Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Fénixovy slzy - konopný výtažek aneb udělej si sám , recept Ricka Simpsona
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 17

Hash plant

Old Post 07-11-2009 v 13:39 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ruprecht
Stálý Člen

Karma uživatele Ruprecht - 93% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 262  

Příspěvek č. 18

já jsem naopak přesvědčený,že pro nás mladé a zdravé pracující by bylo lepčí to valit ze sativ...kdo to chce užívat jako prevenci, nepotřebuje přece odpočívat..léčit se a pořezat dřevo s úsměvem na celou zimu je ideálka,ni?? ..z indik bych to nechal generaci Ricka Simpsona a nebo vážně nemocným (odpočinku potřebným) lidem...raději budu po výtažku radostně naladěn,než mít v každé ruce balvan, na nohách železné boty a f hlavě vakuum
a léčivý účinek kanabinoidů je f tym tak jak tak,ni?

...indiky valme f důchodovi!

mám nachystanné na pokus sativové feno Kholy a pasion1 z loňska - jen malé množství na zkoušku..dám půl hráška že startu ať to stojí za to :-)..


Out od bubáka 08
Out od bubáka 09

Old Post 07-11-2009 v 18:16 PM
Ruprecht je offline   Profil uživatele Ruprecht   Find more posts by Ruprecht   Foto galerie člena Ruprecht   Click here to Send Ruprecht a Private Message   Add Ruprecht to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 19

citace:
Původní příspěvek od -------

jak jsi to aplikoval? oralne nebo na kuzi? Mohl bys tyhle dva zpusoby vyzkouset/porovnat? rekl bych ze ta zmastenost je spis vedlejsi nezadouci efekt pro lidi co se chcou "jen" uzdravit.


Perorálně (ústy). Výtažek také v poměru 1/4 přidávám do konopné masti a mažu na postižená místa.

Tyto dva způsoby se nedají slučovat, ústý pomáhá spíše na vnitřní problémy... zevně zase na venkovní. Pokud je vnitřní problém s nějakými vedlejšími ukazateli je zřejmé že má pomáhat obojí.

Ke zmaštěnosti mohu říci jen to, že se nejedná o klasickou "zhulenost". Je to stav s pomalým nájezdem kdy je člověk vychechtán, později naspeedován až vše přejde do halucinací. Podle mě je nejdůležitější dávkování v takové míře, abychom onu "zhulenost" vůbec nepociťovali - pokud se ovšem jedná o menší zdravotní problémy.

Až budou znát nějaké výsledky, budete první kterým je sdělím.

Old Post 08-11-2009 v 16:23 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 20

citace:
Původní příspěvek od gona
myslite ze to pôjde spravit aj s plesnivou ganjou?


Určitě půjde, ale otázka je zda to bude člověku prospěšné. Myslím, že inhalování plesnivého konopí je špatné. Plíseň vlastně aflatoxiny jsou toxické, kancerogenní - vyvolávající rakovinu. Sám osobně jsem tedy zastáncem toho, že i při výrobě výtažku je zapotřebí kvalitního a dobře usušeného konopí.

Old Post 10-11-2009 v 18:44 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 21

Běžný občan celou léčebnou dávku šedesáti gramů výtažku obvykle spotřebuje během devadesáti dnů. Na začátku léčby doporučuji užívat třikrát denně dávku o velikosti suchého zrnka rýže, tj. přibližně čtvrtinu kapky. Po čtyřech dnech užívání začněte zvyšovat dávky každé čtyři dny až do doby, kdy budete během dvaceti čtyř hodin konzumovat přibližně jeden gram výtažku, tj. třikrát denně cca 1/3 gramu.
Gram (tedy o něco méně než mililitr) výtažku denně jsou pacienti obvykle schopni aplikovat během pěti týdnů užívání. Poté na této dávce již mohou zůstat, dokud rakovina nezmizí.
Postupným zvyšováním dávky si tělo může pomalu vytvořit toleranci. Slyšel jsem od mnoha lidí, že se při léčbě výtažkem nikdy „nezhulili“ . Každý z nás má na léky rozdílnou toleranci. Nezapomeňte ale, že váha a výška u tolerance na konopný výtažek nehrají příliš velkou roli.
Na začátku léčby konopným výtažkem mějte na paměti, že se vám sníží krevní tlak. Berete-li tedy nějaké prášky na snižování tlaku, velmi pravděpodobně je nebudete potřebovat.
Bývám rád, když lidé při užívání výtažku zůstávají ve své zóně komfortu. Pravda je ale taková, že čím rychleji výtažek spotřebujete, tím větší budou vaše šance na přežití. Lidé většinou po ukončení léčby užívají výtažek v mnohem omezenější míře. Jako udržovací dávku je dobré využívat během roku šest až deset gramů výtažku. Bývám nerad, když se lidé výtažkem předávkují, i tehdy ale platí, že předávkování výtažkem nijak neškodí. Hlavními vedlejšími účinky tohoto léku jsou spánek a odpočinek, což jsou ale zároveň významné součásti procesu uzdravování. Výtažek vám obvykle přibližně hodinu po užití naznačí, že byste si měli lehnout a odpočívat. S tímto pocitem ospalosti nebojujte, prostě se natáhněte a nechte se unášet. Únava přes den, k níž při této léčbě někdy dochází, obvykle mizí během měsíce. Pacienti i tak ale v noci velmi dobře spí.
Začít vyššími dávkami bych doporučil pouze v případě, že pacienti chtějí vysadit návykové a nebezpečné léky proti bolesti. Lidé, kteří užívají takové léky, po zahájení léčby konopným výtažkem obvykle redukují dávku prášků proti bolesti na polovinu. Jde o to, aby užívali dostatek výtažku na to, aby se zmírnila bolest a aby se pacientovi pomohlo s odvykacími příznaky spojenými s vysazováním těchto nebezpečných farmaceutických léků. Výtažek snižuje abstinenční příznaky spojené s vysazením takových návykových látek.
Lidem říkám, že jednoduše zažijí buď jedno, nebo druhé: buď jim výtažek vyléčí rakovinu, nebo, když už je na léčení příliš pozdě, usnadní cestu na věčnost a umožní aspoň umřít důstojně.
Úspěšnost léčby rakoviny konopným výtažkem je velmi vysoká. Mnozí z těch, kteří za mnou přicházejí, již ale jsou příliš poškozeni zdravotnickým systémem a všemi těmi chemoterapiemi, ozařováním atd. Tyto způsoby léčby vyvolávají dlouhotrvající následky a lidé, kteří je absolvovali, se léčí ze všech nejhůře.
Neměli bychom také zapomenout připomenout, že výtažek rejuvenuje životně důležité orgány, např. slinivku. Řada diabetiků již zjistila, že jim po přibližně šesti týdnech užívání výtažku začala znovu fungovat slinivka, takže už si nemusí píchat inzulín.
Řádně vyrobený konopný výtažek je bezesporu nejhojivějším prostředkem na této planetě. Jakmile zažijete, co tento lék dokáže, pochopíte, proč konopnou medicínu, stejně jak tomu bylo v historii, nazývám všelékem.


Jak dávkovat konopný výtažek?

Naposledy upravil Hlava 09-11-2010 v 04:22 AM

Old Post 30-11-2009 v 22:23 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
top47
Nový Člen

Karma uživatele top47 - 2% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 18  

Příspěvek č. 22

Také jsem letos vyráběl fenixovy slzy. Použil jsem na macerování vlastní domácí 85% líh (kalvádos). Šišky jsem namačkal do 4l zavařovací láhve, a že se jich tam vejde. Pak zalít lihem (asi 3,5l) a nechal stát na tmavém místě. Asi po měsíci jsem to zcedil přes plenu, a zbytek přejel přez odšťavňovač. Zde je asi můj největší problém, protože to chce nějakou odstředivku, nebo lis. Bylo mně líto lihu, a tak jsem sestavil skleněnou kolonu k destilaci. Ale zde nastal další problém. Nedal jsem do kotle (baňky) skleňené kuličky k utajenému varu, a macerát místo aby klidně vařil a tím docházelo k destilaci, tak vybuchoval a ucházel chladičem. No nedá se nic dělat, a tak jsem to dal do nerezového hrnce, ten do většího s vodou a vařil na vařiči při otevřeném okně (průvan) a ještě jsem měl u sporáku ventilátor. Za 2 hodiny jsem asi 2 l alkoholu (i s vodou) odpařil až na požadovanou tmavou hmotu. Stále jsem se bál, aby tam nezbylo vody a asi jsem to trochu přehnal, nemohl jsem ji natáhnout do stříkačky, tak jsem ji pomocí stěrky dal do skleničky. Výsledek byl 35 ml léčiva. Příště to tak nezahustím, protože u alkoholu (etanolu) to ničemu nevadí. ps. Užil jsem dávku půl zrnka rýže jak je pro začátek doporučováno a nic. Tím chci říct že jsem neměl žádné stavy až na hulohlad. Když to vezmu navečer, dobře spím.

Naposledy upravil top47 10-12-2009 v 15:16 PM

Old Post 06-12-2009 v 17:40 PM
top47 je offline   Profil uživatele top47   Find more posts by top47   Foto galerie člena top47   Click here to Send top47 a Private Message   Add top47 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
loeX
Stálý Člen

Karma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% Pěstitelská

Registrován: Oct 2004
Příspěvků: 654  

Příspěvek č. 23


Hotovo jest vyrobeno z The pure, asi 100g čistých palic, celkově tak 13 ml výtažku, velmi silné!

Old Post 13-12-2009 v 16:03 PM
loeX je offline   Profil uživatele loeX   Find more posts by loeX   Foto galerie člena loeX   Click here to Send loeX a Private Message   Add loeX to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 24

co si myslíte o herihuaně jako modelu pro tyhle slzy? mě napadlo zkombinovat ne jednu indiku s ne jednou sativou - takovej mišmaš at je to různorodý - třeba WRhino , Heri , g13skunk (indika část) vs SSH , nebula atd...a z tohodle všeho to udělat

ruprecht - ono to bude složitější nežli sativa = energičnost/ indika= spát ... tohle rozdělení je sice rychlý a jakž takž trochu odpovídající ... hlavně když takhle popisujou svý modely v seedbankách tak mě to sere
ono stejně když se přehulíš tak je jedno jesi je to ze sativy nebo indiky páč pokaždý to je stav viz výše (aspon pro mě) ...a to mluvim třeba o kvalitním gramovym brku, natož o takhle koncentrovanym množství. myslim že bych "zvládl" snáz kvalitního hoffmana nebo houbičky v menším množství (cca do těch padesáti kousků) , než takovou nálož trávy

Naposledy upravil 13-12-2009 v 18:46 PM

Old Post 13-12-2009 v 18:40 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
loeX
Stálý Člen

Karma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% Pěstitelská

Registrován: Oct 2004
Příspěvků: 654  

Příspěvek č. 25

Tak na žádost přidávám svůj návod:

100g palic The pure jsem zalil 4l lékařského benzinu. Prokvedlal jsem vařečkou a asi po 3 minutách slil. Do zakoupeného hrnce na rýži jsem benzín nalil a na dvorku odpařoval za pomoci silného ventilátoru. Sem vůl a nestál sem u toho, tak se stalo, že výtažek se začal odpařovat, a tak výsledný produkt je příliš hustý, do stříkačky byl problém ho dostat. Každopádně konopí mám ještě něco přes kilogram takže se tímto pokusem nenechám odradit

Naposledy upravil Hlava 03-03-2011 v 01:52 AM

Old Post 15-12-2009 v 07:27 AM
loeX je offline   Profil uživatele loeX   Find more posts by loeX   Foto galerie člena loeX   Click here to Send loeX a Private Message   Add loeX to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Espado
Stálý Člen

Karma uživatele Espado - 93% PěstitelskáKarma uživatele Espado - 93% PěstitelskáKarma uživatele Espado - 93% PěstitelskáKarma uživatele Espado - 93% PěstitelskáKarma uživatele Espado - 93% PěstitelskáKarma uživatele Espado - 93% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 101  

Příspěvek č. 26

Ahoj Kamarádi

Tomu, čemu se teď říká výtažek jsme před lety říkaly lihový nebo etherový hašiš. Opustili jsme tu metodu pro přemíru oleje a přešli na ledovou metodu.
Když jsem se díval na návody na výtažek, zdálo se mi, že důraz je na získání THC ("líh dává tmavší výtažek, ale to nevadí..")
Jaký je tedy rozdíl mezi Fenix. Slzama a čistým hašišem?

Vědeckotechnicka revoluce neni žádná idyla. W.

Old Post 30-12-2009 v 10:54 AM
Espado je offline   Profil uživatele Espado   Find more posts by Espado   Foto galerie člena Espado   Click here to Send Espado a Private Message   Add Espado to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 27

citace:
Původní příspěvek od Espado
Ahoj Kamarádi

Tomu, čemu se teď říká výtažek jsme před lety říkaly lihový nebo etherový hašiš. Opustili jsme tu metodu pro přemíru oleje a přešli na ledovou metodu.
Když jsem se díval na návody na výtažek, zdálo se mi, že důraz je na získání THC ("líh dává tmavší výtažek, ale to nevadí..")
Jaký je tedy rozdíl mezi Fenix. Slzama a čistým hašišem?


Rozdíl mezi výtažkem a hašišem je, že výtažek díky rozpuštění v alkoholu a jeho zahřívání pomocí dekarboxylaci se z aktivní. Hašiš se musí zahřívat nebo rozpustit v nějakým lihu, aby se stal aktivním.

Old Post 30-12-2009 v 12:53 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pozdrav
Stálý Člen

Karma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2008
Příspěvků: 73  

Příspěvek č. 28


Kluci, v těch postupech máte dost neefektivních, řekl bych až chybných kroků.

1. Chybějící dekarboxylace

V rostinkách je většina THC a CBD přítomna ve formě kyselin (THC-COOH, CBD-COOH) které nejsou významněji aktivní.

Dekarboxylace je chemická reakce, při které tyto kyseliny ztrácí karboxylovou skupinu –COOH a mění se na THC a CBD, karboxylová skupina se odštěpuje a mění se na vodu (vodní páru) a kysličník uhličitý, které uniknou do okolního vzduchu.

Dekarboxylace nastává při hulení hořením; před přípravou léčivých roztoků je podle internetových doporučení třeba rostlinky zahřát v elektrické nebo plynové troubě na pečení na teplotu +105°C na dobu 15 minut. Podle několika kvalitních prací výzkumné laboratoře dekarboxylují při teplotě +135°C po dobu 8 až 10 hodin. (Viz např. Arno Hazekamp: Cannabis; extracting the medicine, Proefschrift Universiteit Leiden).

Při zahřívání THC taje (přechází ze skupenství pevného do skupenství kapalného) při teplotě 80°C a CBD při teplotě 66-67°C a část se nalepí na dno nádoby, ve které se dekarboxyluje, a pak při poklesu teploty ztuhne. Proto je dobré dekarboxylovat v té nádobě, ve které se pak bude macerovat.

Teploty odpaření THC a CBD jsou nad +190°C, a tak jejich ztráta při dekarboxylaci nehrozí. Rostlinný material při dekarboxylaci výrazně ztmavne.

Zahřívání rozpouštědla při jeho odpařování dekarboxylaci v žádném případě nenahradí, protože teplota zde dosahuje pouze kolem +80°C.

Pokud dekarboxylace v postupu úplně chybí, výsledný produkt je spíš velké zklamání.

2. Moc fofrujete

Macerování v benzinu po dobu 3 minut nebo v alkoholu po dobu 1 měsíce (při pokojové teplotě) je příliš krátká doba. Macerovat v benzinu nebo hexanu se má několik dnů, v alkoholu tak dva měsíce.

3. Hazardujete se svým zdravím

Pokud používáte více nebo méně toxická rozpouštědla (benzin, hexan, isopropanol atd.) musíte je do posledního zbytku odpařit. Výsledek je pak samozřejmě hustý téměř tuhý lepivý lógr, který se pak naředí něčím jedlým – olejem, alkoholem, propylenglykolem, potravinářským glycerínem)

4. Aplikace přes žaludek je neefektivní

Pokud se produkt prostě sní, výsledkem je hulohlad a dobrý spánek. Aby nastalo uvolnění atd., musí se aplikovat buď inhalací, nebo přes membrány a to u “Fénixových slz” prostě nejde. Musí se vyčistit naříklad aktivním uhlím, filtrovat a rozpustit v něčem, co lze inhalovat nebo aplikovat přes membrány (propylenglykol, alkohol s glycerínem) – ale to pak už nejsou “Fénixovy slzy”. Viz http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=38778

P.S. Jinak na dokonalé vymačkání rostlinného materiálu se odšťavňovače nebo odstředivky moc neosvědčují, stačí takové kuchyňské mačkadlo jako na obr..Ale nějaké pořádné a pevné a ne to nejlevnější co mají.

Old Post 30-12-2009 v 14:51 PM
Pozdrav je offline   Profil uživatele Pozdrav   Find more posts by Pozdrav   Foto galerie člena Pozdrav   Click here to Send Pozdrav a Private Message   Add Pozdrav to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 29

Pozdrav,

měl bych skromný dotaz, vyráběl jsi vytážek podle receptu Ricka Simpsona?

btw všichni víme, že se "THC" rozpouští v tucích a alkoholu nebo tomu tak snad už není...

Old Post 30-12-2009 v 15:34 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pozdrav
Stálý Člen

Karma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2008
Příspěvků: 73  

Příspěvek č. 30

......diky za k+, od R. Simpsona se neučím, čerpám z publikací různých univerzit a lékařských studií, kde je vždy popsán způsob přípravy a farmakokinetika léčiv. Samozřejmě metody vyžadující pokročilé znalosti, speciální zařízení nebo těžko dostupné a/nebo nebezpečné chemikálie zde nepopisuji.

Tope, zde je záchranný plán pro Tvůj Fénixův lógr:

>>>> Kapky k aplikaci pod jazyk <<<<

Budeš potřebovat: Alkohol - ten kalvádos co máš, a pak ještě z lékárny: propylenglykol (100 ml lahvička stojí asi stovku) , aktivované uhlí v tabletách Carbo medicinalis, jemné filtry na kafe ze supermarketu, případně n-hexan z prodejny chemikálií nebo od nějakého známého z laboratoře.

Pořadí jednotlivých kroků je nutno dodržet. Poměry jednotlivých chemikálií jsou orientační a stanoveny tak, aby se s roztoky dalo dobře pracovat.

>> Čištění <<

Fénixův lógr rozpusť v alkoholu v poměru alespoň 1 díl lógru na 4 díly alkoholu, v uzavíratelné varné laboratorní láhvi při mírném a postupném zahřívání (ve vodní lázni). Po úplném rozpuštění lógru do roztoku přidej objemově přibližně stejné množství aktivovaného uhlí (jako bylo toho původního lógru) a alkoholový roztok chvíli povař, aby se v něm tablety uhlí úplně rozpadly. Roztok musí být dobře tekutý a ne sirupovitý, pokud je příliš hustý, přidej další alkohol.

Láhev dál nezahřívej, uzavři a s přestávkami protřepávej do vychladnutí na pokojovou teplotu. Aktivní uhlí absorbuje nečistoty a všelijaký balast z lógru. Po vychladnutí na pokojovou teplotu alkoholový roztok přefiltruj přes filtr na kafe, pomalu, nejlépe přes noc, (můžeš i 2x) a přefiltrovaný roztok dej do čisté varné baňky nebo varné láhve se širokým hrdlem. Filtr se zachyceným uhlím s balastem nevyhazuj, ale nech úplně vyschnout, např. přes noc poblíž topení. I po úplném vyschnutí to bude lepivá černá hmota, ulpívající na prstech a na všem.

V aktivním uhlí se bohužel zachytí také asi 10% kanabidoidů, tyto se dají opět získat takto: Aktivní uhlí seškrábeš do jiné láhve, třeba i s roztrhanými zbytky papírového filtru. Do láhve přidáš hexan – alespoň 4 díly hexanu na 1 díl aktivního uhlí s balastem a za studena protřepávej – s přestávkami asi 15 minut. Kanabidoidy se rozpustí v hexanu, ale balast zůstane zachycen v uhlí. Hexanový roztok přefiltruj přes čistý filtr do čisté nádobky a hexan z ní pak odpař.

Zbytek po odpaření hexanu následně rozpusť ve troše čerstvého alkoholu a přidej k již dříve získanému přefiltrovaném roztoku kanabidoidů v alkoholu.

>> Dekarboxylace v propylenglykolu (PG) <<

Do přefiltrovaného roztoku kanabidoidů v alkoholu ve varné baňce přidej PG v poměru 1 díl PG na 2 díly původního množství lógru a tento alkoholovo-PG roztok za stálého míchání začni vařit v olejové lázni nebo velmi opatrně přímým zahříváním.

Z roztoku se nejdřív při bodu varu 78,4°C odpaří alkohol, při 100°C pak bude následovat odpaření vody. Při dalším zvyšování teploty nad 100°C začne pořádná dekarboxylace THC-COOH a CBD-COOH, která se projeví erupcemi kysličníku uhličitého a vodní páry z PG roztoku. Samotný PG se vařit nebude, protože jeho bod varu je až 188,2°C. Zde je potřeba opravdu intenzivně míchat, třeba skleněnou tyčinkou, jinak to pěkně „vybuchuje“. Teplotu je potřeba držet na max 135°C, když erupce páry a kysličníku uhličitého ustanou, dekarboxylace zkončila. Rozpustnost kanabidoidů v PG je velmi dobrá – u delta-9-THC při pokojové teplotě činí až 0,58 g/ml, přičemž roztok je stále pěkně tekutý a dá se s ním pracovat. Při vyšší koncentraci je jeho viskozita pak neprakticky vysoká.

Roztok kanabidoidů v PG při vychladnutí na pokojovou teplotu samozřejmě zhoustne a je dobré jej naředit alkoholem na praktickou viskozitu.

Výsledný produkt se aplikuje pod jazyk a přes membrány vstupuje rovnou do krevního oběhu. Někdy se mu říká dračí tinktura protože již jedna nebo dvě kapky pod jazykem člověkem pořádně zamává.

Určitě Tě bude lákat slíznout tinkturu z oné míchací tyčinky. Pozor - je to síla.

Chuť tinktury není moc valná a proto se může dochutit sladidlem, glycerínem z lékárny, nebo nějakou příchutí.

Tinktura pod jazyk se používá hlavně k uvolnění svalové ztuhlosti, potlačení bolestí a navození duševní pohody.

>>>> Kapky k aplikaci přes žaludek <<<<

Místo PG se použije nejlépe panenský sezamový olej (např. od firmy biolinie.cz (různé čínské produkty rozhodně ne); docela „stylový“ by byl panenský konopný olej např. od firmy hemp-production.cz. Rozpustnost kanabidoidů např. v sezamovém oleji je slušná – u delta-9-THC při pokojové teplotě činí až 0,30 g/ml a proto se oleje použije 2x více než PG u kapek pod jazyk – t.j. asi stejné množství oleje jako bylo množství původního lógru.
Olejové kapky se používají hlavně k povzbuzení chuti k jídlu u pacientů s chemoterapií nebo u umírajících lidí, kteří už prostě nechtějí jíst.

Všechny tinktury se doporučuje skladovat v uzavřených tmavých lahvičkách v lednici a před aplikací protřepat.

Naposledy upravil Hlava 03-03-2011 v 01:53 AM

Old Post 31-12-2009 v 11:51 AM
Pozdrav je offline   Profil uživatele Pozdrav   Find more posts by Pozdrav   Foto galerie člena Pozdrav   Click here to Send Pozdrav a Private Message   Add Pozdrav to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 31

Pozdrav,

není za co děkovat.. ze Tvé odpovědi jsem pochopil, že jsi vytážek podle jeho receptu nevyráběl. Tudíž zbytečné něco "odsuzovat" když jsi to sám neokusil. Otázka, proč je výtažek podle receptu, který je zde uveden psychoaktivní, aniž by proběhla "dekarboxylace" jak píšeš.

Možná to bude znít trochu natvrdle, ale rád bych se dotázal jaká je rozpustnost kanabionidů (nebo psychoaktivních složek) v alkoholu. Bez zahřívání.

Nebo třeba nějaké vysvětlení proč je člověk zmaštěnej po vypití alkoholu v němž sem konopí macerovalo - samozřejmě bez zahřívání.

Old Post 31-12-2009 v 14:38 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ThunderFuck!
Stálý Člen

Karma uživatele ThunderFuck! - 90% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 524  

Příspěvek č. 32

zdravicko,

mam stejnou otozku jako RespectFlowers. Kazda MJ ma jine procento THC, CBD.CBG.. kombinaci ruznych modelu by mohl byt "stav" jiny prijemnejsi...

letos jsem to poznal s ICE je to kross 4 modelu Afghan,Shina,Northern Light a Skunk Special. vsechny modeli jsem bud pestoval nebou kouril ale az vysledne skrizeni dodalo silu

chci vyzkouset udelat fenixovi slzi obetuji do toho celou kytku Northern Light, Ice a kousek G13xBW(G13 by mela byt dobra na lecini kdyz bylo pro to slechtena ) a take pridam kousek Ingermars Punchu.

vzheldem k tomu ze nikdo u nas v rodine netrpi tak zavaznym onemocnenim aby se dal pripravek odzkouset tak bych rad tento vytvor predal uzivateli BOBO ktery na tohle nema prostredky ale potrebuje to!!!!!

BIO 60x Short Stuff#1 Automatic 2012 BIO

BIO Vravorak 2010

BIO G13xBW, ICE, Northern Lihgt, Interpol BIO

2 koreny

BIO 17x Lowryder#2xAutomatic AK 47 BIO

BIO Čibu 2011 BIO

Autoflower Sklizen kazdych 10 dni
Love is the only force
capable of transforming
an enemy into friend.

Old Post 01-01-2010 v 20:27 PM
ThunderFuck! je offline   Profil uživatele ThunderFuck!   Find more posts by ThunderFuck!   Foto galerie člena ThunderFuck!   Click here to Send ThunderFuck! a Private Message   Add ThunderFuck! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:15 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1935820 seconds with 35 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív