Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Odrůdy a Šlechtění » Křížení a Genetika , Jak se vlastně kříží, šlechtí atd...
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
joint
Stálý Člen

Karma uživatele joint - 45% PěstitelskáKarma uživatele joint - 45% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 82 

Příspěvek č. 1

Nacal sem dalsi tema, ktery tady mozna melo byt jeste pred dr. smokalotovym tematem. Jeho prace zacala tezkym startem prekadanim fakt z angliny a dostalo se mu prizniveho ohlasu.
Tady bych chtel zavist debatu otom samem, ale vice z nasi praxe & tvorivosti, sem tam prolozenym nejakym genialnim napadem.
Takze pokud mate, ci tvorite nejake dabelske krizence a chcete se snami o to podelit, ci potrebujete radu, prosim mate moznost.

Predem preji mnoho stesti & uspechu, spozdravem joint.




www.greenhome.cz

Old Post 01-11-2001 v 23:36 PM
joint je offline   Profil uživatele joint   Find more posts by joint   Foto galerie člena joint   Click here to Send joint a Private Message   Add joint to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
joint
Stálý Člen

Karma uživatele joint - 45% PěstitelskáKarma uživatele joint - 45% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 82 

Blueberry/MrNice x UBC Chemo Příspěvek č. 2

tak to je jedna z mych krasek kterou sem stvoril
...ale z5 nazacatek.

Male: Blueberry/MrNice -byl vybran ze 7 krasnejch samecku, a byl to ten nejhezci (pro me). pravdepodobne by si to zaslouzilo vybirat podle potence ci podle nejlepsi genetiky... ale prozacatek to musi stacit.

Female: UBC Chemo -presneji receno University of British Colimbia Chemo. Tato rostlina byla specialne vyslechtena pro lekarske (medical) ucely. Jeji struktura byla velmi pozoruhodna -temer cista indica, s dobre vyvynutou top koalou, snizsim patrem vytvorenym bocnimy vetvemi celkove vypadajici asi jako koste. Rostlina byla stredne vysoka velmi tmave barvy, s neuveritelne silnym aroma. Palice byly stredne tvrde, osypane krystaly. Vynos byl prumerny, avsak spickove kvality. Po ususeni se trochu zmirnilo az neprijeme silne aroma. Kvete 7-8 tydnu.

Chut/ucinky: -nezamenitelna velmi aromaticka&hutna chut, s medikalnimy ucinky husteho tlumiveho high. Opravdu si myslim ze jestli nekdo potrebuje ztisit&lecit sve nemoci, tak si nemuze vybrat lepe.
PS. fakt se to neda hulit furt, ten prvni pocit urvany hlavy po par praskach nezmizel ani po delsi dobe uzivani. medical high vychutnavam cca 1 do mesice, pokud bych to chtel hulit furt pravdepodobne uz bych byl znacne "vydlabanej"

Jak dopad muj hybrid??
Rostliny tvori stejny typ koruny a jsou trochu vyzsi. Tmava barva zustala na listech, ale palice jsou svetlejsi.
Vynos se znacne zvysil, kvalita zustala. Chut ma silnou prichut puvodniho chema a je sladsi&jemejsi. Rovnez doba kveteni zustala stejna.
Foto se pokusim dodat, ale nebude to hned...

....schrnuto podtrzeno... lip to ani dopadnout nemohlo.

spozdravem joint

PS. uz se tesim na dalsi pokusy co se mi honi hlavou...




www.greenhome.cz

Old Post 02-11-2001 v 00:20 AM
joint je offline   Profil uživatele joint   Find more posts by joint   Foto galerie člena joint   Click here to Send joint a Private Message   Add joint to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
joint
Stálý Člen

Karma uživatele joint - 45% PěstitelskáKarma uživatele joint - 45% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 82 

Příspěvek č. 3

chybicka se vloudila...
oprava:
UBC Chemo -University of British COLUMBIA Chemo

Jeste dodavam, ze rostliny byly pestovany organicky.

www.greenhome.cz

Old Post 02-11-2001 v 00:27 AM
joint je offline   Profil uživatele joint   Find more posts by joint   Foto galerie člena joint   Click here to Send joint a Private Message   Add joint to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Roman Dirda
Stálý Člen

Karma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% Pěstitelská

Registrován: Mar 2001
Příspěvků: 294 

Palec dolů skunx Příspěvek č. 4

Tady bych chtěl napsat že ne vždy vznikne ze super rodičů superděcko:rostlina č.1-skunk1xskunk1(Sensiseeds)-super bomba,úplně tvrdý palice,takovej odřez že jsem měl strach to hulit,ale pozdě zraje.Pylem ze samce tohoto modelu jsem ojel Early skunk(Sensiseeds,taky dobrej,brzo zraje) a ejhle-z děcek vyrostli neposlušní fakani-každej jinej,všichni špatní.Zrálo to pozdě a účinky-jeden prd-cítíš to,deset prdů-cítíš úplně to stejný jak po jednom.

Old Post 22-11-2001 v 07:14 AM
Roman Dirda je offline   Profil uživatele Roman Dirda   Find more posts by Roman Dirda   Foto galerie člena Roman Dirda   Click here to Send Roman Dirda a Private Message   Add Roman Dirda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JAyEFF
Stálý Člen

Karma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 67  

Příspěvek č. 5

tohle je článek ketrej existoval v jednom mým příspěvku, odkud jsem ho pro větší přehlednost vzal
jinak tématicky navazuje na mý příspěvky týkající se feminizace rostlin, která je spojená s tvorbou hermafroditů:

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3903
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3830

doufám že na G tímto nedělám moc velkej zmatek tedy:

PRO TY CO SI CHTĚJÍ PRAKTICKY VYŠLECHTIT NOVOU ODRŮDU

PROČ CHCI MÍT HERMAFRODITA ? ……aneb přibližme se samotným šlechtitelům a vytvořme si vlastní hybridní F1 OSIVO (asi málo kdo z vás bude teďka chápat co se vám ted´ budu snažit říct – takže velká omluva zkusím to nejsrozumitelnějc jak to jen půjde)

1 - hermafrodit má ideální možnost se samosprášit: tzn. genetický základ je zachován přibližně stejný (ale ne úplně protože dochází k různým jevům , které tomu brání - rekombinace). Ve smyslu zachování gen. inform. je to něco jako klonování, i když je to vlastně úplně něco jinýho.
2- samosprašováním dochází k tzv. homozygotizaci (tou se stabilizuje daná odrůda-určitě jste to už někde slyšeli, že např. White Widow je poměrně nevyrovnaná a nestabilizovaná odrůda protože se v ní melou geny z obou rodičů a nemůžou se dohodnout)

následuje hodně zevrubné schéma pro ilustraci homozygotizace

příklad: pro jeden jediný gen
A – dominantní alela (dobrý gen)
a - recesivní alela (špatný gen – stejný gen jako A, ale má oproti němu určité znevýhodňující změny, které mohou vést v případě (aa) až k nefunkčnosti genu a tím smrti celé rostliny)
Aa = heterozygot (toto se snažíme vylepšit)
aa = recesisvní homozygot (tohoto se snažíme zbavit)
AA = dominantní homozygot (to je to, po čem toužíme)

křížení dvou heterozygotů: Aa x Aa => alely se rozdělí a zkombinují a výjde nám to, co zjistil už pan Mendel, a to že v F1 generaci to vypadá takhle 25% AA, 25% aa, 50% Aa (takže pouze čtvrtinovej úspěch) kdežto…
křížení dvou homozygotů: z výše uvedených důvodů (aa=smrt nebo neplodnost nebo….) beru v úvahu pouze dominantní homozygoty: AA x AA => F1 100% AA

tak co vy na to ? trochu těžší na pochopení, ale výsledek přesvědčivý

SHRNU-LI TO POLOPATICKY: DOBRÝ GENY JEŠTĚ LEPŠÍ, ŠPATNÝ JEŠTĚ HORŠÍ a to až tak, že třeba semena neklíčí nebo je rostlina neplodná. To je ale dobře, protože se takto vyselektují ty špatný geny a nepřenáší se do dalších generaci. Je to trochu zidealizované, páč ty recesivní geny nemusí bezpodmínečně způsobovat úmrtí rostliny, ale vždy se to nějak projeví. A taky nemůžete bez genetický analýzy říct, že tahle kytka je zrovinka recesivní homozygot. Jediné co lze dělat je porovnat kytky a vybrat ty vzhledově nejlepší (můžete zahulit a zkusit i potenci), který by pravděpodobně měly být AA nebo Aa. Naproti tomu by aa mohly být chcíplejší, menší, hůř porostou, budou dlouho klíčit atd..

3-samosprášení se musí opakovat tak šest až osm generací (čím více tím lépe; outdoor 6-8 let - indoor míň)
4-je nutná důkladná selekce a pro samosprášování vybírejte jen ty nejšťavnatější samečky, tak z genomu vymítíme TY ŠPATNÝ GENY. Takto vzniklým kytkám se říká LINIE. Když zkřížíme různé linie mezi sebou dostaneme tzv. LINIOVÉHO HYBRIDA OSIVO (F1), který by se měl vyznačovat větší raností, růstem, obsahem atd.. tak, že proto. toto. všechno utrpení

NEGATIVA:
-DLOUHO to trvá (jen pro nadšence) a ještě je to za takových podmínek nejistý (málo jedinců)
-možnost IMBREEDNÍ DEPRESE (kytky po samosprášení jsou menší než rodiče...což v závěru nevadí, protože ten výsledný hybrid ty rodiče může klidně překonat), několik druhů (Durban poison, Power plant) se takhle dlouhodobě šlechtilo a myslím že to dopadlo dobře, takže se není čeho bát
-UDRZOVÁNÍ LINIÍ, musíte neustále udržovat linii a samosprašovat (což je i velké pozitivum páč je vlastně neustále homozygotizujete=zlepšujete) nebo klonovat, protože když byste po mezi sebou sprášily kytky co vyrostou z těch hybridních F1 semínek tak z toho polezou různý potvory divoký, F1 semínka brát jako koncový produkt na výrobu dobrýho hulení (zasadit a zhulit) (a když se vám to povede můžete si to dát patentovat a vydělat na tom)

POSITIVA:
-můžete si takhle pěkně zhomozygotizovat různý vaše křížence, zachováte tak žádoucí geny
-mate-li jediný semínko nějakýho dobrýho modelu a je to samec můžete převést kytku na hermafrodita a vznikla semínka použít další rok, nebo to zkusit na jedný větvi hodně brzo-jen samičky, a jiný hermíci-semínka

Co dodat. je to dlouhý a nesrozumitelný…vím. Klidně se ptejte, rád poskytnu jakékoli informace.

Old Post 28-05-2002 v 20:20 PM
JAyEFF je offline   Profil uživatele JAyEFF   Find more posts by JAyEFF   Foto galerie člena JAyEFF   Click here to Send JAyEFF a Private Message   Add JAyEFF to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MR.GRASS
Stálý Člen

Karma uživatele MR.GRASS - 4% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 117 

Příspěvek č. 6

Genetika mě zajímá ale asiné v takovim měřítku jako tebe.
Pokud sem teda aspoň trochu pohopil co si tady napsal tak vezmu herma nechám ho několik sezón sprášit a pak až se vymítí recesivní aleli tak mi vznikne novej model???
Jo a chtěl bych se zeptat jak můžu zapsat herma pokud to beru podle lidí tak samice je XX a samec XY, ale jakzapíšu herma???
CElkem mě to zajímá mám na balkóně tři herma jsou to potomci lonský kytky tak jestli by se dali takhle vyšlechtit???
A nebo si to v tom příspěvku mysle tak že udělám pomocí herma feminizovaný kiti a ty pak feminizuju dál???

Fuck is easy.
Fuck is funny
Many people fuck for money
If you want to fuck for funny
Fuck your self and safe your money

Old Post 28-05-2002 v 21:18 PM
MR.GRASS je offline   Profil uživatele MR.GRASS   Find more posts by MR.GRASS   Foto galerie člena MR.GRASS   Click here to Send MR.GRASS a Private Message   Add MR.GRASS to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JAyEFF
Stálý Člen

Karma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 67  

Pohodička zápis hermoušů Příspěvek č. 7

No vzdycky se to řídí tím z čeho ten hermouš vzniknul. Většinou hermouš vzniká z původní samice, tím že se tam oběví několik samčích květů, ale uměle se to může navodit i obráceně.
Tanhleta změna je jenom anatomická reakce na hormonální signál, to znamená ze pyl z takovýho jedince bude mít stejnej chromozom jako vajíčko v samičím květu.
Kytka má geneticky předurčený svý pohlaví už jako semínko, ale právě hormony můžou i samičí rostlině indukovat tvorbu samčích pohlavních orgánů, ve kterejch ale pyl bude mít schodnej gebnetickej základ jako matečná rostlina

hermouš ze samice: X(pyl) - X(vajíčko) ---> xx 100% samic (feminizace)

hermouš ze samce X nebo Y (pyl) - X nebo Y (vajíčko) ---> XX-samice, XY-samec, YY-mrtvola (letální kombinace chromozomů)

doufam že jsem to popsal dost srozumiytelně, je už pozdě.....


tím dlouhodobým samosprašováním, nedostaneš úplně novou odrůdu ale dobře ustálenou tu původní, která se ovšem bude malinko lišit, tu dál můžeš zkusit z křížit s podobně připraveným jiným modelem a u vzniklý F1 by měl projevit heterozní effekt (rannost, odolnost, uniformita, vyšší výnos......)

jo z těch kytek co budou z těch feminizovanejch semen budou 100% samice, který opět z hermoušíš a sprášíš, tím buděš mít stále samice a ještě to budeš homozygotizovat

tak zatím................

Old Post 28-05-2002 v 21:58 PM
JAyEFF je offline   Profil uživatele JAyEFF   Find more posts by JAyEFF   Foto galerie člena JAyEFF   Click here to Send JAyEFF a Private Message   Add JAyEFF to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 2582  

Příspěvek č. 8

hele "feminizovanej pyl z jiný samice"??? to de?
mě to přijde jako nějakej renonc - to je jako "feminizovanej pyj"

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 29-04-2004 v 09:00 AM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Niga
Stálý Člen

Karma uživatele Niga - 58% Pěstitelská

Registrován: Mar 2004
Příspěvků: 184  

2 hiden kiler Příspěvek č. 9

K tomu co si sa pytal:

krizit rastlinky medzi sebou sa da pelom samca na sisky samice. Vyberaj si rastlinky podla toho kde pestujes ( indoor - vyberaj rastlinky co najhustejsie, nizke, ... pre outdoor zas dostatocne pevna stonka rychlost rastu zaciatok zrenia,....)

Sorry ze pisem podobne veci ktore uz tu niekto pisal , ale chcel som to dat dokopy.

Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem

Old Post 30-04-2004 v 12:29 PM
Niga je offline   Profil uživatele Niga   Find more posts by Niga   Foto galerie člena Niga   Click here to Send Niga a Private Message   Add Niga to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexamin
Stálý Člen

Karma uživatele hexamin - 86% PěstitelskáKarma uživatele hexamin - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2003
Příspěvků: 453  

Příspěvek č. 10

no este pridam otazku oplati sa experimentovat z diploidnymi a tri a ...ploidnimi rastlinkami? ma niekto osobne skusenosti
ak ano dufam ze sa o ne podeli pls

nebudem posielat prispevky vyhuleny
nebudem posielat prispevky vyhuleny
nebudem posielat prispevky vyhuleny
canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 30-04-2004 v 17:13 PM
hexamin je offline   Profil uživatele hexamin   Find more posts by hexamin   Foto galerie člena hexamin   Click here to Send hexamin a Private Message   Add hexamin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Locki23
Alchemist inside soul

Karma uživatele Locki23 - 91% PěstitelskáKarma uživatele Locki23 - 91% Pěstitelská

Registrován: Nov 2003
Příspěvků: 138  

Příspěvek č. 11

K mutovani kolchicinem - zkousel jsem a uspechem bylo, ze rostliny byly vice nez 2 krat tak velke pri stejnem veku a podminkach. Byly tam i kytky co se vetvily na tri smery. ) Ovsem prestal jsem s tim, protoze by to vyzadovalo minimalne desitky, spis stovky kytek, ze kterejch by clovek vybiral ty stabilni a dobry. Objem neni vsechno. Velka cast mutovanejch kytek mela tendenci pri sebemensim podnetu(i bez nej) delat hermafrodity, ktery proste nesnasim. V dalsich generacich zas jen hermafroditi. Hnus. )

Ohledne krizeni: Muzes samozrejme krizit co chces zpusobem tady jiz uvedenym, ale vyrobit z toho stabilni linie, ktery si budou udrzovat(pripadne zlepsovat) kvalitu pro dalsi generace je uz problem a vyzaduje to velmi dobry podminky pro dlouhodoby vedeni ruznejch linii. kazdopadne se ale velmi vyplati prokrizit nejaky svy oblibeny modely mezi sebou, zasadit tak 20 semen a muzes si bejt jistej, ze mezi nimi bud minimalne 1 ci 2 kytky, ktery budou bomba, protoze se to krizeni proste "trefi" a zhodnoti se pozitivni vlastnosti rodicu a negativni se potlaci. Z tech 20 kytek, co vyrostou nadelas rizky, nechas vykvest a vyzkousis, ktera matka je ta prava budes ji pestovat dal. Takhle ziskane modely byvaji vynikajici, ale chce to vyse uvedenym zpusobem proselektovat "slepy vyvojovy vetve".

Ad opylovani pylem ze samice prinuceny udelat nejaky ty samci kvety: opet je tu problem, ze vysledny kytky maji mnohem vetsi tendenci delat pri sebemensim popudu hermouse a protoze ja hermouse proste nesnasim, nedoporucuju.

Ad substrat: Ja pouzivam s velkym uspechem nasledujici slozeni:
-vysevni substrat(nekde pod nazvem Zahradni substrat typ A). Je drazsi, ale vyplati se.
- perlit v mnozstvi 5 litru na 20 litru substratu. Kup si ho v siti prodejen Cerea spolecnosti Agropol, protoze se tam narozdil od tech pytlicku po 3 litrech da sehnat ve 125 litrovym pytli za blbejch 295 Korun, coz je bomba cena a vydrzi to na dlouho.
- 1 kostka kokosovyho substratu (ne Cocopres, je to sracka) znacky Lignocel taky na zminenych 20 litru vysevniho substratu
- dolomiticky vapenec - 5 poradne vrchovatych polevkovych lzic na 20 l vysevniho s.

Tim ti vznikne neco pres 30 litru excelentne vzdusnyho substratu s idealnim pH. Tenhle substrat umoznuje i ve 4 litrovym kvetinaci vypestovat poradny kytky, protoze se v nem kvantum vzduchu a mista pro koreny. Zkus, nebudes zklaman. ) Kokos i perlit dobre drzi a uvolnujou hnojiva. Doporucuju hnojit ponekud "bubblerovsky"...tedy casto(v kazde druhe az treti zalivce) v mensich koncentracich hnojiva(zhruba polovicni, nez uvadi vyrobce, ale zalezi na tom, co na to konkretni kytky).

L.

Old Post 06-05-2004 v 08:53 AM
Locki23 je offline   Profil uživatele Locki23   Find more posts by Locki23   Foto galerie člena Locki23   Click here to Send Locki23 a Private Message   Add Locki23 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Locki23
Alchemist inside soul

Karma uživatele Locki23 - 91% PěstitelskáKarma uživatele Locki23 - 91% Pěstitelská

Registrován: Nov 2003
Příspěvků: 138  

Příspěvek č. 12

Ja vim, zkousel jsem lecos, ale jak jsem psal, hermouse nesnasim.
Moje zkusenost je, ze jak si zacnes hrat s feminized, tak driv nebo pozdeji dojdes ke kytkam, jimz staci nesmirne malej podnet pro to, aby udelaly i samci kvety. Ono je to i normalne statisticky pritomny, ze ma konopi samice, ktery velmi snadno sklouznou k hermousum. Jak to dedis, tak se mi zda, ze minimalni sok zpusobi vznik hermouse. Konkretne jsem mel matku, jejiz klony byly citlivy v urcity dobe na zalivku(asi pH), zraneni i na vseobecne znamy svetlo v noci. Snadno se z nich stali hermafroditi.

Nemuzu samozrejme generalizovat kvuli omezenemu poctu zkusenosti, ale jak nemam ty hermouse rad, tak se vyhybam jakymkoliv cestam, ktery k nim ve vetsi mire smerujou. Jednou z tech cest je podle myho feminizace. Tu metodu tedy osobne nepouzivam. Ono jde o to, ze pro tvorbu feminized semen se samozrejme idealne hodi samice citlivejsi na gibereliny, ci jiny soky. No a ta citlivost se dedi.

Old Post 06-05-2004 v 10:32 AM
Locki23 je offline   Profil uživatele Locki23   Find more posts by Locki23   Foto galerie člena Locki23   Click here to Send Locki23 a Private Message   Add Locki23 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Matrixx
Hype®masS Sy$tem


Registrován: Jul 2004
Příspěvků: 1081 

Obecné Křížení a Genetika Příspěvek č. 13

tohle téma může být pro mnohé experimentorátory-pěstitele(dlouhé slovo uf) zajímavé,chci zde rozebírat vlastní křížení ať už noname tak značkových® modelů,v podstatě to není nic tak složitého,,při správné kombinaci můžeme dosáhnout neuvěřitelných výsledků,po pár pokusech se mi povedlo skřížit nějaký noname skunkem,který byl velmi odolný protimplísním a byl velmi dobrý na chuť(chutnal jako meruňka) a Early Misty,výsledek jsem zjisltil až další rok,a myslím si že se docela poved......samozřejmně bych se nebál zkusit pokřížit již známé modely... pokud někdo máte zkušenosti s křížením tak dotoho.........rady,tipy a nápady jsou výtány a hlavně vaše výtvory......

lINDOOR intergalactic M@ZAR by Matrixx ZDE
Hypermass out 2006 ZDE
HYPERMASS MATRIXX GROWSYSTEM 1,025 g/Watt ZDE
GREEN KINGDOM ZDE
010001010001110001101 SYSTEM by M@trixX ZDE
FIRECRACKER GROW ZDE

motto: Když to neklouže, naplivu si.

Old Post 29-04-2005 v 10:13 AM
Matrixx je offline   Profil uživatele Matrixx   Find more posts by Matrixx   Foto galerie člena Matrixx   Click here to Send Matrixx a Private Message   Add Matrixx to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Matrixx! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eNDy
Stálý Člen

Karma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% Pěstitelská

Registrován: May 2004
Příspěvků: 532  

Příspěvek č. 14

ja si myslim ze krizenie a vlastne celkovo genetika je zaujimava tema, na ktoru by sa nemalo zabudat!

ja mam tiez naplanovane vseliake pokusy, ale myslim ze ustalit iste vlastnosti rastliny je trosku na dlho...a nie na jeden, dva rocky

mam nejake sativy, ktore pestujem uz tretim rokom a chcel by som u nich vyvynut nejake vlastnosti..vsak uvidime tento rok

urcite sa do niecoho pustim..som zvedavy co ma napadne

Old Post 11-05-2005 v 20:15 PM
eNDy je offline   Profil uživatele eNDy   Find more posts by eNDy   Foto galerie člena eNDy   Click here to Send eNDy a Private Message   Add eNDy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Registrován: Apr 2004
Příspěvků: 2488  

Příspěvek č. 15

Na krizeni je potreba mit velke mnozstvi rostlin, ze kterych se vybira. IMHO to ve skrini moc nejde. Je treba pole.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost


Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 12-05-2005 v 06:56 AM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil
Stálý Člen

Karma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% Pěstitelská

Registrován: Oct 2002
Příspěvků: 294  

Příspěvek č. 16

zdravim
Myslím, že jsem četl, že pro základní křížení je potřeba min. 256 kytek a tři, nebo čtiři roky opakování.

Old Post 12-05-2005 v 09:19 AM
kamil je offline   Profil uživatele kamil   Find more posts by kamil   Foto galerie člena kamil   Click here to Send kamil a Private Message   Add kamil to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:27 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8822620 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív