Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » zoznam beletrie s drogovou tematikou
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

zoznam beletrie s drogovou tematikou Příspěvek č. 1



cuz...v posledne dni som nejak zacal citat beletrie o drogovej tematike...uz som si pokupoval niekolko knih a spisal zoznam co vsetko vyslo...hodim ho sem a pls ked niekto budete vediet o niecom co tu nieje napiste ...diki moc...
btw. jedna sa o beletriu prelozenu do cestiny a slovenciny ( a nie o naucnu literaturu )


Kate Holden - Na vlastní kůži
Autobiografický příběh mladé Australanky, ze které se stane regulérní "feťačka". Heroin opanuje celý její život. Odcizí se ročičům a kvůli krádeži ji vyhodí z práce. Život mladé ženy se točí už jen kolem jediné věci - kde sehnat peníze na "šleh"? Ocitá se jako nezkušená prostitutka na ulici, rychle se však novému "životnímu stylu" přizpůsobuje. Po čase stoupá po profesionálním žebříčku - z ulice odchází, začíná pracovat jako lepší prostitutka v honosném pánském klubu. Občas se pokouší závislosti zbavit, léčí se v odvykacím centru, ale droga je vždy silnější než ona. Navíc musí pracovat, aby zajistila peníze na drogy i pro svého závislého přítele.
Život v bludném kruhu. Kate se z něj však po mnoha letech dokáže s pomocí rodiny a přátel vymanit, je zase "čistá" a odjíždí do Evropy začít "nový" život.
Velmi upřímná autobiografie dívky, která se kvůli drogám dostane až na samé dno.

Hubert Selby - Rekviem za sen
Román Rekviem za sen z roku 1979 je příběhem dvou kamarádů - bílého Harryho Goldfarba, zamilovaného do dívky z vyšších vrstev, a černého Tyrona C. Lovey. Když se jim naskytne příležitost vydělat balík peněz prodejem většího množství heroinu, mají vidinu lepšího života na dosah. Kdo by si také nechtěl užívat života a splnit si některé - anebo radši všechny - své sny? Paralelně se odvíjí i příběh Harryho matky Sáry, jež sní o budoucnosti hvězdy populární televizní show a její závislost na televizi se podobá závislosti na heroinu. Lpění na utkvělých sebeklamných představách o dokonalé budoucnost stahuje aktéry příběhu do hlubin zločinu, osobního úpadku, až jsou nakonec donuceni odhodlat se k poslednímu zoufalému pokusu na záchranu svých snů.

Jan Cimický - Andělský prášek
Námětem nové knihy známého psychiatra MUDr. Jana Cimického Andělský prášek je problematika mladé generace a její závislosti na drogách. Příběh začíná v okamžiku, kdy se po skončení školy mladým lidem mnohdy zhroutí svět, protože neseženou prácí a nevědí, co se životem. V tomto momentu je velice snadné zkusit drogu a dostat se tak do jiného světa, pro ně přijatelnějšího, z nějž ovšem cesta často vede do léčeben a na psychiatrii.

Slavko Barbarič - Perly ranených sŕdc
Knižka je svedectvom o nákaze užívania drog. Ide však na podstatu veci a ukazuje liek na túto chorobu, ako ju praktizuje vo svojich spoločenstvách sestra Elvíra. Každá závislosť má hlbšiu príčinu, je ňou neúcta k životu a nedostatok lásky. Na konkrétnych prípadoch ukazuje ako sa dá vyliečiť aj drogová závislosť. Ak nevieš, čo by si mal urobiť, nepotrebuješ preštudovať všetky možné závislosti ani ich teoreticky spoznávať, ale stačí materinsky milovať a láska podnieti pravý spôsob, pretože láska je vynaliezavá.

Burgess Melvin - Herák
Čtrnáctiletý David už není schopen snášet dusné prostředí v rodině, uteče z domova a po několika dnech živoření ve městě se ho shodou náhod ujímá skupinka squatterů. Zdánlivě vyřešená Davidova situace se zkomplikuje tím, že za ním uteče i jeho děvče. Od toho okamžiku nabírají události rychlý spád. Okolnosti oba mladé lidi přivedou až k heroinu a drogové závislosti. Výmluvný příběh bez planého moralizování vypráví čtenářům ze svého úhlu pohledu sami aktéři, jejich přátelé a pozorovatelé zvenčí, kteří se snažili zabránit tragédii.

Burroughs William - Feťák
První kniha W. S. Burroughse, původně vydaná pod pseudonymem William Lee, v níž se autor pokouší "co možná nejpřesnějšími a nejjednoduššími slovy zachytit svou zkušenost narkomana". Stále aktuální kniha, ač od jejího vzniku uplynulo již téměř půl století.

Burroughs William - Nahý oběd
Nejslavnější Burroughsova kniha, "satirická fantazie" z roku 1959, jejíž původní vydání se dočkalo soudního procesu i zákazu prodeje pro údajnou obscenitu. Dnes je považována za mistrovské dílo, v němž se mísí pekelné litanie ze světa feťáckých vizí s drsnými vtipy, nekompromisní satirou a prorockými vizemi budoucí společnosti, před kterými by i George Orwell oněměl.

Gregory Sandra - Zapomeňte, že jste měli dceru
„Žila jsem s maniaky, zločinci a vrahy.“Pravdivý příběh pašeračky drog, která přežila peklo thajské věznice. Britská učitelka Sandra Gregoryová si dva roky užívala života v Bangkoku. Po vojenském převratu se ale její život začal hroutit - přišla o práci, vážně onemocněla a brzy se ocitla bez peněz. Zoufale toužila vrátit se domů, ale nechtěla rodiče žádat o peníze, takže souhlasila s nabídkou propašovat přes bangkocké letiště heroin. Byla však zatčena a odsouzena k pětadvaceti letům vězení. Nejdříve strávila čtyři a půl roku ve známém vězení LardYao, přezdívaném „bangkocký Hilton“, příbytku masových vrahů, maniaků, a dokonce i jednoho kanibala.V roce 1997 byla přemístěna do Británie, kde si odseděla další tři roky v několika věznicích, včetně jednoho s nejvyšší ostrahou. Scény popisující brutalitu, násilí a ponížení, kterých byla svědkem jak v Thajsku, tak i v Británii, jsou silné a nezapomenutelné - být tady, to je pomalé mučení, udržují mne tu naživu, abych mohla trpět. Úžasná vůle a vnitřní síla i podpora rodičů jí nakonec pomohou udržet si zdravý rozum a přežít.Sandra byla propuštěna v roce 2000 poté, co jí thajský král udělil milost. Sugestivním vyprávěním o své zkušenosti přináší obraz mrazivé reality a zároveň varuje, že se něco podobného může stát každému. Snad tato kniha uchrání mnoho dalších před podobným osudem.

Holka Peter - Normální pako
Hrdina tohoto románu zoufale bojuje o lásku a život svého děvčete, které propadlo drogové závislosti.

Hybšová Jana - Dopisy z vězení
Příběh českého pašeráka drog odsouzeného v Thajsku na 50 let

Christiane F. - My děti ze stanice zoo
Dnes již dospělá Christiane F. se poprvé ve svých dvanácti letech setkala v evangelickém centru pro mládež s hašišem, ve třinácti na diskotéce s heroinem. Brzo se stala na drogách závislou, přes den chodila do školy a odpoledne si spolu se svými přáteli-narkomany vydělávala na stanici ZOO peníze na drogu prostitucí. Její matka skoro dva roky netušila nic o dvojím životě své dvery. Christiane F. vypráví s obdivuhodnou snahou o přesnost a odzbrojující otevřeností o osudech dětí, o kterých se veřejnost dozvídá až z titulků novin, jež oznamují jejich smrt. Příběh Christiany F. se denně opakuje kdekoli na světě.

John Radek - Memento
Memento je román o narkomanech. Tato věta říká sice to nejdůležitější, ale zdaleka ne všechno. Především nevypovídá o tom, že autor pojal svou prózu jako svědeckou výpověď - nikoliv jako příběh „o nich“, ale jako „jejich“ příběh. Čtenář se dostává do středu dění, do života těch, kteří propadli droze, pro něž se stává fetování hlavním či spíše jediným smyslem života, kteří se sesouvají na šikmé ploše sebezničující vášně k naprosté zkáze. V Mementu nečteme poučení, varování, výstrahy, ale pronikáme do lidských osudů, bytostně cítíme, jak málo stačí, aby se život člověka zhroutil do marného a bezútěšného živoření. Pro autorův obraz je příznačné, že vznikl takřka před dvaceti lety, kdy u nás problémy s drogovou závislostí teprve začínaly. Tehdy šlo o dílo varovné, dnes, bohužel, je tomu jinak. Síla románu tím neztratila na účinnosti, právě naopak.

Keuls Yvonne - Zpackaný život
Osud takzvaných heroinových kurviček ji pohnul k napsání knížky Zpackaný život Florky B. Forma výpovědí zúčastněných osob,a především dojímavé vyzná-ní hlavní hrdinky Florky Bloemové,vytváří výjimečný lidský dokument vyprávě-jící o čtrnáctileté prostitutce závislé na heroinu.Florky Bloemové se matka vzdala hend v porodnici a tak dítě putovalo od jednoho dětského domova do druhého,od jedněch pěstounů k druhým a opět zpět do "děcáku". To vše nemělo dobrý vliv na citový a psychický vývoj Florky.

Keuls Yvonne - Matka Davida S. narozeného 3.července
Děj se odehrává v Holandsku v době, kdy lidé téměř neví, co je to droga a jaké následky může její užívání mít. Knihu nevypráví David, ale jeho matka. Ta popisuje jeho život od dětství, aby se člověk zamyslel, kde se mohla stát chyba, především však jeho drogové období, kdy neví, co se s ním děje, má strach, když není doma, nebo že zazvoní telefon a tam jí někdo oznámí, že je mrtvý.
Příběh je plný zklamání, slibů a zoufalství. Vše začalo u marihuany, pokračovalo od hašiše a LSD až po heroin.
Matka velice otevřeně popisuje své pocity, naděje, zoufalství a bezmoc.

Kocábová Natálie - Monarcha absint
Prozaická prvotina populární mladé zpěvačky, dcery politika a hudebníka Michala Kocába. Novela je (svým způsobem) naléhavou a dosti kontroverzní generační výpovědí, zavede nás do světa dnešních mladých lidí, jimž není cizí žádná z dostupných pozemských slastí: alkohol, sex ani drogy. Nejde však v žádném případě o pouhou reflexi prožitého či prožívaného - autorčina citlivost, všímavost a potřeba hledání (boha, pravdy, smyslu života) dodává textu nezbytný přesah a přináší především poselství o tom, že je třeba jakýmkoli způsobem čelit pocitu marnosti a bezvýchodnosti... Pokud to tedy jde a pokud nás všudypřítomná "nuda" dříve nepohltí.

Minarčík Jura - Čtvrtý rozměr závislosti
Romaneskní poloautobiografické pojednání, zobrazující rozmanité životní osudy člověka závislého na drogách, člověka, který usiluje o znovunalezení ztraceného životního smyslu na protitoxikologickém oddělení v porevolučním prostředí léčebny.

Nečas Luboš - Závislost nejen na lásce
Otevřená zpověď uplynulých osmadvaceti let Terezy Pergnerové, bývalé slavné moderátorky televizního pořadu ESO, ve formě rozhovoru s autorem knihy.

Němec Martin - Perníková věž
Román plasticky představuje prostředí dealerů drog a narkomanů. V domě, kde žije mladík jménem Jakub, dojde k tragédii: za nevyjasněných okolností zemře Jakubova sousedka Věra, která byla - jak se ukáže později - Jakubovou celoživotní láskou. Jakub, který spolu s přítelem Radkem má nebezpečně blízko ke drogám, pojme podezření, že za Věřinu smrt nese odpovědnost jistý boháč, známý pod přezdívkou Pexeso. Jakub si vezme do hlavy, že smrt své lásky musí stůj co stůj sám posmtít...

Pánková Veronika - Vím, o čem mlčím
Smutné svědectví ze světa závislosti, z kterého již obvykle není úniku, i když si to aktéři neuvědomují

Porter Bruce - Kokain
Neuvěřitelný příběh sleduje cestu George Junga, který začínal v mládí s pašováním marihuany v Kalifornii, až na špičku kokainového podsvětí. Na základě skutečných událostí, výpovědí svědků a pečlivého studia důkazních materiálů novinář Bruce Porter věrně zrekonstruoval příběh muže, jehož kariéra připomíná zběsilou jízdu na horské dráze.
Na vrcholu své kariéry George Jung zásoboval kokainem více než 80 % trhu ve Spojených státech a spolupracoval přímo s hlavou Medellínského kokainového kartelu Pablem Escobarem. Poté, co byl přistižen agenty Úřadu pro potírání narkotik DEA a Floridské státní policie s 300 kg drogy, rozhodl se stáhnout s sebou i jednu z největších postav Medellínského kokainového kartelu, která kdy byla zatčena, Carlose Lehdera.
Bruce Porter skvěle zaznamenal příběh velmi neobvyklého podnikatele, který dokázal vydělat 100 milionů dolarů, aby o ně posléze zase přišel.

Viliam Nagy - Anjel narkomanov
Skutočný príbeh otca troch detí závislích na drogách. Kniha je písana ako denník Viliama Nagy-a a jeho syna Petra, ktorý najviac podľahol drogám.

Quincey de Thomas - Zpověď poživače opia
Opiová zpověď Thomase De Quinceyho, vzdělaného filozofa a senzitivního básníka, který podléhal opiovému návyku od mládí. Opium mu otevřelo "bránu rajských rozkoší", svět úchvatných vizí, snů a fantastických smyslových vjemů, podněcovalo ho k horečnatému intelektuálnímu vypětí, jen aby ho vzápětí uvrhlo do propastného utrpení fyzického i duševníh.

Sanetrníková Iva - Ještěrka
Upřímná zpověď bývalé feťačky...

Shöenfelt - Feťácká láska
První kniha v Česku usazeného anglického rockera. Částečně autobiografický příběh, odehrávající se v Londýně 80. let, který bez příkras a zbytečného moralizování ukazuje syrový obraz života s drogou. Kniha je zároveň upřímnou výpovědí o podivných podobách a záludnostech lásky. Je to i studie tzv. němé generace a její nevíry v cíle a touhy materialistické společnosti.

Vaverková Karolína - Bílá moc
V autentické výpovědi popisuje autorka svoji cestu rájem i peklem drogové závislosti. Kniha je určena nejen těm, kteří by to chtěli zkusit a těm, kteří v tom už jedou, ale i všem rodičům, zejména takovým, kteří chtějí opravdově poznat "stav těla a duše" svého dítěte. Autorka jde statečně s vlastní kůží na trh - odhaluje svoji tvář a osobnost. Upřímně vypovídá o stavech při začátcích fetování, při stupňujícím se průběhu a konci.
Kniha rozhodně nekončí happyendem; v trvalém, doživotně garantovaném štěstí nežije autorka ani nyní, přesto, že je již delší dobu "čistá", přesto, že nalezla cestu jak žít bez drog. Karolína chce opravdově pomoci jiným. Má k tomu mnoho předpokladů: chuť a odhodlání, zkušenost vlastních prožitků, upřímnost a odvahu investovat do pomoci jiným svoji tvář, sebe samu.

Vochalová Iveta - Úplná prázdnota
Autorka sleduje v románu Úplná prázdnota život mladého začínajícího narkomana, stále závislejšího na pervitinu a jeho zoufalý boj se sebou i s okolním světem.
Podaří se Tomášovi najít oporu a porozumění ve své rodině anebo ho závislost stáhne až na samotné dno?
Naprostá otevřenost, dokonalá hodnověrnost prostředí i postav, nepotlačovaná emotivnost a úžasná psychologická působivost, to jsou zvlášť silné stránky této neobyčejné knihy.
Odborníci i laici, kteří rukopis četli, se shodují, že jde o nejpůsobivější román, který kdy byl o narkomanech napsán. Román, který by měl otevřít oči děvčatům i klukům, ale i rodičům.

Welsh Irvine - Trainspotting
Kniha z prostredia škótskych narkomanov hľadajúcich zmysel života, plná čierneho humoru, ktorá poslúžila ako literárna predloha známemu filmu D. Boylea

Welsh Irvine - Acid House (barevnej svět)
Dvadsaťjeden poviedok a jedna novela z Edinburských ulíc, nočných lokálov, feťáckych bytov, žúrov - čierny humor, cynizmus a realita.

Wolfe Tom - Kyselinovej test
Základní kniha o hippies a kronika vpádu LSD do Ameriky. Děj se točí okolo party Veselých šprýmařů, soustředěných kolem Kena Keseyho, kteří život pojali jako jednu velkou nekončící hru. Veselí šprýmaři na své cestě napříč USA v pomalovaném školním autobuse vpadli do alkoholicko-literárního soukromí Jacka Kerouacka i do poklidu vědeckého bádání Timothyho Learyho o následcích užívání LSD. Tom Wolf své zápisky a poznámky z cesty převyprávěl prostředky experimentální prózy a vytvořil tak dílo, které je dnes již klasikou nového žurnalismu.

Wurtzel Elizabeth - Prozacový národ
Kniha v němž popsala své dospívání v prostředí rodičovských neshod, rozvodu a svého dospívání, kdy na nedostatek citu reagovala drogami (stala se tak závislá na prozacu – antidepresivu fluoxetinu), alkoholem, krátkodobými známostmi a různými psychoterapiemi, hospitalizacemi a sebevražednými pokusy. Kniha byla zfilmována v r. 2000 Erikem Skjöldbjaergem.

Zeh Juli - Orli a andělé
Ne vždy se stává, aby na sebe nějaký autor strhl pozornost již svou prvotinou… Juli Zeh nám představuje skvěle placeného právníka Maxe, který šňupe kokain a chce skončit se životem: jeho přítelkyně Jessie se totiž zastřelila během telefonického rozhovoru s ním. Seznámí se s Klárou, studentkou psychologie, která ho chce "využít" jako objekt své diplomové práce. Po řadě nepochopení a vzájemných roztržkách Max zaznamenává svůj příběh na magnetofon a my se spolu s ním vracíme do minulosti, na Balkán, kde se těsně po válce rozmáhá ilegální obchod s drogami, do něhož jsou zapojeni lidé kolem OSN. Juli Zeh je vynikající vypravěčka – za příběhem dvou respektive tří lidí se rýsuje všeobjímající pohled na celou Evropu po pádu ideologií. Zároveň podává sugestivní obraz myšlení současné mladé generace.

Březinová Ivona - Holky na vodítku: Jmenuji se Alice
Alice je inteligentní gymnazistka, které rodiče naprogramovali kariéru lékařky. Strasy v rodině plynoucí ze strohé výchovy a osobních problémů všichni řeší nejrůznějšími léky. Alice chce rodičům vyhovět, ale jak se vyskytne skulina v podobě samostatně prožitých prázdnin, zatouží být dospělá a zároveň vyzkoušet zakázané ovoce. Nová láska ji však nutí vyhledávat drogu - a zběsilý kolotoč se rychle roztáčí.

Jeier Thomas - Jízdenka do Říma
Zastavte svět, chci vystoupit... Tento nápis našla patnáctiletá Ivona v pokoji své starší sestry, napsaný rudou barvou na zdi. Co se to s Angi děje? Je teď úplně jiná. Ivona vypátrá krutou pravdu – sestra je narkomanka. Strhující román, v němž očima mladší, nezávislé sestry sledujeme postupnou přeměnu osobnosti Angely pod vlivem drog.

Jennifer Lynch - Tajný denník Laury Palmerovej
Laura Palmerová je dievča, ktoré sa ocitne vo víre drog, alkoholu a orgií. Prečo? Kvôli Bobovi. Kto je Bob? Chlap, ktorý ju sexuálne zneužíva.
Najlepšie bude, keď Vám na všetky ostatné otázky odpovie úžasná sonda do duše zneužívaného dievčaťa, Tajný denník Laury Palmerovej.

Tomáš Tomášových - Ako ďaleko do Šanghaja
Denník 20-ročného Tomáša, ktorý zomiera po neúspešnej liečbe zo závislosti na alkohole a drogách.

Baboian Dic - Vstupenka do pekla
Kniha je publicistickým dielom o vplyve drog na život človeka vo všetkých jeho aspektoch, najmä však spoločenských. Obsahuje množstvo konkrétnych dramatických príbehov spojených s drogami a poukazuje na nebezpečenstvo, ktoré hrozí svetu, ak sa drogy budú šíriť medzi ľuďmi s takou intenzitou, ako je tomu doposiaľ. Kniha je výrazným svedectvom aj toho, čo môžu spôsobiť zdanlivo neškodné tabletky, keď sa začnú užívať často a opakovane. Kniha obsahuje aj dokumentárne čb. fotografie historických reálií z oblasti užívania drog, ako aj boja proti nim.

Betty Oechies - Drž ma za ruku
Príbeh mladého holandského narkomana a najmä vyrovnávania sa jeho matky so skutočnosťou , že jej dieťa je navždy stratené.

Hana Zelinová - Ruža zo samého dna
Román o šestnásťročnom chlapcovi závislom na drogách

Silvia Mozerová - Motýlik
Je to kvalitný heroín. Leží tu, len tak, na umývadle, zabalený v striebornom staniole. Smrtiaca dávka! Posledná!
Sedím na odpadkovom koši a pozerám naň. Zdvíham hlavu a pozerám do zrkadla: mŕtvolne biela tvár, strhaná a strápená, vpadnuté oči, ostro kontrastujúce s priveľmi výraznými lícnymi kosťami. Zreničky zúžené, svedčiace o poslednom pichnutí.
Pozriem na svoje telo: plochá hruď, chudé dopichané ruky, chudé nohy. Nejedla som už pár dní, ale moje telo hlad necíti. Odpísaná heráčka ...

volne k stiahnutiu:
http://www.enigma.sk/files/motylik.pdf

Josef Vondrka - Smrt jménem závislost
Autor vypráví, jak pomalu propadal závislosti od kouření marihuany až do smrtícího kolotoče každodenního braní tvrdých drog. Popisuje nevyslovitelné stavy abstinenčních příznaků zapříčiněných dlouhodobým braním drog. Zabývá se životem narkomana, který žil v centru drogové scény v Praze a poznával osudy dalších narkomanů, které potkával, když jim vyměňoval stříkačky. Vypráví o těchto setkáních, ale i o smrti, která potkává tyto mladé lidi, často ještě děti. Popisuje pražské protidrogové kontaktní centrum jako místo pomoci a svoje pokusy se závislostí přestat. Přibližuje však i onu obrovskou sílu závislosti, která ho nutila agresivně usilovat o drogu. V další části provází čtenáře systémem léčebných zařízení až k místu, kde se mu podařilo odevzdaně přijímat pomoc. Popisuje chod tohoto zařízení a pomocí deníku dokresluje každodenní souboje se závislostí a vítězství nad sebou samým. V závěrečné části knihy ukazuje, že závislost nekončí odchodem z léčby. Kdo jednou přešel na stranu drog, už nemůže zpátky, může jen abstinovat a bojovat sám se sebou celý život. Abstinující narkoman nepije ani alkohol, aby po nějaké době nepřešel zpátky k silnějším drogovým zážitkům. Autobiografické vyprávění doplňuje úvod a komentář odborníka a slovníček slangových výrazů používaných v souvislosti s drogami.

Karel Žilák - Pusinka
Velice drsný a napínavý příběh ze současnosti: drogy, podsvětí, sexuální násilí, vražda… Osudový propletenec zpočátku zdánlivě nesouvisejících postav vede nejen do pekel, ale také k nečekanému prozření … Fascinující, skutečnými událostmi inspirovaná knížka o společenském a duševním dně, ale také o lásce, která vší tou špínou, temnotou a utrpením nepotlačitelně prorůstá jako svěží tráva tenkými prasklinami v černém asfaltu.

Karel Žilák - Jehla
Již podruhé můžete sledovat životní osudy mladé dívky přezdívané Pusinka. Z drogové závislosti se tentokrát Pusinka dostala. Před ní se otvírá možnost žít normálním spokojeným životem po boku milujícího partnera, s dítětem, po kterém oba toužili…
Ale jak dlouho dokáže Pusinka vzdorovat myšlenkám na bývalou volnost, jak dlouho dokáže udržet pod kontrolou své nové úniky do světa drog? Neschopnost překonat stereotypnost partnerského života ji žene do opětovné drogové závislosti, dostává se až na hranici života a smrti.
Prostřednictvím sugestivních obrazů, situací i prostředí, v nichž se Pusinka ocitá, se nám odkrývají zákoutí, kam je dovoleno nahlédnout jen zřídkakdy. Pusinka si znovu skutečně sahá až na dno.

Renata Šindelářová - Pod starými duby
Kniha pro mládež. Hrdina knihy Kamil je poměrně lehkovážný mladík, který si velice zakládá na svém image. Setkání se svým bývalým kamarádem ze základní školy ho přivede do zcela jiných dimenzí života, a tak zatímco Kamil na jedné straně řeší své citové vztahy s děvčaty, na straně druhé nahlíží v roli diváka do světa drogově závislých.

Hunter S. Thompson - Strach a svrab v Las Vegas
Kolotoč absurdních a bizarních situací, svérázné postavy a silné kabriolety, nezaplacené účty, útěk před spravedlností, hledání "Amerického snu", svět tzv. normality zachycený na základě autentických zápisků drogově alkoholického deliria šíleného novináře a jeho právníka. Don Quijot a jeho věrný Sancho v Americe počátku sedmdesátých let. V roce 1998 úspěšně zfilmoval Terry Gilliam.

James Frey - Milion malych stripku
Když James Frey ve věku třiadvaceti let přišel do pobytové léčebny, měl tělo a mysl skoro nenávratně poškozené. Musel si vybrat: nedožije se 24, nebo se pokusí něco udělat s troskou svého života a to hodně drasticky. Ocitne se mezi pacienty, kteří jsou ve stejných sračkách jako on sám - soudce, mafián, bývalý mistr světa v boxu, a bývalá prostitutka. Obklopen všudypřítomným dogmatem "Jak se vyléčit" si musí Frey najít svou cestu jak se vyrovnat s následky svého dosavadního života, a vybrat si svou budoucnost - pokud nějaká bude. Kniha popisuje příběh boje s drogovou závislostí. Začíná v sanatoriu, popisuje šest týdnů léčby, a ve vzpomínkách hlavního hrdiny se vrací k událostem, jež ho k léčbě přivedly. Pro zdůraznění naléhavého poselství a zrychlení děje nejsou v knize použity uvozovky, každá přímá věta začíná na novém řádku. To, že autor používá stejný postup pro vyjádření vlastních myšlenek a myšlenek jiných, dává knize unikátní styl, jenž odráží náladu jeho zkušeností z léčebny.

Timothy Leary - Záblesky pamati
Karin Lászlová - Stroskotanci života
Joyce Carol Oatesová - Horké ako moje srdce
Kennet Ahl - Peklo a raj
Štefan Oľha - Drsný diktát drogy
Barbara D''Amato - Špinavá hra
Svátek Daniel - Zatracení
Vacek Jiří - Žít třeba i na kolenou
Agejev M. - Kokain
Ellis Breat Easton - Míň než nula
Minecher James - Zatoulaná generace
Frederick G. F. - US Marines
Kandy Miroslav - Malá Julie dýchá toluen
Schindler Regina - Petro, co je to trip?



ak najdem nejake nove info tak aktualizujem...je mozne, ze niektore knihy mapuju zivot narkomanov viac a niektore menej ale ja osobne ( ci uz z odporucani alebo mna samotneho ) odporucam My deti ze stanice zoo, Herak, Fetak, Na vlastni kuzi, Memento, Matka Davida S., Kokain alebo Ako ďaleko do Šanghaja...

Naposledy upravil comix 11-09-2013 v 09:58 AM

Old Post 13-12-2007 v 14:10 PM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

Příspěvek č. 2



aktualizovane:
Silvia Mozerová - Motýlik ( volne k stiahnutiu v PDF..link vyssie )
Josef Vondrka - Smrt jménem závislost

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Naposledy upravil comix 17-12-2007 v 12:18 PM

Old Post 14-12-2007 v 11:03 AM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

aktualizovanie Příspěvek č. 3



aktualizovane:

Karel Žilák - Pusinka
Karel Žilák - Jehla

niesom si isty ako velmi mapuju tieto knihy ,,drogovy" zivot ale boli mi odporucane ako knihy s touto tematikou..
info k nim vyssie...

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Old Post 18-12-2007 v 12:43 PM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

Příspěvek č. 4

nikto nema nejaky dalsi typ ?

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Old Post 27-12-2007 v 20:06 PM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
PalYno
Stálý Člen

Karma uživatele PalYno - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2007
Příspěvků: 105  

Příspěvek č. 5

cital som jednu knihu z piestan od naseho vychovavatela z intraku,,,bolo to o jednom piestanskom fetakovi co frcal na heraku menom PEGO,,,tak kniha sa volala ANJEL NARKOMANOV ale uz si nepamatam od koho bola napisana,,,tusim od otca toho fetaka

what a fuck?

Old Post 29-12-2007 v 17:44 PM
PalYno je offline   Profil uživatele PalYno   Find more posts by PalYno   Foto galerie člena PalYno   Click here to Send PalYno a Private Message   Add PalYno to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

Příspěvek č. 6

palyno - he..tato kniha je v zozname a vola sa ANJEL NARKOMANOV...uz ju mam precitanu..celkom sa to dalo citat aj ked som cakal viac ale tych 40sk co som za nu dal vobec nelutujem

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Old Post 01-01-2008 v 15:31 PM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

noveee Příspěvek č. 7


aktualizovane:

Renata Šindelářová - Pod starými duby

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Old Post 10-01-2008 v 07:30 AM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
indoormanPN
Nový Člen

Karma uživatele indoormanPN - 0% Pěstitelská

Registrován: Jan 2008
Příspěvků: 4  

Příspěvek č. 8

Viliam Nagy - Anjel Narkomanov


the best book i've ever read.

Old Post 25-01-2008 v 13:21 PM
indoormanPN je offline   Profil uživatele indoormanPN   Find more posts by indoormanPN   Foto galerie člena indoormanPN   Click here to Send indoormanPN a Private Message   Add indoormanPN to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
krivkin
Stálý Člen

Karma uživatele krivkin - 76% Pěstitelská

Registrován: Jan 2007
Příspěvků: 135  

Příspěvek č. 9

Aldous Huxley - Brave New World - je to sci-fi a ne vyloženě o drogách, ale důležitou úlohu tam hraje látka jménem "soma", jejíž účinky se nápadně podobají kombinaci LSD a THC

Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo

Old Post 27-01-2008 v 21:56 PM
krivkin je offline   Profil uživatele krivkin   Find more posts by krivkin   Foto galerie člena krivkin   Click here to Send krivkin a Private Message   Add krivkin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

add Příspěvek č. 10

aktualizovane:

Timothy Leary - Záblesky pamati

krivkin - dik za typ..cekoval som tu knizku ale mam pocit ze viac tam ide o medziludske vztahy ako o drogy

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Naposledy upravil comix 30-01-2008 v 09:09 AM

Old Post 28-01-2008 v 07:32 AM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 2582  

Příspěvek č. 11

comix - mno ted ujizdis od beletrie nekam trosku jinam tema poslednima trema
krivkin - che - ftipna charakteristika toho Brave New Worldu a somy

jinac co by se tykalo beletrie, tak treba jeste:
Basketbalovy deniky
Strach a svrab v LV od Thompsona
v podstate jakejkoliv roman od Toma Robbinse bejva dost psychedelickej..

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 28-01-2008 v 08:05 AM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

Příspěvek č. 12

dude - je to mozne...to len dnes som natrafil na tie knizky..zistim o nich viacej..diiiki ale ZABLESKY PAMATI su autobiograficky pribeh takze to by mala byt beletria...
a dik aj tebe za typi

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Old Post 28-01-2008 v 09:37 AM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 2582  

Příspěvek č. 13

je pravda ze Learyho vzpominky jsou vic beletrie nez literatura faktu

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 30-01-2008 v 07:01 AM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

Příspěvek č. 14


nieco nove:

Hunter S. Thompson - Strach a svrab v Las Vegas

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Old Post 30-01-2008 v 09:12 AM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
acheron
Stálý Člen

Karma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% PěstitelskáKarma uživatele acheron - 68% Pěstitelská

Registrován: Jan 2008
Příspěvků: 327  

Příspěvek č. 15

Jiří Vacek - Žiť, hoci aj na kolenách ...super kniha o zavyslosti na kokaine a heroine aj o odvykani od tichto drog

Dr. Albert Hoffman - Lsd, mé problémové dítě

...dufam ze tu tieto skvosti este niesu

Old Post 01-02-2008 v 14:40 PM
acheron je offline   Profil uživatele acheron   Find more posts by acheron   Foto galerie člena acheron   Click here to Send acheron a Private Message   Add acheron to your buddy list     Navštiv homepage uživatele acheron! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
comix
Stálý Člen

Karma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% PěstitelskáKarma uživatele comix - 62% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 114  

Příspěvek č. 16

acheron - soj...jiriho vaceka uz mam v zozname a hoffman nieje beletria ale naucna literatura

---> zoznam beletrie s drogovou tematikou

Old Post 05-02-2008 v 11:48 AM
comix je offline   Profil uživatele comix   Find more posts by comix   Foto galerie člena comix   Click here to Send comix a Private Message   Add comix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:18 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6986740 seconds with 35 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív