečnosti kupodivu v literatuře chybí. Poznámky pod čarou aktualizují literaturu například o elektrostatické odlučování pryskyřice ze sušených rostlinných pletiv a marihuanovou parthenokarpii .


(1) "Pro všechny koule platí že, paprsek dopadající kolmo na povrch koule bude protínat střed koule. Koule ze skla může světlo, které směřuje k bodu ohnisku za ní lámat do bodu ohniska uvnitř s volností sférické aberace, nikoli však chromatické aberace. Chromatická aberace vzniká když jsou různé vlnové délky zaostřeny na různých rovinách a je nejsložitější z aberací. Čočka lidského oka také vakazuje chromatickou aberaci, ale žluté barvivo (b) nazývané makula lutea v fovea (???) - prostor v zadní části oka, opravuje tento problém tak, že pohlcuje modré světlo. "

(A) "vzorec pro výpočet zvětšenímoc koule je l = 333 / d, kde L je zvětšením a d je průměr koule je vyjádřen v milimetrech."

(B) Zajímavé je, že pryskyřice vylučována samičí rostlinou marihuany má žlutý nádech. Mohl by tento žlutý pigment mít vliv na korekci chromatické aberace v kapičkách pryskyřice, stejně jako macula lutea dělá v liském oku?

(2) Citace z Mahlberg a Kim studie konopí (a) " V hojnosti nahromaděné THC v sekreční dutině bylo spojováno s buněčnými stěnami, povrchovýmí funkcemi sekreční vezikuly, fibrilárním materiálem propuštěným z disku stěny buněk a pokožky, ale nebylo spojováno s obsahem sekreční vezikuly. "

Pryskyřičné kapičky obsahují THC. To ale není obsaženo v listu nebo květinovém listenu. Poté, co se kapičky pryskyřice rozpustí v rozpouštědle nebo jsou odděleny pomocí elektrostatické přitažlivosti, mikroskopické vyšetření listu nebo květinový listenu ukázala, že zůstaly pouze „stonky“ žlázových trichomů. Po kouření takových sušených rostlin, ze které byly kapičky pryskyřice odstraněny, se neprojeví žádný účinek.

(3) Elektrostatický sběr kapiček pryskyřice ze sušených rostlin marihuany s velkým množstvím zralých semen byl po stovky let metodou původních obyvatel severní Afriky a Libanonu používanou při výrobě hašiše. Opatřete si kulatou kovovou plechovku +/- 8 palců průměru a +/- 3 palce hloubkou (něco jako plechovky na keksíky) s hladkým víkem. Vemte 2 unce sušené marihuany s velkým množstvím zralých semen v palicích. Chcete-li odstranit semínka a stonky, přesejte směs marihuany přes kuchyňské síto do plechovky. Uzavřete plechovku a rázně ji protřepejte třikrát nebo čtyřikrát. To dodá pryskyřičným kapičkám záporný elektrostatický náboj. Nechte plechovku na chvíli v klidu a pak odstraňte víko. Protiklady se přitahují . Negativně nabité kapičky pryskyřice byly přitahovány k kovového povrchu plechovky a víka, které mají kladný náboj. Vemte krabičku zápalek nebo kreditní kartou a stírejte hranou po povrchu víka. Všimněte si shromážděného prášeku: pozorován pod 300X zvětšení, se tento prášek skládá z kapiček pryskyřice s občasnými non-žlázový Trichomy. Když je marihuana třepána znovu a znovu a více žlutých kapiček pryskyřice je odstraněno z rostlinného materiálu. Shromážděný prášek se postupně stává zeleným, tím jak množství non-žlázových trichomů zvýšují svůj podíl v prášku prášku. Čím více zelený prášek je, tím menší je jeho účinek.

(4) "Kanabinoidy představují stmívač skládající se z terpenu a fenolu. Cannabigerol (CBG) je první sloučeninou, ta podstoupí chemické změny, aby vytvořily buď cannabichromene (CBC), nebo cannabidiol (CBD) Delta 9... - tetrahydrocannabinol (THC) je odvozen od CBD. "

(5) "Pate (1983) uvádí, že v oblastech s vysokou expozicí ultrafialového záření UVB (280 do 320 nm) může být absorpční vlastnosti THC evoluční výhodou pro Cannabis, která je schopná vyšší produkce této látky z prekurzoru biogenetické CBD. Do jaké míry je tato produkce také ovlivněna UVB bylo také experimentálně stanoveno Lydon et al. (1987). "

Spisovatelova vlastní zkušenost umožňuje konkrétnější závěr: Pokud UVB foton chybí v dopadajícím světle(a), nebo intenzita vyjádřených v μW/cm2 klesne pod určitou úroveň (b), fytochemický proces, nemůže být zcela nasycen pouze s UVA fotony, které jsou více pronikavé, ale méně energické, a sklizené pryskyřičné kapičky budou mít v sobě většinou předchůdce sloučeniny a ne zcela využité (chemicky vyvinuté)THC (c).

(A) Příklady prostředí, kde UVB fotony chybí zahrnuje všechny vnitřní kultivace osvětlené žárovkami HID a skleněné nebo z vlnitého sklolaminátu postavené skleníky.

(B) "Maximální UVB záření v blízkosti rovníku (sluneční elevační úhel menší než 25 °.) za jasné, slunečné oblohy je asi 250 μW/cm2. Bylo zjištěno, že denní sluneční UVB v Rijádu, Saudské Arábii (N24.4Lat ...) se snížila od září do prosince o cca 40% (Hannan et al 1984) čím dále jsme směrem od rovníku a tropů, tím méně UVB záření je zde: průměrná roční expozice osoby žijící na Havaji je přibližně čtyřikrát vyšší než u osoby žijící v severní Evropě. " Níže jsou uvedeny některé UVB měřených v Hoyleton, Illinois, za jasného slunečného dne v červnu David Krughoff jak je uvedeno v Reptile Osvětlení roce 2000.

7 hodin: 12 microwatts/cm2
8am: 74 microwatts/cm2
9 hod.: 142 microwatts/cm2
10 hodin: 192 microwatts/cm2
11 hodin: 233 microwatts/cm2
Poledne: 256 microwatts/cm2
Třináct hodin: 269 microwatts/cm2
Čtrnáct hodin: 262 microwatts/cm2
Patnáct hodin: 239 microwatts/cm2
Šestnáct hodin: 187 microwatts/cm2
Sedmnáct hodin: 131 microwatts/cm2
Osmnáct hodin: 61 microwatts/cm2

(C) kanabinoidí stezka Kdekoliv v tomto procesu, UVB dělá lepší práci než UVA - v energizující fytochemické reakci, která bude produkovat více THC, protože "všichni cannabinolic sloučeniny vykazují absorpční maximum mezi 270 a 280 nm v ultrafialové oblasti."

(6) capitate-kráčel žlázový Trichom.

(7) # 1: Květy byly opileny a semínko se nám vývíjí: V oblastech severní polokoule, kde domorodí lidé pěstovali heterozygotní marihuanu stovky let, se používá opylení k vyvolání růst paličkovito–řapíkových žlázových Trichomů na květinové listenu a průvodní listy květoucí samice před podzimní rovnodenností (a), takže většina semen bude zralá (b) před listopadem.

(7) # 2: květinový listen se stal partenokarpické: partenokarpické plody se vyvíjejí bez oplození a nemají semena. Kromě transmutace a přeměny olova na zlato, tu je více nesmyslů napsáno o marihuaně bez semen, než na jakékoliv jiné téma. U marihuany je při parthenocarpii květinový listen (ovoce) rozšiřuje ve velikosti, jako by tam byly rostoucí semena uvnitř, a paličkovito–řapíkovýc žlázový Trichom začíná růst na květinovém listenu a průvodních listech. "Nejpopulárnější supermarketová rajčata jsou partenokarpické která byla vyvolána uměle s použitím zředěného hormon (např. auxiny) na květiny." Ve studii parthenocarpie marihuany nebyla vyvolaná použitím spreje použitého na rajčata na rajčata. Pouze fotoperioda (c) spustí parthenocarpii v kvetoucí samičí rostlině marihuany. K parthenocarpii Marihuany došlo před podzimní rovnodenností je dle názoru autora, aby se "dlouhý-day" a marihuanu parthenocarpy nastaly po podzimní rovnodennosti být "krátký-den".

Nejdelší fotoperioda, která spustí parthenocarpii v neopylené květu homozygotní (d) samičí rostliny marihuany je 13:00 hodin, plus mínus 15 minut. Tento efekt lze pozorovat v měsíci srpnu na N35Lat, a protože paličkovito–řapíkovýc žlázový Trichom obdržel spoustu UVB během tohoto měsíce v této zeměpisné šířce, sklizené kapičky pryskyřice měl plně vyvinuté THC. Hodnocení: euforie a halucinace, hlavní chuť k jídlu a zvýšení úlevu od bolesti, hluboký bezesný spánek. Tyto rostliny rostou jen zřídka vyšší než čtyři stopy, ale potence vyrovná sníženou sklizň.

Genofond je heterozygotní pokud kvetoucí samičí rostliny marihuany není partenokarpické do konce prvního týdne v září v severní polokouli. Pokud je to váš případ, je opylení použito místo parthenocarpie k vyvolání růstu protože paličkovito–řapíkových žlázových Trichomů před podzimní rovnodenností k získání co nejvíce plně realizováného THC ze sklizenýé pryskyřice v oblasti v době, kdy většina semen zralé.

Nejdelší fotoperioda, která spustí parthenocarpy v neopylených kvetoucích samičích rostlinách heterozygotní marihuany je 11:00 hodin, plus mínus 15 minut: Tento jev je možné pozorovat v měsíci listopadu v N35Lat. Vzhledem k nízké intenzitě UVB záření v této zeměpisné šířce na úrovni hladiny moře během listopadu, kapičky sklizené pryskyřice svědčí jen o málo více THC než předchozích sloučeninách. Hodnocení: mírné až středně euforie, chuť k jídlu a zvýšení úlevu od bolesti, dobře uspat.

Thajská marihuana spadá do této jedenáctihodinové kategorie , a jeho parthenocarpie je charakterizována květenstvím ve kterých je mnoho květních listenů připojené k prodloužujícímu meristému. Právě tyto podlouhlé meristémy, které jsou sklízeny, aby se staly „thajskou tyčí“. Na druhé straně světa, mexická marihuaná pěstovaná v přibližně stejné zeměpisné šířce (Michoacan, Guerrero, Oaxaca) spadá rovněž do tohoto krátko-denní0 partenokarpické kategorie a neopylená marihuana se stane "sensimillou" v jedenáctihodinové fotoperiodě, která v tomto regionu začíná uprostřed prosinece. Zimní slunce v těchto zeměpisných šířkách má dostatčnou UVB intenzitu vyrobit plně realizované THC - na rozdíl od zimního slunce na N35Lat.

Všechny neopylené kvetoucí samičí rostliny marihuany se stanou partenokarpické v 09:00 hodin fotoperiodě (15:00 hodin tmy): To je možné získat v měsíci prosinci na N35Lat. Na této zeměpisné šířce v tomto měsíci není ani dostatek UVB na slunci k výrobě vitaminu D3 v lidské kůži. Fytochemických proces nebude vyrábět plně realizované THC, když UVB klesne pod určitou úroveň intenzity vyjádřené v μW/cm2. Hodnocení: žádný efekt.

(A) V severní polokouli nad obratníkem Raka, je klíčem k veškeré potenci marihuany tento: Čím více slunečných dnů pro paličkovito–řapíkové žlázové Trichomy před podzimní rovnodenností tím více plně realizovaného THC.

(B) Je zjišteno ve světě, že marihuany se většinou zralých semen bude produkovat více euforie, halucinace, stimulace chuti, úlevu od bolesti a pomoci ke spánku, než s většinou nezralých semen.

(C) Fotoperiodická reakce je řízena phytochromem. "Fytochrom je modré barvivo v listech a semenech rostlin, a je nalezeno ve 2 formách. Jedna forma je modrý forma (PFR), který pohlcuje červené světlo, a druhý je modro-zelená forma (Pr), který absorbuje daleoko -červené světlo (něco mezi červeným a infračerveným, nevím jak česky). Solární energie má 10x více červeného (660nm) než daleko-červeného (730nm) záření, které způsobuje hromadění PFR. " První a poslední hodinu slunečného dne je většinou červené světlo, rozptylu modrého světla. "Takže na začátku tmy hodně fytochromovů je ve formě PFR. Nicméně, PFR je nestabilní a vrací se do phytochromu Pr ve tmě." Červené světlo při svítání vrátí Pr do formy PFR. "Fytochrom PFR je aktivní forma a kontroly kvetení a pučení. Inhibuje rozkvět krátko-denních rostlin (dlouhé noční období je nutné pro přeměnu PFR na Pr) a podporuje kvetení u dlouho-denních rostlin."

(D) V Nepálu a blízké oblasti Indie, kde paličkovito–řapíkové žlázové Trichomy začínají růst díky parthenocarpii spíše než díky opylení, je věnována velká péče, aby se ujistil, že všechny mužské rostliny marihuany, jsou zničeny, jakmile se odhalí jejich sex . Toto je, protože neopylená roslina kvetoucí Indici může mít jak blizny tak prašník vyčnívající z květinového listenu. V genofondu Indici, samicí produkující pyl nese alely pro dlouhé-denní parthenocarpii, a semena vyplývající z tohoto smicí-produkující pyl bude produkovat další generaci ženských rostlin, které budou také vykazovat dlouho-denní parthenocarpii během kvetení. Ale pokud opylení proběhne ze samčích rostlin je zařazen do genofond a výsledná semena budou produkovat generaci samic, které budou místo toho vykazovat krátko-denní parthenocarpii. Alela pro dlouho-denní parthenocarpii u samic produkující pyl se provádí do genofondu self-pollination a cross-pollination, a možná homozygotní je těžké zde popisovat genetický výsledek.

(8) Zdá se, že kapičky pryskyřice je jako UVB receptor a zvětšovací čočka. Druhá zmíněná zřejmě dovoluje zachitit mnohem více fotonů, než by bylo jinak možné, protože čočka se také chová jako hranol, pryskyřičná kapička může zabránit vlivu některých vlnových délek když fytochemické procesy probíhají, protože by mohly zasahovat do fytochemického procesu.

marihuany THC krystalů žlázy

elektrostatické sběr pryskyřice koulí a non-žlázový Trichom

marihuany THC pryskyřice fotografie

------- Osvětlené se 100 W žárovkou světlo ------- --- osvětlena slunečním světlem ---


© 2002 jknuc rev. 04. 2004
Bibliografie - marihuanu-optics.greatnow.com /


EDIT: Tak mas to tam, neni zac:-))
Pohroma

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Naposledy upravil xpapousek 11-01-2011 v 16:02 PM

Old Post 10-01-2011 v 12:36 PM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
letec
Stálý Člen

Karma uživatele letec - 77% Pěstitelská

Registrován: Dec 2010
Příspěvků: 68  

Příspěvek č. 3

Za me je to velmi zajimave a ja bych se 1-2 kusum nebranil. Akorat jsem nevyzkoumal, kolik stoji nejaky ten predradnik nebo armatura nebo co to vlastne potrebuje. Tak zbezne jsem projel nejaky linky a tohle jsem tam nezjistil.
Pokud se prida dost lidi, tak me si muzes zaskrtnout

Milujte se a pěstujte

Old Post 10-01-2011 v 17:25 PM
letec je offline   Profil uživatele letec   Find more posts by letec   Foto galerie člena letec   Click here to Send letec a Private Message   Add letec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fananek7
Stálý Člen

Karma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% Pěstitelská

Registrován: Feb 2009
Příspěvků: 395  

Příspěvek č. 4

Tak pokud ta zářivka je vhodná na řezany,což určitě je,to bych chtěl ještě poradit,jestli bych je tím UV nespálil,
tak si u mně můžeš udělat 2 čárky

No a ty kraviny k tomu jsou asi : starter a tlimivka,nebo snad ještě nějaký ten kondenzátor napětí či co?
Skrátka to co pro normální zářivku,že?

A dále když už jsme u těch UV zářivek,tak se chci zeptat:
Mám nemocniční zářivku,průhlednou,fialovou 40W a pokud mám sklep-prostor 3 X 2 X 2 m a třeba 3 X 150W,tak můžu ji tam dát kvůli desinfekci a šupiki UV? Samozřejmně jen přes periodu den a ne přímo třeba odrazem od Gr, folie?
Nechci kvůli tomu zakládat nový treed,tak děkuji za odpovědi



Fanánkův out 2010

Old Post 11-01-2011 v 00:38 AM
fananek7 je offline   Profil uživatele fananek7   Find more posts by fananek7   Foto galerie člena fananek7   Click here to Send fananek7 a Private Message   Add fananek7 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele fananek7! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jestedman
Stálý Člen

Karma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 977 

Příspěvek č. 5

fananku žádnej thread nezakládej a šupej si přečíst něco v již založených tématech o UV A B a C a jejich využití, je toho tu dost. Protože s tvým přístupem by sis mohl také dost rychle ublížit.

papousku nějakej příklad jak to někdo zkoušel nemáš? V odkazech vidím jen hromadu teorie

Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.

Naposledy upravil jestedman 11-01-2011 v 08:21 AM

Old Post 11-01-2011 v 08:11 AM
jestedman je offline   Profil uživatele jestedman   Find more posts by jestedman   Foto galerie člena jestedman   Click here to Send jestedman a Private Message   Add jestedman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Příspěvek č. 6

fananek7: ne na řízky to vhodné opravdu není, viz první příspěvěk...bakterie zabíjí jen UVC, ale to zabíjí i rostliny, čili pozor!

jestedman: nemam, zkusim najit, teorie je otcem přání...

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Old Post 11-01-2011 v 10:25 AM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fananek7
Stálý Člen

Karma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% Pěstitelská

Registrován: Feb 2009
Příspěvků: 395  

Příspěvek č. 7

No tak k čemu jsou tedy vhodné ty UV trubice?
K pěstování,nebo k desinfekci.
Poslal jsi odkaz který není přeložen a já bohužel neumím ingliž
Tak vím,že to je na pičku,ale jestedman : jak jsi to myslel,že bych si mohl ublížit? Nechápu?
xpapoušku sory,teď jsem si přečetl to co je tučným...
Doplnění spektra,teď už je mi to jasné,takže do větší pěstírny je to skvělá věc,aby se kytky nacucali UV.
No,tak tedy na desinfekci proti plísním by to byla ideální věc,ale můžu tedy použít tu nemocniční UV trubici?
Zapnu to tam před pěstem a zpálím zárodky plísní.
To by šlo ne?
Tak díky za odpovědi a 2 ks bych si asi vzal,jo a neuvedl jsi jednu důležitou věc a to je délka trubice,je to důležité co se týče druhu tělesa.
PZ.



Fanánkův out 2010

Old Post 11-01-2011 v 11:23 AM
fananek7 je offline   Profil uživatele fananek7   Find more posts by fananek7   Foto galerie člena fananek7   Click here to Send fananek7 a Private Message   Add fananek7 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele fananek7! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
letec
Stálý Člen

Karma uživatele letec - 77% Pěstitelská

Registrován: Dec 2010
Příspěvků: 68  

Příspěvek č. 8

to fananek7: To zareni zabiji a skodi vsemu zivemu. Pro osvit kytek je to v podstate nezadouci. Da se to ale vyuzit v posledni fazi kvetu. Kdyz budes na kyti v posledni fazi kvetu svitit chvilku denne i timhle svetlem, tak rostlina se tomuto skodlivemu svetlu bude branit nadmernou tvorbou pryskyrice. To je duvod, proc toto svetlo vyuzit. Je akorat otazka, jak dlouho timhle svetlem svitit. Kdybys svitil moc, tak rostlina zeslabne a snizis si vynos. Pokud ale tohle vychytas, tak docilis toho, ze rostlina bude venovat vetsinu sve energie na tvorbu pryskyrice a ne na dalsi rust ci jine podpurne veci, coz je presne to, o co ti tesne pred sklizni jde.

Tak jsem to aspon pochopil ja

Jinak predradnik k takove zarivce stoji cca 200Kc. A ten rozmer by me taky zajimal.

Milujte se a pěstujte

Old Post 11-01-2011 v 11:47 AM
letec je offline   Profil uživatele letec   Find more posts by letec   Foto galerie člena letec   Click here to Send letec a Private Message   Add letec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Příspěvek č. 9

fananek: musis zjistit co za typ zarivky mas, resp. jake ma spektrum, pak ti muzem poradit, jak (a jesi vubec) ji na neco pouzit...ublizit by sis mohl tak, ze pokud to je uvc a ty bys do ni moc koukal nebo se pod ni "opaloval" moh bys sis poškodit oči, nebo se šeredně popálit...

letec: to o cem pises je UVC, to zabiji a desifinkuje, ale ty zarivky o kterych je rec jsou UVB (maji o neco delsi vlnovou delku- asi 280-310 nm). Tohle svetlo je zodpovedne za opalovani pokozky, tvorbu vitaminu D v pokozce atd. Je mene nebezpecne nez UVC a skodi jen pri velke intezite a dlouhe expozici, nebo pri ozareni citliveho organu (napriklad lidske oko)....

rozmery jsou stejne jako u klasickych linearek, tzn. 20W odpovídá 60cm, viz. datasheet v první příspěvku.

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Old Post 11-01-2011 v 12:04 PM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jestedman
Stálý Člen

Karma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 977 

Příspěvek č. 10

já jen aby skutečně nedošlo k neštěstí, fananku bylo to myšleno vážně, pokud se jedná o germicidní (UVC) zářivku, tak i minimální pohled na ní ti nenávratně poškodí zrak. Takže si zjisti nejprv co je to za spektrum a pak se rozhoduj
dost OT!

Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.

Old Post 11-01-2011 v 13:17 PM
jestedman je offline   Profil uživatele jestedman   Find more posts by jestedman   Foto galerie člena jestedman   Click here to Send jestedman a Private Message   Add jestedman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
letec
Stálý Člen

Karma uživatele letec - 77% Pěstitelská

Registrován: Dec 2010
Příspěvků: 68  

Příspěvek č. 11

2xpapousek: Dik za opraveni. Na efektu se ale nic nemeni, rostlina se bude branit zvysenou tvorbou pryskyrice (a navic se moje bude vic venovat kytkam, kdyz ji reknu, ze se u toho i opali

Milujte se a pěstujte

Old Post 12-01-2011 v 12:07 PM
letec je offline   Profil uživatele letec   Find more posts by letec   Foto galerie člena letec   Click here to Send letec a Private Message   Add letec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fananek7
Stálý Člen

Karma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% Pěstitelská

Registrován: Feb 2009
Příspěvků: 395  

Příspěvek č. 12

No já vám moc děkuji za cenné informace a teď už aspoň budu vědět,že ji mohu použít před pěstem na desinfekci sklepních prostor.
A po té na tvorbu pryskyřice týden před sklizní.
Myslím si,že pokud na plochu 2x3m posvítím na 10 min. denně,tak bych nemněl nic pokazit...
No jinak to je asi 1m dlouhá trubice,40W ,která se používá na desinfekci třeba na operačních sálech,takže nebezpečná by být nemněla.
Takže jako dík za rady vám letí všem K+ !!!



Fanánkův out 2010

Old Post 12-01-2011 v 16:45 PM
fananek7 je offline   Profil uživatele fananek7   Find more posts by fananek7   Foto galerie člena fananek7   Click here to Send fananek7 a Private Message   Add fananek7 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele fananek7! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Příspěvek č. 13

Fananek: stale si to asi nepochopil, jde o to, že pokud se to používá na desinfekci, tak to je germicidní světlo, to bych na kytky nepouštěl ani minutu!!!Podle me zdechnou...

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Old Post 13-01-2011 v 11:45 AM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fananek7
Stálý Člen

Karma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% PěstitelskáKarma uživatele fananek7 - 76% Pěstitelská

Registrován: Feb 2009
Příspěvků: 395  

Příspěvek č. 14

No tak dobře,zapnu ho jen před pěstem kvůli desinfekci.



Fanánkův out 2010

Old Post 13-01-2011 v 20:37 PM
fananek7 je offline   Profil uživatele fananek7   Find more posts by fananek7   Foto galerie člena fananek7   Click here to Send fananek7 a Private Message   Add fananek7 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele fananek7! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
letec
Stálý Člen

Karma uživatele letec - 77% Pěstitelská

Registrován: Dec 2010
Příspěvků: 68  

Příspěvek č. 15

2Fananek7: Tyjo kamo vypada to ze v tom mas porad jeste trochu neporadek, tak to jeste jednou shrnu: xpapousek resi spolecnou obednavku zarivek, ktere produkuji UV-B zareni. Kytka vystavena tomuhle zareni zacne produkovat vice pryskyrice jako ochranu pred jeho negativnimi vlivy.
Nejak se do tohoto vlakna dostala rec i o jinym UV zareni, konkretne UV-C. To uz je velmi nebezpecne a skodlive zareni, ktere se muze pouzit k desinefkci. Tyhle zarivky ho ale neprodukuji(zamerne), takze s ni desinfikovat nebudes.
Takze pouziti tech zarivek, ktere se tu resi je mozne jen v posledni fazi kvetu, kdy tim zvysis mnozstvi pryskyrice, ktery bude kyti tvorit(nebo v to aspon vsichni doufame a tvrdi to i studie v prispevku 2).

2xpapousek: Nevypada to ze by se tu nasel dostatecny pocet lidi, kteri by do toho sli. Proto jestli presto budes nejakou resit, patrne tedy z CR, byl bych vdecny, kdybys uvedl jakou, popripade odkud. Ja sam se v tom tak nevyznam, abych si ji umel sam poresit, presto jsem se pro to velmi nadchl a chtel bych to zkusit

DIky

Milujte se a pěstujte

Old Post 14-01-2011 v 00:56 AM
letec je offline   Profil uživatele letec   Find more posts by letec   Foto galerie člena letec   Click here to Send letec a Private Message   Add letec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

2letec Příspěvek č. 16

zde je prodavájí u nás:http://www.svitidla-osvetleni-elekt...140/cz/d-86625/

rozdíl v ceně: 1000,- vs. 1700,-

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Old Post 14-01-2011 v 09:06 AM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:55 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8248710 seconds with 36 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív